“Crame Romanesti” - seria video lansata de Corteva Agriscience

Corteva Agriscience lanseaza seria video Crame RomanestiCompania internationala de cercetare si dezvoltare agricola, Corteva Agriscience a anuntat inceperea proiectului „Crame Romanesti”, proiect ce incearca sa promoveze cramele de pe teritoriul Romaniei.


Pe masura ce industria vinului din Romania continua sa creasca, cramele se confrunta cu noi provocari. Corteva Agriscience a dat startul proiectului „Crame Romanesti”. Aceasta serie, care poate fi urmarita pe pagina de Youtube a companiei, va incerca sa faca cunoscuta calitatea vinurilor din Romania pe tot parcursul anului 2023.

Pentru Corteva Agriscience Romania initiativa a ajuns la inceputul unei noi etape. Anul trecut, compania a prezentat seria cramelor din Republica Moldova, iar pentru 2023 va merge mai departe, de data aceasta prin Romania.

 

Crama Cotnari

Primul episod al proiectului a prezentat crama Cotnari, o afacere romaneasca de familie, cu o istorie de peste 500 de ani, ce a facut intotdeauna imbunatatiri tehnologice in procesul de productie, iar vinificatorii lor cauta in mod constant modalitati de a-si imbunatati produsul, astfel incat numele Cotnari sa continue sa fie sinonim cu excelenta in toata lumea.

 

“Este un proiect foarte important pentru noi si sunt bucuros ca a ajuns la a doua editie. E un proiect in care investim mult, iar datorita faptului ca lumea devine din ce in ce mai informata, totul trebuie imbunatatit constant pentru a creste calitatea produsului. Nu incape indoiala, consumatorul este din ce in ce mai pretentios si este capabil sa plateasca un pret mai mare pentru o calitate mai buna a produsului. Consider ca noi, la Corteva, avem datoria directa sa reusim sa integram cele mai noi tehnologii si sa ii capacitam pe toti partenerii nostri sa aduca in final cele mai bune produse pe masa clientilor lor.” a spus Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania & Moldova.

Corteva Agriscience Romania sprijina eforturile partenerilor sai prin furnizarea de solutii bazate pe stiinta care le permit sa produca vinuri de cea mai inalta calitate posibila. De-a lungul anilor, produsele de protectie a culturilor Corteva i-au ajutat pe fermieri sa scada presiunea unor boli iminente, crescand in acelasi timp recoltele si imbunatatind sanatatea solului.

“Noi am reusit sa cultivam doar soiuri romanesti in podgorie, un lucru unic printre marii producatori. Incercam sa satisfacem oarecum nevoile clientilor care sunt din ce in ce mai diversificate si vrem sa venim in intampinarea lor cu produse care sa se plieze pe ceea ce le-ar placea lor. Intotdeauna tinem cont de rodul muncii oamenilor, rodul specialistilor care ne ajuta, in acest caz compania Corteva, cu produse pentru a avea o vie calitativa, dar in acelasi timp si norocul climei, care evident isi pune amprenta.“ a declarat Remus Deleanu, Presedinte Cotnari SA.

 

 

Crama Viile Budureasca

Prezenta in inima podgoriei Dealului Mare, un loc stravechi, cu radacini adanci in istoria si cultura vinului, Crama Viile Budureasca, inaugurata in primavara anului 2013, se intinde pe o suprafata de 2500 mp, fiind una dintre cele mai noi si mai mari crame din regiune.

 

Produsele Corteva aplicate culturii de vita-de-vie, precum Talendo® Extra – un fungicid folosit in combaterea fainarii la vita-de-vie si Karathane™ Gold 350 EC - un fungicid de contact, reusesc an de an sa ofere un plus in procesul de vinificare si sa ajute fermierii sa prezinte publicului vinuri romanesti de cea mai buna calitate. Prezenta la Cramele Viile Budureasca a produselor mentionate si indrumarile specilistilor au contribuit la obtinerea recoltelor sanatoase si, implicit, a unor vinuri sigure, apreciate de juriile concursurilor internationale de profil.

“In cadrul programului integrat tinem cont de istoricul plantatiilor pe care le are crama, de distributia agentilor patogeni si de distributie a daunatorilor pe parcursul intregului sezon de vegetatie si de fiecare substanta activa pe care o folosim. In acest fel, putem sa scoatem maximul de pe fiecare produs de protectie a plantelor si sa influentam cat mai putin ecosistemul din vie. Ne-am orientat catre fainare in prima parte a vegetatiei, astfel ca in definitiv sa putem avea un produs extraordinar de curat, un produs fara reziduuri, ceea ce permite partenerilor nostri sa ofere in final cele mai bune produse pe masa clientilor lor” a declarant Alexandru Staicu, Key Account Manager Specialty Crops Farms Romania Sud – Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience Romania este lider in solutii inovatoare si durabile pentru partenerii lor din intreaga tara. De-a lungul anilor, angajamentul colectiv de a crea un sistem alimentar mai puternic si mai productiv a ajutat compania sa livreze fermierilor tehnologii de top si produse de protectie a plantelor, care sa contribuie la o rezilienta si un sistem alimentar global durabil.

„De-a lungul timpului compania noastra a incercat o trecere catre produsele ecologice, mai putin daunatoare ecosistemului. Toate lucrurile acestea ne-au dat posibilitatea ca in acest an sa contracaram atacurile de boli, de daunatori si sa afectam cat mai putin ecosistemul, in final. Incercam sa devenim mai sustenabili, si din acest punct de vedere am incercat sa reducem consumul de erbicide si sa mecanizam mai mult lucrarile pentru a nu afecta calitatea solului. Toate lucrurile acestea imbinate cu ceea ce stiu colegii mei tehnicienii, cu ceea ce stiu partenerii nostri de la Corteva, parteneri ce au venit sa ne ajute cu toate cunostiintele specifice, ne-a dat posibilitatea sa folosim produsele cele mai bune si sa avem rezultatele cele mai bune.” a spus Dumitru Varga, Administrator Viile Budureasca.

 

 

Crama Lacerta

Trecem dincolo de bariera etichetei, pentru a pune in lumina cramele romanesti si pentru a intelege munca din spatele podusului finit. Produsele Corteva Agriscience aplicate culturii de vita de vie din podgoriile Cramei Lacerta au contribuit la obtinerea unor recolte sanatoase si, implicit, a unor vinuri apreciate.

 

 

Crama Domeniile Bohotin

Suntem acasa la “Busuioaca de Bohotin”, in bazinul viticol ce-i poarta numele din Podisul Moldovei, la Domeniile Bohotin, impreuna cu Dl. Daniel Neculai Panaite. Alaturi de investitiile efectuate, produsele Corteva aplicate vitei de vie, contribuie la sanatatea culturii pentru o calitate de exceptie a unui vin autohton.

 

 

Crama Beciul Domnesc

Aflata in zone cu podgorii celebre si cu un mare potential turistic din Regiunea Viticola a Dealurilor Moldovei , Crama Beciul Domnesc inseamna Istorie, Piatra… 76 de sortimente de vin din 19 soiuri… Corteva este o fila din aceasta poveste, prin produsele aplicate culturii de vita de vie din podgorii, contribuind la sanatatea culturii pentru o calitate de exceptie a unui vin autohton apreciat.

 

 

Crama Domeniile Averesti

La calitatea exceptionala a vinurilor autohtone obtinute din spectaculoasa zona a Podgoriilor Husi contribuie si Corteva Agriscience, prin produsele inovatoare aplicate culturii de vita de vie.

 

 

Crama SCDVV Blaj

Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj a fost infiintata in anul 1946 si dispune de zeci de hectare de plantatii vinicole, portaltoi, scoala de vita, o ferma pomicola si alte culturi. Prin eforturile specialistilor statiunii, soiurile locale, au fost inlocuite cu soiuri si clone de inalta productivitate omologate la SCDVV Blaj: Astra, Amurg, Brumariu, Selena, Blasius, Radames, Rubin, Roze de Blaj. Statiunea dispune de un portofoliu bogat de vinuri vechi de colectie, incepand din anul 1948 si pana la cele din prezent.

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agricience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata la bursa, ce combina inovatia de varf din industrie, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi solutii la cele mai mari provocari agricole din lume. Corteva genereaza optiuni avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers de seminte, produse de protectia a plantelor si servicii digitale la nivel mondial. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, ce pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Mai multe informatii sunt disponibile pewww.corteva.ro

Noutati

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

05-03-2024 Struguri / vita de vie

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

Consultantul Paul Huiet si studenta USAMV Bucuresti Bardos Alexandra sunt marii castigatori ai celei de-a doua editii a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita. Mai multe>>

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

29-02-2024 Vinuri

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului. Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

29-02-2024 Vinuri

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante. Mai multe>>

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

27-02-2024 Struguri / vita de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate. Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

16-02-2024 Struguri / vita de vie

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti. Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

26-01-2024 Struguri / vita de vie

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Fainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative. Mai multe>>

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

25-01-2024 Struguri / vita de vie

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

Smart Technology de la BASF este noua tehnologie pentru protectia culturilor de vita de vie care ii ajuta pe fermieri sa scape de pierderile de productie si infectiile greu de controlat. Mai multe>>

„La cules pe Taramul Craitei” un proiect educational si interactiv in livada de mere

24-01-2024 Pomi fructiferi

„La cules pe Taramul Craitei” un proiect educational si interactiv in livada de mere

Proiectul Corinei Oprea s-a dezvoltat ca un plan strategic pentru imbunatatirea dinamicii afacerii de familie, introducand o linie de mere deshidratate in facilitatea lor de procesare de la nivelul laboratorului. Grantul primit de la Corteva Agriscience, precum si cunostintele dobandite in cadrul modulelor programului TalentA, i-au permis sa implementeze initiativa „La cules pe Taramul Craitei”. Mai multe>>

Solutii de top pentru protectia culturii tale de mar

23-01-2024 Pomi fructiferi

Solutii de top pentru protectia culturii tale de mar

Descopera noul tau aliat pentru culturile de mar: Smart Technology de la BASF! Fermierii se confrunta des cu pierderi de productie, aparitia formelor de rezistenta la fungicide sau calitatea scazuta a fructelor. Ei bine, cu Smart Technology pentru culturile de mar aceste probleme sunt mai usor de rezolvat. Mai multe>>

Vinurile romanesti, in topurile mondiale in 2023. Peste 500 de medalii obtinute la concursurile internationale

23-12-2023 Vinuri

Vinurile romanesti, in topurile mondiale in 2023. Peste 500 de medalii obtinute la concursurile internationale

Conform datelor colectate de Wines of Romania, platforma dedicata in exclusivitate promovarii vinului romanesc, vinurile autohtone au obtinut la concursurile internationale desfasurate anul acesta peste 500 de medalii, dintre care mai mult de 300 de aur, dublu aur sau diamant. Producatorii romani si-au inscris vinurile si au reusit sa impresioneze juratii din peste 40 de competitii din Europa, America de Nord si Asia. Mai multe>>