Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

Producatorii romani expun la Saptamana Verde de la Berlin 2017In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges, vinuri si Mere de Voinesti.

Citeşte mai departe...

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

ARpicultura - Arad 25-26 Februarie - Targ de apicultura si conferinte pentru sectorul apicolCamera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente.

Citeşte mai departe...

Ziua Internationala a Muntelui 2016

Ziua Internationala a Muntelui 2016Cultura comunitatilor montane - Celebrarea diversitatii si intarirea identitatii a fost tematica anului 2016 la a 12-a Conferinta stiintifica si informala pentru sarbatorirea 'Zilei Internationale a Muntelui'. Pentru locuitorii zonelor montane, pamantul, apa si padurile nu sunt doar simple resurse naturale. Calcand pe urmele stramosilor lor, noile generatii trebuie sa inteleaga ca bunastarea lor, sentimentul de identitate si viitorul copiilor lor depind de administrarea atenta a mediului. Cunostintele si tehnicile traditionale ale acestora, sunt esentiale pentru gestionarea si imbunatatirea rezistentei ecosistemelor montane fragile.

Citeşte mai departe...

„Targul de Craciun” in curtea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale 16-18 decembrie 2016

Targ produse traditionale MADR iarna 2016Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui „Targul de Craciun”, in curtea institutiei, in perioada 16 – 18 decembrie 2016, intre orele 10.00-18.00, iar duminica de la 10.00 -16.00, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse agro-alimentare traditionale specifice perioadei sarbatorilor de iarna.

Citeşte mai departe...

Festivalul Pestelui Victorita Pescarita in 17-18 decembrie 2016 la Targul de la Agronomie

peste gratar targDon Mariano si Victorita Pescarita va invita cu drag la FESTIVALUL PESTELUI VICTORITA PESCARITA la bunatati din Marea Neagra: midii si rapane gatite cu sos de vin, usturoi si patrunjel. Sarmalutele de peste aburinde si mamaliguta calda abia asteapta sa va incante papilele gustative.

Citeşte mai departe...

Atelier regional Iasi si Craiova - Finantari disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”

Finantari disponibile prin Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti - IasiMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor organizeaza joi, 15 decembrie 2016, la Iasi si la Craiova un atelier regional in cadrul caravanei pentru promovarea finantarilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Incepand din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investitii, care vizeaza finantari pentru infrastructura de management al gunoiului de grajd, precum si plantari de perdele de protectie vegetala intre terenurile agricole si cursurile de apa.

Citeşte mai departe...

Fermele mici in atentia FAO

Fermele mici in atentia FAOIn perioada 10-23 noiembrie 2016, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a gazduit conferinta online "Contributia fermelor mici la securitatea alimentara si imbunatatirea resurselor", parte a proiectului de cercetare privind „Ferme mici, mici afaceri alimentare si securitate alimentara durabila” - SALSA, finantat prin Programul-cadru european de cercetare si inovare al Uniunii Europene HORIZON 2020.

Citeşte mai departe...

RALF 2016, forumul marilor fermieri, in imagini

RALF 2016 - Forumul marilor fermieriPrima editie a Forumului International de Agricultura RALF a reunit pe 10 noiembrie 2016, la Athénée Palace Hilton, Le Diplomate Ballroom, Bucuresti, peste 300 de mari fermieri fermieri romani, majoritatea cu peste 1000 de hectare, din toate regiunile tarii.

Citeşte mai departe...

Curs de metode moderne in prognozarea si avertizarea bolilor si daunatorilor

Curs - Metode moderne de prognoza si avertizare a bolilor si daunatorilor din culturile horticole si agricoleIn data de 23 noiembrie 2016, la Facultatea de Horticultura si Silvicultura se va organiza cursul intitulat „Metode moderne de prognoza si avertizare a bolilor si daunatorilor din culturile horticole si agricole”, prelegerea fiind sustinuta de Prof.dr.dr.h.c. Karl Fritz LAUER si Prof.dr. Michael ZELLNER, directorul Institutului pentru Protectia Plantelor al Landului Bavaria – Germania, in calitate de profesori asociati invitati ai U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara.

Citeşte mai departe...

Prima Saptamana a Bucatariei Italiene in Lume

Prima Saptamana a Bucatariei Italiene in Lume ajunge la BucurestiPrima Saptamana a bucatariei italiene in lume, care va avea loc in perioada 2l - 27 noiembrie 2016, isi propune sa promoveze si sa valorifice din plin in strainatate traditia culinara italiana de inalt nivel si folosirea produselor gastronomice de calitate, drept unul din semnele distinctive ale marcii italiene.

Citeşte mai departe...

O noua eco-biografie a Dunarii? Intre agricultura si renaturare in Lunca Dunarii

dezbaterea O noua eco-biografie a Dunarii - Intre agricultura si renaturare in Lunca DunariiMiercuri, 23 noiembrie 2016, de la ora 18, in sala Acvariu, Institutul de antropologie 'Francisc I. Rainer' (Academia Romana), si Muzeul National al taranului Roman va invita la dezbaterea O noua eco-biografie a Dunarii? Intre agricultura si renaturare in Lunca Dunarii. Dezbaterea isi propune sa prezinte un draft de politici publice elaborate in cadrul unei cercetari antropologice (2013-2016) desfasurate in comunitati aflate pe malul romanesc si pe cel bulgaresc al Dunarii.

Citeşte mai departe...

Ziua SpeZialistilor - Organizare de exceptie de la KWS Seminte, cu 1000 de participanti

Ziua SpeZialistilor - KWS SeminteKWS Seminte a organizat in 3 noiembrie 2016, la Cheile Gradistei Fundata, «Ziua speZialistilor» – un eveniment de amploare, etichetat de cei 1000 de participanti ca etalon pentru interactiunea multimedia din agribusiness. Cu acest prilej s-au lansat doi noi hibrizi de porumb din portofoliul KWS: KONFIRMAS FAO 370 si KAPITOLIS FAO 410.

Citeşte mai departe...

Expozitia documentara online - Calatoriti in Tara Vinului!

Expozitia documentara - proiectul Calatoriti in Tara VinuluiExpozitia online 'Calatori in Tara Vinului' aduce in prim-plan texte, fotografii si imagini video, ilustrative pentru vasta influenta pe care viti-vinicultura a avut-o in zona etnografica Valea Tarnavelor. Prin acest periplu online vizitatorii se pot informa cu privire la specificul cultural si viticol al zonei Valea Tarnavelor, candva faimoasa Tara a Vinului.

Citeşte mai departe...

Targul gastro-cultural Ozosep revine in luna noiembrie in locatia preferata, Gradina Verona!

Targul gastro-cultural Ozosep  2016Gusturile gastronomiei secuiesti vor fi prezente din nou in capitala, fiind asteptati peste 25 de mici producatori din Harghita si imprejurimi cu o gama larga de produse de calitate, din ingrediente naturale atent selectionate. La Ozosep gasiti branzeturi speciale, preparate din carne, siropuri si gemuri, miere, paine de casa, prajituri, turta dulce, kürtőskalács si lángos proaspat, palinca din fructe alese, ciocolata artizanala, pate de bibilica si multe altele. Ca de fiecare data, vor fi prezenti si mesterii artizani cu jucarii din lemn, articole din piele, lucrate manual, dar si cosmetice naturale.

Citeşte mai departe...

Conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”

Conferinta PNDR 2014-2020 prezent si viitorIn 4 noiembrie a avut loc conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”, in marja targului international INDAGRA. Prezent la conferinta, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a detaliat rolul finantarilor europene in dezvoltarea spatiului rural romanesc.

Citeşte mai departe...

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura - Conferinta 2016Efectele tot mai prezente ale schimbarilor climatice si nevoia de a fi competitivi pe o piata globala, ii determina pe agricultorii romani sa-si schimbe tehnicile de exploatare a solului pentru a face trecerea de la o agricultura extensiva la o agricultura durabila si performanta in acelasi timp. Prin urmare noi investitii au fost facute in tehnici de protejare a solului, de protectie a culturilor si managementul fermelor. CCIFER a organizat vineri, 4 noiembrie 2016, conferinta „Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura” in cadrul celei de-a 21a editii a targului Indagra.

Citeşte mai departe...

Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacere

BVV Trade Fair Brno - Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacereIn calitate de reprezentant oficial pentru Romania al BVV Trade Fair Brno — Republica Ceha, Bursa Romana de Afaceri ofera companiilor romanesti cu activitate in agricultura, industria alimentara, materiale de constructii, inginerie, masini si utilaje, etc., oportunitatea, ca prin participarea la targurile si expozitiile organizate intr-unul din cele mai importante Centre expozitionale internationale din centrul Europei, sa isi gaseasca noi parteneri de afaceri internationali si sa isi exporte produsele si serviciile pe diverse piete externe.

Citeşte mai departe...

Deschiderea targului INDAGRA – editia 2016

Deschiderea targului INDAGRA - editia 2016Miercuri, 2 noiembrie 2016, presedintele Romaniei, domnul Klaus IOHANNIS impreuna cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Achim IRIMESCU si presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai DARABAN au deschis Targul international de produse si echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2016. Evenimentul este organizat in acest an de catre ROMEXPO, in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si se desfasoara in perioada 02 – 06 noiembrie 2016, la Centrul Expozitional ROMEXPO.

Citeşte mai departe...

Expozitia Fantanile Olteniei, 3-27 noiembrie 2016, la MNTR

Expozitia Fantanile OltenieiAsociatia Fotoclub 'Mircea Faria' din Craiova, in parteneriat cu Muzeul National al taranului Roman, va invita la sala Acvariu, la expozitia Fantanile Olteniei. Expozitia este rezultatul unui proiect de cartografiere a fantanilor de uz comunitar din regiunea Olteniei. Fantanile Olteniei rurale nu sunt toate la fel. Unele sunt mai vechi, de dincolo de perioada comunista, pana foarte departe, consemnate in documente de vanzare-cumparare de pamanturi, insemnate pe harti comerciale, puncte vitale pentru asigurarea transportului persoanelor si marfurilor cu vehicule trase de animale, parte din ritualuri religioase si obiceiuri ale locurilor.

Citeşte mai departe...

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola, dezbatute cu specialistii si furnizorii americani

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola cu sprijinul specialistilor din SUAPeste 150 de participanti au fost prezenti astazi 2 noiembrie, 2016, la Forumul Virtual US-EU Agro-Finance For Southeast Europe - Oportunitati de finantare pentru dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania. Dl. Greg O’Connor, Consilier Comercial & Regional Superior pentru Europa de Sud-Est, (Ambasada SUA din Romania), a deschis dezbaterile subliniind disponibilitatea SUA pentru finantare si transfer de tehnologii si know-how in sprijinul agriculturii, pentru modernizare si dezvoltare rurala in aceasta zona a Europei.

Citeşte mai departe...

Carrefour sprijina producatorii romani la editia din acest an a targului INDAGRA

Carrefour sprijina producatorii romani de fructe-legume la editia 2016 a targului INDAGRACarrefour participa pentru al patrulea an consecutiv la targul INDAGRA, cel mai important targ al industriei alimentare din Romania, lansand un mesaj de sprijinire a producatorilor romani, prin incurajarea parteneriatului dintre lantul de magazine si producatori, ca solutie pentru sustinerea agrobusiness-ului romanesc. In perioada 2-6 noiembrie, Carrefour isi asteapta vizitatorii la standul cu numarul 102, din pavilionul central Romexpo, dedicat produselor traditionale romanesti, care pun accentul pe gustul autentic si pe calitate.

Citeşte mai departe...

Presedintele Iohannis si Ministrul Irimescu, vor deschide Targul International INDAGRA 2016

Deschiderea Targului International de Agricultura INDAGRA 2016Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, vor participa miercuri, 2 noiembrie a.c., incepand cu ora 10,00, la Romexpo, la deschiderea oficiala a Targului International INDAGRA, cel mai important targ de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei din sud-estul Europei. De asemenea, AFIR si APIA participa, cu stand propriu, la editia din acest an a Targului INDAGRA.

Citeşte mai departe...

Targul Apicultorilor Buzoieni - editia a VI-a

Targul Apicultorilor Buzoieni - editia a VI-a 2016La Buzau va avea loc cea de-a sasea editie a Targului Apicultorilor Buzoieni, eveniment organizat de Asociatia Apicultorilor Profesionisti Buzoieni si Cooperativa Agricola „Apis Mellifera Albina Buzoiana”, sambata si duminica, 5 si 6 noiembrie 2016.

Citeşte mai departe...

Premiul pentru inovatie EuroTier 2016 pentru 25 de produse inovatoare

EuroTier 2016 - utilaje instalatii si echipamente zootehnice inovative premiate la targul international de zootehnie de la HanovraUn comitet independent de experti numit de DLG (Societatea Germana pentru Agricultura) a stabilit castigatorii premiului pentru inovatie EuroTier dintre cele 251 de cereri aprobate pentru inovatii de produs. Premiile au fost atribuite unor produse inovatoare printre care: suplimente alimentare pentru pasari, pistol de curatare de inalta presiune, simplificarea sistemului de identificare a exemplarelor de bovine, module de monitorizare si hranire a viteilor, rularea automata a acoperisului pe silozuri mobile, monitorizarea in timp real a omogenitatii amestecurilor furajere, podele inovative pentru vite, noi sisteme de alimentare a purceilor, software 3D pentru cantarirea porcilor si multe altele.

Citeşte mai departe...

Trei zile de divertisment la Targul National de Artizanat si Mestesuguri “MestesugarFEST-Romania Creativa”

Targul National de Artizanat si Mestesuguri - MestesugarFEST - Romania Creativa 2016Targul National de Artizanat si Mestesuguri “MestesugarFEST-Romania Creativa” aduce trei zile de spectacole de muzica, dans si teatru, proiectii de film, ateliere pentru copii si workshopuri de business intre 28-30 octombrie la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Mestesugarii si artizanii care expun in cadrul targului MestesugarFEST- Romania Creativa pot participa la cursuri gratuite sustinute de specialisti in finantare, comunicare si vanzari online, in perioada 28-29 octombrie a.c.

Citeşte mai departe...

Exploatarea durabila a resurselor piscicole din Marea Neagra si dezvoltarea acvaculturii, dicutate la Bucuresti

Exploatarea durabila a resurselor piscicole din Marea Neagra si dezvoltarea acvaculturii dicutate la Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea NeagraAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat marti, 25 octombrie 2016, la lucrarile Conferintei la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra. Evenimentul a fost organizat de Comisia Generala pentru Pescuit in Marea Mediterana a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (GFCM FAO) impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citeşte mai departe...

Primul Festival al Castanelor din Bucuresti!

Festivalul Castanelor din BucurestiIn perioada 21 – 30 octombrie, va avea loc Festivalul Castanelor, eveniment in premiera in Bucuresti. Acesta reuneste peste 20 de expozanti hotarati sa aduca aromele toamnei in vietile bucurestenilor. Pe langa inconfundabilele castane coapte, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere la standurile festivalului adevarate delicii culinare pe baza de castane, ateliere creative de handmade pentru cei mici, precum si alte bucate si obiceiuri traditionale de toamna.

Citeşte mai departe...

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast Europe

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast EuropeAmbasada Statelor Unite in Romania – U.S. Commercial Service Office for Southeast Europe si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cu sprijinul Centrului Expozitional Romexpo Bucuresti organizeaza Forumul VIRTUAL US-EU AGRO-FINANCE FOR SOUTHEAST EUROPE - Finantarea oportunitatilor de dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania la Targul INDAGRA, Sala Eminescu, in 2 Noiembrie 2016, orele 14:00 – 18:00.

Citeşte mai departe...

Uleiurile artizanale romanesti cuceresc Parisul

Uleiurile ElixirProducatorul clujean al uleiurilor Elixir (uleiul de floarea-soarelui presat la rece, uleiul de rapita presat la rece, uleiul de soia de prima presa si Oloi Tomnit de Adi Hadean) se numara printre participantii care reprezinta Romania in cadrul expozitiei internationale SIAL Paris, una dintre cele mai mari si importante expozitii de inovatie in gastronomie din lume. Evenimentul are loc in perioada 16-20 octombrie, la Paris, si reuneste peste 7000 de expozanti din 104 tari.

Citeşte mai departe...

Conferinta la nivel inalt - Bucuresti: Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra

Conferinta Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea NeagraIn perioada 24-25 octombrie 2016, la Bucuresti, va avea loc Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra, organizata de Comisia Generala pentru Pescuit in Marea Mediterana a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (GFCM FAO) impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Evenimentul se va desfasura la Hotel Athenee Palace Hilton.

Citeşte mai departe...

Editia I a Forumului de Turism Ecvestru – Bucuresti, 14 octombrie

Forumului de Turism Ecvestru 2016Va invitam la prima editie a Forumului pe tema Turismului Ecvestru din data de 14.10.2016, la Hotel Ibis Gara de Nord, Bucuresti, ora 10:00. In cadrul acestui eveniment vom dezbate subiecte legate de promovarea accentuata a turismului ecvestru. Scopul acestui eveniment este cresterea numarului de turisti straini pe aceasta nisa foarte importanta in dezvoltarea turismului romanesc.

Citeşte mai departe...

Targ de produse agroalimentare la MADR cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei

Targ de produse agroalimentare de la MADR 2016Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va invita la Targul de produse alimentare, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei, ce se va derula in curtea institutiei, in perioada 14-16 octombrie 2016. La targ vor expune producatori din diverse zone ale tarii.

Citeşte mai departe...

Transavia va participa la cea de-a 27-a editie a Targului International SIAL

Transavia participa la Targul International SIALTransavia, liderul pietei locale de carne de pui si una dintre cele mai importante afaceri de familie din Romania cu peste 25 de ani de experienta in domeniu, va participa la cea de-a 27-a editie a targului SIAL, cel mai mare eveniment international dedicat industriei alimentare. Evenimentul va avea loc la Paris, in perioada 16-20 octombrie 2016, unde sunt asteptati peste 160,000 de vizitatori din intreaga lume. In fiecare an, targul reusete sa reuneasca peste 7000 de expozanti din mai mult de 100 de tari.

Citeşte mai departe...

Spatii Verzi: Conferinta nationala LAN-NET - Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban

Spatii Verzi - Conferinta Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urbanAsociatia Peisagistilor din Romania - AsoP, aduce la cunostinta opiniei publice, organizarea conferintei cu titlul Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban, in Bucuresti, in data de 20 Octombrie 2016, orele 09:00 – 17:00, Hotel Cismigiu, Sala Lipscani, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38. Conferinta face parte din activitatile proiectului LAN-NET: Retea socio-profesionala pentru imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban din Romania.

Citeşte mai departe...

A IV-a editie a Conferintei AGRI-BUSINESS PE PROFIT

Conferinta AGRI-BUSINESS PE PROFIT 2016Grupul de presa BURSA, sub egida Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, organizeaza a IV-a editie a Conferintei "AGRI-BUSINESS PE PROFIT" in data de 20 octombrie 2016, incepand cu orele 09:30, la sediul Electrica SA, sala Radu Zane din str. Grigore Alexandrescu nr. 9, Sector 1, Bucuresti.

Citeşte mai departe...

EuroTier 2016 - Profesionistii din Zootehnie se intalnesc si in acest an la Hanovra

Targul international de zootehnie si tehnologii de cresterea a bovinelor ovinelor porcinelor si pasarilor - EuroTier 2016 1EuroTier este evenimentul lider mondial in zootehnie. In acest an, peste 2.500 de expozanti din 57 de tari sunt prezente cu ultimele noutati in domeniu la Centrul Expozitional din Hanovra. O preocupare distincta a EuroTier este conceptul vizitelor de grup, oferind vizitatorilor profesionisti din intreaga lume conditii optime de orientare in cadrul targului, care sa le permita comparatii eficiente si rapide intre ofertele si inovatiile prezentate, conform ariei de interes. Si in acest an, DLG InterMarketing pune la dispozitia vizitatorilor din Romania bilete gratuite de acces la EuroTier 2016.

Citeşte mai departe...

Conferinta "Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura"

Conferinta Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agriculturaCamera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania (CCIFER) va invita pe 4 noiembrie, la o conferinta dedicata noilor tehnologii in agricultura. In cadrul targului Indagra, care va avea loc la Romexpo (2-6 noiembrie), conferinta va prezenta etapele evolutiei de la o agricultura conventionala la o agricultura moderna si performanta.

Citeşte mai departe...

Targul Apicol Craiova 2016

Targul Apicol Craiova 2016In perioada 1-2 octombrie 2016, s-a desfasurat la Craiova, prima editie de toamna a Targului Apicol Craiova 2016, organizat de Stupina BIA in parteneriat cu Primaria Craiova, Asociatia APIS Oltenia si Centrul Multifunctional Craiova si cu sprijinul Radio Oltenia Craiova in calitatea de partener media.

Citeşte mai departe...

Sorin Minea: Fara industrie alimentara vindem in portul Constanta. Ieftin.

Minea - Fara industrie alimentara vindem ieftin in portul ConstantaBusinessMark a organizat cea de-a patra editie a conferintei ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE, eveniment care a avut loc pe 7 octombrie 2016, la Hotel Radisson Blu Bucuresti. In cadrul conferintei, Sorin Minea, presedintele Angst si Romalimenta, a descris situatia in care se gaseste industria alimentara romaneasca.

Citeşte mai departe...

Parada Taurilor Semtest-BVN 2016

Parada Taurilor Semtest - BVN 2016La inceputul lunii octombrie Semtest BVN Mures a fost gazda unui eveniment de interes national pentru multi crescatori, specialisti si iubitori de bovine. Aproape 1500 de invitati au sosit din toate judetele tarii pentru a participa la Editia a XV –a a Paradei Taurilor din Singeorgiu de Mures, eveniment unic in Romania organizat de catre unitatea de selectie si ameliorare a taurilor de reproductie Semtest BVN.

Citeşte mai departe...

EXPONATURA - Targul de Produse si Servicii Eco, Bio, Naturale, Wellness si Spa

EXPONATURA 2016 - Targul de Produse si Servicii EcoCamera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta (CCINA Constanta) organizeaza in perioada 07-09 octombrie, Targul de Produse si Servicii Eco, Bio, Naturale, Wellness si Spa, denumit EXPONATURA - TRAIESTE SANATOS. Targul va avea loc la Maritimo Shopping Center Constanta si va aduce in atentia publicului constantean o alternativa la modul actual de viata, evidentiind importanta si beneficiile unei vieti sanatoase si solutiile pentru care acestia pot opta, prin promovarea producatorilor de produse ecologice, bio, naturale si a serviciilor wellness si spa.

Citeşte mai departe...

'IUBESC VINUL ROMANESC' - Gala vinului autohton la Salonul VINTEST 2016

Gala vinului romanesc la Salonul VINTEST 2016Vinvest si Asociatia de Cultura si Promovare a Vinului Vinvest organizeaza in perioada 28 — 30 octombrie, cea de-a 6-a editie a salonului Vintest Bucuresti continuand CAMPANIA IUBESC VINUL ROMANESC. Cu adresabilitate reprezentantilor sectorului vitivinicol, organizatorii doresc ca in decursul a 3 zile sa reuneasca producatori si distribuitori de vin; echipamente si tehnologii pentru vin; materii prime, materiale specifice pentru vin; accesorii, ambalaje, sisteme de depozitare a sticlelor de vin; material saditor de vita de vie, produse pentru protectia culturilor, ingrasaminte; masini si unelte agricole, aparate pentru aplicari fito-sanitare; mobilier pentru baruri, restaurante, pub-uri, hoteluri, vinoteci, crame si firme de proiectare si amenajare crame; etc.

Citeşte mai departe...

Ograda – targ de cultura & agricultura

Ograda  targ de cultura si agricultura 2016Intre 1 si 2 octombrie, sub soarele de toamna si in aromele de struguri copti, Gradina Verona gazduieste o noua editie OGRADA – targ de cultura & agricultura.

Citeşte mai departe...

Targul „Apulum Agraria” de la Alba Iulia

Targul Apulum Agraria 2016 de la Alba IuliaIn perioada 23-25 septembrie a.c., la Alba Iulia, s-a desfasurat o noua editie, cea de-a XXV-a, a Targului „Apulum Agraria”. Apulum Agraria a fost, si in acest an, un important loc de intalnire pentru fermieri, producatori, furnizori de masini/unelte si specialisti din domeniul agricol si publicul amator.

Citeşte mai departe...

Romanian Agribusiness Conference. Editia a IV-a

Romanian Agribusiness Conference 2016BusinessMark anunta organizarea celei de-a patra editii a conferintei "ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE", eveniment ce va avea loc pe 7 octombrie 2016, la Hotel Radisson Blu Bucuresti. Conferinta constituie un prilej de analiza si dezbatere a situatiei actuale a agriculturii romanesti, reunind intr-un mediu dinamic factori de decizie si cei mai importanti jucatori din domeniul agricol.

Citeşte mai departe...

Festivalul Oierilor editia a VIII-a, Tohanul Nou, Brasov 2016

Festivalul Oierilor 2016 - Tohanul Nou - BrasovIn perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2016, pe platoul din Tohanul Nou langa DN 73, se va desfasura cea de a VIII-a editie a Festivalului Oierilor - Targul de produse traditionale. Aceasta sarbatoare campeneasca marcheaza incheierea ciclului pastoral - prin coboratul oilor de pe munte.

Citeşte mai departe...

Record de vizitatori la Agromalim: Peste 15.000 de fermieri au vizitat cel mai mare eveniment agricol din vestul tarii!

Record de vizitatori la Agromalim 2016Numarul vizitatorilor Agromalim 2016, targul de agricultura organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, a crescut cu aprox. 8% fata de editia precedenta. Au fost centralizate biletele de intrare si invitatiile activate de vizitatori, care insumeaza 15.055, persoane! Aceasta cifra va fi confirmata si de catre auditul realizat de Centrex – Asociatia Central si Est-europeana a organizatorilor de targuri din care face parte si Expo Arad. Astfel, Agromalim isi reconfirma statutul de cel mai important eveniment in domeniul agriculturii, organizat in vestul Romaniei!

Citeşte mai departe...

Targul Apicol Apiardeal Sighisoara, editia a V-a, 24-25 Septembrie 2016

Targ Apicol APIARDEAL Sighisoara 2016Va asteptam sa luati parte la cel mai dulce eveniment al toamnei, din Sighisoara, in 24 si 25 septembrie! A V-a editie a targului apicol Apiardeal din Sighisoara este un eveniment care reuneste peste 60 de apicultori din tara si de peste hotare, care vor pune la dispozitia publicului diverse sortimente de miere si produse si accesorii apicole.

Citeşte mai departe...

Festivalului Fructelor din Regiunea Odorhei - Editia a VIII-a, 23-25 Septembrie 2016

Festivalului Fructelor din Regiunea Odorhei 2016Suntem in pragul celui mai gustos eveniment din 2016: Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei, editia a VIII-a. In perioada 23-25 septembrie, municipiul Odorheiu Secuiesc gazduieste pentru a opta oara aceasta manifestare de amploare, in cadrul careia Satul se muta pentru 3 zile in Oras. Peste 15 comunitati rurale sunt invitate sa expuna fructele culese din livezile regiunii, impreuna cu produse avand la baza fructe traditionale si care sunt facute dupa retete mostenite de la stramosi.

Citeşte mai departe...

Targul de animale din Vaideeni, judetul Valcea

Targul de animale din Vaideeni 2016Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat, in 14 septembrie 2016, la „Targul anual de animale” din Vaideeni, judetul Valcea, care a reunit asociatii de crescatori de animale din zece judete ale tarii.

Citeşte mai departe...

Workshopul 'Bioeconomia in Delta Dunarii - constrangeri, oportunitati si solutii financiare'

Workshopul Bioeconomia in Delta Dunarii - constrangeri oportunitati si solutii financiarePe data de 9 septembrie 2016 s-a desfasurat workshopul Bio-economy in the Danube Delta – contraints, opportunities and financial solutions. Obiectivele acestui workshop au fost: lanturi valorice create de bioeconomie in Delta Dunarii, bioeconomia in contextul SUERD, potentialul fermelor organice din Delta Dunarii, schimb de bune practici si know-how, implementarea comuna de proiecte, solutii de finantare si oportunitati de afaceri pentru sprijinirea si promovarea agriculturii si a alimentatiei ecologice, etc.

Citeşte mai departe...

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, participa la conferinta PRIA Agriculture

Ministrul Agriculturii participa la conferinta PRIA Agriculture 2016Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, participa la conferinta PRIA Agriculture, insotita in premiera in acest an de Gala PRIA Romanian Farmers, care vor avea loc la Bucuresti, in 29 septembrie 2016, la hotelul Crowne Plaza, sala Crowne Ballroom, incepand cu ora 14.30. Gala PRIA este dedicata fermierilor romani ce au investit resurse financiare, foarte multa munca si experienta lor de-a lungul timpului si au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE.

Citeşte mai departe...

Conducerea AFIR s-a intalnit cu potentialii beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala din Mures

Conducerea AFIR s-a intalnit cu potentialii beneficiari ai PNDR 2020 din MuresReprezentantii conducerii centrale a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) s-au intalnit joi, 15 septembrie 2016, la Sala Mare a Palatului Administrativ din Targu Mures, cu zeci de primari mureseni, potentiali beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Citeşte mai departe...

PACK EXPO 2016 - Evenimentul anului pentru industria de packaging are loc la Bucuresti

PACK EXPO 2016 - expozitie pentru industria de ambalaje si solutii de ambalare pentru pentru produse agroalimentareAstazi, industria ambalajelor este o afacere de 600 miliarde de euro si se estimeaza sa ajunga la 1 trilion in 2020 extinderea fiind determinata de: cresterea populatiei si cererea pentru produse alimentare sigure si apa curata. Cei mai importanti operatori din domeniu se reunesc timp de patru zile la ROMEXPO in cadrul PACK EXPO 2016 - expozitie pentru industria de ambalaje si solutii de ambalare, eveniment ce aduce in acelasi loc tehnologii, materii prime si consumabile pentru industria de ambalaje, solutii de ambalare, etichetare si codificare, manipulare si depozitare pentru toate industriile complementare.

Citeşte mai departe...

Zilele Agriculturii Giurgiuvene, 16-17 Septembrie 2016

Zilele Agriculturii Giurgiuvene 16-17 Septembrie 2016Consiliul Judetean Giurgiu si Directia Agricola Giurgiu va invita sa participati la „Zilele agriculturii giurgiuvene”, eveniment menit a sarbatori recolta acestui an si a pastra vie traditia satului romanesc. Sarbatoarea va reuni producatori agricoli din judet (miere, legume si fructe, ingrasaminte chimice, seminte, sucuri naturale, flori, masini agricole, etc), societati de asigurare si societati bancare cu specific agricol, asociatii pentru pastrarea si conservarea culturii si a traditiilor locale.

Citeşte mai departe...

Ministrul Irimescu a participat la „Ziua Porumbului” - editia 2016

Ziua Porumbului 2016 - Orezu jud Ialomita - ministrul agriculturiiMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat in 8 septembrie 2016 la cea de-a VII -a editie a „Zilei Porumbului”, eveniment organizat in localitatea Orezu, judetul Ialomita, de catre Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania.

Citeşte mai departe...

Aplicatii energetice pretabile pentru fermele din Romania numai la Targul RoEnergy Timisoara 2016

RoEnergy - producerea energiei in fermele din Romania - biogaz biomasa cogenerareO zi dedicata vizitarii editiei a V-a a Targului International RoEnergy Timisoara, Targ specializat pe Energie + Eficienta, care va avea loc in 19-21 octombrie 2016, la Pavilion Expovest, Calea Lugojului, 7 (Hotel Senator), aduce, cu siguranta, multiple avantaje oricarui fermier roman.

Citeşte mai departe...

Conferinta ministeriala „Dermatoza nodulara contagioasa a bovinelor” de la Sofia, Bulgaria

MADR - Conferinta ministeriala - Dermatoza nodulara contagioasa a bovinelorMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, participa in perioada 8 - 9 septembrie 2016, la Sofia (Bulgaria), la Conferinta ministeriala privind „Dermatoza nodulara contagioasa a bovinelor”, organizata de catre Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Bulgaria si Comisia Europeana.

Citeşte mai departe...

Expozitia de ovine Simleul Silvaniei, jud. Salaj

Expozitia de ovine Simleul Silvaniei jud SalajIn data de 08 septembrie 2016, a avut loc cea de a VI-a editie a Expozitiei de ovine, in localitatea Simleul Silvaniei, organizata de catre Asociatria Ovis Salaj, in colaborare cu specialisti ai ANZ/OJZ Salaj.

Citeşte mai departe...

Adunarile generale ale filialelor judetene ale Colegiului Medicilor Veterinari

Adunarile generale ale filialelor judetene ale Colegiului Medicilor VeterinariAdunarile generale ale filialelor judetene ale Colegiului Medicilor Veterinari sunt un prilej de analiza, de implicare responsabila a medicilor veterinari avand ca tinta apararea sanatatii animalelor, a sanatatii publice si solidaritatea profesionala.

Citeşte mai departe...

Noutati

Asigurarea confortului la gainile ouatoare

24-01-2017 Gaini

Asigurarea confortului la gainile ouatoare

Metabolismul pasarilor este foarte ridicat. Furajul ingerat este repede asimilat de organism si transformat fie in substante nutritive necesare vietii, cresterii in greutate, activitatii zilnice cat si in materii necesare productiilor pe care le asteptam de la ele, in cazul de fata - oua. Acest avantaj are, insa, un inconvenient... Mai multe>>

Summit Agro Romania – 20 de ani de existenta si un produs UNIC pe piata din Romania

24-01-2017 Producatori fitosanitar

Summit Agro Romania – 20 de ani de existenta si un produs UNIC pe piata din Romania

Pe 19 ianuarie 2017, la Hotel International Sinaia, Summit Agro Romania marcheaza, intr-un cadru festiv, doua evenimente deosebite alaturi de partenerii sai, prezenti in numar foarte mare: deschiderea sezonului 2017 cu produse noi in portofoliu, printre care un produs UNIC pe piata din Romania, dar si aniversarea a 20 de ani de la infiintare. Mai multe>>

Perdelele forestiere - bariere impotriva viscolului

24-01-2017 Silvicultura

Perdelele forestiere - bariere impotriva viscolului

Drumuri troienite, localitati izolate sau oameni blocati in masini sunt situatiile cele mai frecvente la inceput de an. Si in 2017, cantitatile de zapada creeaza probleme romanilor, in special in partea de nord a tarii. Cea mai buna solutie impotriva inzapezirii drumurilor si protejarii terenurilor agricole este infiintarea de perdele forestiere de protectie. Mai multe>>

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

24-01-2017 Comisia Europeana

Dupa CETA: Ce acorduri comerciale negociaza UE in acest moment

Comisia pentru comert international voteaza marti Acordul economic si comercial cuprinzator (CETA), insa acordul de liber schimb cu Canada este departe de a fi singura intelegere la care lucreaza acum Uniunea Europeana. Diverse acorduri sunt in curs de negociere peste tot in lume, insa acestea pot intra in vigoare doar daca Parlamentul European le aproba. Cititi in cele ce urmeaza o prezentare a negocierilor in curs de desfasurare si a modului in care functioneaza acestea. Mai multe>>

Cultura de caprifoi comestibil

23-01-2017 Arbusti fructiferi

Cultura de caprifoi comestibil

Caprifoiul comestibil este un arbust fructifer si ornamental ce creste pana la inaltimea de 1-2 metri si produce, la sfarsitul lunii mai, fructe in forma alungita, de culoare albastru inchis, ce au gust asemanator cu afinele de munte. Mai multe>>

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>