Targuri si expozitii

ARBIO Bioheat Forum 2017 | Bioenergia - Resursa energetica ascunsa a Romaniei

ARBIO Bioheat Forum 2017 - Bioenergia - Resursa energetica ascunsa a RomanieiARBIO BioHeat Forum este un eveniment complex dedicat situatiei actuale a sectorului Energiei Termice produsa din Biomasa si Biogaz, un sector in plina dezvoltare, in cadrul caruia vor fi prezentate solutii viabile pentru a micsora costurile de Energie termica cu un proiect de Biomasa/Biogaz, precum si toate initiativele si proiectele de Lege.

Citeşte mai departe...

Salonului International al Agriculturii din Maroc – SIAM 2017

Salonului International al Agriculturii din Maroc  SIAM 2017Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR transmite informatiile primite de la E.S. d-na Daniela Bazavan, ambasadorul Romaniei in Maroc, privind organizarea Salonului International al Agriculturii din Maroc – SIAM, principala si cea mai importanta manifestare expozitionala sectoriala organizata in Africa si Orientul Mijlociu. La editia din acest an, si-au anuntat pana in prezent participarea 60 delegatii oficiale, peste 1200 expozanti, fiind asteptati peste 1.000.000 vizitatori, dintre care 300.000 profesionisti.

Citeşte mai departe...

RALF 2017, forumul marilor fermieri

RALF 2017 - forumul marilor fermieriForumul International de Agricultura RALF continua sa ofere marilor fermieri romani cadrul de intalnire si schimb de experienta printr-o noua editie care dezvolta conceptul lansat anul trecut de agentia de comunicare BORO PR & COMMUNICATION si partenerii sai. RALF 2017 va avea loc pe 9 noiembrie, la Radisson Blu Bucharest 5* Hotel, Atlas Ballroom.

Citeşte mai departe...

In luna februarie targul Ozosep revine cu noutati!

In luna februarie targul de produse traditionale Ozosep revine cu noutatiIn weekendul 11-12 februarie, targul Ozosep va fi organizat din nou in Gradina Verona din centrul capitalei (str. Pictor Arthur Verona 13-15) cu participarea a peste 25 de mici producatori din zona Harghita care isi vor prezenta produsele delicioase si obiectele artizanale cu mult bun gust. Noutatea acestei editii va fi deliciosul Sekler Hot Dog, pregatit din ingrediente locale, naturale: carnati deliciosi, chifla adevarata si alte bunatati speciale.

Citeşte mai departe...

Simpozioanele 'Fondurile Europene pe intelesul tuturor' realizate de Sindicatul Producatorilor Agricoli Olt

Simpozion 2017 - Fondurile Europene pe intelesul tuturor - Sindicatul Producatorilor Agricoli OltSindicatul Producatorilor Agricoli Olt va informeaza ca in decursul lunii februarie va organiza seria de simpozioane cu tema 'Fondurile Europene pe intelesul tuturor' in localitati din judetele Olt si Valcea dupa cum urmeaza:

Citeşte mai departe...

Conferinta “Agricultura de precizie, tehnologii si inovatie”, 28 februarie, Hotel Pullman

Conferinta Agricultura de precizie tehnologii si inovatie - 28 februarie 2017TMT PR cu sprijinul USAMV Bucuresti, USAMV Cluj si participarea media a Agro TV, Revista Ferma, Agroinfo.ro si Revista Fermierul, organizeaza pe data de 28 FEBRUARIE 2017, la Hotel PULLMAN din Bucuresti, conferinta cu tema “AGRICULTURA DE PRECIZIE: TEHNOLOGII SI INOVATII”, eveniment ce-si propune sa devina cea mai importanta platforma de lucru pentru principalii actori implicati in realizarea si implementarea Agriculturii de Precizie in Romania.

Citeşte mai departe...

Targul National al Mierii, Editia a XVI-a | 31 Martie - 2 Aprilie 2017

TARGUL NATIONAL AL MIERII - Editia de Primavara 2017TARGUL NATIONAL AL MIERII - Editia de Primavara, organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, se deschide vineri, 31 martie 2017, ora 10.00, pe platforma apicola din Baneasa, Bucuresti, B-dul Ficusului nr. 42, sector 1. Cea de-a 16-a editie a Targului reprezinta deja un eveniment cunoscut si asteptat la nivelul Capitalei, fiind dedicat in principal consumatorilor de produse apicole.

Citeşte mai departe...

Targul apicol SARBATOAREA MIERII - Blaj 2017

Targ apicol SARBATOAREA MIERII - Blaj 2017Targul Apicol “Sarbatoarea mierii – Blaj” a ajuns anul acesta la cea de-a 10-a editie, editie aniversara, pe care organizatorii doresc sa o serbeze alaturi de cat mai multi invitati si apicultori din toata tara.

Citeşte mai departe...

Producem mai mult si mai eficient cu HubAgro

Producem mai mult si mai eficient cu HubAgroPe un ecran special ce va fi amenajat la standul HubAgro, in cadrul expozitiei franceze SIMA 2017, de la Paris, se va demonstra ca este posibil sa produci mai mult si mai inteligent. Standul HubAgro, prezinta in mod colectiv instrumente inovatoare, solutii specifice si cele mai bune practici care sa permita fermierilor sa poata satisface cerintele pietei agricole si sa devina mai competitivi.

Citeşte mai departe...

FRUCTEXPO by Agrifood Logistica, Expozitia de horticultura si logistica, 3-5 martie 2017

FRUCTEXPO 2017 by Agrifood Logistica - Expozitie de horticultura si logistica - 3-5 martie 2017FructExpo - prima editie a expozitiei internationale dedicata horticulturii, dar mai ales logisticii aferente acestui domeniu, se desfasoara in perioada 3 - 5 martie 2017, la Casa Presei Libere Bucuresti. Inovatiile din horticultura, reglementarile care fac posibile intrarea unui produs romanesc in supermarketuri si pe piata europeana, solutii green in horticultura, lantul scurt de aprovizionare, marfa - depozit - transport, sunt cateva din subiectele celor 5 evenimente conexe desfasurate pe durata celor 3 zile expozitionale.

Citeşte mai departe...

Cel mai important eveniment dedicat agriculturii, PRIA Agriculture, va avea loc si in acest an in luna martie

Conferinta si gala PRIA Agriculture 2017 va avea loc in luna martieConferinta PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primaverii pentru agricultura si reprezinta o reala platforma de dezbatere intre fermieri, autoritati, si companiile care isi desfasoara activitatea in acest sector.

Citeşte mai departe...

Ministrul Petre Daea a prezentat producatorilor legumicoli formele de sprijin pentru tomate

Ministrul Petre Daea a prezentat producatorilor legumicoli formele de sprijin pentru tomate in sere si solariiIn perioada 21-23 ianuarie 2017, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a vizitat bazinele legumicole din judetele Giurgiu (comunele Adunatii Copaceni, Comana, Colibasi), Ilfov (comuna Vidra) si Galati (comuna Matca). Cu aceasta ocazie, ministrul Petre Daea a discutat cu producatorii de legume – tomate in spatii protejate – pentru a vedea la fata locului stadiul pregatirii noilor culturi.

Citeşte mai departe...

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

Producatorii romani expun la Saptamana Verde de la Berlin 2017In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges, vinuri si Mere de Voinesti.

Citeşte mai departe...

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

ARpicultura - Arad 25-26 Februarie - Targ de apicultura si conferinte pentru sectorul apicolCamera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente.

Citeşte mai departe...

Calendarul targurilor apicole din 2017

Targuri de apicultura si produse apicole in 2017Calendarul targurilor apicole care se desfasoara in anul 2017: care sunt cele mai importante evenimente dedicate mierii in acest an ?

Citeşte mai departe...

Ziua Internationala a Muntelui 2016

Ziua Internationala a Muntelui 2016Cultura comunitatilor montane - Celebrarea diversitatii si intarirea identitatii a fost tematica anului 2016 la a 12-a Conferinta stiintifica si informala pentru sarbatorirea 'Zilei Internationale a Muntelui'. Pentru locuitorii zonelor montane, pamantul, apa si padurile nu sunt doar simple resurse naturale. Calcand pe urmele stramosilor lor, noile generatii trebuie sa inteleaga ca bunastarea lor, sentimentul de identitate si viitorul copiilor lor depind de administrarea atenta a mediului. Cunostintele si tehnicile traditionale ale acestora, sunt esentiale pentru gestionarea si imbunatatirea rezistentei ecosistemelor montane fragile.

Citeşte mai departe...

„Targul de Craciun” in curtea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale 16-18 decembrie 2016

Targ produse traditionale MADR iarna 2016Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui „Targul de Craciun”, in curtea institutiei, in perioada 16 – 18 decembrie 2016, intre orele 10.00-18.00, iar duminica de la 10.00 -16.00, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse agro-alimentare traditionale specifice perioadei sarbatorilor de iarna.

Citeşte mai departe...

Festivalul Pestelui Victorita Pescarita in 17-18 decembrie 2016 la Targul de la Agronomie

peste gratar targDon Mariano si Victorita Pescarita va invita cu drag la FESTIVALUL PESTELUI VICTORITA PESCARITA la bunatati din Marea Neagra: midii si rapane gatite cu sos de vin, usturoi si patrunjel. Sarmalutele de peste aburinde si mamaliguta calda abia asteapta sa va incante papilele gustative.

Citeşte mai departe...

Atelier regional Iasi si Craiova - Finantari disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”

Finantari disponibile prin Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti - IasiMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor organizeaza joi, 15 decembrie 2016, la Iasi si la Craiova un atelier regional in cadrul caravanei pentru promovarea finantarilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Incepand din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investitii, care vizeaza finantari pentru infrastructura de management al gunoiului de grajd, precum si plantari de perdele de protectie vegetala intre terenurile agricole si cursurile de apa.

Citeşte mai departe...

Fermele mici in atentia FAO

Fermele mici in atentia FAOIn perioada 10-23 noiembrie 2016, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a gazduit conferinta online "Contributia fermelor mici la securitatea alimentara si imbunatatirea resurselor", parte a proiectului de cercetare privind „Ferme mici, mici afaceri alimentare si securitate alimentara durabila” - SALSA, finantat prin Programul-cadru european de cercetare si inovare al Uniunii Europene HORIZON 2020.

Citeşte mai departe...

RALF 2016, forumul marilor fermieri, in imagini

RALF 2016 - Forumul marilor fermieriPrima editie a Forumului International de Agricultura RALF a reunit pe 10 noiembrie 2016, la Athénée Palace Hilton, Le Diplomate Ballroom, Bucuresti, peste 300 de mari fermieri fermieri romani, majoritatea cu peste 1000 de hectare, din toate regiunile tarii.

Citeşte mai departe...

Curs de metode moderne in prognozarea si avertizarea bolilor si daunatorilor

Curs - Metode moderne de prognoza si avertizare a bolilor si daunatorilor din culturile horticole si agricoleIn data de 23 noiembrie 2016, la Facultatea de Horticultura si Silvicultura se va organiza cursul intitulat „Metode moderne de prognoza si avertizare a bolilor si daunatorilor din culturile horticole si agricole”, prelegerea fiind sustinuta de Prof.dr.dr.h.c. Karl Fritz LAUER si Prof.dr. Michael ZELLNER, directorul Institutului pentru Protectia Plantelor al Landului Bavaria – Germania, in calitate de profesori asociati invitati ai U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara.

Citeşte mai departe...

Prima Saptamana a Bucatariei Italiene in Lume

Prima Saptamana a Bucatariei Italiene in Lume ajunge la BucurestiPrima Saptamana a bucatariei italiene in lume, care va avea loc in perioada 2l - 27 noiembrie 2016, isi propune sa promoveze si sa valorifice din plin in strainatate traditia culinara italiana de inalt nivel si folosirea produselor gastronomice de calitate, drept unul din semnele distinctive ale marcii italiene.

Citeşte mai departe...

O noua eco-biografie a Dunarii? Intre agricultura si renaturare in Lunca Dunarii

dezbaterea O noua eco-biografie a Dunarii - Intre agricultura si renaturare in Lunca DunariiMiercuri, 23 noiembrie 2016, de la ora 18, in sala Acvariu, Institutul de antropologie 'Francisc I. Rainer' (Academia Romana), si Muzeul National al taranului Roman va invita la dezbaterea O noua eco-biografie a Dunarii? Intre agricultura si renaturare in Lunca Dunarii. Dezbaterea isi propune sa prezinte un draft de politici publice elaborate in cadrul unei cercetari antropologice (2013-2016) desfasurate in comunitati aflate pe malul romanesc si pe cel bulgaresc al Dunarii.

Citeşte mai departe...

Ziua SpeZialistilor - Organizare de exceptie de la KWS Seminte, cu 1000 de participanti

Ziua SpeZialistilor - KWS SeminteKWS Seminte a organizat in 3 noiembrie 2016, la Cheile Gradistei Fundata, «Ziua speZialistilor» – un eveniment de amploare, etichetat de cei 1000 de participanti ca etalon pentru interactiunea multimedia din agribusiness. Cu acest prilej s-au lansat doi noi hibrizi de porumb din portofoliul KWS: KONFIRMAS FAO 370 si KAPITOLIS FAO 410.

Citeşte mai departe...

Expozitia documentara online - Calatoriti in Tara Vinului!

Expozitia documentara - proiectul Calatoriti in Tara VinuluiExpozitia online 'Calatori in Tara Vinului' aduce in prim-plan texte, fotografii si imagini video, ilustrative pentru vasta influenta pe care viti-vinicultura a avut-o in zona etnografica Valea Tarnavelor. Prin acest periplu online vizitatorii se pot informa cu privire la specificul cultural si viticol al zonei Valea Tarnavelor, candva faimoasa Tara a Vinului.

Citeşte mai departe...

Targul gastro-cultural Ozosep revine in luna noiembrie in locatia preferata, Gradina Verona!

Targul gastro-cultural Ozosep  2016Gusturile gastronomiei secuiesti vor fi prezente din nou in capitala, fiind asteptati peste 25 de mici producatori din Harghita si imprejurimi cu o gama larga de produse de calitate, din ingrediente naturale atent selectionate. La Ozosep gasiti branzeturi speciale, preparate din carne, siropuri si gemuri, miere, paine de casa, prajituri, turta dulce, kürtőskalács si lángos proaspat, palinca din fructe alese, ciocolata artizanala, pate de bibilica si multe altele. Ca de fiecare data, vor fi prezenti si mesterii artizani cu jucarii din lemn, articole din piele, lucrate manual, dar si cosmetice naturale.

Citeşte mai departe...

Conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”

Conferinta PNDR 2014-2020 prezent si viitorIn 4 noiembrie a avut loc conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”, in marja targului international INDAGRA. Prezent la conferinta, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a detaliat rolul finantarilor europene in dezvoltarea spatiului rural romanesc.

Citeşte mai departe...

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura - Conferinta 2016Efectele tot mai prezente ale schimbarilor climatice si nevoia de a fi competitivi pe o piata globala, ii determina pe agricultorii romani sa-si schimbe tehnicile de exploatare a solului pentru a face trecerea de la o agricultura extensiva la o agricultura durabila si performanta in acelasi timp. Prin urmare noi investitii au fost facute in tehnici de protejare a solului, de protectie a culturilor si managementul fermelor. CCIFER a organizat vineri, 4 noiembrie 2016, conferinta „Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura” in cadrul celei de-a 21a editii a targului Indagra.

Citeşte mai departe...

Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacere

BVV Trade Fair Brno - Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacereIn calitate de reprezentant oficial pentru Romania al BVV Trade Fair Brno — Republica Ceha, Bursa Romana de Afaceri ofera companiilor romanesti cu activitate in agricultura, industria alimentara, materiale de constructii, inginerie, masini si utilaje, etc., oportunitatea, ca prin participarea la targurile si expozitiile organizate intr-unul din cele mai importante Centre expozitionale internationale din centrul Europei, sa isi gaseasca noi parteneri de afaceri internationali si sa isi exporte produsele si serviciile pe diverse piete externe.

Citeşte mai departe...

Deschiderea targului INDAGRA – editia 2016

Deschiderea targului INDAGRA - editia 2016Miercuri, 2 noiembrie 2016, presedintele Romaniei, domnul Klaus IOHANNIS impreuna cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Achim IRIMESCU si presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai DARABAN au deschis Targul international de produse si echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2016. Evenimentul este organizat in acest an de catre ROMEXPO, in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si se desfasoara in perioada 02 – 06 noiembrie 2016, la Centrul Expozitional ROMEXPO.

Citeşte mai departe...

Expozitia Fantanile Olteniei, 3-27 noiembrie 2016, la MNTR

Expozitia Fantanile OltenieiAsociatia Fotoclub 'Mircea Faria' din Craiova, in parteneriat cu Muzeul National al taranului Roman, va invita la sala Acvariu, la expozitia Fantanile Olteniei. Expozitia este rezultatul unui proiect de cartografiere a fantanilor de uz comunitar din regiunea Olteniei. Fantanile Olteniei rurale nu sunt toate la fel. Unele sunt mai vechi, de dincolo de perioada comunista, pana foarte departe, consemnate in documente de vanzare-cumparare de pamanturi, insemnate pe harti comerciale, puncte vitale pentru asigurarea transportului persoanelor si marfurilor cu vehicule trase de animale, parte din ritualuri religioase si obiceiuri ale locurilor.

Citeşte mai departe...

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola, dezbatute cu specialistii si furnizorii americani

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola cu sprijinul specialistilor din SUAPeste 150 de participanti au fost prezenti astazi 2 noiembrie, 2016, la Forumul Virtual US-EU Agro-Finance For Southeast Europe - Oportunitati de finantare pentru dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania. Dl. Greg O’Connor, Consilier Comercial & Regional Superior pentru Europa de Sud-Est, (Ambasada SUA din Romania), a deschis dezbaterile subliniind disponibilitatea SUA pentru finantare si transfer de tehnologii si know-how in sprijinul agriculturii, pentru modernizare si dezvoltare rurala in aceasta zona a Europei.

Citeşte mai departe...

Carrefour sprijina producatorii romani la editia din acest an a targului INDAGRA

Carrefour sprijina producatorii romani de fructe-legume la editia 2016 a targului INDAGRACarrefour participa pentru al patrulea an consecutiv la targul INDAGRA, cel mai important targ al industriei alimentare din Romania, lansand un mesaj de sprijinire a producatorilor romani, prin incurajarea parteneriatului dintre lantul de magazine si producatori, ca solutie pentru sustinerea agrobusiness-ului romanesc. In perioada 2-6 noiembrie, Carrefour isi asteapta vizitatorii la standul cu numarul 102, din pavilionul central Romexpo, dedicat produselor traditionale romanesti, care pun accentul pe gustul autentic si pe calitate.

Citeşte mai departe...

Presedintele Iohannis si Ministrul Irimescu, vor deschide Targul International INDAGRA 2016

Deschiderea Targului International de Agricultura INDAGRA 2016Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, vor participa miercuri, 2 noiembrie a.c., incepand cu ora 10,00, la Romexpo, la deschiderea oficiala a Targului International INDAGRA, cel mai important targ de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei din sud-estul Europei. De asemenea, AFIR si APIA participa, cu stand propriu, la editia din acest an a Targului INDAGRA.

Citeşte mai departe...

Targul Apicultorilor Buzoieni - editia a VI-a

Targul Apicultorilor Buzoieni - editia a VI-a 2016La Buzau va avea loc cea de-a sasea editie a Targului Apicultorilor Buzoieni, eveniment organizat de Asociatia Apicultorilor Profesionisti Buzoieni si Cooperativa Agricola „Apis Mellifera Albina Buzoiana”, sambata si duminica, 5 si 6 noiembrie 2016.

Citeşte mai departe...

Premiul pentru inovatie EuroTier 2016 pentru 25 de produse inovatoare

EuroTier 2016 - utilaje instalatii si echipamente zootehnice inovative premiate la targul international de zootehnie de la HanovraUn comitet independent de experti numit de DLG (Societatea Germana pentru Agricultura) a stabilit castigatorii premiului pentru inovatie EuroTier dintre cele 251 de cereri aprobate pentru inovatii de produs. Premiile au fost atribuite unor produse inovatoare printre care: suplimente alimentare pentru pasari, pistol de curatare de inalta presiune, simplificarea sistemului de identificare a exemplarelor de bovine, module de monitorizare si hranire a viteilor, rularea automata a acoperisului pe silozuri mobile, monitorizarea in timp real a omogenitatii amestecurilor furajere, podele inovative pentru vite, noi sisteme de alimentare a purceilor, software 3D pentru cantarirea porcilor si multe altele.

Citeşte mai departe...

Trei zile de divertisment la Targul National de Artizanat si Mestesuguri “MestesugarFEST-Romania Creativa”

Targul National de Artizanat si Mestesuguri - MestesugarFEST - Romania Creativa 2016Targul National de Artizanat si Mestesuguri “MestesugarFEST-Romania Creativa” aduce trei zile de spectacole de muzica, dans si teatru, proiectii de film, ateliere pentru copii si workshopuri de business intre 28-30 octombrie la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Mestesugarii si artizanii care expun in cadrul targului MestesugarFEST- Romania Creativa pot participa la cursuri gratuite sustinute de specialisti in finantare, comunicare si vanzari online, in perioada 28-29 octombrie a.c.

Citeşte mai departe...

Exploatarea durabila a resurselor piscicole din Marea Neagra si dezvoltarea acvaculturii, dicutate la Bucuresti

Exploatarea durabila a resurselor piscicole din Marea Neagra si dezvoltarea acvaculturii dicutate la Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea NeagraAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat marti, 25 octombrie 2016, la lucrarile Conferintei la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra. Evenimentul a fost organizat de Comisia Generala pentru Pescuit in Marea Mediterana a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (GFCM FAO) impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citeşte mai departe...

Primul Festival al Castanelor din Bucuresti!

Festivalul Castanelor din BucurestiIn perioada 21 – 30 octombrie, va avea loc Festivalul Castanelor, eveniment in premiera in Bucuresti. Acesta reuneste peste 20 de expozanti hotarati sa aduca aromele toamnei in vietile bucurestenilor. Pe langa inconfundabilele castane coapte, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere la standurile festivalului adevarate delicii culinare pe baza de castane, ateliere creative de handmade pentru cei mici, precum si alte bucate si obiceiuri traditionale de toamna.

Citeşte mai departe...

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast Europe

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast EuropeAmbasada Statelor Unite in Romania – U.S. Commercial Service Office for Southeast Europe si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cu sprijinul Centrului Expozitional Romexpo Bucuresti organizeaza Forumul VIRTUAL US-EU AGRO-FINANCE FOR SOUTHEAST EUROPE - Finantarea oportunitatilor de dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania la Targul INDAGRA, Sala Eminescu, in 2 Noiembrie 2016, orele 14:00 – 18:00.

Citeşte mai departe...

Uleiurile artizanale romanesti cuceresc Parisul

Uleiurile ElixirProducatorul clujean al uleiurilor Elixir (uleiul de floarea-soarelui presat la rece, uleiul de rapita presat la rece, uleiul de soia de prima presa si Oloi Tomnit de Adi Hadean) se numara printre participantii care reprezinta Romania in cadrul expozitiei internationale SIAL Paris, una dintre cele mai mari si importante expozitii de inovatie in gastronomie din lume. Evenimentul are loc in perioada 16-20 octombrie, la Paris, si reuneste peste 7000 de expozanti din 104 tari.

Citeşte mai departe...

Conferinta la nivel inalt - Bucuresti: Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra

Conferinta Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea NeagraIn perioada 24-25 octombrie 2016, la Bucuresti, va avea loc Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra, organizata de Comisia Generala pentru Pescuit in Marea Mediterana a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (GFCM FAO) impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Evenimentul se va desfasura la Hotel Athenee Palace Hilton.

Citeşte mai departe...

Editia I a Forumului de Turism Ecvestru – Bucuresti, 14 octombrie

Forumului de Turism Ecvestru 2016Va invitam la prima editie a Forumului pe tema Turismului Ecvestru din data de 14.10.2016, la Hotel Ibis Gara de Nord, Bucuresti, ora 10:00. In cadrul acestui eveniment vom dezbate subiecte legate de promovarea accentuata a turismului ecvestru. Scopul acestui eveniment este cresterea numarului de turisti straini pe aceasta nisa foarte importanta in dezvoltarea turismului romanesc.

Citeşte mai departe...

Targ de produse agroalimentare la MADR cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei

Targ de produse agroalimentare de la MADR 2016Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va invita la Targul de produse alimentare, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei, ce se va derula in curtea institutiei, in perioada 14-16 octombrie 2016. La targ vor expune producatori din diverse zone ale tarii.

Citeşte mai departe...

Transavia va participa la cea de-a 27-a editie a Targului International SIAL

Transavia participa la Targul International SIALTransavia, liderul pietei locale de carne de pui si una dintre cele mai importante afaceri de familie din Romania cu peste 25 de ani de experienta in domeniu, va participa la cea de-a 27-a editie a targului SIAL, cel mai mare eveniment international dedicat industriei alimentare. Evenimentul va avea loc la Paris, in perioada 16-20 octombrie 2016, unde sunt asteptati peste 160,000 de vizitatori din intreaga lume. In fiecare an, targul reusete sa reuneasca peste 7000 de expozanti din mai mult de 100 de tari.

Citeşte mai departe...

Spatii Verzi: Conferinta nationala LAN-NET - Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban

Spatii Verzi - Conferinta Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urbanAsociatia Peisagistilor din Romania - AsoP, aduce la cunostinta opiniei publice, organizarea conferintei cu titlul Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban, in Bucuresti, in data de 20 Octombrie 2016, orele 09:00 – 17:00, Hotel Cismigiu, Sala Lipscani, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38. Conferinta face parte din activitatile proiectului LAN-NET: Retea socio-profesionala pentru imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban din Romania.

Citeşte mai departe...

A IV-a editie a Conferintei AGRI-BUSINESS PE PROFIT

Conferinta AGRI-BUSINESS PE PROFIT 2016Grupul de presa BURSA, sub egida Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, organizeaza a IV-a editie a Conferintei "AGRI-BUSINESS PE PROFIT" in data de 20 octombrie 2016, incepand cu orele 09:30, la sediul Electrica SA, sala Radu Zane din str. Grigore Alexandrescu nr. 9, Sector 1, Bucuresti.

Citeşte mai departe...

EuroTier 2016 - Profesionistii din Zootehnie se intalnesc si in acest an la Hanovra

Targul international de zootehnie si tehnologii de cresterea a bovinelor ovinelor porcinelor si pasarilor - EuroTier 2016 1EuroTier este evenimentul lider mondial in zootehnie. In acest an, peste 2.500 de expozanti din 57 de tari sunt prezente cu ultimele noutati in domeniu la Centrul Expozitional din Hanovra. O preocupare distincta a EuroTier este conceptul vizitelor de grup, oferind vizitatorilor profesionisti din intreaga lume conditii optime de orientare in cadrul targului, care sa le permita comparatii eficiente si rapide intre ofertele si inovatiile prezentate, conform ariei de interes. Si in acest an, DLG InterMarketing pune la dispozitia vizitatorilor din Romania bilete gratuite de acces la EuroTier 2016.

Citeşte mai departe...

Conferinta "Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura"

Conferinta Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agriculturaCamera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania (CCIFER) va invita pe 4 noiembrie, la o conferinta dedicata noilor tehnologii in agricultura. In cadrul targului Indagra, care va avea loc la Romexpo (2-6 noiembrie), conferinta va prezenta etapele evolutiei de la o agricultura conventionala la o agricultura moderna si performanta.

Citeşte mai departe...

Targul Apicol Craiova 2016

Targul Apicol Craiova 2016In perioada 1-2 octombrie 2016, s-a desfasurat la Craiova, prima editie de toamna a Targului Apicol Craiova 2016, organizat de Stupina BIA in parteneriat cu Primaria Craiova, Asociatia APIS Oltenia si Centrul Multifunctional Craiova si cu sprijinul Radio Oltenia Craiova in calitatea de partener media.

Citeşte mai departe...

Sorin Minea: Fara industrie alimentara vindem in portul Constanta. Ieftin.

Minea - Fara industrie alimentara vindem ieftin in portul ConstantaBusinessMark a organizat cea de-a patra editie a conferintei ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE, eveniment care a avut loc pe 7 octombrie 2016, la Hotel Radisson Blu Bucuresti. In cadrul conferintei, Sorin Minea, presedintele Angst si Romalimenta, a descris situatia in care se gaseste industria alimentara romaneasca.

Citeşte mai departe...

Parada Taurilor Semtest-BVN 2016

Parada Taurilor Semtest - BVN 2016La inceputul lunii octombrie Semtest BVN Mures a fost gazda unui eveniment de interes national pentru multi crescatori, specialisti si iubitori de bovine. Aproape 1500 de invitati au sosit din toate judetele tarii pentru a participa la Editia a XV –a a Paradei Taurilor din Singeorgiu de Mures, eveniment unic in Romania organizat de catre unitatea de selectie si ameliorare a taurilor de reproductie Semtest BVN.

Citeşte mai departe...

EXPONATURA - Targul de Produse si Servicii Eco, Bio, Naturale, Wellness si Spa

EXPONATURA 2016 - Targul de Produse si Servicii EcoCamera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta (CCINA Constanta) organizeaza in perioada 07-09 octombrie, Targul de Produse si Servicii Eco, Bio, Naturale, Wellness si Spa, denumit EXPONATURA - TRAIESTE SANATOS. Targul va avea loc la Maritimo Shopping Center Constanta si va aduce in atentia publicului constantean o alternativa la modul actual de viata, evidentiind importanta si beneficiile unei vieti sanatoase si solutiile pentru care acestia pot opta, prin promovarea producatorilor de produse ecologice, bio, naturale si a serviciilor wellness si spa.

Citeşte mai departe...

'IUBESC VINUL ROMANESC' - Gala vinului autohton la Salonul VINTEST 2016

Gala vinului romanesc la Salonul VINTEST 2016Vinvest si Asociatia de Cultura si Promovare a Vinului Vinvest organizeaza in perioada 28 — 30 octombrie, cea de-a 6-a editie a salonului Vintest Bucuresti continuand CAMPANIA IUBESC VINUL ROMANESC. Cu adresabilitate reprezentantilor sectorului vitivinicol, organizatorii doresc ca in decursul a 3 zile sa reuneasca producatori si distribuitori de vin; echipamente si tehnologii pentru vin; materii prime, materiale specifice pentru vin; accesorii, ambalaje, sisteme de depozitare a sticlelor de vin; material saditor de vita de vie, produse pentru protectia culturilor, ingrasaminte; masini si unelte agricole, aparate pentru aplicari fito-sanitare; mobilier pentru baruri, restaurante, pub-uri, hoteluri, vinoteci, crame si firme de proiectare si amenajare crame; etc.

Citeşte mai departe...

Ograda – targ de cultura & agricultura

Ograda  targ de cultura si agricultura 2016Intre 1 si 2 octombrie, sub soarele de toamna si in aromele de struguri copti, Gradina Verona gazduieste o noua editie OGRADA – targ de cultura & agricultura.

Citeşte mai departe...

Targul „Apulum Agraria” de la Alba Iulia

Targul Apulum Agraria 2016 de la Alba IuliaIn perioada 23-25 septembrie a.c., la Alba Iulia, s-a desfasurat o noua editie, cea de-a XXV-a, a Targului „Apulum Agraria”. Apulum Agraria a fost, si in acest an, un important loc de intalnire pentru fermieri, producatori, furnizori de masini/unelte si specialisti din domeniul agricol si publicul amator.

Citeşte mai departe...

Romanian Agribusiness Conference. Editia a IV-a

Romanian Agribusiness Conference 2016BusinessMark anunta organizarea celei de-a patra editii a conferintei "ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE", eveniment ce va avea loc pe 7 octombrie 2016, la Hotel Radisson Blu Bucuresti. Conferinta constituie un prilej de analiza si dezbatere a situatiei actuale a agriculturii romanesti, reunind intr-un mediu dinamic factori de decizie si cei mai importanti jucatori din domeniul agricol.

Citeşte mai departe...

Festivalul Oierilor editia a VIII-a, Tohanul Nou, Brasov 2016

Festivalul Oierilor 2016 - Tohanul Nou - BrasovIn perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2016, pe platoul din Tohanul Nou langa DN 73, se va desfasura cea de a VIII-a editie a Festivalului Oierilor - Targul de produse traditionale. Aceasta sarbatoare campeneasca marcheaza incheierea ciclului pastoral - prin coboratul oilor de pe munte.

Citeşte mai departe...

Record de vizitatori la Agromalim: Peste 15.000 de fermieri au vizitat cel mai mare eveniment agricol din vestul tarii!

Record de vizitatori la Agromalim 2016Numarul vizitatorilor Agromalim 2016, targul de agricultura organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, a crescut cu aprox. 8% fata de editia precedenta. Au fost centralizate biletele de intrare si invitatiile activate de vizitatori, care insumeaza 15.055, persoane! Aceasta cifra va fi confirmata si de catre auditul realizat de Centrex – Asociatia Central si Est-europeana a organizatorilor de targuri din care face parte si Expo Arad. Astfel, Agromalim isi reconfirma statutul de cel mai important eveniment in domeniul agriculturii, organizat in vestul Romaniei!

Citeşte mai departe...

Noutati

Eurodeputatii cer aprobarea rapida a pesticidelor cu risc scazut

18-02-2017 Pesticide

Eurodeputatii cer aprobarea rapida a pesticidelor cu risc scazut

Pesticidele biologice cu risc redus pot fi o alternativa viabila la produsele fitosanitare conventionale, atat pentru fermierii care practica agricultura conventionala, cat si pentru cei care practica agricultura ecologica, contribuind, in plus, la o agricultura mai sustenabila. Deputatii solicita Comisiei Europene sa propuna un proiect legislativ, inainte de sfarsitul anului 2018, pentru a urgenta evaluarea, autorizarea si inregistrarea pesticidelor biologice cu risc scazut. Mai multe>>

Depunerea cererilor unice de plata 2017 - Recomandari pentru fermieri

17-02-2017 Plati APIA

Depunerea cererilor unice de plata 2017 - Recomandari pentru fermieri

Derularea campaniei unice de plata 2017 incepe cu data de 01 martie si dureaza pana la termenul limita de 15 mai 2017, cand fermierii isi vor putea depune cererile unice de plata, fara penalitati, la Centrul Judetean/Local APIA. Pasii pentru depunerea cererii unice de plata si documentele necesare pentru accesarea subventiilor in sectorul vegetal si zootehnic pe 2017 sunt dupa cum urmeaza: Mai multe>>

Porcul din rasa Welsh crescut traditional

16-02-2017 Porcine

Porcul din rasa Welsh crescut traditional

Specialitatea traditionala garantata „Traditionally Reared Pedigree Welsh Pork” provine de la porci de rasa care au fost crescuti in conformitate cu un mod de productie bazat pe o practica traditionala. Mai multe>>

CETA: Noi oportunitati pentru agricultorii si producatorii europeni de alimente in Canada

16-02-2017 Stiri agricole

CETA: Noi oportunitati pentru agricultorii si producatorii europeni de alimente in Canada

Ieri, 15 februarie, Parlamentul European a votat in favoarea Acordului economic si comercial cuprinzator dintre UE si Canada (CETA). Prin acest acord, agricultorii si producatorii de alimente vor beneficia de noi oportunitati. In general, Europa va fi in masura sa exporte aproape 92% din produsele sale agricole si alimentare in Canada, fara taxe suplimentare. CETA este, de asemenea, un pas inainte important pentru multe intreprinderi mici si mijlocii din comunitati rurale care comercializeaza pr... Mai multe>>

Sfaturi pentru reproductia taurinelor

16-02-2017 Bovine

Sfaturi pentru reproductia taurinelor

Organizarea procesului de reproductie la taurine urmareste obtinerea de la fiecare vaca a unui vitel in fiecare an. Organizarea in cele mai bune conditii a acestui proces prezinta o dubla importanta: in primul rand, se obtine un numar mare de produsi necesari pentru sporirea efectivelor si a unui surplus destinat ingrasarii si sacrificarii pentru carne; in al doilea rand, productia de lapte a vacilor este legata de desfasurarea normala a ciclurilor de reproductie. Mai multe>>

ANT: 681.000 de fermieri vor primi vor primi 17,72 euro/ha pentru culturile amplasate pe teren arabil

16-02-2017 Plati APIA

ANT: 681.000 de fermieri vor primi vor primi 17,72 euro/ha pentru culturile amplasate pe teren arabil

Astazi s-a adoptat plafonul si cuantumul ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil - ANT 1, care se acorda pentru anul de plata 2016. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat ca institutiile sunt pregatite organizatoric, iar primele plati vor intra in conturile fermierilor din 28 februarie 2017. Mai multe>>

Romania castiga la Tribunalul UE anularea corectiilor financiare aplicate de CE fondurilor pentru agricultura

16-02-2017 Stiri agricole

Romania castiga la Tribunalul UE anularea corectiilor financiare aplicate de CE fondurilor pentru agricultura

Instanta UE a dat castig de cauza Romaniei si a anulat Decizia de punere in aplicare (UE) 2015/103 a Comisiei Europene din 16 ianuarie 2015 de excludere de la finantarea de catre Uniunea Europeana a anumitor cheltuieli efectuate de statele membre in cadrul Fondului european de garantare agricola (FEGA) si al Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR), in ceea ce priveste Romania. Mai multe>>

BASF si Agentia Spatiala Europeana vor dezvolta impreuna servicii digitale pentru fermieri

16-02-2017 Management agricol

BASF si Agentia Spatiala Europeana vor dezvolta impreuna servicii digitale pentru fermieri

BASF si Agentia Spatiala Europeana (ESA) au semnat un acord de colaborare pentru a evalua modul in care informatiile si imaginile preluate de pe sateliti pot fi folosite in scopurile dezvoltarii agriculturii. Lucrand indeaproape cu fermierii, cele doua organizatii isi propun sa traduca aceste informatii in instrumente si servicii digitale. Mai multe>>

Sprijin de 5,5 milioane lei pentru producatorii din sectorul fructe si legume

16-02-2017 Subventii agricultura

Sprijin de 5,5 milioane lei pentru producatorii din sectorul fructe si legume

Producatorii agricoli de legume si fructe din Romania vor primi sprijin financiar cu caracter temporar, ceea ce va permite beneficiarilor sa-si recupereze o parte din pierderile suferite ca urmare a crizei cauzate de embargoul impus de Rusia. Mai multe>>

Pregatiri pentru depunerea cererilor de subventie la APIA

15-02-2017 Subventii agricultura

Pregatiri pentru depunerea cererilor de subventie la APIA

Pentru buna informare a fermierilor, in ceea ce priveste depunerea cererilor pentru plata subventiilor pe anul 2017 si avand in vedere Programul de Guvernare, facem urmatoarele precizari: Mai multe>>

Programe profitabile de furajare a animalelor

15-02-2017 Furaje / hrana animale

Programe profitabile de furajare a animalelor

Furajele constituie mai mult de jumatate din cheltuielile de productie in cresterea animalelor si au un impact major asupra veniturilor. Producerea furajelor si utilizarea eficienta a acestora sunt esentiale in tehnologiile profitabile de crestere a animalelor. Mai multe>>