Salonul International de Vinuri VINVEST Timisoara - Editia a 13-a a fost incununata de succes

Salonul International de Vinuri VINVEST 2016Timp de 13 ani, publicul timisorean a fost educat sa descopere, sa inteleaga, sa iubeasca vinul. Salonul se adreseaza cu prioritate CONSUMATORULUI FINAL, care, ulterior, la hipermarket, supermarket, magazine de specialitate sau HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) va recunoaste vinurile degustate in cadrul salonului. Evenimentul in sine are la baza initierea in arta degustarii vinului si promovarea culturii acestuia in zona de vest a tarii.

Alaturi de cei 30 de producatori de vin, s-au regasit in salon butasii altoiti de vita de vie, utilaje pentru ingrijirea plantatiilor, sisteme de sustinere a vitei de vie, sisteme antigrindina, echipamente profesionale pentru prelucrarea strugurilor, zdrobitoare, dezciorchinatoare, masa de selectie, prese, produse oenologice pentru fermentare si stabilizare, filtru, cisterne, tancuri, rezervoare de stocare, butoaie din lemn de stejar, sticle, dopuri, capsule, etichete, pahare, decantere si alte accesorii pentru vin. In acest an au participat in calitate de expozanti reprezentanti din sase sari: Romania, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Germania, Portugalia si Italia.

La deschiderea oficiala ne-au onorat cu prezenta Achim Irimescu — Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Maria Grapini — Europarlamentar, Florica Chirita — Director General al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Marian Constantin Vasile — Consilier Personal al Primarului Nicolae Robu, Titu Bojin — Presedintele Consiliului Judetean, Florin Faur—Director General APIA, Doru Petanec — Director al Directiei Agricole Timis, Petre Badea — presedintele juriului Concursului National de Vinuri VINVEST, reprezentanti ai Ordinului Saint Teodor din Varset, delegatia Organizatiei Turistice Virset, Ioan Namolosanu — prof. dr, presedinte de onoare ADAR, Arina Antoce—Vice Presedinte stiintific ADAR, Dan Boboc — Presedinte ADAR, decan al Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului.

Tot la deschiderea oficiala un moment unic dedicat vinului a fost primirea in randul Cavalerilor Ordinului Sfantului Teodor a dl Iavor Radovankovici, printr-o deosebita ceremonie.

Salonul International de Vinuri VINVEST Timisoara 2016La editia a 13-a a Salonului International de Vinuri VINVEST, expozantii au revenit in cel mai potrivit loc de desfasurare, Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Timp de trei zile acestia au lansat noi produse, brand-uri, au depanat povestile succesului din spatele marcilor recunoscute si mult apreciate. Fie ca erau producatori de vin, importatori, firme din industria vinului sau presa de specialitate, expozantii au depus toate eforturile ca sa aduca publicului cele mai reprezentative si de calitate produse.

Salutam prezenta in premiera la Timisoara a cramelor Casa de Vinuri Cotnari, Crama Hermeziu, Tata si Fiul, Villa Vinea, Casa de Vinuri Husi, Asociatia Vitipomicola Brun-el Buzias Silagiu, Crama Thesaurus, Crama Aramic, a distribuitorului de distilate Perun, precum si revenirea la eveniment a renumitului producator de vin — Cotnari si a Statiunii de Cercetare—Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru. De asemenea, am avut alaturi pentru prima data Willmes—prese pentru struguri, Loredo—utilaje pentru vinificatie, Decorium—produse utilitare unitati horeca, Centro Group Profesional Tm—echipamente horeca, VCR Italia—producator de butasi vita de vie.

Prezenta investitorilor in salon a dat un plus de valoare evenimentului. Dintre acestia amintim: Vasile Lungu, Crama Hermeziu; Anca Vladoi, Domeniile Vladoi; Doru Husarciuc, Crama Dealul Dorului; Eugen Seracin, Domeniile Sara; Valentin Chelaru, Domeniul Kelaru; Mariana Girnita, Domeniile Vinju Mare, Adam Craciunescu, Crama Aramic; Ioan Moica, Crama Thesaurus; Victor Deleanu, Casa de Vinuri Cotnari; Costel Apostol, Crama Tata si fiul, Stefan Ionescu, 1000 de Chipuri au vizitat salonul pe parcursul a doua zile.

O noutate a salonului a fost Roulette de Vin, organizat de Valdo Invest in colaborare cu VINVEST, care pe perioada a circa 4 ore a antrenat marea majoritate a expozantilor din salon.

Vizitatorii au fost multumiti si chiar incantati de vinurile noi, spumantele, vin arsurile, bauturi alcoolice descoperite in cadrul salonului.

Un aport deosebit l-au avut, ca in fiecare an, profesionistii. Degustatorii experti, somelierii, oenologii, dar si personalul specializat al firmelor prezente in salon au oferit adevarate lectii de degustare si informatii despre produsele expuse. Astfel ca vizitatorii din delegatii, jurnalistii sau simpli iubitori ai vinului au aflat lucruri noi si interesante.

Salonul a fost vizitat de 2.650 de persoane. Un important numar de specialisti a fost prezent la Salon, amintim membrii ai Asociatiei Tara Vinului Alba, Carei, Asociatiei Vitipomicole Brun-el Buzias Silagiu si reprezentanta ONVPV Banat, Mirela Heizer.

In salon au fost prezenti reprezentanti de la Facultatea de Horticultura Timisoara, din cadrul USAMVBT, Colegiul Economic Francesco Saverio Nitti, Facultatea de Arte si Design Timisoara.

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa, reprezentant al Universitatii de Agronomie si Medicina Veterinara din Bucuresti, s-a prezentat cu primul vin universitar din Romania, un exemplu pentru celelalte facultati de specialitate, iar Statiunea de Cercetare—Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujorul ne-a rasfatat cu vin eco.

Auto Club Volkswagen a oferit atat expozantilor, cat si vizitatorilor sansa de a admira si de a se informa in legatura cu masinile pentru transport si distributie expuse la Centrul Regional de Afaceri.

Din discutiile cu oamenii de business reiese ca in timpuri de restriste economica, prezenta la astfel de evenimente este cea mai eficienta modalitate de marketing. Participarea la salon reprezinta una dintre cele mai bune solutii la problemele de vizibilitate si brand awarness cu care se confrunta cele mai multe companii.

 

Concursul National de Vinuri si Bauturi Alcoolice VINVEST, editia a 11-a

VINVEST si ADAR au organizat cea de-a 11-a editie a Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice care s-a desfasurat in perioada 20-21 aprilie, inaintea deschiderii Salonului, Concursul VINVEST a adunat 122 probe. 30% din aceste probe au primit distinctii. La decernarea medaliilor au participat: prof.dr.Ioan Namolosanu si Director VINVEST ing Lucia Pirvu.

S-au acordat medalii de aur, medalii de argint, dar si trei Mari Medalii de Aur la vin alb Crama Buduresca, Sauvignon Blanc Premium 2015; vin rose pentru Crama Hermeziu, Cabernet Sauvignon Rose 2015; vin rosu Vincon Romania pentru Pinot Noir 2015.

Juriul a fost compus din membrii Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), avand ca presedinte dr.ing. Petre Badea, care a introdus pentru prima data o aplicatie pe tablete.

Membrii Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice care ne-au onorat cu prezenta au fost: Exigentul si pasionatul Petre Badea care a preluat si in acest an, in Capitala Vinului Timisoara, functia de Presedinte, nu numai observator de 11 editii, ci si Presedinte de Onoare ADAR, prof dr. Ioan Namolosanu, precum si Vicepresedinte din Comisia Stiintifica, prof univ dr. Arina Antoce.

Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole si Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola.

Publicul profesionist a putut degusta probele medaliate din concurs sambata, 23 aprilie, dupa ceremonia de decernare a medaliilor.

Concursul VINVEST respecta regulamentul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) si ramane, dincolo de discutiile si aprecierile amatorilor, un important reper in calitatea vinurilor de pe piata romaneasca.

 

Arta culinara — tinerii viitori profesionisti ai gastronomiei in Salonul VINVEST

Colegiul Economic 'Francesco Saverio Nitti' din Timisoara este acreditat: postliceu - nivel 5 calificare; liceu — nivel 4. Oferta educationala a colegiului are in componenta sa invatamant liceal ciclul inferior si superior, filiera tehnologica profil servicii cu specializarile: tehnician in activitati economice, tehnician in activitati de turism, tehnician in gastronomie si organizator banqueting, precum si invatamant postliceal.

Colegiul a adus la editia a 13-a a Salonului International de Vinuri VINVEST viitori profesionisti, cea mai tanara generatie de elevi, bucatari si patiseri.

Pe linia de bucatarie din Salonul VINVEST, cei tineri au aratat publicului cum se prepara diferite retete, simple si gustoase.

Tinerii s-au intrecut in prepararea a fel de fel de bucate si au demonstrat cum se ajunge la un aspect deosebit de prezentare a mancarurilor. Preparatele lor au fost jurizate, iar concurentii au fost rasplatiti cu cadouri si diplome.

Ca si noutate a fost lansata cartea Vechi Soiuri Romanesti de Vita de Vie sub semnatura Ion M. Pusca, editia a 3-a 2015, carte premiata de Organizatia Internationala a Viei si Vinului — Paris, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, Liga Scriitorilor Romani. Aceasta publicatie a vazut lumina tiparului cu sprijinul domnului diplomat ing. Constantin Dinel CUCU.

O alta lansare a fost prima editie pe anul acesta a publicatiilor Rabbit Media si anume Catalogul de AGRICULTORI si Industrie Alimentara, Editor Coordonator Mihail Galatanu.

Imaginea frumosului a fost completata de pictorii Mihai Teodor Olteanu si Adrian Marius Sabau cu lucrari de o deosebita valoare artistica.

Am fost onorati de prezenta Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care pe perioada mai multor ore a reusit sa salute toti expozantii Salonului VINVEST Timisoara 2016. Multumim domnului Ministru Achim Irimescu pentru interviul acordat realizatorului Florin Albu din care redam concluzia vizitei:

"In primul rand vinul romanesc si-a acordat o sansa extraordinara prin calitatea fantastica a vinurilor, cum a evoluat calitatea vinului in Romania, sa ii acordam o sansa in promovarea lui in consumul national si international. Trebuie neaparat sa il sustinem si sa il promovam cat mai mult posibil altfel cu toata calitatea extraordinara nu vom reusi sa facem fata concurentei la nivel european si mondial. Romania trebuie cu cerbicie sa lupte si sa ajunga acolo unde ii este locul cu o calitate extraordinara, cu un marketing si neaparat cu fonduri pentru promovare chiar pe plan national. Pentru astfel de evenimente prezenta reprezinta sansa numarul 1. Desi am avut ocazia sa degust aceste vinuri, vinars, astazi trecand pe la cele 30 de standuri de vinuri am ramas impresionat de calitatea acestora, parfumul extraordinar, diferenta de teritoriu fiind resimtita intre vinurile producatorilor. Iar eu, ca simplu consumator pot sa va spun ca realizez cat de importanta este pasiunea, investitiile, tehnologia si cunostintele in realizarea vinurilor."

 

Informatii si imagini gasiti pe site-ul oficial www.vinvest.ro si pe facebook, pe www.facebook.com/salonul.vinvest.

  

 

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>