Incep cele mai importante evenimente din agricultura, alimentatie, ambalaje si bauturi la ROMEXPO

Evenimente Romexpo - Incep cele mai importante Targuri din agricultura alimentatie ambalaje si bauturiROMEXPO impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza, intre 30 octombrie si 3 noiembrie, cele mai importante manifestari din domeniile: agricol, alimentatie, ambalaje, bauturi alcoolice si non-alcoolice: INDAGRA; INDAGRA FOOD & CARNEXPO; PACK SHOW; EXPO DRINK. Pe parcursul celor cinci zile de expozitii si activitati conexe, peste 950 de companii, din 25 de tari, isi expun cele mai noi produse si prezinta solutii si servicii pe o suprafata de 54.500 mp.


Mentionam ca, in acest an, evenimentele INDAGRA si INDAGRA FOOD & CARNEXPO se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

 

 

INDAGRA 2019, evenimentul reper pentru industria agricola, reuneste peste 540 de firme

Evenimente Romexpo - Indagra 2019


Cea de-a a XXIV-a editie a INDAGRA, cea mai importanta manifestare cu profil agricol din Romania, reuneste peste 540 de companii din peste 25 de tari. Evenimentul inregistreaza un grad de internationalizare de 31% si ocupa o suprafata expozitionala de 33.700 mp.

Targul international de produse si echipamente din domeniul agriculturii, viticulturii si zootehniei se desfasoara in Pavilioanele B1, C1 si C2 ale Centrului Expozitional ROMEXPO, pe platformele exterioare 1, 2, 3, 4, 5, 10, 11, 12, G2, V5, V6, C1, Aleea Verde si Aleea Negustorilor.

Ne bucuram de prezenta a 25 de tari cu traditie in domeniul agricol, exportul si importul de produse si echipamente performante: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

In plus, INDAGRA 2019 beneficiaza de participarea oficiala internationala si de grup a tarilor: Turcia, Grecia, Ungaria, Franta si Italia.

Targul reprezinta cel mai important eveniment romanesc cu caracter agricol, numarul mare de expozanti, ofertele prezentate si activitatile conexe din cadrul lui demonstreaza potentialul si capacitatea acestuia. 

Manifestarea ofera posibilitatea de a incheia noi contracte si parteneriate, reprezinta cadrul profesionist de ofertare, negociere si contractare pentru cele mai mari companii din industrie si specialistii din domeniul agricol.

De asemenea, cei pasionati de agricultura sunt asteptati la conferinte si seminarii organizate in cadrul INDAGRA, pe teme precum: dezvoltarea agriculturii din Romania prin prisma inovatiilor, promovarea produselor romanesti pe piata interna si externa, accesul producatorilor romani la fondurile europene. 

Mentionam ca anul acesta, in cadrul Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, debuteaza Conferinta INDAGRA – Ferma de familie, creatoare de valoare adaugata in Romania. Aceasta se desfasoara pe 1 noiembrie 2019, in intervalul orar 11:00 – 14:00, in Sala Titulescu din Pavilionul B3 al Centrului Expozitional ROMEXPO.

Prima editie a Conferintei INDAGRA are ca tema principala „Valoarea adaugata pentru IMM-urile din domeniul agricol” si este planificata in doua paneluri: Alocarile financiare atrase de IMM-uri agroalimentare si Tendinte si oportunitati de vanzare in industria agroalimentara.

In cadrul INDAGRA 2019, producatorii si distribuitorii din domeniu, romani si straini, aduc produse si echipamente moderne cu scopul de a creste performantele si profitul in cultura legumelor, fructelor si semintelor, cresterea animalelor, viticultura si vinificatie.

Sectorizarea din acest an a fost special realizata pentru a asigura posibilitatea dezvoltarii fiecarui salon tematic din cadrul acestor manifestari. Astfel, expozantii isi prezinta produsele in cadrul unor saloane tematice, precum: 

    • Salonul de Agricultura
        • Pavilionul B1 - material saditor, seminte, ingrasaminte pentru agricultura, irigatii si echipamente, echipamente pentru viticultura, sere si solarii, utilaje, echipamente agricole, silozuri, participari de grup;
    • Salonul de Zootehnie
        • Pavilionul C1 - utilaje si echipamente pentru zootehnie;
        • Pavilionul C2 - furaje si nutreturi combinate, cresterea animalelor si pasarilor, produse de uz veterinar, consultanta, organisme de certificare, presa de specialitate.
    • Salonul Utilajelor Agricole (Platformele exterioare 1, 2, 3, 4, 5, 10, 11, 12, G2, V5, V6).


Noutatea acestei editii este reprezentata de organizare unei zone a produselor traditionale romanesti pe platformele exterioare, cu o participare reprezentativa pentru obiceiurile si traditiile culinare din toate zonele geografice ale Romaniei. 

Evenimentul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si este organizat de ROMEXPO, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei. 

Detalii suplimentare despre manifestare pe www.indagra.ro

 

 

APIA va participa la cea de-a XXIV-a editie a Targului international INDAGRA 2019

Evenimente Romexpo - APIA participa la INDAGRA 2019


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca va participa, in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2019, la cea de-a XXIV-a editie a Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2019 (platforma 5, vis a vis de sala Eminescu).

Agentia va prezenta celor interesati materiale de informare cu privire la schemele/ masurile de plata pe care le gestioneaza din fonduri europene si de la bugetul national.

Totodata, mentionam ca vineri, 1 noiembrie 2019, Directorul General Adrian PINTEA va sustine prezentarea cu tema „Sprijinul financiar acordat fermierilor de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura prin masurile gestionate din PNDR” in cadrul conferintei „Politica Agricola Comuna – in sprijinul satului romanesc”. Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR) si se va desfasura in Complexul Expozitional ROMEXPO, sala Eminescu, incepand cu ora 09:00.

 

 

INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019

Evenimente Romexpo - Indagra Food   Carnexpo


INDAGRA FOOD & CARNEXPO
- Targul international pentru industria alimentara – reuneste atat distribuitori de tehnologii si echipamente de procesare, cat si furnizori de materii prime si producatori de produse din carne.

Peste 250 de companii expun sute de produse si tehnologii de ultima generatie pe o suprafata de 15.000 mp. La editia din 2019 s-au inscris atat companii din Romania, cat si din alte tari: Ungaria, Olanda, Germania, Bulgaria, Italia, Suedia, Turcia, Austria, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Ucraina.

Sunt prezenti producatori, distribuitori si importatori de echipamente si tehnologii pentru industria alimentara, industria carnii, panificatie, industrializarea legumelor si fructelor, prelucrarea pestelui si laptelui.

Ca in fiecare an, INDAGRA FOOD & CARNEXPO este locul potrivit pentru lansarea si vanzarea de produse, prezentarea noutatilor din domeniu, stabilirea de noi relatii de afaceri si incheierea de contracte. 

Sectorizarea INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 este urmatoarea:

    • Salonul industriei carnii din Romania (Pavilionul B2):
        • tehnologie pentru industria carnii, produse din carne (furnizori si procesatori de materii prime pentru industria carnii).
    • Salonul de panificatie, lactate, fructe si legume (Pavilionul B2):
        • produse de panificatie, lactate, fructe si legume, tehnologii pentru panificatie, industrializarea fructelor si legumelor, industria laptelui.
    • Salonul GastroFood (Platformele exterioare: Aleea Crowne, H3):
        • retaileri, comercianti, producatori din industria alimentara.


Noutatea din acest an este reprezentata de organizarea unei zone destinata promovarii industriei carnii din Romania. Aceasta pune accent pe noile tehnologii, echipamente si utilaje de prelucrare a carnii, furnizori si procesatori de materii prime pentru industria carnii, condimente, membrane si aditivi, producatori de produse din carne.

Evenimentul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si este organizat de ROMEXPO, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si cu ADDOR EVENTS.

Detalii suplimentare despre manifestare pe www.indagra-food.ro 

 

 

Expo Drink incanta simturile pasionatilor de bauturi rafinate!

Evenimente Romexpo - Expodrink RO


EXPO DRINK - incursiunea in lumea rafinata a bauturilor - se bucura de participarea unor firme reprezentative din sectorul productiei de bauturi alcoolice si non-alcoolice. Acestea sunt prezente la EXPO DRINK 2019 cu o larga paleta de arome si tehnologii folosite in industrie.

EXPO DRINK reuneste, in Pavilionul B2 al ROMEXPO, producatori traditionali si internationali de vinuri si bauturi alcoolice, distribuitori din domeniu si producatori de echipamente folosite in procesul de vinificatie, dar si producatori si distribuitori de sucuri naturale sau carbogazoase, de concentrate din fructe, de bauturi energizante, organice, cafea si ceaiuri. 

In cadrul EXPO DRINK 2019, vizitatorii pot participa la degustarea diferitelor sortimente de bauturi, au ocazia sa afle secretele de productie a bauturilor si derivatelor lor de la specialisti ai companiilor expozante si pot participa la demonstratii si prezentari tematice.

ROMEXPO organizeaza EXPO DRINK cu scopul de a prezenta produse si echipamente care reflecta ultimele tendinte din domeniu.

Detalii suplimentare despre manifestare pe www.expodrink.ro 

Evenimente Romexpo - Expodrink

 

 

 

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>