Intalniri si conferinte

Ziua Internationala a Muntelui 2016

Ziua Internationala a Muntelui 2016Cultura comunitatilor montane - Celebrarea diversitatii si intarirea identitatii a fost tematica anului 2016 la a 12-a Conferinta stiintifica si informala pentru sarbatorirea 'Zilei Internationale a Muntelui'. Pentru locuitorii zonelor montane, pamantul, apa si padurile nu sunt doar simple resurse naturale. Calcand pe urmele stramosilor lor, noile generatii trebuie sa inteleaga ca bunastarea lor, sentimentul de identitate si viitorul copiilor lor depind de administrarea atenta a mediului. Cunostintele si tehnicile traditionale ale acestora, sunt esentiale pentru gestionarea si imbunatatirea rezistentei ecosistemelor montane fragile.

Citeşte mai departe...

Atelier regional Iasi si Craiova - Finantari disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”

Finantari disponibile prin Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti - IasiMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor organizeaza joi, 15 decembrie 2016, la Iasi si la Craiova un atelier regional in cadrul caravanei pentru promovarea finantarilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Incepand din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investitii, care vizeaza finantari pentru infrastructura de management al gunoiului de grajd, precum si plantari de perdele de protectie vegetala intre terenurile agricole si cursurile de apa.

Citeşte mai departe...

Fermele mici in atentia FAO

Fermele mici in atentia FAOIn perioada 10-23 noiembrie 2016, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a gazduit conferinta online "Contributia fermelor mici la securitatea alimentara si imbunatatirea resurselor", parte a proiectului de cercetare privind „Ferme mici, mici afaceri alimentare si securitate alimentara durabila” - SALSA, finantat prin Programul-cadru european de cercetare si inovare al Uniunii Europene HORIZON 2020.

Citeşte mai departe...

RALF 2016, forumul marilor fermieri, in imagini

RALF 2016 - Forumul marilor fermieriPrima editie a Forumului International de Agricultura RALF a reunit pe 10 noiembrie 2016, la Athénée Palace Hilton, Le Diplomate Ballroom, Bucuresti, peste 300 de mari fermieri fermieri romani, majoritatea cu peste 1000 de hectare, din toate regiunile tarii.

Citeşte mai departe...

Curs de metode moderne in prognozarea si avertizarea bolilor si daunatorilor

Curs - Metode moderne de prognoza si avertizare a bolilor si daunatorilor din culturile horticole si agricoleIn data de 23 noiembrie 2016, la Facultatea de Horticultura si Silvicultura se va organiza cursul intitulat „Metode moderne de prognoza si avertizare a bolilor si daunatorilor din culturile horticole si agricole”, prelegerea fiind sustinuta de Prof.dr.dr.h.c. Karl Fritz LAUER si Prof.dr. Michael ZELLNER, directorul Institutului pentru Protectia Plantelor al Landului Bavaria – Germania, in calitate de profesori asociati invitati ai U.S.A.M.V.B. „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara.

Citeşte mai departe...

O noua eco-biografie a Dunarii? Intre agricultura si renaturare in Lunca Dunarii

dezbaterea O noua eco-biografie a Dunarii - Intre agricultura si renaturare in Lunca DunariiMiercuri, 23 noiembrie 2016, de la ora 18, in sala Acvariu, Institutul de antropologie 'Francisc I. Rainer' (Academia Romana), si Muzeul National al taranului Roman va invita la dezbaterea O noua eco-biografie a Dunarii? Intre agricultura si renaturare in Lunca Dunarii. Dezbaterea isi propune sa prezinte un draft de politici publice elaborate in cadrul unei cercetari antropologice (2013-2016) desfasurate in comunitati aflate pe malul romanesc si pe cel bulgaresc al Dunarii.

Citeşte mai departe...

Ziua SpeZialistilor - Organizare de exceptie de la KWS Seminte, cu 1000 de participanti

Ziua SpeZialistilor - KWS SeminteKWS Seminte a organizat in 3 noiembrie 2016, la Cheile Gradistei Fundata, «Ziua speZialistilor» – un eveniment de amploare, etichetat de cei 1000 de participanti ca etalon pentru interactiunea multimedia din agribusiness. Cu acest prilej s-au lansat doi noi hibrizi de porumb din portofoliul KWS: KONFIRMAS FAO 370 si KAPITOLIS FAO 410.

Citeşte mai departe...

Conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”

Conferinta PNDR 2014-2020 prezent si viitorIn 4 noiembrie a avut loc conferinta „PNDR 2014-2020: prezent si viitor”, in marja targului international INDAGRA. Prezent la conferinta, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a detaliat rolul finantarilor europene in dezvoltarea spatiului rural romanesc.

Citeşte mai departe...

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura - Conferinta 2016Efectele tot mai prezente ale schimbarilor climatice si nevoia de a fi competitivi pe o piata globala, ii determina pe agricultorii romani sa-si schimbe tehnicile de exploatare a solului pentru a face trecerea de la o agricultura extensiva la o agricultura durabila si performanta in acelasi timp. Prin urmare noi investitii au fost facute in tehnici de protejare a solului, de protectie a culturilor si managementul fermelor. CCIFER a organizat vineri, 4 noiembrie 2016, conferinta „Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura” in cadrul celei de-a 21a editii a targului Indagra.

Citeşte mai departe...

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola, dezbatute cu specialistii si furnizorii americani

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola cu sprijinul specialistilor din SUAPeste 150 de participanti au fost prezenti astazi 2 noiembrie, 2016, la Forumul Virtual US-EU Agro-Finance For Southeast Europe - Oportunitati de finantare pentru dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania. Dl. Greg O’Connor, Consilier Comercial & Regional Superior pentru Europa de Sud-Est, (Ambasada SUA din Romania), a deschis dezbaterile subliniind disponibilitatea SUA pentru finantare si transfer de tehnologii si know-how in sprijinul agriculturii, pentru modernizare si dezvoltare rurala in aceasta zona a Europei.

Citeşte mai departe...

Exploatarea durabila a resurselor piscicole din Marea Neagra si dezvoltarea acvaculturii, dicutate la Bucuresti

Exploatarea durabila a resurselor piscicole din Marea Neagra si dezvoltarea acvaculturii dicutate la Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea NeagraAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat marti, 25 octombrie 2016, la lucrarile Conferintei la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra. Evenimentul a fost organizat de Comisia Generala pentru Pescuit in Marea Mediterana a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (GFCM FAO) impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citeşte mai departe...

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast Europe

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast EuropeAmbasada Statelor Unite in Romania – U.S. Commercial Service Office for Southeast Europe si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cu sprijinul Centrului Expozitional Romexpo Bucuresti organizeaza Forumul VIRTUAL US-EU AGRO-FINANCE FOR SOUTHEAST EUROPE - Finantarea oportunitatilor de dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania la Targul INDAGRA, Sala Eminescu, in 2 Noiembrie 2016, orele 14:00 – 18:00.

Citeşte mai departe...

Conferinta la nivel inalt - Bucuresti: Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra

Conferinta Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea NeagraIn perioada 24-25 octombrie 2016, la Bucuresti, va avea loc Conferinta la Nivel Inalt privind Cooperarea Consolidata pentru Pescuit si Acvacultura la Marea Neagra, organizata de Comisia Generala pentru Pescuit in Marea Mediterana a Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (GFCM FAO) impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Evenimentul se va desfasura la Hotel Athenee Palace Hilton.

Citeşte mai departe...

Editia I a Forumului de Turism Ecvestru – Bucuresti, 14 octombrie

Forumului de Turism Ecvestru 2016Va invitam la prima editie a Forumului pe tema Turismului Ecvestru din data de 14.10.2016, la Hotel Ibis Gara de Nord, Bucuresti, ora 10:00. In cadrul acestui eveniment vom dezbate subiecte legate de promovarea accentuata a turismului ecvestru. Scopul acestui eveniment este cresterea numarului de turisti straini pe aceasta nisa foarte importanta in dezvoltarea turismului romanesc.

Citeşte mai departe...

Spatii Verzi: Conferinta nationala LAN-NET - Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban

Spatii Verzi - Conferinta Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urbanAsociatia Peisagistilor din Romania - AsoP, aduce la cunostinta opiniei publice, organizarea conferintei cu titlul Impactul legislatiei asupra calitatii spatiului urban, in Bucuresti, in data de 20 Octombrie 2016, orele 09:00 – 17:00, Hotel Cismigiu, Sala Lipscani, Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38. Conferinta face parte din activitatile proiectului LAN-NET: Retea socio-profesionala pentru imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban din Romania.

Citeşte mai departe...

A IV-a editie a Conferintei AGRI-BUSINESS PE PROFIT

Conferinta AGRI-BUSINESS PE PROFIT 2016Grupul de presa BURSA, sub egida Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, organizeaza a IV-a editie a Conferintei "AGRI-BUSINESS PE PROFIT" in data de 20 octombrie 2016, incepand cu orele 09:30, la sediul Electrica SA, sala Radu Zane din str. Grigore Alexandrescu nr. 9, Sector 1, Bucuresti.

Citeşte mai departe...

Conferinta "Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura"

Conferinta Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agriculturaCamera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania (CCIFER) va invita pe 4 noiembrie, la o conferinta dedicata noilor tehnologii in agricultura. In cadrul targului Indagra, care va avea loc la Romexpo (2-6 noiembrie), conferinta va prezenta etapele evolutiei de la o agricultura conventionala la o agricultura moderna si performanta.

Citeşte mai departe...

Sorin Minea: Fara industrie alimentara vindem in portul Constanta. Ieftin.

Minea - Fara industrie alimentara vindem ieftin in portul ConstantaBusinessMark a organizat cea de-a patra editie a conferintei ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE, eveniment care a avut loc pe 7 octombrie 2016, la Hotel Radisson Blu Bucuresti. In cadrul conferintei, Sorin Minea, presedintele Angst si Romalimenta, a descris situatia in care se gaseste industria alimentara romaneasca.

Citeşte mai departe...

Romanian Agribusiness Conference. Editia a IV-a

Romanian Agribusiness Conference 2016BusinessMark anunta organizarea celei de-a patra editii a conferintei "ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE", eveniment ce va avea loc pe 7 octombrie 2016, la Hotel Radisson Blu Bucuresti. Conferinta constituie un prilej de analiza si dezbatere a situatiei actuale a agriculturii romanesti, reunind intr-un mediu dinamic factori de decizie si cei mai importanti jucatori din domeniul agricol.

Citeşte mai departe...

Workshopul 'Bioeconomia in Delta Dunarii - constrangeri, oportunitati si solutii financiare'

Workshopul Bioeconomia in Delta Dunarii - constrangeri oportunitati si solutii financiarePe data de 9 septembrie 2016 s-a desfasurat workshopul Bio-economy in the Danube Delta – contraints, opportunities and financial solutions. Obiectivele acestui workshop au fost: lanturi valorice create de bioeconomie in Delta Dunarii, bioeconomia in contextul SUERD, potentialul fermelor organice din Delta Dunarii, schimb de bune practici si know-how, implementarea comuna de proiecte, solutii de finantare si oportunitati de afaceri pentru sprijinirea si promovarea agriculturii si a alimentatiei ecologice, etc.

Citeşte mai departe...

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, participa la conferinta PRIA Agriculture

Ministrul Agriculturii participa la conferinta PRIA Agriculture 2016Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, participa la conferinta PRIA Agriculture, insotita in premiera in acest an de Gala PRIA Romanian Farmers, care vor avea loc la Bucuresti, in 29 septembrie 2016, la hotelul Crowne Plaza, sala Crowne Ballroom, incepand cu ora 14.30. Gala PRIA este dedicata fermierilor romani ce au investit resurse financiare, foarte multa munca si experienta lor de-a lungul timpului si au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE.

Citeşte mai departe...

Conducerea AFIR s-a intalnit cu potentialii beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala din Mures

Conducerea AFIR s-a intalnit cu potentialii beneficiari ai PNDR 2020 din MuresReprezentantii conducerii centrale a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) s-au intalnit joi, 15 septembrie 2016, la Sala Mare a Palatului Administrativ din Targu Mures, cu zeci de primari mureseni, potentiali beneficiari ai Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Citeşte mai departe...

Conferinta ministeriala „Dermatoza nodulara contagioasa a bovinelor” de la Sofia, Bulgaria

MADR - Conferinta ministeriala - Dermatoza nodulara contagioasa a bovinelorMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, participa in perioada 8 - 9 septembrie 2016, la Sofia (Bulgaria), la Conferinta ministeriala privind „Dermatoza nodulara contagioasa a bovinelor”, organizata de catre Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Bulgaria si Comisia Europeana.

Citeşte mai departe...

Adunarile generale ale filialelor judetene ale Colegiului Medicilor Veterinari

Adunarile generale ale filialelor judetene ale Colegiului Medicilor VeterinariAdunarile generale ale filialelor judetene ale Colegiului Medicilor Veterinari sunt un prilej de analiza, de implicare responsabila a medicilor veterinari avand ca tinta apararea sanatatii animalelor, a sanatatii publice si solidaritatea profesionala.

Citeşte mai departe...

Gala PRIA Romanian Farmers, premiera in Romania

Conferinta PRIA Agriculture - Gala PRIA Romanian Farmers - premiera in RomaniaAsa cum v-am obisnuit, si in aceasta toamna organizam cea mai importanta reuniune a toamnei - conferinta PRIA Agriculture, insotita de Gala PRIA – Romanian Farmers - in premiera in Romania - in cadrul careia vom recunoaste eforturile si contributia fermierilor romani ce au investit resurse financiare, multa munca si experienta lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE.

Citeşte mai departe...

Conferintele regionale Antreprenoresti - Adopta un Sat! ajung in septembrie la Craiova, Braila si Slobozia

Conferintele regionale Antreprenoresti - Adopta un Sat - Craiova Braila si Slobozia500 de gospodari din 14 judete sunt asteptati la cele trei conferinte regionale. Romanian Business Leaders organizeaza in prima jumatate a lunii septembrie trei noi conferinte regionale in cadrul programului de dezvoltare rurala Antreprenoresti - Adopta un Sat!, la Craiova (7 septembrie), Braila (13 septembrie) si Slobozia (14 septembrie). Conferintele sunt adresate gospodarilor si oamenilor cu initiativa din mediul rural, care doresc sa isi inscrie comuna in programul Antreprenoresti, pentru a crea si implementa strategii de dezvoltare cu sprijinul comunitatii Romanian Business Leaders.

Citeşte mai departe...

Asociatiile din sectorul alimentar si de ambalaje sustin Campania „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana”

Conferinta Romania in fata provocarilor privind reducerea risipei de hranaAsociatiile reprezentative din domeniul alimentar si din cel de ambalaje sustin Campania de responsabilitate sociala „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana” initiata de Asociatia Facem Romania Bine in parteneriat cu EUROEXPO si ROMEXPO si ni se alatura la CONFERINTA din 27 septembrie 2016, care se va desfasura in cadrul evenimentului international Pack Expo, expozitie internationala dedicata tehnologiilor pentru productia de ambalaje si solutii de ambalare.

Citeşte mai departe...

Romania gazduieste Forumul International pentru Suveranitate Alimentara

Forumul International pentru Suveranitate Alimentara - Nyeleni EuropaAsociatia Eco Ruralis are onoarea sa anunte organizarea Forumului Nyéléni Europa pentru Suveranitate Alimentara. Forumul va avea loc intre 26 si 30 octombrie 2016 in Cluj-Napoca si este cea mai ampla reuniune pentru cooperare si strategie in alimentatie si agricultura a asociatiilor de tarani si sustinatorilor agriculturii taranesti din peste 42 de tari din Europa geografica si Asia Centrala.

Citeşte mai departe...

Maramures: Intalniri privind masurile de finantare prevazute in noul PNDR

Maramures - Intalniri privind masurile de finantare prevazute in noul PNDRAvand in vedere prioritatea strategica fundamentala a Guvernului Romaniei privind cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene prin Programul 2014-2020, Institutia Prefectului – Judetul Maramures organizeaza in zilele de 17 si 18 august, in sala mare a Palatului Administrativ, doua intalniri privind masurile de finantare prevazute in noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Citeşte mai departe...

RALF 2016, cu Emil Dumitru, Presedintele PRO AGRO: Este esential sa fim prezenti la masa discutiilor

Forumul International de Agricultura RALF 2016 - Emil Dumitru - Presedintele PRO AGROPeste 300 de mari fermieri vor participa pe 10 noiembrie, la Forumul International de Agricultura RALF 2016, un eveniment care prezinta bune practici, modele de business si exemple de succes din agricultura romaneasca si internationala, abordand totodata subiecte si tematici actuale de maxim interes, in context european. Speaker si Invitat in cadrul Deschiderii Oficiale si Dezbaterii Internationale RALF 2016 este Emil Dumitru, Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO.

Citeşte mai departe...

Seminarul „Solutii de finantare pentru mediul de afaceri din zona urbana si rurala” Apel de proiecte POR 2.1 si PNDR

Solutii de finantare pentru mediul de afaceri din zona urbana si ruralaIn cadrul preocuparilor constante de dezvoltare a spiritului antreprenorial, evenimentul organizat de USH Pro Business in data de 2 august 2016, a fost dedicat mediului de afaceri, pentru a veni in intampinarea acestuia in scopul scrierii si implementarii de proiecte de dezvoltare a afacerilor.

Citeşte mai departe...

Romania, interesata de know-how-ul argentinian in domeniul agricol

Romania interesata de know-how-ul argentinian  - genetica - soiuri rezistente la seceta - tehnologii agricoleMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, aflat in vizita oficiala la Buenos Aires, Argentina, in perioada 27 - 30 iulie 2016, conduce delegatia formata din Radu Roatis Chetan, presedinte al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, si Ionut Paul Petrescu, director de cabinet al ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Reamintim ca vizita are loc la invitatia ministrului Agroindustriei din Republica Argentina, Ricardo Buryaille.

Citeşte mai departe...

Strategia Albastra - noi oportunitati de business. Calea spre un mod de viata linistit, usor si cumpatat

Strategia Albastra - noi oportunitati de businessProgramul Strategia Albastra pentru Romania va fi lansat la Neptun, in perioada 11-14 august. De la 'Clusterele-modele de organizare si dezvoltare inovativa', la 'Smart-city' si 'Satul inteligent', de la 'Cum ne specializam si dezvoltam regiunea din persectiva de marketing si branding', la 'Bio-economia' si 'Agricultura-bio', de la 'Sanatatea, preventie, cum sa te mentii sanatos la 99 ani!', la 'Oportunitati si modalitati de Accesare Fonduri Europene la nivelul Primariilor si Consiliilor Judetene', sunt doar cateva din temele abordate in cadrul seminarului.

Citeşte mai departe...

Ziua Portilor Deschise Legumicultorilor 2016

Ziua Portilor Deschise Legumicultorilor 2016 - SCDL BuzauSCDL Buzau - Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau si Filiala Judeteana a Societatii Romane a Horticultorilor - SRH Buzau va invita sa participati la o manifestare cu caracter stiintific si practic ”ZIUA PORTILOR DESCHISE PENTRU LEGUMICULTORI” care va avea loc in ziua de 28 IULIE 2016 la sediul unitatii.

Citeşte mai departe...

Ministrul Agriculturii s-a intalnit cu federatiile crescatorilor de ovine la Paltinis

Ministrul Agriculturii s-a intalnit cu federatiile si asociatiile crescatorilor de ovine la PaltinisLa invitatia Federatiilor Romovis, a Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, a ProOvis, a Caprirom si a Sindicatului Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat vineri la reuniunea asociatiilor crescatorilor de ovine. Intre temele abordate s-a aflat organizarea si functionarea asociatiilor recunoscute la nivel national, precum si sprijinul cuplat in zootehnie (SCZ) in perioada 2017-2020.

Citeşte mai departe...

Ziua Semintelor Certificate la Negresti, Vaslui

Ziua Semintelor Certificate la NegrestiAISR in parteneriat cu ISTIS si APPR a organizat la la CTS Negresti-Jud. Vaslui, in data de 12 iulie “Ziua semintelor certificate”. La eveniment au participat peste 110 de fermieri din toata Moldova, reprezentanti ai Comisiei de Agricultura din senatul Romaniei, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Inspectoratul de stat pentru controlul si calitatea semintelor, Laboratoarele de certificare a semintelor, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, reprezentanti ai ISTIS si APPR.

Citeşte mai departe...

Oportunitatile pentru fermieri si pentru dezvoltarea spatiului rural discutate la Forumul International al Alimentatiei

Oportunitati fermieri si zona rurala la forumul alimentatiei BucurestiGuvernul Romaniei, prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a organizat impreuna cu Farm Europe vineri, 8 iulie 2016, “Forumul International al Alimentatiei: Investim in viitorul agriculturii”. Evenimentul s-a desfasurat la Hotel Marriott din Bucuresti, Sala Constanta, si a fost deschis de Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in prezenta premierului Romaniei, Dacian Ciolos.

Citeşte mai departe...

Romania, gazda Forumului International al Alimentatiei - 8 iulie 2016

Forumul International al Alimentatiei - Investim in viitorul agriculturii - Bucuresti 8 iulie 2016Guvernul Romaniei, prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, organizeaza impreuna cu Farm Europe vineri, 8 iulie 2016, “Forumul International al Alimentatiei: Investim in viitorul agriculturii”. Conferinta va reuni reprezentanti ai Ministerelor Agriculturii din mai multe state europene, reprezentanti ai institutiilor europene - Comisiei Europene si deputati europeni - membri Farm Europe - organizatii agricole, cooperative si unitati agricole private, institutii financiare.

Citeşte mai departe...

Parteneriat intre mediul academic si mediul economic in domeniul productiei horticole autohtone

Parteneriat intre invatamantul agricol si producatorii horticoli romaniVineri, 1 iulie a.c., a avut loc Masa rotunda intitulata „Parteneriat intre mediul academic si mediul economic in domeniul productiei horticole autohtone” la care au participat reprezentanti ai producatorilor de legume si fructe din 17 judete ale tarii.

Citeşte mai departe...

Modelul agriculturii romanesti profitabile, prezentat la Turda

Dachim - Modelul agriculturii romanesti profitabile - noile tehnologii pentru prelucrarea si conditionarea cerealelor si a semintelorEvenimentul organizat vineri, 24 iunie, de catre reprezentantii companiei DACHIM din judetul Cluj, a fost o buna oportunitate pentru fermierii din Transilvania de a vedea si a intelege modul in care agricultura in Romania poate deveni profitabila. Au fost prezentate noile tehnologii utilizate pentru prelucrarea si conditionarea cerealelor si a semintelor certificate si s-a organizat un tur al fabricii din localitatea Mihai Viteazu, pentru a demonstra ca performanta in agricultura romaneasca e posibila.

Citeşte mai departe...

SPEAKERI si FERMIERI INVITATI la Forumul International de Agricultura RALF 2016

SPEAKERI si FERMIERI INVITATI la Forumul International de Agricultura RALF 2016Dimitrie Musca (Romania), Tim Hassell (Marea Britanie), Lucian Buzdugan (Romania), Djûke van der Maat (Olanda) sau Radoslaw Nienartowicz (Polonia) sunt doar o parte dintre Speakerii care vor prezenta pe 10 noiembrie, la Athenee Palace Hilton Bucuresti, in cadrul Forumului International de Agricultura RALF 2016, bune practici, modele de business si exemple de succes din agricultura romaneasca si internationala.

Citeşte mai departe...

Ziua Portilor Deschise la Centrul de Testare a Soiurilor Sibiu

Ziua Portilor Deschise - Centrul de Testare a Soiurilor SibiuIn data de 15 iunie 2016 a avut loc la Centrul pentru Testarea Soiurilor Sibiu “Ziua portilor deschise”, ocazie cu care responsabilul centrului, dl. Ing. Soaita Mihai a prezentat platforma experimentala in suprafata de 6 ha. Experientele prezentate au fost cele de: grau, orz, ovaz, cartof, porumb, mazare, camelina, in, sfecla de zahar, sfecla furajera, canepa, plante furajere si soia.

Citeşte mai departe...

Produsele romanesti: Opiniile si propunerile factorilor de decizie de la producator pana la consumator

Produsele romanesti - Opiniile si propunerile factorilor   de decizie de la producator pana la consumatorIn perioada 15 – 16 iunie a avut loc la Brasov, expo conferinta “PRODUSUL ROMANESC si valoarea lui pe PIATA”. Timp de doua zile, reprezentanti ai autoritatilor, fermieri, ingineri tehnologi, directori de achizitie, directori de productie, directori de calitate, aproximativ 100 de companii din industria de profil si reprezentantii asociatiilor si organizatiilor din industria alimentara au avut un dialog deschis despre politici alimentare, despre plusurile si minusurile Legii 321, dar si despre eficientizarea si optimizarea lantului scurt producator – procesator – retailer.

Citeşte mai departe...

Ungaria gazduieste Saptamana Internationala dedicata Bioenergiei

Saptamana Internationala dedicata Bioenergiei - UngariaSaptamana Bioenergiei se deschide astazi la Budapesta. Reprezentanti din diverse tari, experti internationali si factori de decizie din sectorul privat din Brazilia, Japonia, Uniunea Europeana si tarile din Europa si Asia Centrala, inclusiv Moldova si Romania participa la forumul tematic. Bioenergia este o sursa de energie regenerabila produsa din biomasa - materiale organice, cum ar fi culturi cerealiere, reziduuri agricole si deseuri municipale solide - utilizate pentru incalzire, generarea de energie electrica, sau sub forma de carburanti pentru transport.

Citeşte mai departe...

Sesiunea plenara United States – Romania Agribusiness Trade Mission

United States - Romania Agribusiness Trade MissionAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat in data de 16 iunie 2016, la sesiunea plenara United States – Romania Agribusiness Trade Mission, eveniment care s-a desfasurat la Hotel Marriott.

Citeşte mai departe...

Forumul Economic „Investitiile italiene in Romania: un parcurs european in economia globala”

Forumul Economic Investitiile italiene in RomaniaIeri, 14 iunie 2016, la Hotelul Athene Palace Hilton, s-a desfasurat Forumul Economic „Investitiile italiene in Romania: un parcurs european in economia globala”, organizat de Ambasada Italiei la Bucuresti, impreuna cu Agentia Italiana pentru Comert Exterior, Cofindustria Romania si Camera de Comert Italiana. Lucrarile au vizat oportunitatile pentru investitiile italiene in Romania, noutati privind fondurile europene pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania si Agricultura biologica si tehnologia: rolul strategic al firmelor italiene in Romania.

Citeşte mai departe...

Conferinta Internationala Agriculture for life, life for agriculture 2016

Conferinta Internationala Agriculture for life - life for agriculture 2016Joi, 9 iunie, a avut loc deschiderea celei de a cincea Conferinta internationala Agriculture for Life, Life for Agriculture, organizata de catre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Editia 2016 a evenimentului reuneste participanti din 39 de tari, (1800 de autori), totalizand un numar de 580 de articole in care sunt prezentate rezultatele celor mai noi cercetari din domeniul agronomic, al medicinei veterinare si domeniilor conexe.

Citeşte mai departe...

CCIR: Forum „Oportunitati de afaceri Romania – China”

Forum CCIR - Oportunitati de afaceri Romania - ChinaCamera de Comert si Industrie a Romaniei, organizeaza in parteneriat cu Consiliul pentru Promovarea Comertului International din China (CCPIT), in data de 17 iunie 2016, incepand cu ora 10.30, la CCIR Business Center – Amfiteatrul “Albastru”, forumul „Oportunitati de Afaceri Romania – China”. Evenimentul va beneficia de prezenta a 30 de companii chineze reprezentative, inclusiv din domenii precum industria alimentara, procesarea laptelui si agricultura.

Citeşte mai departe...

PROFI & USAMVB oferta consultanta si consiliere producatorilor agricoli locali la Timisoara

Conferinta sprijin pentru producatorii agricoli TimisoaraUSAMVB “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, si PROFI Rom Food au deosebita onoare de a va invita la Conferinta privind sprijinirea producatorilor locali prin consultanta si consiliere in domeniul agricol, in vederea cresterii calitatii productiei agricole si a satisfacerii nevoilor actuale de piata.

Citeşte mai departe...

Toxiinfectiile alimentare si bolile zoonotice in spatiul UE, discutate la seminarul Organizatiei Mondiala a Sanatatii

ANSVSA seminar toxiinfectii alimentare si boli zoonoticeANSVSA a participat la seminarul 'One health in the framework of international health regulations', organizat in Bucuresti de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Centrul European pentru Controlul Bolilor. Principala tema abordata in cadrul reuniunii a fost cea referitoare la evolutia toxiinfectiilor alimentare si a bolilor zoonotice in spatiul comunitar.

Citeşte mai departe...

A doua reuniune a Comitetului de Monitorizare a POPAM 2014-2020

MADR Comitetului de Monitorizare a POPAM 2014-2020Achim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat in 3 iunie 2016 la cea de-a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM). La sedinta au fost prezenti membrii Comitetului de Monitorizare POPAM, personalul Directiei Generale Pescuit din cadrul MADR, Cristian Badiu, reprezentantul Comisiei Europene, Cornelia Oancea din cadrul Autoritatii de Audit etc.

Citeşte mai departe...

Expo Conferinta "Produsul romanesc si valoarea lui pe piata" promoveaza gustul ales si responsabilitatea sociala in comunitate

Expo Conferinta Produsul romanesc - Poiana BrasovSuccesul unei afaceri se bazeaza in mare parte pe promovarea de care are parte aceasta. Cum orice eveniment reprezinta un bun prilej de promovare a produselor, cat si de informare tehnico-profesionala, organizatorii EXPO-CONFERINTEI 'Produsul romanesc si valoarea lui pe piata', ce se va desfasura in perioada 15-16 iunie 2016, la Hotel Sport din Poiana Brasov, s-au gandit sa imbine 'utilul cu placutul'.

Citeşte mai departe...

Fermieri din 10 tari vin la Bucuresti in noiembrie, la RALF 2016

Forumul international de agricultura RALF 2016Exemple de buna practica, povesti de succes si studii de caz din agricultura romaneasca si internationala vor fi prezentate pe 10 noiembrie, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, in cadrul Romanian Agriculture Leadership Forum – RALF 2016. Forumul international de agricultura RALF 2016 reprezinta o premiera pentru Romania, un eveniment unic in regiune care va reuni, in program, fermieri reprezentativi din 10 tari, iar in auditoriu, peste 300 de mari fermieri romani.

Citeşte mai departe...

Turismul rural romanesc in contextul dezvoltarii durabile. Actualitate si perspective

Conferinta - Turismul rural romanesc in contextul dezvoltarii durabileCea de a XVIII-a editie a manifestarii Turismul rural romanesc in contextul dezvoltarii durabile. Actualitate si perspective a avut loc la Vatra Dornei, in perioada 26-28 mai. Dezvoltarea turismului rural in ultimele decenii si experienta Romaniei in acest domeniu au atras atentia cercetatorilor si cadrelor didactice din tara si strainatate, care, impreuna cu managerii de pensiuni turistice si agroturistice au incercat sa gaseasca solutii pentru problemele multiple si dificile cu care se confrunta activitatea turistica.

Citeşte mai departe...

Conferinta Forbes Agriculture: despre business in domeniul agricol

Conferinta Forbes Agriculture 2016 - despre business in domeniul agricolForbes Romania a organizat marti, 24 mai, la Grand Hotel Continental, Forbes Conference on Agriculture, primul eveniment Forbes centrat pe agricultura. In cadrul conferintei s-au discutat teme de actualitate pentru domeniul agriculturii, precum statusul programelor nationale si europene si agentiilor de plati orientate catre agricultura si fermieri, relatia producatorilor romani cu retailerii pe partea de distributie si vanzare, imaginea agriculturii ecologice romanesti.

Citeşte mai departe...

A 10-a editie a Bayer Agro Arena: 3000 de fermieri in 6 locatii cheie pentru agricultura din Romania

A 10-a editie Bayer Agro Arena - 2016Bayer Agro Arena aniverseaza in acest an cea de-a 10-a editie si asteapta fermierii cu informatii de actualitate, dialoguri in camp, prezentari de tehnologii si informatii utile, precum si lansarea unei platforme integrate de servicii si a unei aplicatii mobile unice pe piata din Romania. Evenimentul de deschidere are loc pe 24 mai 2016 la Insuratei, in judetul Braila.

Citeşte mai departe...

Achim Irimescu a participat la cea de-a X-a editie a Conferintelor AGROstandard

MADR - Conferintele AGROstandardMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a participat luni, 16 mai 2016 la cea de-a X-a editie a "Conferintelor AGROstandard". In interventia sa, ministrul a vorbit despre Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, precum si despre simplificarile aduse cadrului normativ privind accesarea fondurilor europene si implementarea proiectelor finantate prin PNDR 2020.

Citeşte mai departe...

Masa rotunda cu tema “Sprijin pentru producatorii din Romania”

Sprijin pentru producatorii din RomaniaUSAMVB. „Regele Mihai I al Romaniei" din Timisoara si Compania PROFI Rom Food va invita la Masa rotunda cu tema „Sprijin pentru producatorii din Romania" realizata odata cu incheierea parteneriatului agreat de cele doua entitati pentru infiintarea unor centre de consultanta tehnica in domeniul agricol, sub indrumarea cadrelor didactice de la USAMVB si cu sprijin financiar de la Compania PROFI, in perspectiva cresterii calitatii productiei agricole a producatorilor locali.

Citeşte mai departe...

Expo Conferinta RO.aliment - Produsul romanesc si valoarea lui pe piata

Expo Conferinta ROaliment - Produse agroalimentare romanestiIn cadrul Expo Conferintei “Produsul romanesc si valoarea lui pe piata”, Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, reprezentanti ai asociatiilor de profil, invitati de la CE dezbat subiectele momentului din agenda industriei alimentare. Peste 200 de specialisti, aproximativ 100 de companii din industria de profil si reprezentantii asociatiilor si organizatiilor din industria alimentara, vor initia un dialog deschis despre politici alimentare, despre plusurile si minusurile Legii 321, dar si despre eficientizarea si optimizarea lantului scurt producator – procesator – retailer.

Citeşte mai departe...

Factorii de decizie europeni trebuie sa acorde mai multa atentie zonelor rurale

CE Potentialul zonelor ruraleRegiunile rurale si mixte reprezinta 91% din suprafata Europei si 43% din valoarea adaugata bruta; in plus, 56% din locurile de munca se afla in aceste zone, unde locuieste in jur de 60% din populatie. O agricultura durabila, ecologica, inovatoare si competitiva este motorul economic al intregului mediu rural. Potentialul zonelor rurale a reprezentat punctul central al unei conferinte organizate de Comisia pentru resurse naturale (NAT) a Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Citeşte mai departe...

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Desfasurarea luarii in evidenta de catre O.N.V.P.V. a vinurilor apte pentru evolutie DOC/IG/varietal

18-01-2017 Vinuri

Desfasurarea luarii in evidenta de catre O.N.V.P.V. a vinurilor apte pentru evolutie DOC/IG/varietal

In vederea producerii vinurilor DOC/IG/varietale care se obtin din strugurii proveniti din recolta anului 2016, recoltati din plantatiile de vita-de-vie care sunt inregistrate in Registrul Plantatiilor Viticole (R.P.V.) gestionat la nivel national de catre O.N.V.P.V., se deruleaza la nivelul autoritatii, actiunea de luare in evidenta in scopul certificarii, a loturilor de vin potential apte de a evolua pe directia de calitate DOC/IG/varietal si de a fi comercializate ca vinuri DOC/IG/varietal. Mai multe>>

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

18-01-2017 Dovleac

Hibridul de dovlecel timpuriu Cavili F1

Sub brandul Nunhems, Compania Bayer produce seminte profesionale de dovlecel pentru spatii protejate din hibridul Cavili F1. Mai multe>>

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

18-01-2017 Ingrasaminte / fertilizanti

Fertilizarea la iesirea din iarna a culturilor de grau si rapita

In perioada de sfarsit a lunii februarie si inceputul lunii martie sunt necesare, anterior aplicarii ingrasamintelor, analizele de laborator si starea de vegetatie. Fertilizarea culturilor de grau si rapita, la iesirea din iarna se realizeaza astfel: Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>