Propuneri pentru sprijinul financiar in sectorul pomicol

 

 

 

Miercuri, 6 mai 2009, la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire de lucru cu reprezentanti ai organizatiilor profesionale din sectorul legume fructe. 

 



 

Sedinta a fost condusa de domnul consilier Daniel Botanoiu. La discutii au participat, de asemenea, specialisti din cadrul MAPDR, responsabili de sectorul legume-fructe.

Asociatia producatorilor de mere din Transilvania a inaintat propuneri privind acordarea de sprijin financiar pentru sectorul pomicultura, in vederea diminuarii efectelor crizei existente în acest moment la nivel mondial.

Propunerile au privit:

  • gasirea unor forme de sprijin pentru investitii in plantatii noi, prin inlocuirea plantatiilor vechi; S-a sugerat gasirea unei forme de sprijin asemanatoare celui pentru reconversie, prin care fermierii sa-si poata inlocui plantatiile pomicole imbatranite;
  • gasirea unor forme de sprijin financiar care sa poate fi acordate dupa anul 2009 pana in 2013.

Pentru gasirea unor solutii viabile, pe care reprezentantii Romaniei sa le poata sustine la Bruxelles cu sanse reale de a fi acceptate, reprezentantii asociatiei au cerut continuarea intalnirilor tehnice si a consultarilor cu reprezentantii ministerului, cat si cu organizatiile profesionale existente la nivel european.

S-a stabilit ca miercuri, 27 mai 2009, sa aiba loc reuniunea grupului de lucru tehnic pe sectorul legume-fructe, pentru a gasi solutii de implementare a celor propuse, in conformitate cu prevederile legislatiei europene, astfel incat sa poata fi stabilita o strategie clara si sustenabila pentru perioada 2010-2013.


Biroul de presa al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale