Arbustii au fructe mici dar genereaza AFACERI mari!

 

 

 

Afaceri profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi: catina, capsuni, coacaze, zmeura, afine, mure, agris, smochine, soc, coarne, trandafir de dulceata. 

 



 

Cultivarea de arbusti fructiferi este una dintre putinele afaceri care au ramas inca practic neexploatate in Romania. Cererea este cat se poate de mare, mai ales in mediul urban, iar concurenta practic nu exista!

Usor de cultivat, fructele de padure continua sa fie o delicatesa si unele dintre acestea sunt considerate adevarate panacee. De fapt, aici este intreaga oportunitate a acestei afaceri.

11 arbusti - 11 avantaje ale acestei afaceri:

  1. Investitia initiala a acestei afaceri este nesemnificativa.
  2. Este o activitate simpla si placuta.
  3. Afacerea cu arbusti (capsuni, coacaze, catina, catina alba etc.) este profitabila.
  4. Fructele de padure sunt foarte cautate si se vand destul de bine.
  5. Desfasurarea nu necesita mult timp. Weekendurile sunt suficiente.
  6. Concurenta practic 0! Fructele proaspete (capsuni, coacaze, catina, catina alba etc.) sa gasesc cu greu in piete si supermarketuri. Iar atunci cand se gasesc nu sunt de cea mai buna calitate.
  7. Arbustii fructiferi (capsuni, catina, catina alba etc.) se adapteaza foarte bine la conditiile climaterice din Romania iar plantarea lor nu presupune metode speciale.
  8. Profitul apare inca din primul an si se mareste pe masura ce productia de fructe creste.
  9. Puteti vinde fructele tot timpul anului. Din mai pana in octombrie fructe proaspete iar in perioada de iarna sub forma de preparate sau semipreparate. Cererea de fructe de padure (capsuni, zmeura, catina, catina alba etc.) este foarte mare. Mai ales in mediul urban.
  10. Catina, catina alba, capsuni, coacaze sunt fructe foarte cautate in afara. Producatorii din Romania exporta deja fructe de padure catre: Olanda, Franta, Belgia, Germania, Austria, Spania, Italia.
  11. Le puteti valorifica in diferite forme: proaspete, gemuri, compoturi, dulceturi, sucuri naturale. Puteti valorifica si pui de arbusti. De la o planta-mama de zmeur puteti lua 30-50 de pui.

Profit initial

Ganditi-va numai la preturile acestor fructe din supermarketuri si chiar de pe piata. 4 euro/kg de zmeura sau afine; 1 euro/kg de capsuni, 1 euro/kg de catina. Pentru 1 kg de coacaz negru obtineti 1,5 euro, iar de pe un hectar puteti recolta 4-5 tone de coacaze.

Aceste preturi sunt pentru fructele proaspete, neprelucrate. Sucurile sau dulceturile le puteti vinde mult mai scump.

Sa presupunem, pentru primul an, o productie de doar 4 tone de fructe la hectar x 1 euro/kg de fruct (pret mediu) = 4.000 euro/hectar cultivat. Scadeti investitia initiala de 150 de euro si ramaneti cu un profit de 3.850 euro. Muncind doar in weekend.


Detalii despre cultivarea celor 11 specii de arbusti fructiferi gasite pe pagina web:

www.afacerilacheie.net/afaceri-la-cheie/cultivarea-arbustilor-fructiferi-8.htm