“Frutallo”, o solutia inovatoare la MACFRUT 2009

700 expozanti si 21.500 de vizitatori, din care 4.000 provin din strainatate: acestea sunt faptele care indica succesul editiei de toamna a targului Macfrut, care a avut loc intre 7 si 9 octombrie la Cesena, Italia.







 

Summit-ul European al fructelor, a fost cel mai important eveniment al targului, la care au participat 400 de experti, din 30 de tari si care a fost organizat cu contributia Regiunii Emilia Romagna.

 

Participantii de la Summit au dezbatut in linii mari situatia din fiecare divizie a industriei de fructe si au discutat probleme legate de: scaderea preturilor; cresterea volumelor de productie; reducerea consumurilor.

 

Dupa anul 2000 productiei de fructe a crescut in lume cu 17%, si doar usor in Uniunea Europeana. In acest cadru, contributia Italiei la productia Globala UE – 27 este de 30%, urmata de Spania (25%), Franţa (16%) si Grecia (6%).

 

"Suprafata de 30.000 de metri patrati a gazduit 700 firme expozante, printre cei 20% care provin din strainatate, cu o crestere seminificativa fata de editia precedenta a Targului" – a subliniat presedintele Scarpellini. "Au fost 21.500 de vizitatori, din care 4.000 din strainatate, experti si delegatii din 80 de tari diferite, fapt care a facut posibil sa se organizeze in jur de 300 de intalniri bilaterale intre profesionistii din industria pomicola. In plus, prezenta comerciantiilor cu amanuntul italieni si straini a crescut calitatea intalnirilor comerciale, spre satisfactia expozantilor".

 

Pe toata durata targului, inovatia a fost subiectul de actualitate si discutii si a dat nastere la noi masuri concepute pentru a satisface nevoile consumatorilor. Datorita obstacolelor legate de consumul de fructe (fructele sunt greu de transportat si greu de consumat in afara fermei), unii expozanti au propus o solutie inovatoare: "Fructele se beau", care in Italia a fost redenumita "frullato".

 

 

 

Sursa: www.agriculturae.ro