Alimentatie sanatoasa

Profesori din 14 licee din tara au participat la programul de pregatire in gastronomie sustenabila coordonat de chef Florin Kiss

Carrefour Romania Fundatia Carrefour din Franta si Fundatia WorldSkills Romania pregatesc profesorii de specialitate in domeniul gastronomiei sustenabileIn luna iulie, 16 profesori din 14 licee, din cele opt regiuni de dezvoltare (Topoloveni - Arges, Bacau, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Buzau, Targu-Jiu, Iasi, Branesti - Ilfov, Baia Mare, Lugoj, Timisoara, Focsani), au participat la programul de pregatire practica si teoretica in domeniul gastronomiei sustenabile, derulat ca parte a proiectului Educatie pentru Gastronomie Sustenabila, sub coordonarea lui chef Florin Kiss.

Citeşte mai departe...

Consumul produselor pe baza de plante si dieta flexitariana [Analiza Danone Romania]

30 la suta dintre romani opteaza regulat pentru produse pe baza de plante in alimentatia lor iar 10 la suta dintre acestia consuma produse pe baza de plante aproape in fiecare ziDanone Romania anunta noi rezultate cu privire la studiul despre interesul si comportamentul de consum al romanilor, in privinta produselor pe baza de plante si dieta flexitariana. Potrivit celor mai recente date ale studiului*, 85% dintre consumatorii de carne la nivel national includ produse din carne in mesele lor fie zilnic, fie de cateva ori pe saptamana. Cu toate acestea, desi carnea ramane un aliment de baza in meniurile romanilor, interesul pentru o alimentatie bazata pe un consum mai mare de produse pe baza de plante s-a triplat in ultimul an.

Citeşte mai departe...

16 noiembrie 2021 - Ziua internationala a cerealelor integrale

16 noiembrie 2021 - Ziua internationala a cerealelor integrale16 noiembrie marcheaza Ziua Internationala a cerealelor integrale! Initiativa pentru cereale integrale, alaturi de o multime de lideri globali, se vor intalni pentru a discuta despre modul in care consumul zilnic de cereale integrale este o parte vitala nu numai a dietelor sanatoase, ci si sustenabile.

Citeşte mai departe...

De Ziua Mondiala a Alimentatiei, sa fim mai hotarati in a ne uni eforturile, astfel incat nimeni sa nu fie lasat in urma

De Ziua Mondiala a Alimentatiei sa fim mai hotarati in a ne uni eforturile astfel incat nimeni sa nu fie lasat in urmaIn fiecare an, pe 16 octombrie, sub egida Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) sarbatorim Ziua Mondiala a Alimentatiei. Este o zi in care sa reflectam asupra la ceea ce putem face, in mod colectiv, pentru a pune capat foamei. Este o zi care ne spune sa lucram mai mult pentru cei 3,1 miliarde de oameni din intreaga lume care nu isi permit o dieta sanatoasa si pentru cei 828 de milioane de oameni care merg la culcare infometati in fiecare zi.

Citeşte mai departe...

IBA Bucuresti a ajutat 25 de IMM-uri romanesti sa dezvolte alimente mai sanatoase

IBA Bucuresti a contribuit la imbunatatirea unor alimente sau a dezvoltat unele noi precum produse de patiserie produse apicole suc de fructe dulceata sau chiar uleiuri cu valoare nutritionala imbunatatitaIn ultimii cinci ani, Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) a dezvoltat proiectul „Expertal”, prin intermediul caruia a ajutat 25 de IMM-uri din industria alimentara sa dezvolte produse noi sau sa le imbunatateasca pe cele existente, prin dezvoltarea de matrici alimentare sau tehnologii noi.

Citeşte mai departe...