Parcuri si rezervatii naturale

Birdville - un scurtmetraj regizat de pasarile din Delta Dunarii

OTP Bank si Mastercard prezinta in cadrul Festivalului Anonimul Birdville un scurtmetraj regizat de pasariOTP Bank Romania si Mastercard prezinta, in premiera, in cadrul celei de-a XIX-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, Birdville, un scurtmetraj regizat de pasarile din Delta Dunarii. Scurtmetrajul de tip documentar trateaza problema dezvoltarii nesustenabile a Deltei si isi propune sa devina un mecanism de constientizare si educare a privitorilor cu scopul de a genera actiuni pentru conservarea zonei.

Citeşte mai departe...

Peste 7.400 de ha de padure au fost introduse in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine

Peste 7400 de ha de padure au fost introduse in Catalogul National al Padurilor Virgine si CvasivirgineLa data de 15 decembrie 2021, in Catalogul Padurilor Virgine si Cvasivirgine – editia a 12-a, este inscrisa o suprafata totala de 70.069 ha, din care 8.579,8 ha paduri virgine si 61.489,2 ha paduri cvasivirgine.

Citeşte mai departe...

ESA: Delta Dunarii fotografiata din spatiu la rezolutie inalta

Delta Dunarii fotografiata din spatiu la rezolutie inaltaAgentia Spatiala Europeana - ESA a publicat vineri, pe site-ul oficial al agentiei, o fotografie la rezolutie inalta a Deltei Dunarii, realizata de pe orbita circumterestra in cadrul misiunii Copernicus Sentinel-2.

Citeşte mai departe...

Reabilitarea acoperisurilor bazelor montane Salvamont, sprijinita de Wetterbest

Wetterbest semneaza un parteneriat pe doi ani cu Salvamont Romania pentru reabilitarea bazelor montaneWetterbest, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata sistemelor de acoperisuri din tigla metalica, sustine Salvamont Romania cu 50.000 de euro, pentru reabilitarea acoperisurilor bazelor montane. Programul „Suntem dedicati planetei”, in cadrul caruia s-a semnat parteneriatul, se va derula pe parcursul a 2 ani. Prin intermediul acestui parteneriat, Wetterbest va sprijini proiectul Salvamont de refacere a acoperisurilor bazelor montane cu sisteme complete de invelitori metalice pentru acoperisuri, care asigura o izolare mai buna si sunt rezistente la conditiile meteorologice de la altitudini mari.

Citeşte mai departe...

Alte 2227 de hectare de paduri de stat au fost incluse in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine

Alte peste doua mii de hectare de paduri de stat administrate de Romsilva au fost incluse in Catalogul National al Padurilor Virgine si CvasivirgineInca 2.227,16 hectare de paduri de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva au fost incluse in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine, in urma proiectului lansat de anul trecut de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor pentru identificarea de noi suprafete de paduri virgine si cvasivirgine si realizarea studiilor de fundamentare.

Citeşte mai departe...