Advertorial

Etapele construirii unei piscine

 

In Romania piata constructiilor de piscine este o piata in formare si tocmai de acea nu se poate face intotdeauna o alegere corecta.





 

PRIMA ETAPA – INFORMAREA PREALABILA

Daca atunci cand vorbim despre autoturisme, pana si un copil isi da seama de diferenta dintre o Dacie si un BMW, de exemplu, ei bine nu tocmai la fel stau lucrurile si in cazul piscinelor. De ce? Pur si simplu pentru ca in Romania piata constructiilor de piscine este o piata in formare. Astfel, din acest considerent, aproape singurul criteriu dupa care se orienteaza cei care vor sa-si construiasca o piscina este pretul. Evident, pretul cel mai mic, ceea ce implica si o calitate pe masura. Si nu de putine ori apare replica: «Ce domne, asta nu e tot piscina?!» Ba da, dar...

Inainte totusi de a va costrui o piscina, sfatul nostru ar fi sa va informati asupra posibilitatilor pe care le aveti astfel incat sa faceti o alegere corecta: de la diferite materiale si tipuri, forme si dimensiuni de realizare a bazinului piscinei, pana la echipamente, accesorii etc... toate acestea de calitati si preturi variabile. Cere oferta constructie piscina aici.

 

 

ETAPA 2- ALEGEREA MODELULUI PISCINEI

Pe piata romaneasca se gasesc mai multe modele de piscine: piscine prefabricate din perete metalic zincat, piscine prefabricate din cofraje de polistiren, piscine din beton armat sau piscine din beton proiectat sub presiune. Mai multe despre piscine prefabricate... aici.

Piscinele prefabricate din perete metalic zincat sunt foarte avantajoase pentru persoanele cu buget ceva mai redus si care doresc sa profite intr-un timp foarte scurt de piscina deoarece durata montajului este relativ redusa.

Piscinele din cofraje de polistiren se preteaza foarte bine in zonele mai reci, de deal si munte datorita faptului ca sunt termoizolante, avand in componenta polistiren. Aceste tipuri de piscine pot avea atat destinatie rezidentiala, privata, cat si publica. Un alt avantaj al acestui tip de piscina este pretul mai mic comparativ cu o piscina din beton. Mai multe despre Construirea piscinelor in zone de deal si munte...aici

Comparativ cu celelalte tari europene, piscinele preferate de romani raman cele din beton armat. Acestea permit dimensiuni si forme personalizate, finisaje deosebite, durata de viata mai mare, fiind destinate categoriei de populatie cu pretentii mai ridicate.

Cele mai trainice si cu durata mai mica de executie decat in cazul betonului armat sunt, in schimb, piscinele din beton aplicat sub presiune. Piscinele de acest tip au o permeabilitate redusa si o libertate mare vis-a-vis de geometria bazinului.

 

 

ETAPA 3 – STABILIREA FORMEI SI A DIMENSIUNILOR PISCINEI

Formele si dimensiunile piscinelor pot fi prestabilite insa, de cele mai multe ori, se pot adapta cerintelor clientului. Dimensiunile cele mai solicitate sunt de 8m x 4m, cu adancime de 1,5m sau de 10m x 5m, cu adancime de 1,5m.

Referitor la forme, cele mai des intalnite forme sunt cele clasice, dreptunghiulare, eventual cu o scara romana pe una dintre laturi.

 

 

ETAPA 4 – ALEGEREA ELEMENTELOR CONSTITUTIVE SI A ACCESORIILOR PENTRU PISCINA

In cazul in care optati pentru o piscina din beton, un element de luat in calcul este varianta de rebord a piscinei, cu skimmere sau luciu de apa, dupa care placarea piscinei, cu liner, mozaic vitroceramic sau gresie portelanata.

Daca intentionati sa construiti o piscina acoperita, sunt obligatorii incalzirea apei si dezumidificarea incaperii.

 

ATENTIE LA ACCESORII !

Foarte multi oameni, atunci cand isi fac o piscina, nu sunt foarte atenti la un aspect deosebit de important: accesoriile.

Desi piscina reprezinta un pol de atractie pentru familie si prieteni, totusi, dupa ce te saturi de inotat, intervine plictiseala si vrei altceva. Din acest motiv, trebuie ca inainte de a-ti face o piscina sa iei in calcul acest aspect si sa introduci si alte atractii, pentru a optine un efect maxim.

Astfel, cele mai importante atractii pe langa o piscina incep de la placi de aer, adica hidromasaj, pe peretii si pardoseala piscinei. De asemenea se poate adauga un «jacuzzi» separat sau incorporat in piscina cu un efect puternic relaxant.

Pentru cei care tin la sanatate, ar fi binevenita si o zona de fitness alaturi de o sauna pentru detoxifierea organismului.

Si, pentru ca tacamul sa fie complet, n-ar fi rau sa va ganditi si la un bar in piscina, de exemplu. Va fi o idee excelenta mai ales daca visati la piscina party si vreti sa va dati gata prietenii.

 

SI AMBIENTUL ESTE IMPORTANT!

Crearea unui ambient pe masura, relaxant, ar fi ca sarea in bucate. Astfel, cele mai importante elemente ar fi iluminatul piscinei si sistemul de sonorizare si, de ce nu, chiar o sonorizare subacvatica. Oricum, intregul decor este important, de la crearea de cascade, pana la alegerea sezlongurilor.

 

CUM SE FACE ALEGEREA?

Este recomandabil ca alegerea tuturor elementelor care tin de construirea piscinei precum si a accesoriilor, sa o faceti impreuna cu firma de piscine care urmeaza sa va construiasca bazinul, impreuna cu arhitectul.

Este foarte important sa creati o legatura intre constructorul de piscine si arhitect. Lucrul in echipa va face ca rezultatul obtinut sa fie optim.

 

 

ETAPA 5 – INTOCMIREA PROIECTULUI

Dupa ce ati parcurs primele doua etape, urmeaza realizarea proiectului de catre arhitect si obtinerea avizului de constructie de la primarie.

 

 

ETAPA 6 – EXECUTAREA LUCRARII

Cel mai bine ar fi ca executarea lucrarii sa se faca de catre o firma SPECIALIZATA in constructii de piscine. O parte din lucrare mai poate fi executata si de catre o alta firma de constructii care nu este specializata in constructii de piscine insa, neaparat, sub stricta supraveghere a specialistului in piscine. Chiar si asa, este mult mai multa bataie de cap iar costurile nu sunt cu mult reduse.

Totusi, cel mai potrivit ar fi sa lucrati cu o singura echipa. Este mult mai confortabil acest lucru, in plus, intreaga responsabilitate revine unei singure firme.

 

 

ETAPA 7 – INTRETINEREA PISCINEI

Ideal ar fi ca intretinerea piscinei sa se faca tot de catre cel care a construit piscina, in cazul in care lucrarea a fost executata de catre un specialist in constructii de piscine.

Oricum, este bine sa fiti in contact cu cel care v-a facut piscina deoarece este mult mai usor pentru acesta sa remedieze eventualele defectiuni, fiind mai confortabil pentru dumneavoastra, ca timp si bani, avand in vedere ca se afla sub stricta supraveghere a celor ce au realizat proiectul. Mai multe despre tratarea apei din piscina...aici

 

 

GRESELI FRECVENTE

Pe motiv ca vor sa-si construiasca o piscina mult mai ieftina, sunt multi romani care angajeaza diferite firme de constructii NESPECIALIZATE IN CONSTRUCTII DE PISCINE fara a consulta in prealabil un specialist in piscine.

Rezultatul? Acestia ajung sa plateasca mai mult, in cele din urma, deoarece un nespecialist in constructii de piscine poate face nenumarate greseli in executarea lucrarii ceea ce duce la costuri ulterioare mai mari, pierdere de timp si bataie de cap. De exemplu, pentru a remedia defectele de turnare (segregări), trebuiesc folosite materiale suplimentare, foarte scumpe, cu manopera aferenta, care duc in final la un cost mai ridicat . In cel mai defavorabil caz, cand structura prezinta grave deficiente, se va alege varianta de a turna un «bazin in bazin», ceea ce face ca la valoarea lucrarilor executate de firma specializata in constructii piscine sa se adauge valoarea lucrarilor, inutile, deja executate. 

Autori : Marilena BADEA & Mihai PRIMINESCU

www.piscine-online.ro

 

 

Noutati

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Românii NU vor pesticide

27-04-2025 Pesticide

Românii NU vor pesticide

În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>