Etapele construirii unei piscine

 

In Romania piata constructiilor de piscine este o piata in formare si tocmai de acea nu se poate face intotdeauna o alegere corecta.





 

PRIMA ETAPA – INFORMAREA PREALABILA

Daca atunci cand vorbim despre autoturisme, pana si un copil isi da seama de diferenta dintre o Dacie si un BMW, de exemplu, ei bine nu tocmai la fel stau lucrurile si in cazul piscinelor. De ce? Pur si simplu pentru ca in Romania piata constructiilor de piscine este o piata in formare. Astfel, din acest considerent, aproape singurul criteriu dupa care se orienteaza cei care vor sa-si construiasca o piscina este pretul. Evident, pretul cel mai mic, ceea ce implica si o calitate pe masura. Si nu de putine ori apare replica: «Ce domne, asta nu e tot piscina?!» Ba da, dar...

Inainte totusi de a va costrui o piscina, sfatul nostru ar fi sa va informati asupra posibilitatilor pe care le aveti astfel incat sa faceti o alegere corecta: de la diferite materiale si tipuri, forme si dimensiuni de realizare a bazinului piscinei, pana la echipamente, accesorii etc... toate acestea de calitati si preturi variabile. Cere oferta constructie piscina aici.

 

 

ETAPA 2- ALEGEREA MODELULUI PISCINEI

Pe piata romaneasca se gasesc mai multe modele de piscine: piscine prefabricate din perete metalic zincat, piscine prefabricate din cofraje de polistiren, piscine din beton armat sau piscine din beton proiectat sub presiune. Mai multe despre piscine prefabricate... aici.

Piscinele prefabricate din perete metalic zincat sunt foarte avantajoase pentru persoanele cu buget ceva mai redus si care doresc sa profite intr-un timp foarte scurt de piscina deoarece durata montajului este relativ redusa.

Piscinele din cofraje de polistiren se preteaza foarte bine in zonele mai reci, de deal si munte datorita faptului ca sunt termoizolante, avand in componenta polistiren. Aceste tipuri de piscine pot avea atat destinatie rezidentiala, privata, cat si publica. Un alt avantaj al acestui tip de piscina este pretul mai mic comparativ cu o piscina din beton. Mai multe despre Construirea piscinelor in zone de deal si munte...aici

Comparativ cu celelalte tari europene, piscinele preferate de romani raman cele din beton armat. Acestea permit dimensiuni si forme personalizate, finisaje deosebite, durata de viata mai mare, fiind destinate categoriei de populatie cu pretentii mai ridicate.

Cele mai trainice si cu durata mai mica de executie decat in cazul betonului armat sunt, in schimb, piscinele din beton aplicat sub presiune. Piscinele de acest tip au o permeabilitate redusa si o libertate mare vis-a-vis de geometria bazinului.

 

 

ETAPA 3 – STABILIREA FORMEI SI A DIMENSIUNILOR PISCINEI

Formele si dimensiunile piscinelor pot fi prestabilite insa, de cele mai multe ori, se pot adapta cerintelor clientului. Dimensiunile cele mai solicitate sunt de 8m x 4m, cu adancime de 1,5m sau de 10m x 5m, cu adancime de 1,5m.

Referitor la forme, cele mai des intalnite forme sunt cele clasice, dreptunghiulare, eventual cu o scara romana pe una dintre laturi.

 

 

ETAPA 4 – ALEGEREA ELEMENTELOR CONSTITUTIVE SI A ACCESORIILOR PENTRU PISCINA

In cazul in care optati pentru o piscina din beton, un element de luat in calcul este varianta de rebord a piscinei, cu skimmere sau luciu de apa, dupa care placarea piscinei, cu liner, mozaic vitroceramic sau gresie portelanata.

Daca intentionati sa construiti o piscina acoperita, sunt obligatorii incalzirea apei si dezumidificarea incaperii.

 

ATENTIE LA ACCESORII !

Foarte multi oameni, atunci cand isi fac o piscina, nu sunt foarte atenti la un aspect deosebit de important: accesoriile.

Desi piscina reprezinta un pol de atractie pentru familie si prieteni, totusi, dupa ce te saturi de inotat, intervine plictiseala si vrei altceva. Din acest motiv, trebuie ca inainte de a-ti face o piscina sa iei in calcul acest aspect si sa introduci si alte atractii, pentru a optine un efect maxim.

Astfel, cele mai importante atractii pe langa o piscina incep de la placi de aer, adica hidromasaj, pe peretii si pardoseala piscinei. De asemenea se poate adauga un «jacuzzi» separat sau incorporat in piscina cu un efect puternic relaxant.

Pentru cei care tin la sanatate, ar fi binevenita si o zona de fitness alaturi de o sauna pentru detoxifierea organismului.

Si, pentru ca tacamul sa fie complet, n-ar fi rau sa va ganditi si la un bar in piscina, de exemplu. Va fi o idee excelenta mai ales daca visati la piscina party si vreti sa va dati gata prietenii.

 

SI AMBIENTUL ESTE IMPORTANT!

Crearea unui ambient pe masura, relaxant, ar fi ca sarea in bucate. Astfel, cele mai importante elemente ar fi iluminatul piscinei si sistemul de sonorizare si, de ce nu, chiar o sonorizare subacvatica. Oricum, intregul decor este important, de la crearea de cascade, pana la alegerea sezlongurilor.

 

CUM SE FACE ALEGEREA?

Este recomandabil ca alegerea tuturor elementelor care tin de construirea piscinei precum si a accesoriilor, sa o faceti impreuna cu firma de piscine care urmeaza sa va construiasca bazinul, impreuna cu arhitectul.

Este foarte important sa creati o legatura intre constructorul de piscine si arhitect. Lucrul in echipa va face ca rezultatul obtinut sa fie optim.

 

 

ETAPA 5 – INTOCMIREA PROIECTULUI

Dupa ce ati parcurs primele doua etape, urmeaza realizarea proiectului de catre arhitect si obtinerea avizului de constructie de la primarie.

 

 

ETAPA 6 – EXECUTAREA LUCRARII

Cel mai bine ar fi ca executarea lucrarii sa se faca de catre o firma SPECIALIZATA in constructii de piscine. O parte din lucrare mai poate fi executata si de catre o alta firma de constructii care nu este specializata in constructii de piscine insa, neaparat, sub stricta supraveghere a specialistului in piscine. Chiar si asa, este mult mai multa bataie de cap iar costurile nu sunt cu mult reduse.

Totusi, cel mai potrivit ar fi sa lucrati cu o singura echipa. Este mult mai confortabil acest lucru, in plus, intreaga responsabilitate revine unei singure firme.

 

 

ETAPA 7 – INTRETINEREA PISCINEI

Ideal ar fi ca intretinerea piscinei sa se faca tot de catre cel care a construit piscina, in cazul in care lucrarea a fost executata de catre un specialist in constructii de piscine.

Oricum, este bine sa fiti in contact cu cel care v-a facut piscina deoarece este mult mai usor pentru acesta sa remedieze eventualele defectiuni, fiind mai confortabil pentru dumneavoastra, ca timp si bani, avand in vedere ca se afla sub stricta supraveghere a celor ce au realizat proiectul. Mai multe despre tratarea apei din piscina...aici

 

 

GRESELI FRECVENTE

Pe motiv ca vor sa-si construiasca o piscina mult mai ieftina, sunt multi romani care angajeaza diferite firme de constructii NESPECIALIZATE IN CONSTRUCTII DE PISCINE fara a consulta in prealabil un specialist in piscine.

Rezultatul? Acestia ajung sa plateasca mai mult, in cele din urma, deoarece un nespecialist in constructii de piscine poate face nenumarate greseli in executarea lucrarii ceea ce duce la costuri ulterioare mai mari, pierdere de timp si bataie de cap. De exemplu, pentru a remedia defectele de turnare (segregări), trebuiesc folosite materiale suplimentare, foarte scumpe, cu manopera aferenta, care duc in final la un cost mai ridicat . In cel mai defavorabil caz, cand structura prezinta grave deficiente, se va alege varianta de a turna un «bazin in bazin», ceea ce face ca la valoarea lucrarilor executate de firma specializata in constructii piscine sa se adauge valoarea lucrarilor, inutile, deja executate. 

Autori : Marilena BADEA & Mihai PRIMINESCU

www.piscine-online.ro

 

 

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>

4 solutii eficiente de protectie a proprietatilor impotriva ursilor

06-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

4 solutii eficiente de protectie a proprietatilor impotriva ursilor

Ursii pot cauza numeroase probleme in cadrul unei ferme, cum ar fi distrugerea recoltelor si a culturilor agricole, uciderea animalelor domestice si distrugerea structurilor si echipamentelor. Aceste daune pot avea un impact economic semnificativ asupra fermelor, afectandu-le pe termen lung. Exista insa metode prin care putem sa ne protejam proprietatile impotriva ursilor. Iata cateva dintre acestea! Mai multe>>

3 centrale pe lemne pe care merita sa le cumperi

13-07-2023 Constructii, instalatii, echipamente

3 centrale pe lemne pe care merita sa le cumperi

Cea mai importanta prioritate a multora dintre noi in sezonul rece este confortul termic! In acest sens, suntem intr-o continua cautare a unor solutii de incalzire avantajoase, eficiente si mai ales economice. Mai multe>>

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

30-06-2023 Sere si solarii

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

Pasiunea pentru gradinarit iti poate aduce, pe langa alimente proaspete si sanatoase pe tot parcursul anului, venituri suplimentare. Pentru aceasta, insa, trebuie sa te asiguri ca alegi sa cultivi plantele care prospera in aceste mici oaze tropicale create de un simplu cadru metalic acoperit cu o folie impermeabila. Mai multe>>

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

06-06-2023 Sere si solarii

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

Daca iti doresti o productie de calitate si o crestere sanatoasa a plantelor tale, folia de acoperire pentru solarii si sere reprezinta o alegere excelenta. Aceste produse sunt esentiale pentru a crea un mediu optim in care plantele se pot dezvolta in conditii controlate si pot fi protejate de factorii externi daunatori. Mai multe>>

De ce sa folosesti un paratrasnet sau un sistem de impamantare?

18-05-2023 Constructii, instalatii, echipamente

De ce sa folosesti un paratrasnet sau un sistem de impamantare?

In cazul fenomenelor meteorologice extreme, precum furtunile, este esential sa iti protejezi locuinta, anexele si constructiile agricole impotriva efectelor distrugatoare ale fulgerelor. Afla ce sunt paratrasnetele si sistemele de impamantare si de ce este importanta instalarea lor. Mai multe>>