Lucreaza in agricultura #LikeABosch: Aplicatii IoT inteligente pentru lucrari agricole de precizie si ecologice

Lucreaza in agricultura LikeABosch - Aplicatii IoT inteligente pentru lucrari agricole de precizie si ecologiceBosch furnizeaza solutii si oferte noi, care permit fermierilor sa ajunga la un echilibru corect intre considerentele economice si cele ecologice. Printre acestea se numara senzori inteligenti, aplicatii pentru fermieri, camere video cu tehnologie rafinata pentru utilaje agricole si sisteme de propulsie pentru conservarea resurselor.

 

NEVONEX – ecosistem digital pentru agricultura inteligenta

In calitate de ecosistem deschis, independent fata de producatori, NEVONEX este orientat catre o agricultura inteligenta, digitalizata. Unitatile de comanda compatibile NEVONEX ajuta la crearea unor utilaje agricole (noi si existente) inteligente, indiferent de producator, si la eficientizarea lucrarilor desfasurate de fermieri. Diverse aplicatii ofera o serie de cunostinte de specialitate si pot fi utilizate direct in cadrul utilajului. Fermierii beneficiaza de o implementare optima, pe parcursul tuturor etapelor lucrarilor lor. Ecosistemul optimizeaza procesele de lucru, sporeste productivitatea si poate reduce cantitatile de seminte, ingrasaminte si pesticide utilizate.

Lucreaza in agricultura LikeABosch - nevonex keyvisual web

 

Bosch ofera solutii de pulverizare ecologice si inteligente 

Pana in prezent, culturile cu productivitate ridicata au solicitat intotdeauna utilizarea erbicidelor, pentru a le asigura suficient spatiu, nutrienti si lumina pentru a creste satisfacator. Cu toate acestea, avand in vedere ca erbicidele pot polua solul si ecosistemul, trebuie sa fie utilizate cele mai mici cantitati posibile, pentru cea mai buna productivitate posibila. Cu solutia sa de pulverizare inteligenta, Bosch ofera un sistem perfect adecvat: recunoaste diferenta dintre buruieni si plantele cultivate. Camerele video amplasate pe intreaga latime a pulverizatorului pentru cultura preiau o serie continua de imagini, identificand buruienile si permitand pulverizarea erbicidelor in cantitatea si concentratia adecvate, exact acolo unde este nevoie. Acest lucru reduce impactul asupra solului si ecosistemului, reduce volumul de pesticid utilizat si sporeste productivitatea recoltelor. Bosch dezvolta solutia de pulverizare inteligenta in parteneriat cu marca BASF xarvio™ si producatori de utilaje agricole din intreaga lume.

 

Aplicatia trimite date meteo si recomandari direct pe smartphone-uri

Conditiile meteorologice reprezinta unul dintre cei mai mari factori de risc din agricultura. Datorita sistemului de senzori Bosch Software Innovations si aplicatiei Deepfield Connect, fermierii pot fi avertizati cu privire la schimbarile meteorologice si pot optimiza cresterea recoltelor. Prin intermediul Bosch IoT Suite, datele meteo sunt trimise, de pe campurile fermierilor, direct pe smartphone-urile acestora. De asemenea, aplicatia Deepfield Connect furnizeaza informatii cu privire la dezvoltarea recoltei. Aceasta inseamna ca fermierii stiu intotdeauna exact cum cresc culturile lor si primesc recomandari adecvate pentru etapa respective de dezvoltare. Pe langa economisirea de timp si bani, acest lucru ajuta la conservarea resurselor valoroase precum apa.

 

IoT accelereaza dezvoltarea si remedierea defectiunilor 

Solutia Bosch de gestionare a vehiculelor conecteaza vehiculele si serviciile bazate pe cloud pe intreaga durata de viata a acestora. Un element al acestei platforme software este o noua aplicatie IoT cunoscuta ca validare online. In viitor, acest proces va accelera timpii de dezvoltare a sistemelor de injectie si de tratare a gazelor de esapament si va imbunatati rezistenta acestora, pentru vehiculele de productie. Utilizand un sistem pe baza de cloud, este transferat si evaluat un flux continuu de date de la vehiculele de validare conectate. Impreuna cu clientii sai, Bosch poate utiliza aceste informatii pentru a accelera si imbunatati calibrarea noilor sisteme. Utilizarea tendintelor predictive evalueaza datele din camp, de la autovehiculele de productie. Daca diagnozele de la producatorul vehiculului sau informatiile de eroare colectate de Bosch indica probleme posibile cu privire la calitate, algoritmi speciali permit dezvoltarea si implementarea din timp a unor masuri. In unele cazuri, pot fi prevenite defectiunile tehnice din camp.

Lucreaza in agricultura LikeABosch - bosch web-based validation

 

Solutie conectata pentru vehiculele utilizate in afara autostrazilor: deschisa, modulara, scalabila

Solutia Bosch Rexroth conectata pentru vehiculele utilizate in afara autostrazilor (COS) poate fi utilizata ca solutie completa sau sub forma de module individuale pentru integrarea in sistemele unor terti. Se bazeaza pe Bosch IoT Suite, o solutie testata. Sistemul modular, deschis, conecteaza digital, pe baza de cloud, vehiculele si subsistemele acestora. Utilizatorii pot configura personalizat gama de functii folosind o varietate de aplicatii si optiuni de dezvoltare deschise. Pe langa utilizarile standard, cum ar fi accesul de la distanta la date si gestionarea flotei, COS asigura si monitorizarea starii vehiculelor.

 

Starea utilajului: modalitatea simpla de a analiza vibratiile

Senzorul inteligent de analiza a vibratiilor IVAS ofera informatii valoroase, in timp real, pentru a spori disponibilitatea utilajelor agricole, de constructii si forestiere. Intr-un caz tipic, informatiile pe care le colecteaza si analizeaza IVAS sunt transferate la un server cloud prin intermediul unei unitati de comanda a motorului conectate digital (ECU). Daca este necesar, serverul cloud poate fi utilizat pentru a vedea datele vehiculului si tendintele. Acest lucru permite utilizatorului sa identifice abaterile, sa efectueze lucrari de intretinere in timp util si sa comande piese de schimb.

 

Solutia complet integrata de control al presiunii in anvelope reduce consumul de carburant

Datorita sistemului GFT 8150 TIS (sistemul de umflare a anvelopelor) Bosch Rexroth, combinele de recoltat cu tractiune individuala pot fi echipate pentru prima data cu un sistem de control al presiunii din anvelope care se integreaza perfect in utilaj si este utilizat prin intermediul terminalului standard. Controlul presiunii din anvelopele combinelor de recoltat are numeroase avantaje. Avand in vedere diferite caracteristici de manevrare a vehiculelor pe sosea si pe camp, sistemul ajuta la economisirea carburantului si la sporirea stabilitatii conducerii.

 

Nivelarea terenului cu tractorul, datorita EHC-8

Pentru cultivarea orezului si pe campurile cu canale de irigatie, terenul trebuie sa fie deosebit de plat si neted, pentru efectuarea unei irigari uniforme si cresterea uniforma a culturilor. In viitor, fermierii vor putea crea ei insisi conditiile ideale, datorita sistemului de nivelare a terenului EHC-8, care imbina componentele dispozitivului de remorcare existente ale tractorului cu o combinatie intre un sistem laser si o placa de nivelare. Sistemul de nivelare a terenului al Bosch Rexroth reduce volumul necesar de irigatii, creste productivitatea si reduce consumul de energie.

 

Noul program pentru service-uri de reparatii imbunatateste remedierea defectiunilor si reparatiile

Odata cu lansarea software-ului sau Grade-X, Bosch asigura un proces mai rapid de identificare si remediere a defectiunilor utilajelor. Pe un computer sau tableta, software-ul ghideaza tehnicienii din cadrul service-urilor de reparatii in procesul de diagnoza pas cu pas. Dupa ce tehnicianul a efectuat un test de diagnoza pentru identificarea utilajului cu toate caracteristicile sale tehnice, primeste doar informatiile care sunt relevante pentru utilajul respectiv. Acest software dezvoltat de Bosch genereaza schemele de circuite adecvate pe baza defectului identificat. Procedand astfel, software-ul evidentiaza doar acele componente care sunt instalate efectiv in cadrul utilajului si care cauzeaza eroarea. Prin tehnologia realitatii augmentate (RA), tehnicianul primeste informatii suplimentare sub forma de text si imagini, precum si locatia componentelor ascunse. Aceste informatii sunt afisate pe ecranul tabletei sau in ochelarii AR. Noul software Bosch poate fi utilizat cu solutii existente pentru clienti si este compatibil cu instrumentele de la alti producatori. Tehnologia sofisticata de criptare ofera protectie impotriva atacurilor hackerilor si asigura o transmisie sigura a datelor.

 

Sistemul common-rail Bosch: solutia perfecta pentru orice utilizare diesel

Bosch ofera sisteme de injectie diesel pentru o serie de aplicatii agricole: de la generatoarele de urgenta la combinele de recoltat. Portofoliul sau cuprinde, de asemenea, solutii de control al motorului, diversi senzori si sisteme de tratare a gazelor de esapament. 

Solutiile Bosch pentru sistemul de propulsie ajuta la reducerea suplimentara a consumului de carburant, reducand astfel cantitatea de CO2, de poluanti si zgomotul emis de motoare.

 

Sistem de vizibilitate Bosch pentru o vedere optima la 360 de grade

Sistemul de vizibilitate Bosch este un sistem de asistenta la conducere si asistenta in timpul lucrului pentru utilaje agricole care imbunatateste vederea la 360 de grade. Componenta sa principala este un sistem de camere full HD, care genereaza o vedere detaliata, panoramica asupra autovehiculului. Senzorii Bosch suplimentari, cu ultrasunete si radar, detecteaza obiecte din zona din imediata apropiere a autovehiculul, care sunt evidentiate in cadrul imaginii live generata de sistem. In acest fel, sistemul de vizibilitate Bosch permite fermierilor sa lucreze si sa manevreze utilajele in siguranta, chiar si in cele mai mici spatii. Acesta detecteaza in timp util obstacole si persoane din zona de pericol din apropierea utilajelor, prevenind astfel accidentele.

 

 

Noutati

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>

4 solutii eficiente de protectie a proprietatilor impotriva ursilor

06-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

4 solutii eficiente de protectie a proprietatilor impotriva ursilor

Ursii pot cauza numeroase probleme in cadrul unei ferme, cum ar fi distrugerea recoltelor si a culturilor agricole, uciderea animalelor domestice si distrugerea structurilor si echipamentelor. Aceste daune pot avea un impact economic semnificativ asupra fermelor, afectandu-le pe termen lung. Exista insa metode prin care putem sa ne protejam proprietatile impotriva ursilor. Iata cateva dintre acestea! Mai multe>>

3 centrale pe lemne pe care merita sa le cumperi

13-07-2023 Constructii, instalatii, echipamente

3 centrale pe lemne pe care merita sa le cumperi

Cea mai importanta prioritate a multora dintre noi in sezonul rece este confortul termic! In acest sens, suntem intr-o continua cautare a unor solutii de incalzire avantajoase, eficiente si mai ales economice. Mai multe>>

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

30-06-2023 Sere si solarii

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

Pasiunea pentru gradinarit iti poate aduce, pe langa alimente proaspete si sanatoase pe tot parcursul anului, venituri suplimentare. Pentru aceasta, insa, trebuie sa te asiguri ca alegi sa cultivi plantele care prospera in aceste mici oaze tropicale create de un simplu cadru metalic acoperit cu o folie impermeabila. Mai multe>>

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

06-06-2023 Sere si solarii

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

Daca iti doresti o productie de calitate si o crestere sanatoasa a plantelor tale, folia de acoperire pentru solarii si sere reprezinta o alegere excelenta. Aceste produse sunt esentiale pentru a crea un mediu optim in care plantele se pot dezvolta in conditii controlate si pot fi protejate de factorii externi daunatori. Mai multe>>

De ce sa folosesti un paratrasnet sau un sistem de impamantare?

18-05-2023 Constructii, instalatii, echipamente

De ce sa folosesti un paratrasnet sau un sistem de impamantare?

In cazul fenomenelor meteorologice extreme, precum furtunile, este esential sa iti protejezi locuinta, anexele si constructiile agricole impotriva efectelor distrugatoare ale fulgerelor. Afla ce sunt paratrasnetele si sistemele de impamantare si de ce este importanta instalarea lor. Mai multe>>

Alegerea bateriei potrivite pentru gardul electric: 5 sfaturi

28-03-2023 Constructii, instalatii, echipamente

Alegerea bateriei potrivite pentru gardul electric: 5 sfaturi

Utilizarea unei baterii este solutia cea mai frecventa in cazul gardurilor electrice amenajate in zone in care nu este posibila conectarea la reteaua electrica de distributie. In astfel de situatii, rolul sursei de alimentare este preluat de bateria pentru gardul electric, baterie care furnizeaza energia necesara generatorului de impulsuri. Mai multe>>

In urma solicitarilor de la fermieri, s-a demarat campania de irigat 2023

11-03-2023 Irigatii

In urma solicitarilor de la fermieri, s-a demarat campania de irigat 2023

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare a inceput, in data de 9 martie 2023, campania de irigat in judetul Olt, pana la aceasta data fiind irigate culturi de grau, rapita, orz si lucerna. Astfel, la solicitarea OUAI-urilor din cadrul amenajarilor de irigatii Dabuleni Potelu Corabia, ce administreaza o suprafata de 10.928 ha si Sadova Corabia, cu o suprafata administrata de 19.050 ha, au fost irigate 490 de hectare de grau, 343 de hectare de rapita, 980 de hectare de lucerna si 350 hectare de ... Mai multe>>