ARION 400 - Tractorul potrivit pentru toata lumea

Tractor Claas ARION 400Fiecare zi vine cu noi provocari si nimeni nu stie asta mai bine decat dumneavoastra. Aveti nevoie de un tractor care sa va fie alaturi in orice situatie, insa cu siguranta nu va doriti un model comun. Ceea ce asteptati cu siguranta este sa-si faca treaba bine - nici mai mult, nici mai putin. ARION 400 este exact tractorul de care aveati nevoie. Exact ceea ce va doriti.


In ultimii ani, CLAAS si-a concentrat eforturile de dezvoltare a tractoarelor pe segmentul de putere de peste 140 CP, si a modernizat si extins cu succes acest sector cu o gama de produse inovatoare. Acum, CLAAS isi demonstreaza forta inovatoare si in segmentul de putere mai mica, reinnoindu-si gama de tractoare standard cu putere mai mica de 140 CP. Noul ARION 400 a fost complet reproiectat, de la motor pana la acoperis. Datorita puterii dezvoltate si optiunilor numeroase de echipare, este tractorul potrivit pentru orice lucrare.


Pana acum, cele trei modele din gama ARION 400 - 410, 420 si 430 - acopereau gama de puteri de la 100 la 130 CP. Noua gama ARION 400 a fost extinsa la un numar de sase modele (410, 420, 430, 440, 450 si 460), cu putere maxima intre 90 si 140 CP.

Tractoarele cu putere mai mica de 140 CP constituie un segment de piata vast si important in intreaga lume. Acest segment necesita o oferta larga, de la utilaje extrem de simple pana la cele cu niveluri superioare de echipare. Prin urmare, noul ARION 400 este disponibil in mai multe variante, aceasta fiind gama cu cele mai multe optiuni de echipare dintre toate tractoarele de la CLAAS.

 


Numeroase variante de cabina.

Clientii pot alege intre patru structuri de cabina si patru versiuni de acoperis pentru modelul ARION 400. Cabina este disponibila cu un parbriz dintr-o bucata, cu un parbriz reglabil, in noua varianta PANORAMIC sau in varianta cu 5 montanti, fara usa pe partea dreapta. Cabina cu 5 montanti este proiectata special pentru utilizare comunitara, neavand nevoie de usa pe partea dreapta sau inca un montant.In locul acestora are pe partea dreapta un panou continuu din policarbonat rezistent la socuri. Toate celelalte cabine au usi pe ambele parti, care, datorita celor 6 montanti, se deschid cu o mica extensie. Acesta constituie un avantaj in cazul efectuarii unor lucrari, de exemplu in cladiri in care spatiul este foarte limitat. In privinta acoperisului cabinei, clientii pot opta pentru unicul acoperis PANORAMIC, care stabileste un nou standard in domeniul vizibilitatii din cabina tractorului. Alternativ sunt disponibile un acoperis inalt, cu trapa si un acoperis jos, cu sau fara o trapa din sticla.Versiunea cu acoperis jos a noului ARION 400 are una dintre cele mai reduse inaltimi din clasa sa de performanta, de numai 2,48 metri.

Tractor Claas ARION 400 1

Vedere cu adevarat panoramica.

Noua cabina PANORAMIC, cu panoul sau panoramic cu suprafata de 2,41 m², ii ofera operatorului o dimensiune complet noua a spatiului. Parbrizul si panoul din policarbonat al acoperisului se imbina fara nicio traversa, oferindu-i operatorului un camp vizual nerestrictionat de 90°, deasupra incarcatorului frontal.


Noua maneta multifunctionala.

Toate variantele de cabina ale noului ARION 400 au in comun caracteristici ergonomice imbunatatite si conceptul de utilizare. Acestea includ noua comanda multifunctionala ergonomica. Este utilizata pentru controlul total al incarcatorului frontal, al treptelor de viteza, al tirantilor spate, al turatiei motorului si, optional, al celor doua unitati de comanda electronice. Tractor Claas ARION 400 3Maneta multifunctionala este dimensionata perfect pentru mana dumneavoastra si puteti controla toate functiile cutiei de viteze prin schimbatorul de viteze. Utilizand doar degetul mare puteti comuta in toate treptele de viteza si activa functia pentru capatul randului. Toate functiile incarcatorului frontal pot fi utilizate cu ajutorul comenzii multifunctionale cu doua variante de actionare: electro-hidraulica, prin funcþia ELECTROPILOT sau hidraulica, prin functia FLEXPILOT.

La fel ca in cazul tractoarelor CLAAS mai mari, coloana de directie poate fi reglata in adancime si in inaltime, in functie de talia operatorului. Coloana de directie formeaza un ansamblu impreuna cu panoul de instrumente. Noul concept al cabinei include, de asemenea, mai multe spatii de depozitare si cateva caracteristici extrem de practice. De exemplu, pe partea dreapta a vehiculului, deasupra bateriei, exista o trusa de scule standard. In plus, articulatiile sferice inferioare pot fi depozitate acum in mod confortabil pe aparatoarea de noroi din spate, unde sunt protejate impotriva murdariei.


Selectie mare de configuratii ale sistemului de comanda hidraulica.

Gama de sisteme hidraulice ale modelului ARION 400 este, de asemenea, diversa. Trei tipuri de circuite sunt disponibile pentru fiecare model, inclusiv un circuit hidraulic deschis, pentru aplicatii standard cu debit de 60 l/min si un circuit deschis cu debit de 98 l/min, pentru aplicatii care necesita un debit ridicat. Acestea combina doua pompe, cu debit de 57 l/min pentru sistemele de comanda si de 41 l/min pentru tirantii spate. In cazul in care sistemele de comanda sunt extrem de solicitate, pot fi activate ambele pompe in acelasii timp, prin simpla apasare a unui buton. In plus, CLASS ofera pentru prima data in aceasta clasa de performanta un circuit hidraulic de 110 l/min, sensibil la incarcatura, pentru noul ARION 400, care este echipat optional cu functia Power Beyond.


Suspensie punte fata PROACTIV.

Cu o distributie echilibrata a greutatii, un ampatament lung si lungime mica a vehiculului, CLAAS a ramas fidela conceptului sau de tractor cu noile modele de tractoare ARION. In plus, modelul ARION 400 beneficiaza de conceptul „talie de viespe”, care asigura deja un unghi mare de bracaj chiar si cu pneuri late la modelele AXION 800 si 900. Baia de ulei rigida este integrata ca element de sustinere, ceea ce inseamna ca nu mai sunt necesare lonjeroanele obisnuite pentru motor. Acest lucru ajuta la economisirea spatiului, faciliteaza intretinerea si asigura posibilitatea fixarii cu suruburi a incarcatorului frontal direct pe baia de ulei si cutia de viteze. Suspensia PROACTIV pentru puntea fata este disponibila optional. Acest concept ce utilizeaza suspensia individuala pe roti si a fost utilizat pentru prima data la modelele ARION 500/600 va asigura un confort real si pentru tractoarele cu putere mai mare de 90 CP.


Putere maxima a motorului in orice moment.

La fel ca pentru modelele AXION 800 si 900, CLAAS a ales pentru gama de modele ARION 400 un motor FPT modern cu injectie common rail (1600 bari), puternic si eficient din punct de vedere al consumului de carburant, cu un turbocompresor si un racitor pentru aerul admis. Motoarele moderne cu patru cilindri (cilindree de 4,5 l) care respecta prevederile standardului de emisii IV (grupa 4) sunt utilizate pentru prima data in aceasta clasa de performanta. Acest lucru este realizat prin intermediul unui sistem in doua trepte alcatuit dintr-un convertizor catalitic de oxidare diesel (DOC/Oxicat), combinat cu un convertizor catalitic SCR. Acest sistem de control al emisiilor nu necesita niciun sistem extern de recirculare a gazelor de esapament si niciun filtru de particule diesel (DPF). CLAAS s-a inspirat de la modelele AXION 800 si 900 pentru integrarea structurala sub capota a sistemului de control al emisiilor, cu toate componentele amplasate integral sub capota, ceea ce ii asigura operatorului un camp vizual total in fata.

Puterea integrala a motorului este disponibila in orice moment, pentru toate tipurile de aplicatii. La fel ca predecesorul sau, noul ARION 400 utilizeaza transmisia cu eficienta dovedita 16/16 QUADRISHIFT. Datorita celor patru trepte de transmisie si patru game de comutare electro-hidraulica, operatorul poate utiliza cele 16 trepte de viteza fara pedala de ambreiaj. Datorita transmisiei automate QUADRACTIV, cutia de viteze poate functiona, de asemenea, complet automat.


Functii automate conform cerintelor.

Tractor Claas ARION 400 4Pentru cei care doresc un tractor pentru efectuarea unor sarcini simple, cu putine componente electronice, versiunea standard a modelului ARION 400 este ideala. Totusi, noul ARION 400 ofera si numeroase functii automate, cum ar fi diferentialul autoblocabil, activarea si dezactivarea tractiunii integrale si a prizei de putere, pentru a usura munca. Pentru tractoarele echipate cu sistemul CIS (CLAAS INFORMATION SYSTEM) sunt disponibile mai multe optiuni si setari. Acestea includ functii ale computerului de bord si setari cum ar fi treapta pentru deplasare inapoi REVERSHIFT, transmisia automata QUADRACTIV si sisteme electronice de comanda cu reglare temporizata si in functie de cantitate. Sistemul CIS este actionat usor si confortabil cu ajutorul unui comutator rotativ si al butonului ESC.

 Tractor Claas ARION 400 5

1. Motoare FPT cu 4 cilindri si turbocompresor, cu puteri maxime intre 90 si 140 CP¹

2. Transmisie QUADRISHIFT cu patru trepte powershift si comutator automat QUADRACTIV

3. Circuit hidraulic Load Sensing de 110 l/min si conexiuni Power Beyond, cu pana la sase valve hidraulice

4. Pana la trei viteze ale prizei de putere (540/540 ECO/1.000) si functie automata de activare/dezactivare a prizei de putere

5. Patru versiuni de cabina: cabina PANORAMIC, cabina cu plafon inalt, cabina cu plafon jos cu o inaltime totala minima de 2,48 m, cabina cu 5 montati, ideala pentru lucrarile municipale

6. CLAAS INFORMATION SYSTEM – CIS

7. PROACTIV Suspensie punte fata

8. GPS PILOT si GPS COPILOT

9. Terminalele inovatoare si intuitive S10 si S7 cu ecran tactil

¹ Conform ECE R 120

 

Class logo 

 

 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>