Lansarea brand-ului de seminte Atlas

Atlas - Evenimentul de lansare al noului brand de seminteIn data de 11 iunie 2020 a avut loc, in mediul online, lansarea noului brand de samanta Atlas, ce apartine companiei Agrii Romania. Evenimentul, denumit ”Solutiile Agrii selectate pentru performanta” a fost vizionat de catre sute de internauti, precum parteneri, colaboratori, dar si presa de specialitate. Speakerii evenimentului au fost: Monalisa Ungureanu, CEO AGRII Romania, Roxana Jercan - Category Manager Seminte si Valerian Istoc-Business Development Director.

 

 

Ce este Atlas?

Un brand de seminte inspirat din parteneriatul dintre specialistii Agrii si fermieri. ATLAS, un brand selectat pentru performanta. Agrii Romania isi propune sa aduca in permanenta un plus valoare produselor si serviciilor pe care le ofera fermierilor, prin livrarea acestora la momentul optim, atunci cand fermierul are nevoie. Compania Agrii Romania are un portofoliu bogat de produse si servicii, dar si de seminte, insa an de an isi imbogateste portofoliul de soiuri si hibrizi pe care-i dezvolta exclusiv, selectand pentru fermieri seminte ”inzestrate” cu calitati genetice exceptionale.

Atlas - monalisa ungureanu”Viziunea noastra este sa fim leaderul ales de catre fermieri, in toate canalele de vanzare. Aceasta ne obliga sa aducem in portofoliul nostru, soiuri de grau cu potential genetic extraordinar, hibrizi de rapita, porumb si floarea-soarelui performanti, pe care-i testam in contextul pedo-climatic din Romania. Nu trebuie sa uitam ca piata agricola este intr-o continua schimbare, ca de altfel si nevoile fermierului, fapt pentru care trebuie sa fim pregatiti sa facem fata provocarilor, dar mai ales sa facem fata asteptarilor fermierilor nostri”, a declarat Monalisa Ungureanu, CEO AGRII Romania.

 

De ce ATLAS?

Atlas - roxana jercan”Pentru simplul motiv ca este mult mai usor sa ai un brand unic pe piata, care sa-ti reprezinte cu succes portofoliul companiei tale de seminte. Dupa cum observati, simbolul vizual al logoului ATLAS exprima flexibilitate, miscare si inovatie, prin constructia dinamica a celor doua linii care se unesc in plan imaginar. Forma rotunda in care sunt inscrise ilustreaza rodul parteneriatului cu dumneavoastra. Contributiile celor doua entitati se completeaza reciproc, devenind un tot unitar. Mai mult decat atat, la intersectia dintre expertiza companiei si efortul sustinut al fermierilor se produce performanta in agricultura, asa ca cele doua linii curbe dispuse in oglinda reprezinta cele doua entitati care formeaza Parteneriatul. Ne bucuram ca am reusit, ca pentru campania de toamna sa venim in fata dumneavoastra cu brandul ATLAS, un brand in care cred cu tarie, un brand care cu siguranta isi va regasi un loc bine-meritat pe piata agricola autohtona”, a spus Roxana Jercan - Category Manager Seminte.

 

Soiurile si hibrizii din portofoliul Atlas

Atlas - valerian istoc


Soiurile si hibrizii din portofoliul ATLAS, dar si caracteristicile acestora au fost prezentati de catre Valerian Istoc-Business Development Director, care a expus urmatoarele:

”Hibridul Cristal, produs de Rapool este un hibrid semi-tardiv, recomandat a se cultiva in toate zonele de cultura din Romania, mai ales in zonele secetoase. Are o talie robusta, si o rasarire si vigoare buna in toamna. Se recomanda a se aplica doza normala de fungicid/ regulator de crestere (din stadiul de 5 frunze) in zone secetoase, pentru a incuraja dezvoltarea radacinilor.

Hibridul Arizona, produs de Limagrain este un hibrid timpuriu ce are o vigoare foarte buna la pornirea in vegetatie. Arizona are o talie inalta, cu ramificare puternica de la baza plantei. De asemenea, are toleranta la Phoma si un potential de productie foarte ridicat, de peste 5,2 to/ha.

Soiul de grau ALHAMBRA, tot al companiei Limagrain este un soi aristat, semi-timpuriu, cu foarte bun potential de productie. Are precocitate la inspicat extratimpuriu. Plantele sunt de talie medie-inalta, recomandam mare atentie la fertilizarea cu azot. Rezistenta buna la boli. Recomandat pentru zone aride si secetoase.

Soiul de grau RGT REFORM, produs de catre RAGT, unul dintre cele mai vandute soiuri de grau din Europa este un soi semi-tardiv, nearistat cu o rezistenta buna la boli. Capacitate buna de utilizare a azotului si potentialul de productie este foarte ridicat.

RGT MONTECARLO, un soi de grau cu un profil fitosanitar foarte bun, aristat, timpuriu, cu rezistenta medie spre buna la boli. Are o capacitate foarte buna de utilizare a azotului si un potential de productie ridicat.

Si ultimul soi pe care vreau sa-l aduc in atentie este RGT VENEZIO, un soi bogat, cu genetica noua. Este un soi aristat, semi-timpuriu, bogat in proteina. Rezistenta buna la boli. Are un potential foarte bun de productie si calitati superioare de panificatie. Talia plantei este scurta si are toleranta foarte buna la iernare”.

Evenimentul ”Solutiile Agrii selectate pentru performanta” s-a dorit a fi o punte de legatura intre companie – parteneri – fermieri, cu noutati privind campania de toamna 2020, informatii despre noul brand de seminte Atlas, un brand creat pentru performanta in agricultura.

Atlas - Brand seminte

 

Despre Agrii Romania

Reamintim ca, Agrii Romania este noul brand al companiilor Comfert si Redoxim, punand un accent profund pe directii strategice, dar si pe promovarea valorilor: integritate, inovatie, parteneriat, oameni, comunitate. Compania AGRII este numarul 1, si vrea sa ramana numarul 1, pe toate segmentele de vanzare ale pietei, reusind sa distribuie in toata tara prin cele 25 de puncte logistice, cele 55 de fitofarmacii proprii, cu o amprenta pe mai mult de 1.800.000 ha, si peste 7.000 de fermieri parteneri. Agrii Romania investeste in tehnologia digitala, suport pentru deciziile pe care fermierii trebuie sa le ia.

  

 
 
 

Noutati

„Drumul Semintei” - seria video care prezinta etapele esentiale din procesul de productie al semintelor

26-02-2024 Seminte

„Drumul Semintei” - seria video care prezinta etapele esentiale din procesul de productie al semintelor

Corteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator. Mai multe>>

Inovatia in ameliorarea plantelor sustine tranzitia catre un sistem alimentar durabil

09-12-2023 Seminte

Inovatia in ameliorarea plantelor sustine tranzitia catre un sistem alimentar durabil

Pe masura ce anul 2023 se apropie de sfarsit, Uniunea Europeana se apropie, de asemenea, de decizii importante care vor determina viitorul sectorului sau de seminte si ameliorare a plantelor si vor avea un impact semnificativ asupra intregului lant agroalimentar european. Mai multe>>

Statia de conditionare de la Afumati a produs seminte pentru 11.000 de hectare de porumb si floarea-soarelui

29-11-2023 Seminte

Statia de conditionare de la Afumati a produs seminte pentru 11.000 de hectare de porumb si floarea-soarelui

Statia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare. Mai multe>>

Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica

10-10-2023 Material saditor

Inovatia in agricultura prin tehnologii de editare genomica

Pe masura ce populatia lumii este in continua crestere, producatorii de alimente cauta inovatii pentru a hrani mai multi oameni si animale pe mai putine hectare de teren si intr-un mod mai sustenabil. Potrivit raportului Sisteme Alimentare Sustenabile, un studiu sustinut de compania Corteva Agriscience si realizat de Longitude, o companie a Financial Times, 56% dintre consumatorii europeni afirma ca vor cere alimente produse in mod durabil, iar 42% dintre fermieri si-au schimbat deja planificare... Mai multe>>

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPR

14-09-2023 Seminte

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPR

Catalogul de culturi de toamna, editia 2023, a fost lansata azi, 14 septembrie si marcheaza un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR. Reteaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi inscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grau, Orz, Rapita, Soia, Sorg si 37 de locatii de testare, prin cercetare aplicata in sistem de microparcele randomizate. Mai multe>>

ISTIS promoveaza soiuri cu mare adaptabilitate la conditiile de mediu actuale

27-03-2023 Material saditor

ISTIS promoveaza soiuri cu mare adaptabilitate la conditiile de mediu actuale

In data de 30 martie 2023 se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole, la sediul ISTIS din Bucuresti. Soiurile propuse comisiei pentru inregistrare si-au incheiat ciclul experimental in anul 2022 si corespund criteriilor stabilite de legislatia in vigoare, sunt distincte, uniforme si stabile, iar soiurile din speciile de culturi de camp poseda valoare agronomica si de utilizare satisfacatoare. Mai multe>>

Amenzi de 1 mil. lei in urma controalelor la depozitele de legume, fructe si cereale

15-10-2022 Depozitare

Amenzi de 1 mil. lei in urma controalelor la depozitele de legume, fructe si cereale

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a desfasurat, in perioada 12-13.10.2022, o actiune tematica de control la depozitele de legume, fructe si cereale din municipiul Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Bihor, Brasov, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis. Mai multe>>

10 greseli frecvente la depozitarea in silobag

23-04-2022 Depozitare

10 greseli frecvente la depozitarea in silobag

Sa depozitezi eficient in silobag, inseamna sa respecti cateva reguli in momentul si pe parcursul depozitarii. Incalcarea lor, aduce cu sine o serie de probleme care pot pune in pericol recolta sau furajele aflate in interiorul sacilor uriasi. Mai multe>>

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) scoate la concurs pozitia de Director Executiv

30-03-2022 Seminte

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) scoate la concurs pozitia de Director Executiv

Infiintata in octombrie 2012, Alianta Industriei Semintelor din Romania este o asociatie profesionala care doreste sa sprijine agricultura romaneasca. Misiunea principala a AISR este promovarea si sustinerea utilizarii semintelor certificate de catre agricultori, in scopul cresterii productiei agricole in Romania. AISR scoate la concurs pozitia de Director Executiv. Responsabilitatile functiei de director executiv al AISR sunt: Mai multe>>

Storage Logistics a crescut cu 50% numarul depozitelor partenere la nivel national si cu 285.000 mp spatiul disponibil

17-02-2022 Depozitare

Storage Logistics a crescut cu 50% numarul depozitelor partenere la nivel national si cu 285.000 mp spatiul disponibil

Platforma Storage Logistics, singurul marketplace B2B pentru spatii de depozitare clasa A din Romania, anunta cresterea cu 50% a numarului de depozite partenere la nivel national si cu 285.000 mp a spatiului de depozitare pentru proiecte de depozitare, pe termen scurt si mediu. In prezent, Storage Logistics conecteaza o retea de peste 150 de parteneri, prin intermediul careia companiile pot accesa servicii de depozitare la cerere, avand o suprafata totala a spatiului disponibil de aproximat... Mai multe>>

De ce sa iti iei si accesoriile, dupa ce ai cumparat un silobag

04-11-2021 Depozitare

De ce sa iti iei si accesoriile, dupa ce ai cumparat un silobag

Daca dupa ce iti cumperi o casa, ai nevoie de mobila si decoratiuni. E bine sa stii ca si silobag-ul respecta acelasi principiu. Dupa achizitia sacilor, iti trebuie accesoriile. Mai multe>>