Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

ONE SMART SPRAY de la Bosch si BASF - instrument inteligent de aplicare a produselor de protectie a plantelor exclusiv asupra buruienilor care ofera economii maxime de erbicide fara a compromite controlul buruienilorIeri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor.


Prezentarea si demonstratia in camp a functionarii echipamentului ONE SMART SPRAY au avut loc la Ferma Sopema, localitatea Mihail Kogalniceanu, judetul Ialomita. La eveniment au participat aproximativ 100 de fermieri romani, ce detin ferme cu suprafete de peste 1.000 ha, alaturi de specialistii BASF si Bosch.

Romania este cea de-a patra tara din Europa, dupa Franta, Germania si Ungaria, selectata pentru introducerea in premiera a acestei tehnologii.

"Prezentarea acestei noi solutii de aplicare inteligenta fermierilor din Romania reprezinta un pas important in optimizarea utilizarii produselor de protectie a plantelor”, spune Mario Tomšić, Country Manager BASF Agricultural Solutions Romania. “Aceasta tehnologie se aliniaza cerintelor si obiectivelor de reducere a pesticidelor din cadrul Uniunii Europene si, in acelasi timp, contribuie la obtinerea unor productii sustenabile, conform programului “De la ferma la consumator / Farm to Fork”. Solutiile digitale si cele de precizie sunt instrumente cheie pentru atingerea acestor directii, fara a compromite siguranta alimentara.”

ONE SMART SPRAY este un echipament inteligent, care utilizeaza sisteme de camere si inteligenta agronomica cu scopul de a aplica erbicidele specifice exclusiv asupra buruienilor din cultura, si nu pe intreaga suprafata, in cantitatea minima necesara. Aceasta tehnologie contribuie la o reducere semnificativa a utilizarii erbicidelor, de pana la 87% (Conform rezultatelor obtinute in camp, in cadrul fermei Sopema, localitatea Mihail Kogalnicanu, judetul Ialomita, 2023), in functie de gradul de imburuienare, fara pierderi de productie.

Detectarea automata a buruienilor (inainte sau dupa rasarirea culturii), precum si aplicarea cu maxima precizie a produselor de protectia plantelor, se realizeaza in timp real. Pe masura ce echipamentul de aplicare trece peste teren, sistemul distinge in milisecunde plantele de cultura fata de buruieni si controleaza duzele individuale de stropire cu o precizie ridicata. Acest lucru asigura aplicarea corecta a erbicidului, in doza potrivita si doar acolo unde este necesar. In plus, prin conectarea sa la platforma xarvio® FIELD Manager, sistemul ofera fermierilor informatii si instrumente digitale utile, precum recomandari agronomice personalizate, harti cu aria de raspandire a buruienilor si suprafata tratata, niveluri diferite de senzitivitate in functie de cultura, precum si documentare si raportare automata a datelor.

 

"Ceea ce face sistemul nostru unic este combinatia dintre precizia superioara, instrumentele digitale si expertiza agronomica”, spune Gabor Mehn, Customer Acquisition Manager ONE SMART SPRAY. “Cu o capacitate de aplicare 24/7, obtinem performante exceptionale in ceea ce priveste aplicarea green-on-green sau green-on-brown. Aceasta solutie agronomica de precizie reprezinta o inovatie care sustine fermierii sa obtina productii mai mari, cu un impact redus asupra mediului."

Tehnologia ONE SMART SPRAY va fi disponibila comercial in Romania pentru culturile de porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar, rapita si soia, pentru sezonul comercial 2023/2024. In plus, compania a anuntat incheierea de acorduri comerciale cu producatorii de echipamente agricole AGCO – prin intermediul marcii Fendt – Dammann si CNH Industrial – prin intermediul marcilor Case IH si New Holland Agriculture – pentru integrarea tehnologiei ONE SMART SPRAY in liniile lor de echipamente de stropit, in completarea contractelor comerciale existente cu Amazone si Stara.

 

Despre ONE SMART SPRAY

ONE SMART SPRAY – un joint-venture intre Bosch si BASF – a fost infiintat in 2021 pentru a oferi fermierilor avantajele a doua lumi, combinand capabilitatile de hardware, software si conectivitate ale Bosch, cu expertiza digitala si agronomica a BASF Digital Farming. ONE SMART SPRAY face precizia inteligenta prin combinarea celei mai bune tehnologii de precizie, a instrumentelor digitale si a inteligentei agronomice pentru a duce managementul buruienilor la urmatorul nivel si pentru a face agricultura mai productiva, profitabila si durabila. Mai multe informatii sunt disponibile la onesmartspray.com

 

ONE SMART SPRAY - lansare fermieri Romania - Foto 1

 

ONE SMART SPRAY - lansare fermieri Romania - Foto 2

 

ONE SMART SPRAY - lansare fermieri Romania - Foto 3

 

ONE SMART SPRAY - lansare fermieri Romania - Foto 4

 

ONE SMART SPRAY - lansare fermieri Romania - Foto 5

 

ONE SMART SPRAY - lansare fermieri Romania - Foto 6

 

Despre xarvio® Solutii de Agricultura Digitala - un brand al BASF Digital Farming GmbH

xarvio® Solutii de Agricultura Digitala se afla in fruntea transformarii digitale a agriculturii, optimizand productia de culturi. xarvio® ofera produse digitale, bazate pe o platforma – lider global – de modelare a culturilor. Tehnologia furnizeaza sfaturi agronomice independente, specifice pentru fiecare zona de camp, care permit fermierilor sa isi produca culturile in modul cel mai eficient si sustenabil. Produsele – xarvio® SCOUTING, xarvio® FIELD MANAGER si xarvio® HEALTHY FIELDS sunt utilizate de fermieri in mai mult de 100 de tari din intreaga lume. Peste 100.000 de fermieri si consultanti s-au inscris pentru a utiliza xarvio® FIELD MANAGER, acoperind o suprafata de teren mai mare de 16 milioane de hectare in 14 tari. xarvio® SCOUTING a fost descarcat de peste 7 milioane de utilizatori. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.xarvio.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

 

Despre BASF Agricultural Solutions

Agricultura este esentiala pentru a pune la dispozitia unei populatii in crestere rapida hrana suficienta, sanatoasa si accesibila, reducand, in acelasi timp, efectele asupra mediului. Colaborand cu parteneri si experti in agricultura si integrand criteriul sustenabilitatii in toate deciziile de business, ajutam fermierii sa aiba un impact pozitiv pentru o agricultura durabila. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare, conectand gandirea inovatoare cu actiunile practice din domeniu. Portofoliul nostru cuprinde seminte si trasaturi genetice ale plantelor special selectate, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, solutii pentru gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, ne straduim sa gasim echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii si al generatiilor viitoare. In 2022, divizia noastra a generat vanzari de 10,3 miliarde de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

 

Despre Grupul Bosch Solutii de Mobilitate

Solutiile de Mobilitate reprezinta cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. Conform datelor preliminare, a generat vanzari in valoare de 52,6 miliarde de euro in 2022, contribuind astfel cu aproape 60 la suta la totalul vanzarilor din operatiuni. Acest lucru face din Grupul Bosch unul dintre cei mai importanti furnizori pentru industria auto. Sectorul de activitate Solutii de Mobilitate urmareste o viziune a mobilitatii care sa fie sigura si sustenabila si combina expertiza grupului in domeniile personalizarii, automatizarii, electrificarii si conectivitatii. Solutiile integrate de mobilitate reprezinta rezultatul pentru clienti. Principalele domenii de activitate ale sectorului de afaceri sunt tehnologia de injectie si perifericele grupului motopropulsor pentru motoarele cu ardere interna, diverse solutii pentru electrificarea grupului motopropulsor, sisteme de siguranta a vehiculelor, functii de asistenta si automatizare a condusului, tehnologia pentru infotainment prietenos cu utilizatorul, precum si comunicarea vehicul-la-vehicul si vehicul-la-infrastructura, concepte pentru service-uri auto si tehnologie si servicii pentru piata auto aftermarket. Bosch inseamna inovatii importante in domeniul auto, precum gestionarea electronica a motorului, sistemul anti-derapare ESP si tehnologia diesel common-rail.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Acesta are aproximativ 420.000 de angajati in intreaga lume (la 31 decembrie 2022). Conform datelor preliminare, compania a generat vanzari de 88,4 miliarde de euro in 2022. Operatiunile sale sunt structurate in patru sectoare de activitate: Solutii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. Lider in IoT, Bosch ofera solutii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 si mobilitate conectata. Bosch urmareste viziunea unei mobilitati sustenabile, sigure si incitante. Compania isi foloseste expertiza in tehnologia de senzori, software si servicii, precum si propriul cloud IoT, pentru a oferi clientilor solutii conectate integrate dintr-o singura sursa. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a furniza inovatii pentru o viata conectata, prin intermediul produselor si solutiilor care ori contin inteligenta artificiala (IA), ori au fost dezvoltate sau fabricate cu ajutorul ei. Bosch imbunatateste calitatea vietii la nivel mondial prin produse si servicii inovatoare care genereaza entuziasm. Pe scurt, Bosch creeaza „Tehnica pentru o viata”. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproximativ 440 de filiale si companii regionale din 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, reteaua globala de productie, inginerie si vanzari Bosch acopera aproape toate tarile din lume. Cu cele peste 400 de locatii din lumea intreaga, Grupul Bosch a fost neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon inca din primul trimestru al anului 2020. Baza pentru viitoarea crestere a companiei este puterea sa ino-vatoare. In cele 128 de locatii din lume, Bosch are aproape 85.000 de angajati in cercetare si dezvoltare, dintre care aproximativ 44.000 de ingineri software.

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

19-02-2024 Protectia plantelor

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

19-02-2024 Fungicide

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

05-10-2023 Protectia plantelor

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

15-09-2023 Tratament seminte

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

31-08-2023 Erbicide

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

10-07-2023 Protectia plantelor

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

19-06-2023 Tratament seminte

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

31-05-2023 Erbicide

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

Ieri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor. Mai multe>>

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

29-03-2023 Protectia plantelor

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

ADAMA Agricultural Solutions Romania, parte din Grupul ADAMA, lider mondial in industria produselor pentru protectia plantelor, anunta principalele realizari pe piata din Romania din anul 2022, rezultatele financiare ale grupului pentru anul trecut, precum si planurile pentru 2023. Mai multe>>