Valoare record inregistrata de exporturile agroalimentare din UE. Carnea de porc, in topul cresterilor

Valoare record inregistrata de exporturile agroalimentare din UE - Conduce carnea de porcExporturile agroalimentare ale UE au atins o valoare record in martie 2017, atingand cel mai inalt nivel din ultimii cinci ani, potrivit ultimului raport publicat de Comisia Europeana. Carnea de porc a avut un puternic impact pozitiv asupra exporturilor agroalimentare din UE.


Pentru perioada de 12 luni aprilie 2016 - martie 2017, exporturile de carne de porc ale UE au atins o valoare de 5,5 miliarde EUR, ceea ce corespunde unei cresteri cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totusi s-au inregistrat si scaderi ale exporturilor, mai ales in ceea ce priveste cerealele. Exporturile de grau au inregistrat o scadere anuala de -739 milioane euro (-13%), iar exporturile pentru celelalte cereale exprima cea mai mare scadere pe o baza anuala (-906 milioane euro, -33%).

Cu toate acestea, exporturile agricole agroalimentare din UE au atins o valoare record de aproape 12,7 miliarde de euro in martie 2017, potrivit ultimului raport privind comertul cu produse agroalimentare publicat de Comisia Europeana in 18 mai 2017. Aceasta este cu 1,31 miliarde euro (+ 11,3%) mai mare decat in Martie 2016 si este cea mai mare valoare lunara de export inregistrata in ultimii cinci ani.

Cele mai mari cresteri ale valorilor lunare de export au fost inregistrate la produsele agricole si alimentare exportate catre SUA, Japonia, Rusia si Elvetia. In urma cresterii puternice a exporturilor, balanta comerciala in martie 2017 a ajuns la 1,8 miliarde de euro.

In perioada aprilie 2016 - martie 2017, exporturile agroalimentare ale UE au atins o valoare de 133,5 miliarde de euro, o crestere de 3,6% in valoare fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In ceea ce priveste importurile din ultimele 12 luni, principalele tari de origine au fost Brazilia, SUA, Argentina si China, urmate de Elvetia, Turcia, Indonezia, Ucraina si Coasta de Fildes.

Comisia Europeana

Noutati

Error: No articles to display