Conceptul “bucatarie - cultura” este adus in Romania

Campionatul International de Gatit in Aer Liber isi propune sa aduca in Romania conceptul de „bucatarie-cultura”.

 

Fie ca ne place sau nu, bucataria, generic vorbind, ocupa un spatiu extrem de important in viata fiecaruia dintre noi.

Ridicarea gatitului de la rangul de „obligatie conjugala” la statut de arta presupune schimbarea unei mentalitati impamantenite. Campionatul International de Gatit in Aer Liber se adreseaza atat specialistilor (maestri ai artei culinare, bucatari) cat si amatorilor (celor pasionati de gatitul in aer liber).

De ce in aer liber? Conceptul isi propune sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru, transformandu-l intr-o vedeta, iar celui pasionat de gatit, sa-i stimuleze imaginatia, sa-i ofere ocazia sa-ai exerseze talentul, altfel decat o face de obicei. Campionatul le ofera, astfel, amandurora, oportunitatea de a se intalni si de a da frau liber creativitatii (nu este impusa tematica in competitie).

Campionatul International de Gatit in Aer Liber este o competitie culinara internationala. Este singura Competiţie Gastronomica Continentala din Romania certificata de World Association of Chefs Societies.

Competitia se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor, sistemul de inscriere este organizat pe doua grupe: Profesionisti si Amatori. Fiecare grupa este jurizata separat de catre o comisie internationala.

In perioada 29 iunie-1iulie are loc etapa “Cupa Arad”, la EXPO Arad, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber .

 

www.campionatdegatit.ro

 

Noutati

Error: No articles to display