800 de artisti vin la 'Cantecele Muntilor'

Festivalul Cantecele Muntilor-Sibiu 2014'Cantecele Muntilor', cel mai mare si mai vechi festival folcloric al Sibiului, se desfasoara in perioada 31 iulie — 4 august 2014. La cea de-a 39-a editie, festivalul isi pastreaza specificul care l-a consacrat in plan national si international, acela de a promova cultura traditionala nu doar prin muzica si dans, ci si prin gastronomia specifica fiecarei tari.


Peste 800 de artisti, dansatori, instrumentisti si solisti vocali, sunt protagonistii celei de-a 39-a editii a Festivalului International de Folclor 'Cantecele Muntilor' si impreuna ne propunem sa transformam Sibiul, timp de patru zile, in citadela folclorului autentic si intr-o adevarata scoala internationala a culturii traditionale.


Vor fi prezente ansambluri din: TURCIA — 'Sakarya Culture &Tourism Director Balkan Ve Kafkas Folk Dance Group', CEHIA — 'The Kyjov Moravian Ensemble', BULGARIA — 'Sider Voivoda', CIPRU — 'Achna Forest Culture Group', ALGERIA — 'Fen Bladi' si ROMANIA: 'Timisul' — din judetul Timis, 'Mureselul' — din judetul Mures, Trupa Scolii de dans romanesc 'Larisa si Marin Barbu' — din Bucuresti, 'Busuiocul' — din judetul Bacau,' Cununita' — din judetul Arad,' Marginimea',' Veteranii—Junii Sibiului',' Ceata Junilor' si' Junii Sibiului' — din judetul Sibiu.


Festivalul se deschide in aer liber, vineri, 1 august 2014, cu traditionala parada a portului popular care va reuni toate ansamblurile participante si va avea loc pe traseul str. Nicolae Balcescu — Piata Mare. In Piata Mare a Sibiului vor fi gazduite, in 1, 2 si 3 august 2014, spectacole folclorice in cadrul carora vor evolua atat ansamblurile invitate, cat si solisti de renume ai muzicii populare romanesti. In 1 august 2014, 'Junii Sibiului' sarbatoresc 70 de ani de activitate, in cadrul unui mega-spectacol folcloric. Sambata, diversitatea folclorului european este evidentiata prin intermediul spectacolelor prezentate de ansamblurile din Cehia, Bulgaria, Cipru si Romania. De asemenea, un vechi prieten al Sibiului, Petrica Moise, va sustine un recital, alaturi de Virtuozii Banatului. Duminica, festivalul aduce in prim plan ritmuri orientale si pe cele specifice populatiilor din nordul Africii, prin intermediul ansamblurilor din Turcia si Algeria. Un moment special in cadrul ultimei seri de festival este ocazionat de lansarea CD-ului 'Cantece si jocuri din inima Ardealului', semnat de Adrian Neamtu, membru al Ansamblului Folcloric Profesionist 'Cindrelul — Junii Sibiului'. Cu acest prilej, alaturi de interpretii invitati si de 'Cindrelul — Junii Sibiului', vor fi prezenti in festival sapte taragotisti: Adrian Neamtu, Dumitru Farcas, Gheorghe Albu, Dumitru Dobrican, Sergiu Cipariu, Petrica Vita, Luca Novac. Spectacolele in aer liber sunt prezentate de Iuliana Tudor.

Vor fi organizate patru seri traditionale cu specific gastronomic, dand posibilitatea sibienilor sa deguste preparate traditionale din Cipru, Cehia, Cipru si Romania, dar si sa danseze si sa cante alaturi de invitatii din festival. De pilda, la seara traditionala cu specific ceh, participantii vor putea savura, printre altele, Vrabie Moravia cu galuste si varza inabusita, un preparat ce are la baza gat de porc, ceapa, usturoi, pasta de tomate, varza si condimente. Amatorii bucatariei cipriote vor avea prilejul sa deguste koupepia, adica sarmalute in foi de vita, cu carne tocata, branza Cheddar, carne de pui, condimente, iar in cadrul serii traditionale cu specific turcesc se va servi miel sote cu pilaf de orez.

Atelierele de dans din festival ofera prilejul sibienilor si turistilor interesati sa deprinda pasi de dans, specifici tarilor participante la festival. Protagonisti ai atelierelor vor fi membri ai ansamblurilor invitate.

Costume reprezentative celor sase tari vor fi reunite intr-o expozitie deschisa la Cercul Militar din Sibiu, iar in cadrul ei, publicul poate audia piese din repertoriul traditional al tarilor participante.

In acest an, proiectiile de film dau posibilitatea publicului de a urmari doua dintre cele mai solicitate spectacole ale Ansamblului Folcloric Profesionist 'Cindrelul — Junii Sibiului': 'La hanul lui Ghita' si 'La Sibiu in Piata Mare, Targ de n-are asemanare'.

In cadrul festivalului va fi organizat un stand cu vanzare de carte pentru cei interesati de oferta editoriala a institutiei.

Spectacolele in aer liber, atelierele de dansuri, expozitiile, auditiile muzicale si vizionarile de filme sunt gratuite. Participarea la serile traditionale se face contracost.

Festivalul International de Folclor 'Cantecele Muntilor' este singurul eveniment sibian cuprins in Calendarul CIOFF si unul dintre cele sapte din Romania. Editia din acest an este organizata de Consiliul Judetean Sibiu, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale 'Cindrelul-Junii' Sibiu, fiind o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu. Parteneri: Cercul Militar Sibiu, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Coproducator al evenimentului este Societatea Romana de Televiziune.


'Junii Sibiului' aniverseaza 70 de ani, in Piata Mare

Cea mai veche formatie de dansuri populare din Romania, 'Junii Sibiului', sarbatoreste 70 de ani de activitate, in cadrul unui mega-spectacol organizat in Piata Mare a Sibiului. Spectacolul aniversar are loc in data de 1 august 2014, ora 19, si face parte dintr-un amplu proiect ce reuneste turnee in tara si strainatate, spectacole in Sibiu si in alte judete, lansari de carte — toate menite sa marcheze cele sapte decenii de existenta ale celui mai vechi ansamblu folcloric din Romania.

Organizarea unui spectacol aniversar in Piata Mare a Sibiului este modalitatea prin care 'Junii Sibiului' doresc sa le multumeasca sibienilor de ieri si de azi, care i-au intampinat si ii intampina cu ropote de aplauze la fiecare reprezentatie. Astfel, 'Junii Sibiului' vor sarbatori Sibiul si cultura traditionala, prin cantec si joc, in mijlocul comunitatii. 'Am pregatit un spectacol special pentru aceasta aniversare, iar in cadrul lui ne vor fi alaturi numerosi solisti, prieteni si colaboratori ai ansamblului, provenind atat din generatiile tinere, cat si din randurile interpretilor de muzica populara demult consacrati. Publicul din Sibiu a apreciat de fiecare data cantecele si dansurile populare prezentate de 'Junii Sibiului'. Pentru noi, ropotele de aplauze si ovatiile sibienilor, caldura extraordinara cu care ne intampina sunt cel mai frumos omagiu la ceas aniversar. Este o bucurie si o onoare pentru noi sa evoluam in Piata Mare, pentru Sibiu si pentru sibieni', spune Silvia Macrea, coregraf al ansamblului si director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale 'Cindrelul-Junii' Sibiu.

Spectacolul aduce in fata publicului patru generatii de 'Juni': copiii de la 'Cibinul', tinerii de la 'Ceata Junilor', profesionistii de la 'Cindrelul-Junii Sibiului' si 'Veteranii Junii Sibiului'. Alaturi de ei se vor afla invitati, solistii din diferite generatii: Razvan Nastasescu, Codruta Rodean, Anca Marginean, Traian Stoita, Viorica Tepes, Daniel Rosalim, Alina Bica, Robert Tarnaveanu, Nelu Albu, Camelia Cosma Stoita, Marcel Parau, Viorica Telcean, Gabriela Tuta, Maria Lia Bologa, Tiberiu Ceia, Florica Bradu, Elena Merisoreanu, Gheorghe Rosoga, Sava Negrean Brudascu, Gheorghe Turda, Ilie Medrea, Viorica Macovei, Gelu Voicu, Liliana Laichici, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Mariana Deac si Nicoleta Voica. Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor.

Manifestarea este organizata de Consiliul Judetean Sibiu, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale 'Cindrelul-Junii' Sibiu, fiind o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu. Coproducator al evenimentului este Societatea Romana de Televiziune.


Despre 'Junii Sibiului'

In contextul celor 7 decenii de existenta a ansamblului, intregul an 2014 este unul aniversar, iar evenimentele organizate de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale 'Cindrelul — Junii' Sibiu marcheaza acest moment. Toate spectacolele sustinute de ansamblu in acest an stau sub semnul 'Junii Sibiului — 70 de ani'.

La marile festivaluri, 'Vara, Vara, Primavara', 'Cantecele Muntilor', 'Ioan Macrea', ansamblul sustine spectacole speciale, alaturi de invitati de marca, colaboratori ai 'Junilor Sibiului'. De asemenea, in acest an aniversar, 'Junii Sibiului' vor fi mai aproape de comunitatile de romani din diaspora si de iubitorii culturii traditionale din alte tari europene, prin intermediul turneelor intreprinse. Primele turnee au avut loc in Dublin si Viena, iar pentru ele 'Junii Sibiului' au pregatit un program special artistic, in cadrul caruia au fost valorificate dansuri si cantece populare, reprezentative pentru Sibiu si marile zone etnofolclorice ale Romaniei.

'Junii Sibiului' s-au nascut in 1944, din initiativa maestrului coregraf Ioan Macrea si s-au transformat in mers din formatie de amatori, la inceput barbateasca, apoi mixta, in ansamblu profesionist.

In calitate de ansamblu de amatori, 'Junii Sibiului' au participat la numeroase competitii si festivaluri folclorice, organizate in tara si strainatate, iar valoarea lor a fost recunoscuta prin cele peste 100 de premii nationale si 60 de premii internationale acordate de jurii de specialitate. In anul 1992, Ansamblul 'Junii Sibiului' se uneste cu orchestra 'Cindrelul' si primeste statutul de ansamblu profesionist, in semn de recunoastere a valorii corpului de dansatori si instrumentisti, precum si a bogatiei si diversitatii repertoriului abordat.

In cei 70 de ani de existenta, Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul-Junii Sibiului' a sustinut peste 40.000 de spectacole si a efectuat peste 600 de turnee in Romania, intreaga Europa, America de Nord, Asia si Africa. Peste 3.600 de dansatori au evoluat in cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist 'Cindrelul — Junii Sibiulu' de-a lungul timpului.

Statutul de ambasador al spiritualitatii romanesti a fost recunoscut in repetate randuri. De exemplu, in 1986, cand 'Junii Sibiului' a fost prima formatie de dansuri romanesti prezenta intr-un turneu in SUA; in 2006, la Patras, cand ansamblul a preluat simbolic cheia Capitalei Culturale Europene pentru Sibiu 2007, in 2009 cand ansamblul a fost invitat sa evolueze pentru demnitarii prezenti la Summit-ul NATO de la Bucuresti; in 2012 cand ansamblul a fost invitat la Dineul Oficial organizat de UEFA, la Summit-ul NATO de la Sibiu si in 2014 cand ansamblul a evoluat in fata a zeci de ambasadori, consilieri si atasati economici si comerciali de la ambasadele mai multor tari din Europa si Orient, prezenti la Conferinta Internationala 'Oportunitati de Investitii in Judetul Sibiu — Valoare Adaugata Afacerii Tale', organizata de Consiliul Judetean Sibiu.


Programul Festivalului International de Folclor 'Cantecele Muntilor', editia a-XXXIX-a, 2014

30 iulie

  • ora 20:00 — Camara Boierului (Hilton) — Seara traditionala romaneasca.
  • ora 10:00, Cercul Militar (Sala de sport) — Atelier dans cu 'Ceata Junilor' — Romania si 'Achna Forest Culture Group' — Cipru
  • orele 10:00 — 12:00, Sediul CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu — Proiectie spectacol 'La hanul lui Ghita'
  • ora 11:00, Cercul Militar (Sala de lectura) — Expozitie de costume populare / Auditie muzicala
  • ora 12:00, Sediul CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu — Prezentare de carte din biblioteca institutiei
  • ora 20:00, Cercul Militar — Seara traditionala cipriota. Rezervari la tel. 0746/293.349


1 august

  • ora 10:00, Cercul Militar (Sala de sport) — Atelier de dans cu Ansamblurile 'Busuiocul', ' Timisul' — din Romania si 'Fen Bladi' — ALGERIA
  • orele 10:00 — 12:00, Sediul CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu — Proiectie spectacol 'La hanul lui Ghita'
  • ora 11:00, Cercul Militar (Sala de lectura) — Expozitie de costume populare / Auditie muzicala
  • ora 12:00, Sediul CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu — Prezentare de carte din biblioteca CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu
  • ora 18.00, Bvd Nicolae Balcescu — Parada portului popular
  • ora 19:00, Piata Mare — Spectacol Aniversar 'Junii Sibiului' 70 de ani de activitate. Invitati: Razvan Nastasescu, Codruta Rodean, Anca Marginean, Traian Stoita, Viorica Tepes, Daniel Rosalim, Alina Baca, Robert Tarnaveanu, Nelu Albu, Camelia Cosma Stoita, Marcel Parau, Viorica Telcean, Gabriela Tuta, Maria Lia Bologa, Tiberiu Ceia, Florica Bradu, Elena Merisoreanu, Gheorghe Rosoga, Sava Negrean Brudascu, Gheorghe Turda, Ilie Medrea, Viorica Macovei, Gelu Voicu, Liliana Laichici, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Mariana Deac si Nicoleta Voica. Spectacol prezentat de Iuliana Tudor.


2 august

  • ora 10:00, Cercul Militar—Atelier de dans cu Ansamblul 'Cununita' si Trupa de dans romanesc Larisa Barbu—Romania si 'Sider Voivoda' — Bulgaria
  • orele 10:00 — 12:00, Sediul CJCPCT 'Cindrelul Junii' Sibiu — Proiectie spectacol 'La Sibiu in Piata Mare, Targ de n-are asemanare'
  • ora 11:00, Cercul Militar (Sala de lectura) — Expozitie de costume populare / Auditie muzicala
  • ora 12:00, Sediul CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu — Prezentare de carte din biblioteca CJCPCT 'Cindrelul — Junii' Sibiu
  • ora 19:00, Piata Mare — Spectacol folcloric sustinut de ansambluri invitate in festival: Trupa Scolii de dans romanesc 'Larisa si Marin Barbu', 'Busuiocul', 'Timisul', 'Muresul'—Romania, 'The Kyjov Moravian Ensemble' — Cehia, 'Sider Voivoda' — Bulgaria, 'Achna Forest'—Cipru. Recital Petrica Moise si Virtuozii Banatului. Spectacol prezentat de Iuliana Tudor
  • ora 20:00 — Restaurant Grand Hotel — Seara traditionala turceasca.


3 august

  • ora 10:00, Cercul Militar — Atelier de dans cu 'Sakarya Culture &Tourism Director Balkan Ve Kafkas Folk Dance Group' — Turcia, 'The Kyjov Moravian Ensemble'—Cehia si Mureselul — Romania
  • orele 10:00 — 12:00, Sediul CJCPCT 'Cindrelul-Junii' Sibiu — Proiectie spectacol 'La Sibiu in Piata Mare, Targ de n-are asemanare'
  • ora 11:00, Cercul Militar (Sala de lectura) — Expozitie de costume populare / Auditie muzicala
  • ora 19:00, Piata Mare — Spectacol folcloric sustinut de ansambluri invitate in festival: 'Marginimea'si 'Cununita'-Romania, 'Kafkas Folk Dance Group' — Turcia si 'Fen Bladi'—Algeria, Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul-Junii Sibiului'.
      •     Invitati: Nicu Mata, Stana Stepanescu, Daniel Pop, Georgiana Paduraru, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Paul Ananie, Alexandru Bradatan, Ovidiu Homorodean
  • Spectacol — Lansare CD al taragotistului Adrian Neamtu
      •     Invitati: Luca Novac, Ramona Vita, Petrica Vita, Dumitru Dobrican, Angela Buciu, Sergiu Cipariu, Gheorghe Albu, Veta Biris, Dumitru Farcas, Ioan Bocsa, Adrian Neamtu si Alina Baca
  • ora 20:00 — Restaurant Select — Seara traditionala ceha.


DETALII SERI TRADITIONALE

SEARA TRADITIONALA ROMANEASCA — CAMARA BOIERULUI (HOTEL HILTON) - 30 iulie 2014, ora 20

Gustare taraneasca
Sarmalute cu mamaliguta
Placinta cu prune
Apa plata /minerala
Tuica
Pret: 55 lei /persoana


SEARA TRADITIONALA CIPRIOTA — RESTAURANT CASA ARMATEI - 31 iulie 2014, ora 20:00

KOUPEPIA — Sarmalute in foi de vita
KEFTEDES — Chiftelute
KOUPES — Salata
Pret: 35 lei/ persoana


SEARA TRADITIONALA TURCEASCA — RESTAURANT GRAND HOTEL - 2 august 2014, ora 20:00

Supa de orez
Miel sote cu pilaf de orez
Baclava
Pret: 35 lei /persoana


SEARA TRADITIONALA CEHA — RESTAURANT SELECT -  3 august 2014, ora 21:00

Supa de varza cu fasole si carnati
Vrabie Moravia cu galuste si varza inabusita
Galuste cu branza de vaci si fructe
Clatite cu gem si crema
Pret: 30 lei /persoana



Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>