RENEXPO South-East Europe – a doua editie, prima zi de succes

La Sala Palatului a avut loc, miercuri, 11.11.2009, deschiderea oficială a targului RENEXPO® South-East Europe, targul international pentru Energii Regenerabile si Eficienta Energetica in Constructii si Renovari, respectiv case pasive si cu consum redus de energie.









Discursul festiv a fost tinut de Avena Gall-Tamas, managerul proiectului in Romania, Johann Georg Rohm, Director General al Grupului REECO, Dr. Ralf Utermohlen, Coordonatorul Proiectului European PROBIOPOL, Florin Beiu, Director al Directiei de Evaluare si Prospectare a Produselor Agricole, Ministerul Agriculturii. Pe langa numeroase personalitati au fost prezenti numerosi reprezentanti mass media reviste de specialitate, televiziuni, radio.


Interesul national pentru energii regenerabile si eficienta energetica a crescut fata de anul trecut, numarul expozantilor din Romania fiind cu 16% mai mare. De asemenea expozanti internationali din: Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha si Italia onoreaza si anul acesta targul.


Printre cele peste 50 de firme expozante se afla firma Naposoldal SRL, care prezinta o inventie! Bogdanffy Almos Istvan si Benko Zsuzsanna Gizella din Turda, fondatorii firmei NAPOSOLDAL vor expune prototipul unui colector solar parabolico-sferic cu urmarirea traiectoriei solare avand un randament ridicat fata de cele existente. Acest produs este in curs de brevetare si este destinat utilizatorilor casnici si institutiilor publice.


Prima Conferinta Cogenerarea in Romania a adus un succes neasteptat. Cei 65 de participanti si vorbitorii au discutat despre teme ca: Strategii de alimentare cu caldura a oraselor bazate pe cogenerare, Model de relansare a economiei nationale prin extinderea cogenerarii, Investitii in cogenerare de inalta eficienta si multe altele.


La A doua Conferinta Internationala: Energia Eoliana in Romania au prezentat lucrari celor 140 de participanti personalitati ca Ioan Dan GHEORGHIU, Presedinte si Director General, Institutul de Studii si Proiectari Energetice, Dana DUICA, Director Executiv, Asociatia Romana pentru Energie Eoliana, Adrian BOROTEA, Director Afaceri Corporatiste CEZ, Carmen NEAGU, Director Executiv pentru Romania si Bulgaria, GE Energy, Petru RUSET, Director Divizia Energie, Siemens Romania, Thomas ANNEGG, Dpt. Vânzări pentru Ţările din Europa de Est, NORDEX, David Guiu POBLADOR, Director de Zona de Europa de Est, Gamesa, Spania, Karl Heinz FATRDLA, Directori vanzari, VESTAS Central Europe, Austria si multi altii.


Primele doua conferinte au inregistrat un mare succes, avand un numar de peste 200 participanti, printre care se numara si participanti din Austria, Germania, Italia si Spania.



Timea Szanto (Horvath) Asistent Manager


REECO RO Expozitii S.R.L.


Noutati

Error: No articles to display