Agri Trade Summit 2024, o noua editie de succes, care defineste viitorul Agribusiness-ului European. Peste 1000 de participanti, din 18 tari

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succesAgri Trade Summit, evenimentul emblematic al Agribusiness-ului din Romania, a incheiat cu succes a doua sa editie, consolidandu-si pozitia de platforma principala pentru dialogul dintre fermierii romani si liderii industriei agricole, atat la nivel local, cat si european. Desfasurat in Hala Laminor, Bucuresti, pe data de 22 februarie 2024, summitul a reunit 1024 de platitori de bilete si peste 100 de invitati, din 18 tari, depasind recordul editiei anterioare, demonstrand un interes in crestere pentru piata agricola din Romania si pentru oportunitatile de afaceri pe care le ofera.


Sub indrumarea expertului in comertul cu cereale, Cezar Gheorghe, si al echipelor co-organizatoare ale AGRIColumn si Godmother, evenimentul a adus la lumina inovatii si tendinte in agribusiness, evidentiind rolul crucial al Romaniei ca Hub Geostrategic in sectorul agricol european.

A doua editie a Agri Trade Summit nu doar ca a repetat succesul initial, dar a amplificat si impactul evenimentului pe scena internationala. Am reusit sa aducem impreuna un numar si mai mare de fermieri, companii si experti, facilitand dialogul constructiv si punand bazele unor colaborari profitabile”, a declarat Cezar Gheorghe, Co-Organizator Agri Trade Summit, Analist, Expert in comertul cu cereale si Fondator AGRIColumn.

"Reflectand asupra Agri Trade Summit 2024 din perspectiva domeniului publicitar, evenimentul a devenit, intr-o formula vizibil modernizata, un catalizator pentru inovatie si interconectare, pentru piata de Agribusiness, ceea ce subliniaza angajamentul Godmother fata de evolutia dinamica a sectorului," a declarat Valentin Vacarus, Co-Organizator si Expert in Comunicare.

Evenimentul a oferit o platforma extinsa pentru discutii pe teme actuale si provocari in agribusiness, oferind perspective valoroase asupra viitorului sectorului. Prezentarile si panelurile de discutie au abordat subiecte precum provocarile sectorului Agribusiness in 2024, sustenabilitate si inovatie in agricultura, importanta programelor de ameliorare locale, liantul dintre fermieri si consumatori, solutiile de finantare pentru Agribusiness si studii de caz relevante din industrie.

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 1

 

In plus, Agri Trade Summit a continuat sa ofere oportunitati ample de networking, cu zone dedicate intalnirilor de afaceri 1 la 1 si o sectiune de extinsa de standuri expozitionale, unde participantii au putut interactiona cu reprezentantii a 27 de companii renumite din domeniul agricol, financiar, de leasing, trading sau din domenii conexe.

Suportul si participarea unor figuri de marca din cadrul autoritatilor locale si internationale au subliniat importanta si relevanta evenimentului pentru sectorul agricol, confirmand angajamentul Romaniei fata de dezvoltarea si promovarea Agribusiness-ului la nivel european si global. Printre acestia:

    • Mircea GEOANA, Secretar General adjunct NATO, cu o interventie live, din studiourile NATO, de la Bruxelles
    • Janusz WOJCIECHOWSKI, Comisarul European pentru Agricultura din partea Comisiei Europene si
    • Norbert LINS, Presedintele Comisiei pentru Agricultura din Parlamentul European, care au transmis mesaje video personalizate

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 2

 

Ultimele tendinte, provocarile si practicile de succes in Agribusiness au fost abordate si in prezentarile, discursurile si dezbaterile sustinute de distinsi invitati internationali, precum:

    • Alexander BOBYLOV - Agricultural products and business development manager Euronext
    • Jaime Nolan MIRALLES - SVP Clearing & Execution EMEA Ags & Biofuels StoneX
    • Franck LOSCHI, Commercial Director of Cooperative Agricole Lorraine, Franta
    • Philippe STRABACH, Farmer at Lotter Farme, Franta

 

Printre vorbitorii romani care si-au adus contributia la eveniment, pe cele doua scene, reamintim:

    • Jean IONESCU, Country Leader Corteva Romania si Republica Moldova
    • Roxana GAMAN, Country Manager Sugar Beet KWS Romania si Alexandru BAICEANU - Marketing Manager KWS
    • Rodica CATA - Director Comercial Romtextil
    • Mihail HUCIU - Conservation Agronomist Cargill
    • Radu-Vasile OLTEAN, Head of Trading – EASTGrain
    • Sorin BELU, Manager Comercial in cadrul Ameropa Grains SA si Gheorghe TURCU Senior Trader
    • Cezar GHEORGHE - Fondator AGRIColumn
    • Sorin VALEANU, Regional Manager CEE Deutsche Leasing
    • Alexandru SAVIN - CEO ROCA AGRI RDF
    • Ana SAMUILA, Head of Agribusiness & Food BCR
    • Andra PARVAN, Director General Agrinvest Credit IFN si Daniel FLORESCU, CEO Agrinvest
    • Andrei VLADOI – Sales Manager Morami
    • Leonardo LAMBREA – CEO UBM AGRI Romania

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 3

 

De asemenea, in cadrul a doua dezbateri publice, care s-au desfasurat sub forma de panel, Fermieri si Traderi, Provocari comune in Agribusiness respectiv ROMANIA – FRANTA, Diferente comportamentale in Trading, Romania a fost reprezentata de nume precum: Alexander DEGIANSKI – Co-owner FOREST AND BIOMASS ROMANIA, Cosmin IANCU- PICMAR PROD COM, Gabriel STANCIU – S.C.SISMAD AGRO S.R.L., Razvan AVRAM – Green AGRO CROP, Claudiu JURUBITA – COOP AGRO ACTIV si Razvan PRELIPCEAN – Fermierii Iscusiti, Marin IORDACHE – AGRO TOTAL, Bogdan SOARE – SANAGRO Slobozia.

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 4

 

Agri Trade Summit a avut alaturi, in calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), KWS (Gold), Ameropa (Silver), Agrinvest si Agrinvest Credit (Silver), AlDahra (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), UBM (Silver), Morami (Silver), Deutsche Leasing (Silver), Mewi (Silver), Roca Investment (Silver), BCR (Silver), Maria Group (Silver), Romtextil (Silver), Precom Agro (Silver), precum si trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) si Cargill (Silver). In plus, LAPAR, UNCSV, FAPPR si Clubul Fermierilor Romani - unele dintre cele mai mari asociatii de fermieri din Romania au sustinut Agri Trade Summit, in calitate de organizatii partenere.

Acestea din urma au fost reprezentate, pe scena principala a evenimentului, de Alexandru BACIU- Vicepresedinte LAPAR, Mircea BALUTA - Presedinte UNCSV, de Theo ICHIM-Presedinte Forumul APPR si de Florian CIOLACU- Director Executiv CLUBUL FERMIERILOR ROMANI.

Alti parteneri ai evenimentului: Breakfast powered by Boromir, Partener Hidratare – Carpatina, Pliculete de zahar pentru cafea – KWS, Crame partenere: Crama Hamangia & STRUNGA Winery, Amenajarea zonei de lounge – Mobexpert, Hoteluri partenere – Ramada Plaza, Grand Hotel Bucharest & Crowne Plaza Bucharest.

Evenimentul a fost sprijinit de urmatorii parteneri media: AGRO TV, 9am.ro, AgribusinessJob, AGROBIZNES, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultura, New Money, Retail.ro, BIZ, Revista Fermierului, Romania Agricola, Start#Up, Wall-Street.ro, Agrimedia, Miller Magazine, TechnoMarket, Radio Romania Actualitati, Line Media si AgroImpact, precum si de media TRUST, in calitate de partener de monitorizare.

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 5

 

Despre AGRI Column:

AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe si complete in Romania si in tarile riverane Dunarii, iar raportul de piata AGRIColumn este o initiativa unica in Agribusiness-ul romanesc. Prin numerele publicate saptamanal analizam piata la nivel local, regional si global pentru principalele marfuri (grau, porumb, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu si scurt si oferim informatii in exclusivitate despre statusul real al pietei la nivel regional si global.

Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din Romania, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Turcia si utilizat ca mediu de informare corecta de catre Guvernul Romaniei, institutia Prezidentiala si de catre Ministerul Agriculturii. In plus, AGRIColumn este citat adesea de catre Reuters, Bloomberg, Financial Times, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.

AGRIColumn este generator de solutii in Fermele din Romania, un mediu educativ ce transfera know-how catre entitati juridice prin programe complexe de instruire in Agribusiness si un generator de procese de invatare pentru noile generatii de fermieri in cadrul programelor Tineri Lideri in Agricultura si Antreprenor 4.0, sustinute de catre Clubul Fermierilor Romani.

 

Despre Godmother:

We are brand-experience artisans.

Godmother inseamna pasiune. Pasiune pentru crearea unor experiente de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde intre brand si consumator. Ne propunem sa inspiram audientele prin campanii (evenimente, activari in-store sau digitale) care ofera valoare, sunt relevante si de impact atat pentru consumator cat si pentru brand.

Godmother este o agentie de publicitate cu 24 de ani de experienta, peste 1000 de evenimente implementate si o echipa de profesionisti seniori pentru care implementarea impecabila, inovarea si perfectionarea constanta reprezinta standardul.

Godmother are o experienta relevanta in domeniul Agribusiness, atat din perspectiva organizarii de evenimente si de campanii de comunicare pentru jucatori de top din domeniul agriculturii, cat si in calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, cel mai recent dintre acestea fiind VirtualAgro, cel mai mare targ virtual de agricultura din Romania, care a avut loc la finalul lunii mai 2021.

 

Agri Trade Summit 2024: Inovatia este fundamentul pentru cresterea semnificativa a productivitatii in agricultura - Corteva Agriscience

Jean Ionescu Country Leader RO   MD Corteva Agriscience Agri Trade SUmmit  2

 

Prin solutii durabile, inovatia determina cresterea semnificativa a productiei agricole - a declarat liderul Corteva Agriscience in cadrul Romanian Agri Trade Summit desfasurat pe 22 februarie in Bucuresti.

Jean Ionescu, Country Leader pentru Romania si Republica Moldova la Corteva, a prezentat cele mai importante solutii pentru agricultura sustenabila, inovativa, la conferinta internationala, in fata a peste 1000 de experti din 18 tari: „Prin genetica avansata, produse pentru protectia plantelor, produse biologice si agricultura digitala, putem construi un mediu agricol durabil. La Corteva Agriscience, ne propunem sa aducem in prim-plan discutiile esentiale ale momentului, prin evidentierea preocuparilor si nevoilor fermierilor si partenerilor din industrie, descoperind valoarea reala pentru comunitatea agricola, contribuind la cresterea productivitatii si creand un viitor prosper prin imbogatirea vietii celor care produc si a celor care consuma".

In cadrul Romanian Agri Trade Summit, expertul Corteva a subliniat importanta pilonilor inovatie si sustenabilitate in peisajul dinamic al agriculturii, fermierii locali confruntandu-se cu o serie de provocari de mediu care necesita asimilarea practicilor si tehnologiilor adaptate la aceste conditii. Astfel, portofoliul de seminte Pioneer®, parte integranta din Corteva Agriscience, ofera fermierilor solutiile cu cea mai ridicata toleranta la seceta si arsita, asigurand o crestere semnificativa a productivitatii, indiferent de impactul climatic, prin valorificarea eficienta a resurselor limitate de apa. In acest context, alegerea numarul unu in randul fermierilor romani sunt hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax®, recunoscuti pentru toleranta exceptionala la conditii extreme de mediu.

Ma bazez exclusiv pe genetica companiei Corteva Agriscience, in special in cazul porumbului, dar si pentru culturile de rapita si floarea-soarelui. Hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax® sunt o dovada a progresului tehnologic si o optiune viabila pentru fermieri in lupta lor pentru adaptarea la schimbarile climatice. Cu alte cuvinte, acesti hibrizi se remarca in ani buni si raman un sprijin de incredere in cei dificili,” a declarat Cosmin Iancu, fermier si director general la SC PICMAR PROD COM SRL despre portofoliul de seminte al companiei.

O mentiune importanta a companiei Corteva a fost si modul in care fermierii raspund provocarii de combatere a daunatorilor, rezistenta culturilor fiind una dintre cele mai importante preocupari ale acestora. Corteva Agriscience sprijina fermierii in aceasta lupta cu solutii inovatoare, iar o practica sustenabila este utilizarea produsului Qalcova™ bazat pe molecula spinosad, ca parte a unei strategii de management al rezilientei culturilor. Aceasta molecula unica are o origine complet naturala, derivata din bacterii existente in natura, care actioneaza eficient impotriva unei game diverse de daunatori, oferind un avantaj semnificativ in protejarea culturilor.

 

Jean Ionescu Country Leader RO   MD Corteva Agriscience Agri Trade SUmmit  3

 

Produsul Laser™ 240 SC bazat pe Qalcova™ este insecticidul pe care ma bazez in planul de control al daunatorilor pentru vita-de-vie. Capacitatea sa de a oferi protectie eficienta impotriva principalului daunator, Lobesia botrana, in orice fenofaza, chiar si pentru a treia generatie, imi permite sa recoltez struguri sanatosi, fara reziduuri in must sau vin, datorita naturii sale biologice,” a declarat inginerul Cornel Banita de la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa despre molecula activa spinosad si beneficiile sale.

Mai mult, un alt punct prezentat de Jean Ionescu in timpul panelurilor de discutii a fost adoptarea inovatiilor biologice, oferind fermierilor oportunitatea de a deschide calea catre un sector agricol rezilient, productiv si sustenabil in Romania. Astfel, introducerea unei noi categorii de produse biologice in portofoliul companiei reprezinta o abordare orientata spre viitor, oferind o solutie viabila pentru o varietate de provocari intalnite in agricultura. In centrul acestei transformari se afla Utrisha™ N, o solutie revolutionara ce redefineste nutritia culturilor, un produs biologic care imbunatateste natural vitalitatea culturilor, fixand azotul din atmosfera sub forma de amoniu disponibil imediat plantei de cultura. De asemenea, dintre produse, au fost amintitite si diferite tipuri de biostimulanti cu moduri unice de actiune, cum ar fi imbunatatirea utilizarii nutrientilor, cresterea rezistentei plantelor la factorii de stres abiotic, cum ar fi seceta sau temperaturile extreme, si imbunatatirea proceselor metabolice ale plantelor.

In cadrul dinamic al industriei de Agribusiness, Corteva Agriscience este un partener dedicat si implicat, calauzindu-se de angajamentul ferm fata de fermieri si de alinierea la principiile fundamentale promovate de Romanian Agri Trade Summit. Prezenta companiei in cadrul evenimentului nostru aflat la cea de-a doua editie este o confirmare a importantei relatiilor de colaborare in cadrul industriei agricole, Corteva Agriscience contribuind astfel la cresterea standardelor si la facilitarea dezvoltarii sustenabile a sectorului agricol,” a declarat Cezar Gheorghe, analist expert si consultant, AGRIColumn.

 

Despre Corteva

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globala dedicata exclusiv agriculturii, care combina inovatia de varf in industrie, implicarea directa cu clientii si executia operativa pentru a furniza solutii profitabile pentru cele mai urgente provocari ale agriculturii la nivel mondial. Corteva obtine o preferinta de piata avantajoasa prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul echilibrat si global diversificat de seminte, produse si servicii pentru protectia plantelor si produse digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o linie tehnologica bine pozitionata pentru a stimula cresterea, compania este angajata sa maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborand cu partile interesate din intregul sistem alimentar pentru a-si indeplini promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma, asigurand progresul pentru generatiile viitoare.

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>