Cine conduce nu judeca

pointing-finger resizeCel ce conduce nu apara dreptul cuiva care se afla mai presus de lege si nu judeca pe cineva, pe care il dispretuieste, pentru a cauta vinovati. Cine conduce stabileste si aplica doar ceea ce este drept.

Iar cel ce judeca, nu conduce, nu stabileste si nu aplica prin acte de conducere dreptul. El numai apara dreptul, savarsind o lucrare auxiliara conducerii, care trebuie sa ajute la o buna functinare a ei. Cei care judeca, si fac actul de justitie, nu stabilesc pe cine trebuie sa judece si pe cine nu trebuie sa judece prin “acte” venite de la conducere. Cine judeca trebuie sa apere dreptul si nu sa conduca.

Recent, guvernatii din republica Moldova au fost exocomunicati, de catre Biserica Ortodoxa, in scopuri strict terapeutice, pentruca nu au revizuit legea antidiscriminarii. Astfel, in prima etapa, li s-au interzis accesul la Sfanta Impartasanie. Decizia a fost luata in sedinta Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. Cetatenii romanii se astepta la o astfel de terapie “soc”, si pentru guvernantii nostrii, atunci cand ne judeca si atenteaza la drepturile noastre.