Expozitia internationala BANAT AGRALIM Editia 2014

Banat Agralim-editia 2014Expozitia internationala BANAT AGRALIM Editia 2014 se va desfasura in perioada 30 mai – 1 iunie 2014. La aceasta manifestare sunt invitate sa participe firme, societati comerciale, institute de cercetari din tara si din strainatate, din domeniul producerii si distributiei de echipamente, masini si instalatii pentru agricultura, producerea, procesarea si valorificarea produselor agro-alimentare de origine vegetala si animaliera.






UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI “REGELE MIHAI I AL ROMANIEI” DIN TIMISOARA si CAMERA DE COMERT, INDUSTRIE SI AGRICULTURA TIMIS, in colaborare cu CONSILIUL JUDETEAN TIMIS, PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA si REGIA NATIONALA A PADURILOR – ROMSILVA organizeaza si in acest an o importanta manifestare expozitionala, care se va desfasura sub genericul BANAT AGRALIM Editia 2014, in perioada 30 mai – 1 iunie 2014.


Acest eveniment expozitional se va desfasura in Campusul UNIVERSITATII DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI “Regele Mihai I al Romaniei” DIN TIMISOARA, Calea Aradului, nr. 119.

EXPO BANAT AGRALIM Editia 2014 vizeaza evidentierea unora dintre progresele realizate in domeniul producerii, procesarii si valorificarii produselor agro-alimentare in zona Banatului, zona geografica si cultural - istorica cu o semnificativa pondere si relevanta traditie, la nivel national si international, in domeniul agriculturii.

In acest sens, cadrul EXPOZITIEI BANAT AGRALIM Editia 2014, vor fi prezenti expozanti din domeniul producerii si distributiei masinilor, instalatiilor si utilajelor de mecanizarii lucrarilor agricole si horticole, din domeniul mecanizarii si automatizarii proceselor tehnologice specifice sectorului de crestere a animalelor de interes economic, al procesarii si comercializarii produselor agroalimentare de origine vegetala si animaliera.

In corelatie cu domeniile de activitate ale expozantilor si avand in vedere preocuparile unora dintre cei interesati, la expozitie au fost invitate spre a participa o serie de societati comerciale din domeniul serviciilor si asistentei financiar-bancare, al producatorilor de furaje combinate, aditivi furajeri, produse sanitar-veterinare si consumabile din domeniul productiei vegetale si al cresterii animalelor.

De asemenea, in sectorul cresterii animalelor de interes economic, al animalelor de companie si ornamentale vor fi expuse exemplare reprezentative din toate speciile de interes economic: taurine, ovine, caprine, cabaline, suine, pasari de curte, iepuri, diferite specii piscicole si albine.

In spatiile expozitionale vor fi prezentate carti si manuale de specialitate si vor participa edituri si tipografii relevante in editarea literaturii stiintifice specifice. USAMVB Timisoara pune la dispozitia celor interesati anumite suprafete de teren pentru demonstratii in camp pentru executarea unor lucrari specifice producerii furajelor si de intretinere a diferitelor culturi agricole etc.

In zona limitrofa spatiului expozitional s-au realizat campuri si loturi demonstrativ - experimentale cu culturi cerealiere, plante tehnice si horticole.

De asemenea, in cadrul programului conex al Expozitiei Banat Agralim Editia 2014 se vor organiza, cu participarea unor cadre didactice ale universitatii noastre si in colaborare cu asociatiile profesionale de producatori, procesatori si comercianti, diferite, conferinte, work shop-uri si seminarii pe teme de interes pentru expozanti si fermieri.

Pe parcursul acestui eveniment expozitional, se vor organiza demonstratii ecvestre si concursuri hipice sub genericul „Ziua calului”.

Din estimarile organizatorilor expozitia Banat Agralim Editia 2014 va reuni peste 100 de firme expozante, atat din tara cat si din strainatate. Prezenta expozantilor la acest eveniment poate si trebuie sa contribuie la deschiderea unor noi perspective de afaceri in domenii precum vanzarea de produse si echipamente, incheierea de contracte pentru achizitia de masini, instalatii si utilaje specifice, de consultanta si de asistenta financiar-bancara, de crestere a vizibilitatii firmelor pentru producatorii si procesatorii interesati pentru domeniile specifice de activitate.

Editia din acest an a expozitiei BANAT AGRALIM reuneste, la fel ca si in anii precedenti, peste 100 de firme expozante, atat din tara cat si din strainatate, pe o suprafata care depaseste 3.000 mp. Prezenta dumneavoastra la acest eveniment va deschide noi perspective de afaceri companiei dumneavoastra:

  • vanzarea de produse si echipamente, semnarea de noi contracte;
  • explorarea si patrunderea pe noi piete si sectoare din domeniu;
  • stabilirea de noi contacte de afaceri, identificarea de noi distribuitori si agenti de vanzare;
  • cresterea vanzarilor pentru sezonul 2014;
  • demonstratii in camp cu utilajele.


Prezenta firmelor din Ungaria, Serbia, Spania, Austria si Italia la editiile precedente ale expozitiei demonstreaza interesul tot mai ridicat al investitorilor straini pentru sectorul agroalimentar romanesc.

Conceputa ca o manifestare pentru sustinerea dezvoltarii si promovarii sectorului agricol atat in Romania cat si in strainatate, aceasta editie a expozitiei BANAT AGRALIM se va remarca printr-un bogat program conex ce va cuprinde demonstratii zilnice cu utilajele in camp, prezentari de loturi de culturi experimentale, expozitie de animale cu acordare de premii, spectacol ecvestru, degustari de produse traditionale.

Continuand colaborarea traditionala cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei”, evenimentul se va desfasura in incinta institutiei din Timisoara, Calea Aradului, nr.119.

In speranta ca oferta noastra corespunde intereselor dumneavoastra, va asteptam sa participati la eveniment si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate de colaborare..


Informatii suplimentare si inscrieri la:

Manager de proiect CCIAT: Oana LUGUJAN
tel: +40 374 160847, mobil: +40 720 444123, e-mail: olugujan@cciat.ro

Centrul Regional de Afaceri Timisoara al CCIAT, 300575 Timisoara, Bv. Eroilor de la Tisa nr. 22, www.cciat.ro 

Manager de proiect USAMVB: Stelian ACATINCAI

tel. +40 256 277188, fax +40 256 200296, mobil: +40 726 397474,

E-mail: sacatincai@yahoo.com. sacatincai@animalsci-tm.ro
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului "Regele Mihai I al Romaniei" din Timisoara, 300645 Calea Aradului nr. 119, www.usab-tm.ro




Programul Expo Banat Agralim 2014

Vineri, 30 mai 2014

11.00     Deschiderea oficiala a expozitiei    
12:00     Workshop: Prezentarea proiectului “Made in Banat”

    • Prezentarea marcii si a procedurii de acordare a marcii “Made in Banat”
    • Legislatia in domeniul tehnologiilor si produselor ecologice

14:00     Pauza de pranz
15:00     Workshop: Legislatia in domeniul tehnologiilor si produselor ecologice
16:00     Workshop: Agricultura si alimentatie ecologica – partea I-
18:00     Concluzii

    • Locul desfasurarii: Pavilion Made in Banat

19.00     Inchiderea expozitiei


Sambata, 31 iunie 2014

10.00     Deschiderea expozitiei
10:00     Workshop: Agricultura si alimentatie ecologica - partea II-    
11:00     Workshop: Piata produselor ecologice in Romania
14:00     Concluzii
10.00     Workshop: “Soiurile si biotipurile locale de vita de vie – sursa de biodiversitate si tipicitate”

    • Locul desfasurarii: Sala de Viticultura si Ampelografie,
    • Facultatea de Horticultura si Silvicultura, Et.3
    • Moderatori: Prof. univ. dr. Dobrei Alin, S.l.dr.Dobrei Alina Georgeta, S.l. dr. Malaescu Mihaela, S.l. dr. Dragunescu Anca, S.l. dr. Cristea Teodor.
    • Seminar “Tehnologii si produse ecologice”
    • Locul desfasurarii: Pavilion Made in Banat

11.00    Workshop cu tema ”Dezvoltarea strategica a sectorului agroalimentar si a economiei rurale romanesti”

    • Locul desfasurarii: Facultatea de Management Agricol, sala B07 (parter)
    • Moderatori: Prof. dr. Vasile GOSA, Prof. dr. Ioan CSOSZ, Conf. Dr. Cosmin SALASAN
    • Grupul tinta: fermieri, expozanti, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai ONG, administratie locala si regional

12.00    Workshop: “Perspective privind productia de lapte de vaca”

    • Locul desfasurarii: Sala S2, Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
    • Moderatori: Prof. dr. ing. Stelian Acatincai; Conf. Dr. ing. Cziszter Ludovic Toma; Hapenciuc Viorel - Asociatia Crescatorilor de vaci cu lapte judetul Timis; Adriana Szekely - Cooperativa TIMLACTAGRO, Ortisoara 1, jud. Timis
    • Grupul tinta: fermieri, expozanti, studenti, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai ONG, administratie locala si regionala   

13.00     Workshop: “AGROLAND Professional - bunastarea fermei tale”

    • Locul desfasurarii: Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii, sala S2
    • Moderator: Ing. Dan Robasciuc - Director Professional Farm
    • "Ziua calului" - In cadrul “Zilei calului” vor fi prezentate, in afara de diverse rase de cai, demonstratii de echitatie
    • Organizator: Dr. Ing. Flavia BOCHIS - CS Calarie Agronomia Timisoara

19.00 - Inchiderea expozitiei


Duminica, 1 iunie 2014

10.00     Deschiderea expozitiei

    • Prezentarea raselor de caini
    • Locul desfasurarii: Pavilion expozitional “Cresterea animalelor”
    • Organizatori: Adrian Marcu - Asociatia Chinologica Romana, filiala Timisoara; Alin Dobrei, Cosmin Maris - Facultatea de Horticultura si Silvicultura; Nicolae Pacala, Ioan Bencsik - Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii.
    • Demonstratii dresaj canin:
    • Scoala KORSARAD - dresaj canin Arad, antrenor: Korsiczky Stefan - dresaj pentru urmarire infractor, cautare droguri;
    • RESCUE-TIM - dresaj canin Timisoara, antrenor Szenasi Eugen – dresaj pentru salvarea victimelor din incendii sau dezastre.

12.00    Workshop: “Prioritati in cresterea ovinelor”

    • Locul desfasurarii: Amfiteatrul A1 Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
    • Moderatori: Prof. univ. dr. ing. Ioan PADEANU; Presedintele Asociatiei OVIS BANATIM: Dl. Gheorghe DIOANE

12.00    Workshop: “Perspectivele acvaculturii intensive in zona de vest a Romaniei”

    • Locul desfasurarii: Sala 506 - Acvacultura, et. 5, Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii
    • Moderatori: Prof. dr .ing. Adrian Grozea – FZB Timisoara; Dr. ing. Augustin Pop – INMA Bucuresti, Filiala Timisoara
    • Grupul tinta: piscicultori, investitori in domeniul acvaculturii, expozanti, administratie locala si regionala, studenti

13.00     Decernarea diplomelor de participare
19.00     Inchiderea expozitiei

 

 

Noutati

Cultivarea succesului pentru fermieri cu solutii digitale in agricultura

18-05-2024 Management agricol

Cultivarea succesului pentru fermieri cu solutii digitale in agricultura

Digitalizarea, o tendinta din ce in ce mai prevalenta in agricultura, implica utilizarea tehnologiilor precise si bazate pe date pentru a ajuta fermierii sa ia decizii in timp real. Inteligenta artificiala, datele analitice, senzorii si alte tehnologii au potentialul de a imbunatati productiile, de a optimiza eficienta apei si a inputurilor si de a promova sustenabilitatea in cultivarea pamantului cu scopul de a asigura securitatea alimentara pentru o populatie in crestere la nivel global. Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>