'IUBESC VINUL ROMANESC' - Gala vinului autohton la Salonul VINTEST 2016

Gala vinului romanesc la Salonul VINTEST 2016Vinvest si Asociatia de Cultura si Promovare a Vinului Vinvest organizeaza in perioada 28 — 30 octombrie, cea de-a 6-a editie a salonului Vintest Bucuresti continuand CAMPANIA IUBESC VINUL ROMANESC. Cu adresabilitate reprezentantilor sectorului vitivinicol, organizatorii doresc ca in decursul a 3 zile sa reuneasca producatori si distribuitori de vin; echipamente si tehnologii pentru vin; materii prime, materiale specifice pentru vin; accesorii, ambalaje, sisteme de depozitare a sticlelor de vin; material saditor de vita de vie, produse pentru protectia culturilor, ingrasaminte; masini si unelte agricole, aparate pentru aplicari fito-sanitare; mobilier pentru baruri, restaurante, pub-uri, hoteluri, vinoteci, crame si firme de proiectare si amenajare crame; etc.

 

Vor fi prezente deasemenea:

    • Firme de analiza a proceselor de afaceri, sisteme software, management de proiect, consultanta in implementare, suport, training si servicii de publicitate; 
    • Organizatii si asociatii profesionale vitivinicole;
    • Agentii de turism si touroperatori (pensiuni turistice rurale, pensiuni agroturistice, case traditionale);
    • Literatura de specialitate.


Obiectivul salonului este educarea consumatorului in privinta consumului de vin autohton, vin cu denumire de origine controlata — DOC, vin cu indicatie geografica — IG,vin varietal. Totodata se urmareste fidelizarea consumatorului prin prezentarea valorilor de brand, o analiza comparativa cu oferta pietei la acest moment, precum si lansarile unor game noi de vinuri. Salonul va avea un pre-eveniment, o noutate si degustarile de vin timp de 3 zile.

PRE-EVENIMENT DE INFORMARE — conferinte de presa, reclame radio, presa scrisa si on-line, reclame pe retelele de socializare, panouri publicitare etc.

NOUTATEA o reprezinta organizarea unei BIBLIOTECI DE VINURI AUTOHTONEIn cadrul etajerelor acestei biblioteci producatorii de vin vor avea ocazia sa isi prezinte vinurile autohtone, vinuri cu denumire de origine controlata — DOC, vinuri cu indicatie geografica — IG, vinul varietal. Sticlele cu soiuri romanesti pozitionate in aceasta biblioteca vor avea povestea lor, vor constitui chiar o imagine a Romaniei viticole.

In spatiul dedicat 'bibliotecii' vor avea loc 'vernisaje' ale soiurilor romanesti prezentate de fiecare producator in parte, intr-un program desfasurat si anuntat pe perioada celor 3 zile de eveniment. Publicul auditor va fi rasfatat nu numai cu povestea vinului, ci si cu DEGUSTAREA si dezbaterea acestuia. Alaturi de vinurile autohtone vor sta si cupajele de soiuri de vin, o arta si competitie de zi cu zi a oenologilor. Atat vinurile autohtone, cat si cupajele vor primi un clasament, o ordonare in urma fiecarui 'vernisaj' de catre degustatorii — iubitori de vin. Castigul evenimentului va reprezenta trecerea pragului cat mai multor iubitori de vin, arta si cultura in BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE.

 

DESCRIEREA EVENIMENTULUI 

In aceasta toamna continuam Campania IUBESC VINUL ROMANESC si invitam producatorii de vin recunoscuti prin portofoliul lor de vin, pentru a prezenta diversitatea de vinuri autohtone, DOC, IG, vin Varietal. 

Pasionatii, iubitorii de vin, profesionistii sunt asteptati pe parcursul a 3 zile atat la BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE, cat si la fiecare producator in parte sa isi delecteze papilele gustative cu circa 222 de vinuri de calitate, vinuri autohtone, DOC-uri, IG-uri, vinul varietal, cupajele, ce provin din toate regiunile viticole ale Romaniei. Alaturi de vinul producatorilor vor fi prezente utilajele de vinificatie, accesoriile necesare pentru obtinerea produsului finit, oferte si pachete de turism vitivinicol.

Pe parcursul celor 3 zile producatorii de vin pot angaja degustari tematice cu vinuri autohtone, in spatiu special amenajat, BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE, diferit de spatiul de degustare inchiriat de producator, degustari sustinute de oenologul, somelierul sau investitorul cramei. Acestea vor fi asociate cu produse culinare aduse personal de producator in acest scop. In zilele de 28, 29 octombrie vor avea loc 8 degustari pe zi cu timpul de prezentare de 30 minute, degustarea a 2 soiuri autohtone/cupaje/cate 4 sticle soi autohton/cupaj (3 sticle pt degustare, 1 sticla pentru degustare Lucia Pirvu). Pentru duminica, 30 octombrie, vor putea fi inscrisi 4 producatori.

Producatorii se pot inscrie la o singura degustare. Regula inscrierii: 'primul venit, primul servit'. Nu pot fi inscrisi mai mult de 20 producatori la aceste degustari pentru perioada evenimentului. 

Inscrierea la degustari se face de catre vizitatori pe baza biletului de intrare la salon cu inscrierea acestora pe listele cu degustari tematice inca de la deschiderea salonului.

Evenimentul se va incheia cu surprize mult asteptate, tombole/extrageri speciale pentru publicul profesionist, mass-media si vizitatori.

Organizatorii IUBESC VINUL ROMANESC preconizeaza: 

    • Minim 25 de producatori de vin participanti 
    • Un numar 1000 de vizitatori pe zi
    • O platforma de cunoastere a vinurilor autohtone, vinuri cu denumire de origine controlata DOC, vinuri cu indicatie geografica IG, vinul varietal.
    • 15 parteneri media principali; 13 parteneri media reviste si ziare; 4 parteneri radio; 3 parteneri tv; 20 parteneri media online.


Evenimente mediatizate:

    • BIBLIOTECA DE VINURI AUTOHTONE.
    • Vinul autohton fata in fata cu media si consumatorul final. Degustarea si filmarea prezentarii vinurilor autohtone si a cupajelor romanesti.
    • Investitorii in dialog cu jurnalistii — Interviuri televizate cu proprietarii de crame si Travel Mix TV, Lumea satului, Money Channel, TV H
    • Ambasadori si personalitati din lumea artelor in dialog cu jurnalistii
    • Utilaje de ultima generatie si accesorii de vin.
    • Parteneriate cu ministere si institutii ale statului
    • Parteneriate cu USAMV Bucuresti, Facultatea de Horticultura
    • Vanzarea vinului direct de la standul producatorului, obligatoriu cu casa de marcat
    • Vizitarea salonului de catre ministri, ambasadori, directori radio si tv, reprezentantii camerelor de comert din Bucuresti, studenti si masteranzi ai facultatilor: Facultatea de Agricultura, Facultatea de Horticultura, Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala
    • Lansarea de reviste si cataloage


Program salon:

    • Vineri 28 octombrie 10.00 — 19.00
    • Sambata 29 octombrie 10.00 — 19.00
    • Duminica 30 octombrie 10.00 — 17.00

*Intrarea se va face pe baza unui bilet in valoare de 20 lei, bilet ce va putea participa la tombola.
*Accesul copiilor sub 18 este permis doar in prezenta unui insotitor adult.


Spatiul expozitional indoor: 

    • Zona expozanti
    • Zona informare
    • Zona demonstratii si concursuri
    • Zona fidelizare public vizitator
    • Seminarii
    • Asocierea vinului cu gastronomia
    • Iubesc Vinul Romanesc

 

gala-vinului-autohton-vinvest-2016

 

Noutati

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>