Ziua Porumbului | cel mai mare eveniment Agro Fest, 8 septembrie, Mures

Ziua Porumbului - cel mai mare eveniment dedicat culturii de porumb 8 septembrie 2017 jud MuresPe 8 septembrie 2017 incepand cu ora 10.00, in satul Dumbravioara, comuna Ernei, Jud. Mures, Chemark Rom va organiza cel mai mare eveniment Agro Fest, “Ziua Porumbului”, la ferma Agroprest, avand ca partener principal, compania DuPont. Acest eveniment este deja la cea de-a treia editie in ferma Agroprest, fiind unul dintre cele mai ample evenimente din camp desfasurate in inima Transilvaniei, dedicate acestei culturi.


Ferma Agroprest a fost dezvoltata de sase ani, s-a inceput cu 70 de hectare in primul an, iar in momentul de fata sunt 1.400 ha, desfasurate pe raza a patru comune. Platforma demonstrativa ce insumeaza 10 ha a fost infiintata in luna mai. Din punct de vedere tehnologic, terenul a fost ogorit din toamna, iar pregatirea patului germinativ a fost realizata cu ajutorul unui combinator. In momentul insamantarii s-a utilizat un program de fertilizare din care nu au lipsit ingrasamintele de baza, la care s-a adaugat un program de nutritie elaborat de specialistii de la Chemark Rom.

Astfel, in cadrul evenimentului din 8 septembrie, tehnologiile de protectie aplicate solelor de porumb, prezentate invitatilor de catre firmele participante, repectiv DuPont, Nufarm, Bayer, Adama au scopul de a-i inspira pe fermieri in alegerea celei mai potrivite game de protectie pentru aceasta cultura. Companiile partenere recomanda o monitorizare continua a starii de sanatate a tuturor culturilor agricole, respectarea programelor de combatere a agentilor patogeni si a momentului optim de aplicare a tratamentelor.

Companiile Maisadour, Pioneer, KWS, Syngenta, Saaten Union, Summit Agro, Donau Saat si SCDA Turda vor prezenta loturi demo cu hibrizi de porumb cu caracteristicile si modul de adaptare al fiecaruia la clima din zona de centru a tarii.

In conditiile pedoclimatice din tara noastra, cultura de porumb este frecvent atacata pe toata perioada de vegetatie de un complex de boli si daunatori care au impact negativ asupra starii de sanatate a plantelor, dar si de factori de stres biotic si abiotic, reducand considerabil productia si calitatile de consum ale acestora.

Chemark Rom a identificat necesitatea existentei unui sector specializat pe nutritia plantelor la noi in tara si astfel, din 2011, gama de nutritie adusa in exclusivitate in Romania este drumul corect spre o agricultura moderna si performanta. Prin repezentantii sai, compania isi intensifica an de an eforturile si creativitatea pentru a dezvolta servicii noi, adaptate specificului local, capabile sa raspunda nevoii fermierilor de a deveni mai competitivi si de a avea recolte bogate.

In 2016, evenimentele in camp grupate in jurul loturilor demonstrative pregatite de Chemark Rom au adus impreuna peste 2000 de fermieri din intreaga tara, in 8 locatii din zone diferite ale tarii. In extrasezon, in cadrul celor 17 seminarii tehnice, cei interesati au aflat noutatile in materie de produse si tehnologii puse la dispozitie de Chemark Rom si partenerii sai, au descoperit solutiile de sezon in ceea ce priveste protectia si nutritia plantelor.

Pe langa prezentarea tehnica a platformelor, invitatii vor avea parte de surprize pregatite de echipa de marketing Chemark Rom, in ton cu evenimentul “Ziua Porumbului”.

Evenimentele originale Chemark Rom organizate, atat ca oportunitati specializate pentru profesionisti, cat si ca ocazii de socializare in camp, isi dovedesc in continuarea utilitatea si inovatia in domeniul agricol din Romania.

Ziua Porumbului Agro Fest 2017

 

Noutati

Error: No articles to display