Succesul agronomului George Washington Carver

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata de la botanistul, chimistul si agronomul american George Washington Carver este acela de a fi adusi in locul unde il putem auzii pe Dumnezeu.

 

 

 

 

 

 ISAIA in capitolul 28 verset 23 se spune: “Plecati-va urechea si ascultati glasul meu! Fiti cu luare aminte si ascultati cuvantul meu!” si mai departe se zice: “24. Cel ce ara pentru semanatura ara oare necontenit? Necontenit isi brazdeaza si isi grapeaza el pamantul? 25. Oare dupa ce a netezit fata pamantului, nu arunca el mazariche si seamana chimen? Nu pune el graul in randuri, orzul intr-un loc deosebit, si alacul pe margini? 26. Dumnezeul lui l-a invatat sa faca asa, El i-a dat aceste invataturi. 27. Mazarichea nu se treiera cu leasa, si roata carului nu trece peste chimen; ci mazarichea se bate cu batul, si chimenul, cu nuiaua. 28. Graul se bate, dar nu se bate necontenit; impingi peste el roata carului si caii, dar nu-l sfarami. 29. Si lucrul acesta vine de la Domnul ostirilor; minunat este planul Lui si mare este intelepciunea Lui.

 

Ce retinem din aceste versete ? Ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata este acela de a ne apleca urechea ca sa auzim glasul lui Dumnezeu. Insa locul cel mai bun pentru a vorbii cu Dumnezeu este natura, padurea, campul. Astfel tatal lui Ioan Botezatorul, un preot, l-au dus pe acesta, mai degraba, in pustie pentru a fi educat, decat la seminarul fariseilor. David un cioban a invatat sa vorbeasca cu Dumnezeu, in timp ce pazea turma de oi. Moise l-a auzit pentru prima data pe Dumnezeu si a vorbit cu el pe munte, la rugul aprins. Succesul lui Moise ca un lider a fost total dependent de ascultarea de Dumnezeu. El a avut un esec atunci cand nu a urmat instructiunile lui Dumnezeu intocmai.

 

 

Succesul lui George Washington Carver (n.1864, Missouri,SUA – d. 1943), a fost dependent in procent de 100% de ascultarea si vorbirea cu Dumnezeu. Carver conform versetului 26: a fost instruit cu discretie (adevarata lege divina); a fost pedepsit cu lovituri sau vorbe de mustrare, cand a gresit; a primit intuitie pentru a sorta informatiile care vor venii; a primit viziunea pentru a vedea secventele cauza – efect, beneneficiile si consecintele pe termen lung; a primit judecata pentru a diferentia adevarul de gresala, binele de rau si de a gasii lucrul cel mai bun; a primit smerenie pentru a stii cand sa se opreasca; si insfarsit perfectiune. (Perfectionistul care trebuie sa invete atunci cand ceva este destul de bun. Iar acest lucru nu-l poate invata decat de la Dumnezeu. Dumnezeu ne invata cum sa fim buni agricultori!)

 

L-ati intrebat pe Dumnezeu in mod regulat, ce trebuie sa va invete? Va rog sa o faceti! Veti fi uimiti de lucrurile noi pe care le veti invata. Dupa ce am fost provocati sa mergem la Biblie ca sa aflam de la Dumnezeu, cum sa cultivam pamantul vom merge apoi sa-i cerem lui Dumnezeu sa ne invete cum sa conducem ferma. Dumnezeu are cea mai mare baza de informatii pentru noi agricultorii. Biblia este literalmente o mina de aur, care este inepuizabil in informatii. Ceea ce am descoperit noi este doar o zgarietura la suprafata lingoului de informatii agricole pe care le detine Dumnezeu. Intr-o viata de studiu agricol multi crestini nu vor epuiza pepitele ascunse de aur pe care ni le spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. De fiecare dată cand studiem Biblia, ne vor ruga ca Duhul Sfant sa ne dea noi perspective de vedere si intelegere.

 

 

Nascut sclav, Carver a trait pana la varsta de 10-12 ani pe plantatia primului sau stapan, dupa care a lucrat ca servitor pe la diferite case de bogatasi. A terminat liceul dupa varsta de 20 de ani, apoi a obtinut diplomele de licenta si masterat la Colegiul Agricol de Stat. In anul 1896 a devenit director la departamentul de cercetare de la actuala Universitate Tuskegee din Alabama. La scurt timp, a inceput sa promoveze cultivarea de arahide si soia, plante despre care stia ca aveau sa-i ajute pe fermierii din Sud la refertilizarea solului, sol care fusese secatuit de culturile de bumbac. Pentru ca aceste culturi sa devina profitabile, a plantat intens soia si arahide (care pe vremea aceea nici macar nu erau recunoscute drept culturi). In cele din urmă a reusit sa obtina 118 produse derivate din soia si alte 300 din arahide.

 

Eforturile sale au contribuit la eliberarea Sudului de dependenta fata de bumbac. In anul 1940 erau pe locul al doilea in topul recoltelor din Sud destinate vanzarii. Iar in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial a testat 500 de coloranti pentru a-i inlocui pe cei europeni, la care accesul fusese blocat pentru o perioada.

 

George Washington Carver marturisea cum s-a dus la Creator si ia cerut sa-l invete totul despre cultivarea si procesarea arahidelor. Astfel, Carver a fost capabil sa-i ajute fermierii, in moduri in care nici o alta persoana nu a facut-o pana la el. El a demonstrat ca Dumnezeu are orice tip de informatie disponibila pentru fiecare dintre noi, ca sa ne invete cum sa cultivam mai bine si sa-i ajutam pe altii sa cultive la fel de bine.

 

 

George Washington Carver descria activitatea lui: "Ma trezesc in fiecare zi dimineata devreme, merg in padure sa adun probe si ascult ceea ce Dumnezeu trebuie sa-mi spuna. Dupa ce am avut conversatia de dimineata cu Dumnezeu, merg la laboratorul meu si incep sa realizez dorintele sale pentru ziua respectiva. Daca este un esec, este al meu, si daca este o reusita este lucrarea lui Dumnezeu.”

 

Cu cativa ani inainte de moartea sa, Dr. Carver a explicat secretul succesului sau: "Noi suntem niste oameni mici care facem munca, iar Creatorul nostru, este cel care binecuvanteaza lucrul prin noi... Eu merg la culcare mereu cu o problema. Ma duc sa dorm cu ea in mintea mea, si in dimineata urmatoare voi vedea o noua metoda si o noua perspectiva, care de obicei se va curata de problema care mi-a stat in cale. Nu am facut-o eu ci Dumnezeu m-a folosit pentru a descoperi una dintre providentele Lui minunate. "

 

 

 

In ciuda recunoasterii internationale si a numarului mare de oferte de munca, a ramas la Tuskegee pana la sfarsitul vietii, donandu-si averea pentru infiintarea Fundatiei de Cercetari Carver.

 

Cel mai important lucru este acela ca noi, oamenii, putem sa-l vedem si auzii pe Dumnezeu care are raspunsurile si metodele cele mai bune pentru agricultura pe care o aplicam, iar Biblia este o carte vie ce se aplica azi mai bine ca oricand si care ne atrage sa ne punem credinta noastra in Isus ca Domn si Mantuitor. Noi nu trebuie sa tacem ci sa spunem si altora ca sursa intelepciunii noastre si a metodelor agricole de succes este Dumnezeu. Oamenii trebuie sa vada ca Dumnezeu este real, ca avem nevoie de El si in viata aceasta si in ceea care are sa vina.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE:

 

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=fvsXVfbn-20