Libertatea si frica de a pierde

Stii cum sunt prinse maimutele in Africa ? Vanatorul pune o piatra de marimea unui ou de gaina intr-o scorbura cu diametrul de sase centimetri. Maimutele simt ca acolo este un obiect si incearca sa-l scoata. Dar diametrul scorburii este mult prea mic. Frica de a pierde o tine pe loc.

 

 

 

 

 

 

 

Te-ai gandit vreodata ca majoritatea lucrurilor pe care le faci zilnic le faci din frica de a nu pierde ceea ce ai deja ? De dimineata cand te trezesti si te speli pe dinti (pentru a nu pierde zambetul ala din reclama) pana seara cand te arunci in pat obosit, pentru a nu pierde somnul de frumusete totul este o goana cu mainile deschise pentru a pastra ceeea ce ai acumulat.

 

 

Lucrurile pe care le avem ajung sa ne detina si sa ne controleze viata. Ai castigat o masina la un concurs, dintr-o data nu mai poti dormi noaptea de frica sa nu ti-o fure hotii. Ai primit un caine, nu mai poti pleca in weekend la mare pentru ca trebuie sa ii dai mancare si sa ii duci cacatelul la gunoi. Paradoxul zilelor noastre este ca suntem din ce in ce mai ocupati sa strangem lucruri fara sa observam ca de fapt suntem mai ocupati sa nu pierdem lucruri pe care de fapt nu le-am avut niciodata.

 

 

Uite-te in jurul tau unde esti chiar acum, acasa, la birou, pe strada si pune-ti intrebarea: care sunt lucrurile fara care n-as putea trai daca ar disparea brusc?

 

 

In evreieste nu exista verbul “a avea” ci doar unul care se traduce mai bine prin “a administra”.

 

 

Esti liber cand scapi de frica de a pierde.

 

 

 

Sursa:

 

http://www.succesdublu.ro/7-pasi-de-a-scapa-de-frica-de-a-nu-pierde