Afaceri cu porumb

„Drumul Semintei” - seria video care prezinta etapele esentiale din procesul de productie al semintelor

Corteva Agriscience a lansat seria video Drumul SeminteiCorteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator.

Mai multe>>

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

Cristian Marginean  Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigatIn cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience.

Mai multe>>

Corteva Agriscience, rezultate spectaculoase in fermele TCE Agricultura

Corteva Agriscience - rezultate TCE AgriculturaCompania Corteva Agriscience anunta rezultate spectaculoase in fermele TCE Agricultura la toate cele patru culturi de baza: rapita, floarea-soarelui, porumb si soia. In urma unui an solicitant, cu multe provocari, cu seceta si arsita, nu multi sunt fermierii care se pot lauda cu productii ridicate la toate culturile. Nu acelasi lucru se poate spune despre grupul de ferme TCE Agricultura, din judetul Neamt, care a avut rezultate exceptionale pe tot parcursul anului.

Mai multe>>

39.2 tone de porumb la hectar - Un nou record mondial inregistrat Pioneer®

Un nou record mondial inregistrat de porumbul Pioneer - Detinatorul titlului de 5 ori campion al unui concurs organizat de NCGA obtine un nou punct de referinta cu porumbul PioneerFermierii din Statele Unite ale Americii care au cultivat hibrizi de porumb de marca Pioneer® de la Corteva Agriscience au obtinut performante dovedite in camp, cu rezultate castigatoare in concursul anual de randament al Asociatiei Nationale Americane a Cultivatorilor de Porumb (NCGA) din 2023. David Hula din Charles City, Virginia, a stabilit un nou record mondial de 39.2 t/ha cu ajutorul hibridului de porumb P14830VYHR de la Pioneer®. Hula a depasit propriul sau record mondial anterior de 38.7 t/ha stabilit in 2019 cu cu hibridul de porumb marca Pioneer® P1197.

Mai multe>>

Statia de conditionare de la Afumati a produs seminte pentru 11.000 de hectare de porumb si floarea-soarelui

Statia de conditionare a Corteva din Afumati a produs peste 2 milioane de unitati de seminte in RomaniaStatia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare.

Mai multe>>

Produsele agricole din Ucraina pot fi importate numai pe baza unui acord emis de MADR

Masuri pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricoleIn sedinta Guvernului din 12 oct. 2023 a fost adoptata ordonanta de urgenta privind instituirea unui mecanism de consultare si reactie coordonata in contextul implementarii sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole. Prin acest act normativ se stabilesc masuri temporare de instituire a unui acord de punere pe piata in contextul implementarii sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole, in vederea atenuarii repercusiunilor negative imediate in sectorul productiei primare si al procesarii.

Mai multe>>

S-a propus cadrul legal privind importurile agricole din Ucraina si Republica Moldova

cadrul legal pentru importurile de produse agricole din Ucraina sau din Republica MoldovaMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a postat in transparenta decizionala un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care se stabileste cadrul legal privind importurile de produse agricole din Ucraina sau din Republica Moldova, mai exact, se introduce un mecanism de autorizare a operatorilor economici romani pentru permiterea importului a patru produse: grau, porumb, seminte de floarea soarelui si de rapita.

Mai multe>>

Se depun cererile de acordare a sprijinului de urgenta pentru cereale si seminte oleaginoase

APIA primeste cereri de acordare a unui sprijin de urgenta pentru sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoaseAPIA informeaza ca pana la data de 26 octombrie 2023 inclusiv, primeste cereri de acordare a sprijinului de urgenta pentru sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase (porumb/orz/floarea-soarelui/rapita). Potentialii beneficiari sunt asteptati la Centrele APIA pe a carui raza teritoriala a fost depusa cererea unica aferenta anului 2022, in vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgenta pentru sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase.

Mai multe>>

Sprijin de urgenta pentru fermierii cultivatori de porumb, orz, rapita si floarea-soarelui

Sprijin de urgenta pentru fermierii din sectorul vegetalIn Sedinta de Guvern din data de 14 septembrie 2023 a fost aprobata Hotararea privind acordarea unui sprijin de urgenta pentru sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoase. Valoarea sprijinului unitar exceptional sub forma de grant este de 2 lei/litru de motorina, pentru cantitatea totala de 152.458.321,08 litri de motorina corespunzatoare culturilor de porumb, orz, rapita, floarea-soarelui.

Mai multe>>

Se platesc despagubirile de 335 lei/ha pentru fermierii afectati de seceta

Sprijinul pentru fermierii afectati de seceta platit de MADRMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a virat astazi, 31 august 2023, sumele pentru despagubirile aferente culturilor de primavara, afectate de seceta din 2022, catre directiile agricole judetene, urmand ca de saptamana viitoare banii sa inceapa sa intre in conturile beneficiarilor. Suma totala platita este de 280.588.065,59 lei, pentru un numar de 80.315 beneficiari.

Mai multe>>

Claudiu Cazacu, XTB: Preturile cerealelor se stabilizeaza, dar raman vulnerabile la riscurile asociate vremii

Preturile cerealelor se stabilizeaza dar raman vulnerabile la riscurile asociate vremiiPiata cerealelor, puternic influentata de evenimentele din Ucraina primavara trecuta, s-a inscris treptat pe o tendinta de normalizare a preturilor, graul si porumbul revenind, atat pe bursa din Chicago cat si pe cea din Paris, la niveluri apropiate de cele din februarie anul trecut, arata Claudiu Cazacu, Consulting Strategist in cadrul XTB Romania, casa de brokeraj pe burse internationale.

Mai multe>>

Cum pot fermierii romani sa-si protejeze culturile de porumb pentru samanta impotriva riscurilor atmosferice

Cum pot fermierii romani sa-si protejeze culturile de porumb pentru samanta impotriva riscurilor atmosfericeAgra Asigurari, compania specializata in domeniul asigurarilor agricole, anunta lansarea unui nou produs de asigurare dedicat fermierilor care vor sa-si asigure cultura de porumb pentru samanta impotriva riscurilor atmosferice.

Mai multe>>

O posibila diminuare a stocurilor de cereale in 2022-2023

Oferta de cereale pentru 2022-2023 in diminuare - FAOIn noul sau Raport privind cererea si oferta de cereale, publicat vineri de catre FAO, estimarile pentru productia mondiala de cereale in 2022 cresc; cu toate acestea, stocurile globale de cereale sunt prognozate sa se diminueze in 2022/23.

Mai multe>>

FAO: in octombrie au scazut preturile mondiale la toate grupele de produse alimentare cu exceptia cerealelor

Indicele de referinta pentru preturile mondiale la alimente a fost stabil in octombrie   - Au scazut toate cotatiile internationale ale grupelor de produse alimentare acoperite de Indicele FAO al preturilor la alimente cu exceptia cerealelorIndicele de referinta pentru preturile mondiale la produsele alimentare a fost stabil in octombrie, cresterea preturilor la cereale fiind mai mult decat compensata de scaderea cotatiilor pentru alte produse de baza, a raportat vineri Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Mai multe>>

Claudiu Cazacu, XTB: Cum se resimt efectele secetei la bursele de produse agricole?

Claudiu Cazacu, XTB - Vara caldurilor extreme in Europa - Cum se resimt efectele secetei pe burse?Europa se confrunta cu seceta extrema. In Romania, MADR a anuntat un program de 1,5 mld. EUR pentru extinderea suprafetelor irigate pana in 2027. Romania a fost pe locul 1 in Europa la exporturile de porumbsi pe locul doi la exporturile de floarea-soarelui in sezonul trecut, insa anul acesta s-ar putea ajunge la interdictii de export.

Mai multe>>

Productia si consumul global de cereale este pe cale sa scada fata de productia record din 2021

Productia si consumul global de cereale este pe cale sa scada fata de productia record din 2021Perspectivele pentru productia mondiala de cereale in 2022 indica acum o scadere probabila, prima in patru ani, la 2 784 de milioane de tone, in scadere cu 16 milioane de tone fata de productia record estimata pentru 2021, potrivit celui mai recent Raport al FAO privind Oferta si Cererea de Cereale, lansat in data de 03/06/2022.

Mai multe>>

XTB: Pretul graului a crescut cu 130%, iar al porumbului cu 106% fata de media anuala a ultimilor ani

Cazacu XTB - Ne apropiem de o criza majora a cerealelor - Pretul graului a crescut cu peste 130 procente iar al porumbului cu 106 procente fata de media anuala a ultimilor ani si sunt riscuri sa nu se opreasca aiciInflatia nu are doar un singur propulsor: pe langa energie si blocajele de aprovizionare, alimentele sunt o sursa, mai ales dupa evenimentele recente. In Europa, graul a ajuns, ieri, pe 17 mai, la 431,75 EUR/tona pe bursa franceza, un nou maxim record pentru scadenta in septembrie si la doar cateva procente de varful istoric pentru grau. Pe ultimii 5 ani, in medie, pretul se afla la aceasta data la 185,5 EUR/tona.

Mai multe>>

TCE 3 Brazi – Rezultate spectaculoase cu produse Corteva Agriscience

TCE 3 Brazi  Rezultate spectaculoase cu produse Corteva AgrisciencePentru zona Moldovei si nu numai, grupul de firme TCE 3 Brazi reprezinta un etalon in tot ceea ce inseamna performanta in agricultura. Din acest motiv, multi fermieri din zona se inspira din munca specialistilor de aici, iar compania Corteva Agriscience organizeaza platforme demonstrative pentru a prezenta potentialul noilor produse. An de an se testeaza noi produse, atat hibrizi, cat si produse de protectia plantelor, iar cele care ofera cele mai bune rezultate sunt utilizate in urmatorul an de echipa condusa de domnul inginer Vasile Iacob.

Mai multe>>

Ministrul Chesnoiu s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania

Ministrul Chesnoiu s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Porumb din RomaniaMinistrul Adrian CHESNOIU s-a intalnit in data de 7 decembrie 2021, cu reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), condusa de presedintele Nicolae SITARU. Temele supuse discutiilor au vizat sectoare prioritare in domeniul agriculturii, precum definitivarea Planului National Strategic (PNS), Legea privind comasarea terenurilor agricole sau cresterea suprafetelor amenajate pentru irigatii.

Mai multe>>

Cum conservi crimpingul - una dintre cele mai importante surse de energie din hrana vacii

Cum conservi crimpingul - una dintre cele mai importante surse de energie din hrana vaciiPorumbul crimping sau porumbul HM (high moisture = umiditate ridicata) sau pasta de porumb furnizeaza animalului aproape 80% din nevoile lui energetice si circa 50% din cele proteice. Iar, acest „aliment” esential in furajare, isi poate pastra in timp (pana la 2 ani), nealterate toate proprietatile, daca este depozitat in silobag.

Mai multe>>

Estimari privind culturile de toamna: porumb 13,7 milioane tone ; floarea soarelui 3,2 milioane tone

Estimari privind culturile de toamna 2021In ceea ce priveste culturile de toamna, recolta de porumb boabe se estimeaza a fi in jur de 13,7 milioane tone, iar la cultura de floarea soarelui se estimeaza o recolta de aproximativ 3,2 milioane tone.

Mai multe>>

Asociatia Producatorilor Agricoli Dobrogeni a aderat la APPR

Asociatia Producatorilor Agricoli Dobrogeni a aderat la APPRIn data de 8 iunie 2021, Asociatia Producatorilor Agricoli Dobrogeni (APAD) a semnat acordul de aderare la Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania, devenind membra cu drepturi depline a acesteia. Organizatia profesionala a fermierilor dobrogeni a fost infiintata in conditiile de seceta fara precedent ale anului 2020, care au afectat tot sud-estul Romaniei, dar cu deosebire zonele agricole din judetele Constanta si Tulcea.

Mai multe>>

Progamul pentru Siloz dezvoltat de Corteva Agriscience - Energie premium pentru generatiile viitoare

Progamul pentru Siloz dezvoltat de Corteva Agriscience - Energie premium pentru generatiile viitoareStimati fermieri, stim ca silozul este principala cheltuiala a unei ferme zootehnice si ca prioritatea dumneavoastra principala este sa obtineti acea energie de calitate superioara din silozul de porumb. Pana acum, Corteva nu a fost un jucator important in aceasta piata, dar optiunea companiei de a aloca resurse (genetica, oameni, servicii, inoculanti, etc) vine intr-un moment oportun, in care accentul se pune din ce in ce mai mult pe optimizarea ciclului economic din ferma si prin schimbarea directiei catre livrarea de produse finite cu valoare adaugata.

Mai multe>>

Portofoliul de seminte de porumb Atlas: productiv, performant, romanesc, autentic

Hibrizi de porumb productivi, performanti, romanesti, autentici - Alegeti portofoliul de seminte de porumb AtlasProductivitate, toleranta, profitabilitate sunt cateva cuvinte cheie, de care tinem cont atunci cand adaugam in portofoliul nostru, hibrizi/soiuri cu care sa venim in fermele din Romania. Pe langa aceste aspecte, am putea spune ca am mai adaugat un criteriu, si anume, sa avem si samanta romaneasca, care sa ofere un nivel de productie ridicat. Mai ales, ca ne dorim sa sprijinim cercetarea agricola romaneasca, un domeniu de elita pentru agricultura autohtona.

Mai multe>>

Asociatia Producatorilor de Porumb sustine programul CommodiCarbon de co-finantare a fermierilor prin vanzarea certificatelor de carbon

Commoditrader si Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania APPR isi extind parteneriatul pentru viitorul sustenabil al agriculturii din Romania in programul CommodiCarbonCommoditrader extinde parteneriatul cu APPR - Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania si pentru programul CommodiCarbon, pentru a co-finanta fermierii romani prin vanzarea certificatelor de carbon, in procesul de tranzitie catre agricultura conservativa. Fermieri cu un total de aproximativ 140.000 ha au aratat interes in vanzarea certificatelor de carbon la sfarsitul acestui an de recoltare.

Mai multe>>

Fermierii isi pot suplimenta veniturile trecand la agricultura conservativa

Fermierii isi pot suplimenta veniturile cu 45-105 euro-ha-an prin captarea in sol a 3-7 tone de CO2e-ha-an trecand la agricultura conservativa - Agricultorii romani pot obtine venituri suplimentare implicandu-se in combaterea schimbarilor climaticeRomania are fermieri care pun umarul la crearea unui context mai bun pentru generatiile viitoare, adaptandu-si tehnicile de prelucrare si cultivare a solului si facand tranzitia catre o agricultura sustenabila. Commoditrader, platforma online de tranzactionare a cerealelor si materiilor prime agricole, sprijina fermierii in procesul de tranzitie, remunerandu-i prin vanzarea certificatelor de carbon in piata internationala. Acestia pot castiga suplimentar intre 45-105 euro/ha/an, prin captarea in sol a 3-7 tone de CO2e/ha/an, implementand masurile agriculturii conservative.

Mai multe>>

Pioneer - Noua imagine a emblematicului brand european reflecta angajamentul de a duce agricultura la nivelul urmator

Corteva Agriscience dezvaluie noua imagine a emblematicului brand european Pioneer - Noua imagine reflecta angajamentul brandului de a duce agricultura la nivelul urmatorNoua imagine a brandului emblematic de seminte din Europa, Pioneer® este insotita de sloganul „Driving Farming Forward™” (Ducem agricultura la nivelul urmator) si de sintagma „Made to Grow™” (Creat pentru a creste), care reflecta concentrarea continua a eforturilor companiei pe dezvoltarea fermierilor si a agriculturii.

Mai multe>>

Plati directe si inverzire: Producatorii de porumb din Romania la Grupul de Dialog Civil PAC

Plati directe si inverzire - Producatorii de porumb din Romania la Grupul de Dialog Civil PACIn data de 11 septembrie 2020, Comisia Europeana a organizat, in format digital, singura reuniune din acest an a Grupului de Dialog Civil Plati Directe si Inverzire. Aceasta a urmarit consultarea partilor interesate in privinta propunerilor pentru Politica Agricola Comuna (PAC) din urmatoarea perioada de programare, in prezent in curs de negociere tripartita. Din partea Confederatiei Europene a Porumbului si a Asociatiei din Romania a participat Cristina Cionga, director pentru afaceri europene al APPR - Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania.

Mai multe>>

Porumbul, floarea-soarelui si sfecla, principalele culturi din Romania afectate de Strategia pentru Biodiversitate

Carmen Avram - Principalele culturi din Romania afectate de Strategia pentru BiodiversitateReducerea la jumatate a produselor fitosanitare ar putea pune in pericol culturile de porumb, floarea-soarelui si sfecla in Romania. Obiectivele celor doua strategii - „Strategia pentru Biodiversitate” si „Strategia de la ferma la furculita” - care vizeaza, in mare parte, sectorul agroalimentar presupun, printre altele, reducerea cu 50% a produselor fitosanitare utilizate de fermieri, pana in anul 2030. Aceste noi reduceri vin pe fondul unei diminuari drastice, de-a lungul ultimilor ani, a listei cu substante active permise de Comisia Europeana.

Mai multe>>

Lansarea brand-ului de seminte Atlas

Atlas - Evenimentul de lansare al noului brand de seminteIn data de 11 iunie 2020 a avut loc, in mediul online, lansarea noului brand de samanta Atlas, ce apartine companiei Agrii Romania. Evenimentul, denumit ”Solutiile Agrii selectate pentru performanta” a fost vizionat de catre sute de internauti, precum parteneri, colaboratori, dar si presa de specialitate. Speakerii evenimentului au fost: Monalisa Ungureanu, CEO AGRII Romania, Roxana Jercan - Category Manager Seminte si Valerian Istoc-Business Development Director.

Mai multe>>

Green Deal: Producatorii de porumb doresc sa serveasca cetatenii europeni, dar nu in directia descresterii

Green Deal - Comisia Europeana este pe o cale gresitaIntr-un moment in care schimbarile climatice, hrana, sanatatea si energia se afla in fata unor provocari imense si cand concetatenii nostri asteapta raspunsuri care sa duca la mai multa independenta economica si la protejarea valorilor lor, Comisia Europeana indreapta agricultura din UE pe calea descresterii economice, fara a tine cont de lectiile pandemiei de coronavirus.

Mai multe>>

Corteva Agriscience: Statia de procesare samanta din Romania a incheiat cu succes sezonul de productie

Statia de conditionare a companiei Corteva Agriscience din Romania a incheiat cu succes sezonul de productieStatia de procesare samanta a companiei Corteva Agriscience, situata in Afumati, a incheiat cu succes sezonul de productie. Statia este cea mai mare statie de procesare seminte din Romania, iar dintre facilitatile Corteva, a doua ca si capacitate din Europa. In Afumati se proceseaza peste 50 de hibrizi de porumb si floarea soarelui marca Pioneer® pentru 15 tari, concentrandu-se foarte mult pe piata locala din Romania si Moldova.

Mai multe>>

Noutati

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

06-03-2024 Cereale

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

In functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie. Mai multe>>

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

05-03-2024 Cereale

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

Descopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®. Mai multe>>

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

21-02-2024 Porumb

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

In cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience. Mai multe>>

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

16-02-2024 Cereale

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ... Mai multe>>

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

16-02-2024 Porumb

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

Cultivarea porumbului este o practica veche care a ramas in top 3 in agricultura moderna datorita diverselor utilizari ale acestei cereale. Pentru a obtine o recolta bogata si de calitate, este esential sa se respecte anumite principii si sa se aplice tehnici adecvate in fiecare etapa a procesului de cultivare. Astfel, astazi iti vom prezenta 6 sfaturi importante care garanteaza succesul culturii tale. Mai multe>>

Pixxaro™ Super - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

12-02-2024 Cereale

Pixxaro™ Super  - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori. Mai multe>>

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

26-01-2024 Grau

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

In 2023, Agricultura din Romania a continuat sa traverseze o perioada plina de provocari, unele cu un impact semnificativ: pretul oscilant al cerealelor, perioade secetoase in anumite zone, productie oscilanta pentru toate culturile, provocari pe care le vom intalni si in urmatorul sezon agricol. Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Pierderile de productie in cazul culturii de grau sunt de aproximativ 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii ext... Mai multe>>

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

26-01-2024 Cereale

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea a cinci fungicide noi pentru cereale pe piata din Europa pentru a combate cele mai importante boli care afecteaza randamentul productiilor in cele mai critice faze de dezvoltare ale culturii. Aceste produse ofera clientilor ADAMA un portofoliu cuprinzator de solutii inovatoare concepute pentru a oferi rezultate excelente in domeniu, fiind aplicabile in diferite etape ale tratamentului (T1, T2 sau T3) ... Mai multe>>

Tehnologia XR STAR – protectie de top pentru culturi de cereale de calitate

24-01-2024 Cereale

Tehnologia XR STAR – protectie de top pentru culturi de cereale de calitate

Descopera tehnologia de top de la BASF si scapa de problema bolilor la culturile de cereale cu ajutorul celor doua substante active: Xemium® si Revysol®. Actioneaza eficient impotriva agentilor patogeni, iar tu obtii productii mari, de calitate si profitabile. Mai multe>>

Verben™ - fungicidul NR 1 din T1! Standardul inegalabil in combaterea bolilor la culturile de cereale paioase!

12-01-2024 Cereale

Verben™ - fungicidul NR 1 din T1! Standardul inegalabil in combaterea bolilor la culturile de cereale paioase!

Principalele boli care afecteaza puternic culturile de cereale paioase isi fac aparitia chiar din primavara, cum ar fi fainarea, patarea in ochi, septorioza, iar daca factorii de mediu sunt favoribili si restul bolilor pot aparea mai devreme. Mai multe>>