”Antreprenor in Agricultura 4.0” editia a III-a, un program de perfectionare manageriala organizat de Clubul Fermierilor Romani

Antreprenor in Agricultura 4-0 editia a III-a un program de perfectionare manageriala organizat de Clubul Fermierilor RomaniClubul Fermierilor Romani lanseaza seria a III-a a programului de perfectionare manageriala “Antreprenor in Agricultura 4.0”, care vizeaza cresterea performantei si competitivitatii fermierilor din Romania prin transformarea propriei afaceri intr-un model de business sustenabil. Crearea unui plan de dezvoltare sustenabila a propriei afaceri agricole, cu impact imediat in cresterea performantei si alinierea la tendintele actuale prin includerea digitalizarii si a reglementarilor de mediu, reprezinta obiectivele principale ale programului „Antreprenor in Agricultura 4.0”.


„Formarea si perfectionarea abilitatilor antreprenoriale reprezinta cel mai bun si durabil raspuns la criza multipla cu care se confrunta astazi agricultura romaneasca, perioada in care se suprapun efectele negative ale crizei economice si de securitate, impactul schimbarilor climatice si inceperea aplicarii noilor politici de mediu-clima ale Uniunii Europene. Astazi, o noua serie de antreprenori din toate zonele tarii, cu varste cuprinse intre 28-56 ani, cu experiente si pregatiri diferite, dar cu interese comune, incep cursurile de perfectionare manageriala din cadrul programului Antreprenor in Agricultura 4.0. Este un curs intensiv, pe care il vedem ca parte dintr-un proces de consolidare a cunostintelor dobandite de fermieri, prin schimburi de experinta si analize ale modelelor de dezvoltare aplicate in cele mai performante ferme din Romania, prin punerea impreuna a informatiilor rezultate din proiecte de success si esecuri, prin disponbilitatea celor care fac parte din comunitatea fermierilor perfomanti de a lansa noi afaceri impreuna si de a constitui noi forme de asociere”, declara Florian Ciolacu, Director Executiv Clubul Fermierilor Romani.

„Programul „Antreprenor in Agricultura 4.0” aflat la cea de a III-a editie reprezinta un ghid al perfectionarii antreprenorilor din sectorul agroalimentar care doresc sa se dezvolte atat profesional, cat si personal, intr-o maniera concentrata, eficienta si practica, diseminate de cei mai buni traineri in domeniu. In cele 21 de zile de curs, participantii isi vor dezvolta abilitatile privind administrarea si diversificarea activitatii agricole, directiile europene privind noua PAC, legislatia si fiscalitatea sectorului, managementul riscului, accesare de fonduri europene, agricultura digitala, comert cu cereale, noile tehnici genomice, simulari de business, precum si fizionomia, comportamente si tonalitatea vocii – putere de negociere in functie de interlocutor sau influenta si inteligenta emotionala. Aceasta abordare multidisciplinara urmareste sa ofere fermierului de astazi o imagine de ansamblu care sa-i permita noi instrumente si concepte manageriale pentru a-si putea mentine si dezvolta competitivitatea propriei afaceri agroalimentare.”, explica Bogdan Chiripuci, Manager Politici si Programe in Agricultura.

Programul ”Antreprenor in Agricultura 4.0” este recomandat fermierilor activi, fara limita de varsta, care au minim 5 ani de experienta manageriala (la nivel de ferma/departament afacere agricola), sau absolventilor programului ”Tineri Lideri pentru Agricultura” derulat de Clubul Fermierilor Romani. Fermierii interesati pot completa formularul de inscriere pe site-ul Clubului pentru seria urmatoare: https://cfro.ro/antreprenor-in-agricultura-4-0 

„Sunt absolventul primei serii a programului Tineri Lideri pentru Agricultura organizat de Clubul Fermierilor Romani. Prin urmare, alegerea sa particip la programul Antreprenor in Agricultura 4.0 a venit in mod natural, cele doua programe oferind o perspectiva de complementaritate. Mi-am facut timp sa particip la toate cursurile pentru ca am inteles cat este de important sa investesti intr-un proces continuu de invatare. Cursurile sunt gandite sa fie interactive si aplicabile imediat, cu traineri pregatiti sa-ti ofere o viziune antreprenoriala la care nu te gandesti in mod frecvent ca ti-ar fi utila, beneficiind astfel de adaptabilitate si deschidere pentru implementarea noilor concepte atat tehnologice, cat si manageriale”, spune Claudiu Jurubita, participant la cea de-a doua serie a programului.

In cadrul acestui program de perfectionare manageriala sunt implicati parteneri educationali, experti in domeniul lor de activitate, cele mai cunoscute companii de training din Romania cu expertiza in domeniul agricol, alaturi de specialisti recunoscuti la nivel international in zona de agribusiness.

 

Profil participanti

Fermieri activi, cu experienta manageriala in ferma sau afacere agricola de minim 5 ani, interesati sa-si dezvolte competentele in administrarea afacerii si sa dobandeasca un set de instrumente de management si de analiza a propriei afaceri, sub coordonarea specialistilor programului.

 

Perioada desfasurare

Programul este gandit sa se desfasoare timp de 5 saptamani neconsecutive, in cea mai optima perioada pentru fermieri, 21 noiembrie 2023 – 16 februarie 2024. Cursurile vor avea loc in format fizic, la Bucuresti si la Predeal, si vor fi urmate de sesiuni aplicate in fermele participantilor, unde acestia vor realiza schimburi de bune practici agricole si idei inovative specifice dezvoltarii propriei afaceri in conditiile socio-economice actuale.

 

Curricula Program

Cursurile ofera participantilor informatiile teoretice necesare si studii de caz practice aferente managementului afacerii agricole si adaptarea activitatilor in contextul actual, pentru asigurarea rezilientei fermelor.

Programul cuprinde cursuri de pregatire in urmatoarele domenii: Dezvoltare Manageriala; Influenta si Inteligenta Emotionala; Fizionomie, comportamente si tonalitatea vocii - putere de negociere in functie de interlocutor; Agricultura digitala; Legislatia sectorului agroalimentar; Managementul riscului si asigurarile agricole; Directiile europene privind noua PAC; Modele sustenabile de afaceri agricole, din perspectiva noii PAC; Comert cu cereale; Managementul si administrarea afacerilor; Accesare fonduri europene; Fiscalitate si contabilitate in ferma; Public Speaking; Importanta schimbarilor climatice in agricultura romaneasca; Implementarea si finantarea sistemelor de irigatii si desecare-drenaj; Bune practici agricole in ferma vegetala; Importanta utilajelor agricole, din perspectiva noii PAC; Managementul lanturilor de valoare in ferma; Managementul vanzarilor si negocierea contractelor; Marketingul produselor agroalimentare; Simulari de business – plan de dezvoltare a fermei.

Cursurile sunt interactive, cu activitati practice si studii de caz dezvoltate pe baza situatiilor concrete cu care se confrunta fermierii in activitatea curenta. Transferul de cunostinte, metodele si conceptele utilizate se realizeaza prin raportare permanenta la propria afacere.

 

Taxa Program

Taxa de participare include strict valoarea cursurilor sustinute de partenerii educationali, precum si costurile administrative (inchiriere sala, pranz si doua coffee break-uri/zi).

Detalii despre programul Antreprenor in Agricultura 4.0 pot fi accesate aici: https://cfro.ro/antreprenor-in-agricultura-4-0/ 

 

Antreprenor in Agricultura 4-0 editia a III-a un program de perfectionare manageriala organizat de Clubul Fermierilor Romani - foto eveniment 1

 

Antreprenor in Agricultura 4-0 editia a III-a un program de perfectionare manageriala organizat de Clubul Fermierilor Romani - foto eveniment 2

 

Despre Clubul Fermierilor Romani

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.

Clubul Fermerilor Romani lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare.

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>