Import / Export produse agroalimentare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina certificarea internationala de calitate si siguranta alimentara - GLOBAL GAP - Good Agricultural PracticesKaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017.

Mai multe>>

Reuniunea Consiliului UE Agricultura si Pescuit: carnea de porc si produsele lactate au potentialul cel mai mare la export

Reuniunea Consiliului UE Agricultura si Pescuit  carnea de porc si produsele lactate - potential mare la exportMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat la reuniunea Consiliului Uniunii Europene - Agricultura si Pescuit - desfasurata in 14 si 15 noiembrie 2016 la Bruxelles, Belgia. Principalele teme au vizat Raportul Grupului operativ pentru pietele agricole, o analiza privind impactul concesiilor din acordurile de liber schimb asupra produselor agricole, cum ar fi CETA sau Mercosur si despre cercetarea si inovarea in domeniul agriculturii in Uniunea Europeana.

Mai multe>>

Impactul viitoarelor acorduri comerciale asupra sectorului agricol - Studiu CE

potentialul produselor agricole europene pe piata mondialaUn studiu economic ofera informatii pretioase cu privire la efectele potentiale ale unor acorduri comerciale viitoare si valideaza actuala abordare a UE de protejare sistematica a sectoarelor sensibile. Studiul ilustreaza potentialul produselor agricole europene pe piata mondiala, evidentiind totodata sensibilitatea anumitor sectoare agricole specifice.

Mai multe>>

Comisia Europeana mareste bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE

Sprijin UE - Fonduri europene promovare produse agricoleIn 2017, producatorii din UE vor beneficia de un buget majorat in valoare de 133 de milioane EUR pentru a promova produsele agricole ale Uniunii in interiorul si in afara acesteia si pentru a gasi in continuare noi piete. Comisia Europeana a adoptat strategia 2017 de promovare a produselor agricole ale Uniunii, cu un buget total de 133 de milioane EUR, fata de cele 111 milioane EUR disponibile in 2016. Aceasta suma va cofinanta o serie de programe care vor viza, in majoritate lor, regiuni si tari terte, precum China, Orientul Mijlociu, America de Nord, Asia de Sud-Est si Japonia.

Mai multe>>

Lista produselor agricole pentru care este necesara licenta de import sau de export incepand cu 06.11.2016

Lista produselor agricole pentru care este necesara licenta de import sau de export incepand cu data de 06 noiembrie 2016Urmare a aplicarii de la data de 06 noiembrie 2016 a Regulamentului de punere in aplicare (UE) 2016/1239 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste sistemul de licente de import si de export, a fost modificata lista produselor agricole pentru care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura emite licente de import si de export.

Mai multe>>

Ecuador adera la Acordul comercial UE-Columbia/Peru

Ecuador adera la Acordul comercial UE-Columbia / PeruCecilia Malmström, comisarul pentru comert, semneaza astazi Protocolul de aderare a Ecuadorului la Acordul comercial al UE cu Columbia si Peru. Acordul va elimina tarifele vamale pentru toate produsele industriale si pescaresti, va imbunatati accesul pe piata al produselor agricole, va ameliora accesul la achizitiile publice si servicii si va reduce in continuare barierele tehnice in calea comertului.

Mai multe>>

Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacere

BVV Trade Fair Brno - Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacereIn calitate de reprezentant oficial pentru Romania al BVV Trade Fair Brno — Republica Ceha, Bursa Romana de Afaceri ofera companiilor romanesti cu activitate in agricultura, industria alimentara, materiale de constructii, inginerie, masini si utilaje, etc., oportunitatea, ca prin participarea la targurile si expozitiile organizate intr-unul din cele mai importante Centre expozitionale internationale din centrul Europei, sa isi gaseasca noi parteneri de afaceri internationali si sa isi exporte produsele si serviciile pe diverse piete externe.

Mai multe>>

Noi oportunitati pentru exportul de carne din UE in Hong Kong

exportul de carne din UE in Hong KongPerspectivele pentru exporturile UE de carne catre Hong Kong au crescut in aceasta saptamana ca urmare a unui acord asupra cerintelor de certificare semnat intre Comisarul UE, Phil Hogan si Secretarul pentru Alimentatie si Sanatate din Hong Kong, Gregory Ko. Ambele parti au ajuns la un consens cu privire la masurile de simplificare a cerintelor de certificare pentru exporturile UE de carne catre Hong Kong.

Mai multe>>

Investitorii arabi, interesati de piata agricola din Romania

Investitorii arabi interesati de piata agricola din RomaniaMai multi oameni de afaceri din Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite vor sa intre pe piata agricola romaneasca. La GITEX 2016, cel mai mare targ din Orient, desfasurat la finele lunii octombrie, reprezentantii acestora s-au aratat interesati de starea terenurilor din Romania.

Mai multe>>

Specialistii din Israel evalueaza sistemul de control oficial al carnii romanesti de bovina si ovina

Israelul evalueaza sistemul de control oficial al carnii romanesti de bovina si ovinaCa urmare a demersurilor realizate in ultimii 3 ani de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2016 va avea loc o misiune de audit in Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii carnii de bovina si ovina. Vizita specialistilor israelieni reprezinta etapa finala a includerii tarii noastre pe lista statelor membre ale Uniunii Europene care pot exporta carne de bovina si ovina in Israel.

Mai multe>>

Semnarea acordului comercial CETA stabileste standarde ridicate pentru comertul mondial

Semnarea acordului comercial CETA - oportunitati pentru agricultori si producatorii de alimenteAstazi a fost semnat acordul economic si comercial cuprinzator dintre UE si Canada (CETA). Acordul le va permite exportatorilor europeni de produse industriale si agricole sa economiseasca peste 500 de milioane EUR pe an, creand noi oportunitati pentru agricultori si producatorii de alimente si va proteja pe deplin domeniile sensibile pentru UE.

Mai multe>>

ACEBOP: Stadiul acordului CETA

Stadiul acordului CETA in ceea ce priveste productia si comertul agricolRezultatele Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene in ceea ce priveste adoptarea CETA si prima pozitie publica a unei Federatii europene de comert cu animale. Declaratia subliniaza inconsistenta actualei opozitii cu politica liberala dezvoltata de catre toate statele membre in ceea ce priveste productia agricola si alimentara a Uniunii Europene in ultimii 30 de ani.

Mai multe>>

CCIA: Misiune economica in Regatul Hasemit al Iordaniei si Israel

Misiune economica pentru export produse agricole si animale in Regatul Hasemit al Iordaniei si IsraelIn perioada 15-18 Noiembrie 2016, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) va organiza o misiune economica in Regatul Hasemit al Iordaniei si Israel. Obiectivul acestei misiuni economice este facilitarea patrunderii pe pietele celor doua state a companiilor romanesti si intensificarea comertului de marfuri si servicii, cum ar fi: grau, conserve, ulei vegetal, produse lactate si animale vii – ovine.

Mai multe>>

Validarea primelor abatoare romanesti ce pot exporta carne de vita in Turcia

Validarea primelor abatoare romanesti ce pot exporta carne de vita in TurciaRomania a fost inclusa pe lista Statelor Membre care pot exporta carne de vita in Turcia. Reamintim ca, in urma negocierilor purtate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu omologul sau turc, Faruk Celik, precum si a diligentelor intreprinse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pe langa institutia similara din Turcia, la inceputul lunii mai 2016 s-a decis asupra redeschiderii comertului cu bovine si carne de vita.

Mai multe>>

Productia si comertul mondial de orez

Productia si comertul mondial de orezOrezul alaturi de grau este cea mai importanta cultura alimentara din lume, iar tarile din Asia il consuma zilnic cu carnea de pui si legume. Aliment de baza, orezul este bogat in fibre, seleniu, este fara colesterol, sanatos pentru inima, previne cancerul, este folosit in diete pentru pierderea in greutate, stabilizeaza tensiunea arteriala si ofera un nivel ridicat de energie pentru organism.

Mai multe>>

Intalnire intre ANSVSA si Crescatorii de ovine pe tema sanatatii animalelor si a oportunitatilor de export

Intalnire intre ANSVSA si Crescatorii de ovine pe tema sanatatii animalelor si a oportunitatilor de exportO echipa de specialisti din cadrul ANSVSA, condusa de presedintele dr. Radu Roatis Chetan, s-a intalnit la sediul Autoritatii cu principalii reprezentanti ai crescatorilor si exportatorilor de ovine si caprine din Romania. Printre temele abordate s-au numarat:

Mai multe>>

Ministrul Irimescu propune crearea unui hub de afaceri agricole Romania - Iran

MADR - hub de afaceri agricole Romania - IranAchim Irimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit intr-o intalnire oficiala, in 3 octombrie 2016, pe E.S. ambasadorul Republicii Iran la Bucuresti, E.S. Hamid Moayyer. Avand in vedere interesul pentru stabilirea unor relatii de colaborare/parteneriale cu asociatiile din Romania, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul tarii noastre prin care producatorii agricoli autohtoni sa vanda in Iran, carne de oaie in carcasa.

Mai multe>>

O delegatie a fermierilor romani a discutat la Teheran potentialul de import-export in Orientul Mijlociu

MADR - O delegatie a fermierilor romani a discutat la Teheran potentialul de import-exportIn perioada 18-21 septembrie 2016, o delegatie condusa de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, reunind reprezentanti ai cultivatorilor de cereale, seminte si ai crescatorilor de ovine din Romania, a efectuat o vizita oficiala la Teheran (Iran), la invitatia omologului iranian, Mahmoud Hajjati.

Mai multe>>

Productia si comertul mondial de grau

Cultivarea graului - Productia si comertul mondial de grauGraul este cea mai cultiva planta din lume si timp de 8000 de ani a fost alimentul de baza pentru marile civilizatii ale Europei, Asiei de Vest si Africii de Nord. Tarile din Europa de Vest au cele mai mari productii de grau din lume, respectiv peste 6 tone/ha. Olanda detine recordul de 8,6 tone/ha, urmata indeaproape de Regatul Unit cu o medie de 7,5 tone/ha.

Mai multe>>

Romania reia exportul de porci pe piata europeana

Oportunitati de export porcine pe piata europeana - Romania reia exportul de porci pe piata europeanaComisia Europeana a adoptat o decizie care permite comertul pe piata comunitara cu porci vii din Romania si cu produse provenite de la acestia. Astfel Romania va putea exporta pe piata intracomunitara, incepand cu luna octombrie a acestui an, porci vii crescuti in exploatatiile comerciale din Romania, cu respectarea unor anumite conditii, care reprezinta derogari de la Decizia 764/2013.

Mai multe>>

MADR: Graul romanesc indeplineste conditiile de calitate solicitate pe piata cerealelor

MADR - Graul romanesc indeplineste conditiile de calitateMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale precizeaza ca a luat la cunostinta problemele pe care un operator roman de pe piata graului le intampina in relatia comerciala directa cu importatorii din Egipt care au refuzat achizitionarea a 63.000 de tone de grau deja contractate.

Mai multe>>

Se vor putea relua exporturile de bovine vii catre Turcia

Reluare exporturi de bovine vii destinate sacrificarii catre TurciaIn urma garantiilor oferite de Autoritatea Nationala Sanitara - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) din Romania catre serviciile veterinare din Turcia, importul de bovine vii destinate sacrificarii imediate din Romania este considerat posibil incepand cu 5 august 2016.

Mai multe>>

Sezonul de ciuperci salbatice pentru export este in plina desfasurare

ciuperci de padure pentru exportCantitati mari de ciuperci salbatice pleaca in acesta perioada din Romania in Germania.

Mai multe>>

Interdictia impusa de Rusia asupra carnii de porc a fost declarata ilegala de Organizatia Mondiala a Comertului

Interdictia Rusiei asupra carnii de porc a fost declarata ilegala de OMCPe baza normelor comerciale internationale, o comisie a Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) a declarat ieri ilegala interdictia impusa de Rusia asupra importurilor de porci vii, de carne proaspata de porc si de alte produse din porc originare din UE. Hotararea se refera la o interdictie impusa de Rusia la inceputul anului 2014 din cauza unui numar limitat de cazuri de pesta porcina africana (PPA) in zone din UE apropiate de granita cu Belarusul.

Mai multe>>

Reguli privind miscarea si transportul animalelor

Miscarea animalelorMiscarile de animale prin vanzari, cumparari, sau prin alte evenimente ce se petrec in exploatatiile crescatorilor, sunt activitati permanente care, daca nu se deruleaza in conformitate cu normele sanitare veterinare, pot afecta starea de sanatate a efectivelor de animale, dar si activitatea de comert pe teritoriul local, national, intracomunitar si exportul, cu animale vii sau cu produse de origine animala, care pot genera prejudicii economice insemnate. In acest sens trebuie respectate un set de masuri privind miscarea si transportul animalelor in si din exploatatiile comerciale si de la gospodariile populatiei, cu destinatia in targuri, expozitii, abatoare si in activitatea de import – export.

Mai multe>>

95% din platile subventiilor pentru sectorul zootehnic vor fi finalizate pana la 15 august

Dacian Ciolos - subventiile APIA pentru ovine caprine si bovine vor fi finalizate pana la 15 augustPremierul Dacian Ciolos a declarat, dupa intalnirea cu asociatiile producatorilor agricoli din sectorul zootehnic, ca APIA si-a luat angajamentul ca va finaliza 95% din plati pentru sectorul animal, pana la 15 august. Discutiile au vizat si aspecte care tin de o mai buna valorificare a productiei zootehnice, oportunitatile de export pentru crescatorii de animale, cat si despre adaptarile legislative pentru pasuni.

Mai multe>>

Ministrului agriculturii va efectua o misiune economica in Argentina

misiune economica MADR in ArgentinaLa invitatia ministrului Agroindustriei din Republica Argentina, Ricardo Buryaille, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, va realiza o vizita oficiala la Buenos Aires in perioada 27 - 30 iulie 2016. Domeniile de interes pentru partea argentiniana se refera la cercetarea agricola, soia, producerea de biocombustibili, agricultura ecologica, biotehnologii, zootehnie, resursele de care dispune tara noastra pentru sectorul agricol, inclusiv fonduri europene.

Mai multe>>

UE este cel mai mare exportator de produse agroalimentare la nivel mondial

UE este cel mai mare exportator de produse agroalimentare la nivel mondialUniunea Europeana isi confirma pozitia de lider mondial in ceea ce priveste exportul de produse agroalimentare, care a ajuns la 129 de miliarde EUR in 2015, reprezentand peste 7 % din totalul marfurilor exportate din UE. Exporturile de produse agricole din UE au ajuns la 129 miliarde EUR in 2015, dupa o crestere anuala de 5,7 %, plasand UE pe primul loc in clasamentul exportatorilor de produse agroalimentare la nivel mondial, cu un excedent comercial net de 16 miliarde EUR. Exporturile agricole au vizat in special vinurile, cerealele, carnea, uleiul de masline si produsele lactate.

Mai multe>>

APIA invita fermierii sa participe la misiunea comisarului Phil Hogan in tarile asiatice

APIA invita fermierii sa participe la misiunea comisarului Phil Hogan in tarile asiaticeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza cu privire la misiunea comerciala la nivel inalt, condusa de Comisarul Phil Hogan, in perioada 02 - 09 noiembrie 2016 in urmatoarele tari din Asia: Vietnam, Singapore si Indonezia. Cei interesati pot alege sa participe la intreaga misiune sau numai la anumite parti ale acesteia, conform urmatorului program:

Mai multe>>

Federatia Oierilor de Munte deschide piata din Europa de Vest pentru Ovine

Federatia Oierilor de Munte - parteneriat export ovine in Europa de VestIntr-un proiect agreat si sustinut de M.A.D.R., s-a realizat parteneriatul dintre ROM Sélection si Mouton Vendeen (organizatiile crescatorilor de ovine din zona muntoasa a Frantei) si Federatia Oierilor de Munte din Romania. In urmatoarea perioada vor sosi in fermele oierilor din Romania berbeci pentru reproductie din Franta, iar in 2017 se vor deschide in Romania cel putin 2 ferme pilot, astfel ca incepand cu 2018 sa asiguram toate conditiile pentru exportul carnii de miel in Franta si pietele din Europa de Vest.

Mai multe>>

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>