Credite si finantari in agricultura

Adeverinte de creditare pentru solicitantii ANT in sector zootehnic din campania 2016

Adeverinte de creditare pentru solicitantii subventiilor la animale ANTZ din campania 2016Intr-un recent interviu, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a vorbit despre facilitatile pe care institutia le pregateste la inceputul anului viitor pentru fermierii care activeaza in sectorul zootehnic si pentru care nu s-a acordat plati in avans pentru campania 2016 si nici plati integrale sau finale, incepand cu 1 decembrie 2016.

Mai multe>>

Grupul Patria celebreaza Ziua Microfinantarii alaturi de agricultorii din Vidra, Baleni si Fierbinti

Grupul Patria - Microfinantari agricultoriPatria Bank si Patria Credit sustin microfinantarea, alaturandu-se initiativei europene lansata de European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC), si sarbatoresc in data de 20 octombrie, Ziua Microfinantarii, alaturi de comunitatile de agricultori din Vidra, Baleni si Fierbinti pentru un dialog despre oportunitati de crestere a micilor si marilor afaceri locale. Un moment special il reprezinta oferirea unui training introductiv in social media, pus la dispozitie participantilor la evenimente si tuturor celor interesati, prin transmisiune in direct din Vidra si online streaming pe site-ul Patria Bank.

Mai multe>>

good.bee Credit: Primul IFN care acorda credite fermierilor eligibili pentru subventia APIA

good bee Credit pentru fermieri pentru subventia APIAgood.bee Credit IFN S.A., cea mai mare institutie financiara nebancara de microfinantare din Romania, parte a grupului Erste, anunta semnarea conventiei specifice in vederea acordarii de credite fermierilor eligibili pentru schemele de sprijin implementate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Schema de plata unica pe suprafata (SAPS) si Masuri aferente Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte de creditare pentru beneficiarii platilor de bunastarea animalelor

Adeverinte APIA de creditare pentru beneficiarii platilor de bunastarea animalelorAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor, care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA, pentru anul de cerere 2016.

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverintele prin care fermierii pot contracta credite

APIA - adeverinte punte - subventii campanie 2016 - credite agricole pentru fermieriAPIA, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a demarat eliberarea adeverintelor punte, pe baza carora fermierii romani se pot imprumuta de la banci in contul subventiilor. Fermierii care se califica pentru un imprumut de la banca, garantat cu adeverinta punte, sunt beneficiarii urmatoarelor scheme de plata: schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu sau plata pe inverzire si masurile de dezvoltare rurala din campania 2016.

Mai multe>>

Credite agricole: APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor din Campania 2016

Adeverinte APIA Credite agricultura - beneficiari plati subventii Campania 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata (schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu si masurile de dezvoltare rurala), implementate de Agentie in cadrul Campaniei 2016, respectiv pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la insitutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA.

Mai multe>>

Campanie promotionala CEC Bank la creditul pentru achizitia de teren pentru productia agricola

CEC Bank - credit achizitie de teren pentru productia agricolaCEC Bank deruleaza pana la data de 31.10.2016 o campanie promotionala la creditul pentru achizitia de teren pentru productia agricola. In cadrul campaniei, creditul beneficiaza de o dobanda avantajoasa, stabilita in functie de indicele ROBOR 6M, plus o marja cuprinsa intre 3,25% si 5,25%.

Mai multe>>

15 milioane de euro pentru finantarea proiectele de mici dimensiuni implementate de IMM-urile din agricultura

15 milioane de euro pentru finantarea proiectele de mici dimensiuni implementate de IMM-urile din agriculturaBanca Europeana de Investitii (BEI) a oferit vineri, 29 iulie, un imprumut de 15 milioane de euro companiei Agricover Credit IFN pentru a finanta proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol. Este primul acord incheiat in Romania in cadrul Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investitii pentru Europa (#investEU), lansat de Comisia Juncker.

Mai multe>>

Luc Beiso a fost numit in functia de CEO al Credit Agricole Bank Romania S.A.

Credit Agricole Bank Romania Luc Beiso - CEOCredit Agricole Bank Romania, subsidiara a grupului international Crédit Agricole S.A., anunta azi numirea domnului Luc Beiso in functia de Chief Executive Officer (CEO). Dl. Luc Beiso il inlocuieste pe dl. Pierre Martin care se retrage din functia de CEO, dar va continua sa fie Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Credit Agricole Bank Romania.

Mai multe>>

Pachetului de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate

Pachet de masuri dezvoltare clasa de mijloc la satePachetul guvernamental ”Clasa de Mijloc la Sate” isi propune sa vina cu solutii inovatoare de dezvoltare economica pentru clasa de mijloc la sate, prin valorificarea fondurilor europene, simplificarea legislativa, implementarea masurilor deja existente introduse de reforma PAC (orientate spre agricultura de mijloc) si implementarea unor masuri noi, cum ar fi: acordarea de vouchere pentru zilieri si mestesugari independenti (metoda simplificata de plata a taxelor); dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic agricol, implementarea programului National 'Primul Utilaj Agricol'; constituirea unor instrumente de garantare si creditare din surse nationale (inclusiv microcreditare); dezvoltarea economiei rurale prin eco si agro-turism.

Mai multe>>

Garantii pentru finantarea societatilor si cooperativelor agricole

Garantarea creditelor de finantare a Asociatiilor AgricoleFNGCIMM va acorda in parteneriat cu CEC Bank garantii pentru o noua categorie de beneficiari - societati agricole si cooperative agricole. Astfel, societatile agricole si cooperativele agricole care desfasoara activitati economice vor completa beneficiarii traditionali ai FNGCIMM, reprezentati de IMM-uri definite potrivit Legii nr. 346/14.07.2004, privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Mai multe>>

Intalnire de lucru MADR-AFIR-ARB pentru a facilita accesul beneficiarilor la fondurile PNDR

PNDR protocol de colaborare MADR-AFIR-ARBAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a organizat, vineri, 29 ianuarie intalnirea de lucru dintre reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si cei ai Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). Evenimentul este parte a intalnirilor periodice ca urmare a semnarii protocolului de colaborare interinstitutional. La eveniment au participat Directorul General AFIR, domnul Andras SZAKAL, Gheorghita CORBU, consilier al ministrului agriculturii, precum si directori ai directiilor tehnice de specialitate din Agentie.

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii masurilor compensatorii de dezvoltare rurala

APIA Adverinte credite plati mediu agricultura eco zone defavorizateAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole (M10 Agro-mediu si clima, M11 agricultura ecologica si M13 zone defavorizate) - Campania 2015, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia.

Mai multe>>

Veneto Banca ofera credite beneficiarilor de subventii APIA

Credite agricole Veneto Banca beneficiari subventii APIAVeneto Banca a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) convenṭii privind acordarea de credite crescatorilor de animale, atat celor ce primesc ajutoare naṭionale in sectorul zootehnic pentru speciile bovine si ovine/caprine, cat si beneficiarilor Masurii 215 - Plaṭi privind bunastarea animalelor – Pasari (anul II de angajament sesiunea II si anul IV de angajament sesiunea I).

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte de creditare si fermierilor pentru care controlul pe teren nu este finalizat

adeverinte de creditare APIA plati fermieri SAPS si redistributiveAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributive – Campania 2015, care sunt in esantionul de control pe teren si pentru care controlul pe teren nu este finalizat.

Mai multe>>

APIA continua eliberarea adeverintelor de creditare pentru beneficiarii SAPS + redistributive si beneficiarii ANT 2015

adeverinte de creditare APIA plati SAPS redistributive si ANT 2015APIA va continua eliberarea adeverintelor de creditare pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributiva – Campania 2015, care nu au beneficiat de plata in avans, si pentru beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii (ANT) in sectorul animalier, la speciile bovine, ovine si caprine, pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile comerciale care au incheiat Conventii cu APIA.

Mai multe>>

Garantiile FNGCIMM faciliteaza accesul la finantare pentru beneficiarii APIA

FNGCIMM garanteaza finantarea pentru beneficiarii APIAFNGCIMM continua facilitarea accesului la finantare pentru antreprenorii din domeniul agricol prin dezvoltarea parteneriatului cu bancile finantatoare si Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura. FNGCIMM a semnat cu Piraeus Bank si APIA, Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurii 215 - plati privind bunastarea animalelor, pasari, precum si pentru beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul zootehnic la speciile bovine si ovine/caprine 2015.

Mai multe>>

Agricover „De 15 ani, sprijinim dezvoltarea fermierilor performanti”

Agricover aniverseaza 15 ani de activitateAgricover, platforma de solutii integrate pentru agricultura si una dintre cele mai importante companii cu capital romanesc din domeniu, aniverseaza 15 ani de activitate. Incepand cu anul 2000, compania a dezvoltat un model de business performant, care acopera intregul lant valoric de la insamantare, la recoltare si valorificare, pana la procesare. Inceputul a fost facut in segmentul productiei vegetale si, ulterior, in cel zootehnic.

Mai multe>>

Credite agricole: APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor pentru bunastarea pasarilor

Credite Agricole - Adeverinte APIA PasariAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 — Plati privind bunastarea animalelor — pachet b — pasari, sesiunea II de depunere — anul II de angajament si sesiunea I de depunere — anul IV de angajament, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

FNGCIMM garanteaza creditele pentru beneficiarii ANT, speciile bovine, ovine si caprine 2015

FNGCIMM garanteaza creditele ANT bovine ovine caprineFNGCIMM a semnat cu UNICREDIT BANK, EXIM BANK, CEC BANK si Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul zootehnic la speciile bovine si ovine/caprine 2015. Semnarea acestor documente permite clientilor accesarea unor credite garantate in procent de maxim 80% de catre FNGCIMM, in baza adeverintei eliberate de APIA.

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii ANT bovine si ovine/caprine care doresc sa acceseze credite

Adeverinte credite agricole ajutor national tranzitoriu bovine ovine si caprineAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, la speciile bovine si ovine/caprine, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia.

Mai multe>>

Agricover Credit isi continua extinderea si deschide o sucursala in Braila

Agricover credit extindere sucursaleAgricover Credit inaugureaza o noua sucursala la Braila, aceasta fiind a treia dintr-o serie de sucursale pe care compania intentioneaza sa le deschida in perioada urmatoare. Dupa extinderea in doua regiuni agricole cheie, prin deschiderea sucursalelor din Slobozia si Iasi, Agricover Credit isi continua linia strategica ce vizeaza eficienta operationala si proximitatea fata de clienti, prin explorarea unei noi zone cu potential de crestere.

Mai multe>>

Garantarea creditelor pentru finantarea sistemelor de irigatii prin Sub-masura 4.3 din noul PNDR

credite finantare sisteme de irigatii fonduri PNDR 2014-2020FNGCIMM sprijina proiectele Organizatiilor si Federatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI/FOUAI) prin garantarea creditelor necesare implementarii proiectelor de investitii. In vederea sustinerii implementarii proiectelor finantate din PNDR, FNGCIMM a initiat demersuri catre Ministerul Agriculturii in vederea includerii Organizatiilor si Federatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI/FOUAI) in categoria beneficiari eligibili conform Legii nr.218/2005.

Mai multe>>

FNGCIMM se implica in sprijinirea proiectelor beneficiarilor publici ai PNDR 2014-2020

Credite finantare beneficiari publici PNDR 2014-2020Incepand cu 2015, FNGCIMM se va implica mai mult in garantarea creditelor beneficiarilor publici ai Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Asttfel, acest lucru va duce la cresterea atat a numarului de beneficiari, cat si a efectului de multiplicare pe care il genereaza utilizarea schemelor de garantare in absortia fondurilor europene, avand un impact direct asupra cresterii economice in general si asupra dezvoltarii si diversificarii economiei rurale in special.

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte pentru crescatorii de porci care doresc sa acceseze credite

Adeverinte APIA credite agricultura - crescatori de porcineAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine, sesiunea I de depunere - anul IV de angajament si pentru sesiunea III de depunere - anul II de angajament care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

Adeverinte APIA pentru beneficiarii platilor unice pe suprafata si redistributive, care doresc sa acceseze credite agricole

Adeverinte APIA credite agricole plati pe suprafataAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, incepand cu data de 16 septembrie 2015 elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata si beneficiarii Platii redistributiva – Campania 2015, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

FNGCIMM garanteaza creditele acordate de Banca Comerciala Carpatica beneficiarilor masurii 215 - pasari

Credite Masura 215 pasariFNGCIMM a semnat cu Banca Comerciala Carpatica si Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura un act aditional la Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor - pasari, aferente sesiunii I - anul III de angajament. Semnarea acestui document permite clientilor Bancii Comerciale Carpatica accesarea unor credite garantate in procent de maxim 80% de catre FNGCIMM, in baza adeverintei eliberate de APIA.

Mai multe>>

FNGCIMM se alatura AFIR pentru sustinerea beneficiarilor masurilor din noul PNDR 2020

FNGCIMM credite agricultura garantare beneficiari fonduri PNDR 2014-2020Consecvent misiunii sale, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii este pregatit sa sustina accesul la creditare al intreprinzatorilor din sectorul agricol si din zona rurala, punand la dispozitia acestora oferta sa de garantare, care poate acompania masurile si submasurile din Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, lansate in luna iulie a acestui an.

Mai multe>>

Beneficiarii adeverintelor APIA pot obtine cu usurinta credite, apeland la garantia FNGCIMM!

Credite agricole pentru fermieri prin FNGCIMMFNGCIMM informeaza beneficiarii masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor – pachet b - pasari, sesiunea I de depunere - anul III de angajament ca, in baza adeverintei eliberate de APIA, pot accesa credite garantate de FNGCIMM in procent de maxim 80%.

Mai multe>>

Adeverinte APIA pentru beneficiarii M215 – bunastarea pasarilor, care doresc sa acceseze credite agricole

Adeverinte APIA credite fermieri bunastarea pasarilorAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari, sesiunea I de depunere - anul III de angajament, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

Obtinerea creditelor pentru asigurarea cofinantarii in cadrul proiectelor europene

Obtinere credite cofinantare fonduri agricole europeneProcesul de obtinere a creditelor bancare pentru cofinantarea proiectelor realizate cu bani europeni poate fi simplu si rapid, daca solicitantul tine cont de anumite conditii. De baza este ca acesta sa poate oferi bancii raspunsuri pertinente la intrebarile legate de proiectul pentru care doreste cofinantare. In medie, un proiect bun poate obtine cofinantare prin credit bancar in doua, maximum trei saptamani, daca actele sunt complete.

Mai multe>>

Sprijin UE pentru IMM-urile din Romania: FEI si Libra Internet Bank au semnat acorduri in beneficiul companiilor

Acord Libra Internet Bank - FEIFondul European de Investitii si Libra Internet Bank au semnat primul contract de imprumut garantat sub programul UE pentru competivitatea intreprinderilor mici si mijlocii si au extins microfinantarile sub programul Progress Microfinance, cu fonduri de la Uniunea Europeana. Acordul COSME va facilita o crestere a volumului de imprumuturi acordate IMM-urilor de Libra Internet Bank in urmatorii 3 ani, prin reducerea semnificativa a cerintelor colaterale pentru solicitanti. Se asteapta ca sprijinul Uniunii Europene sa fie utilizat pentru un portofoliu de 53 milioane de euro, in beneficiul a peste 1.650 de companii.

Mai multe>>

PNDR: Posibilitati de cofinantare pentru proiectele europene prin IFN

Cofinantare IFN pentru proiecte europene PNDRAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale face precizarea ca beneficiarii PNDR pot incheia acorduri de finantare sau de garantare cu Institutiile Financiare Nebancare (IFN), fara a exista obligatia ca respectivele IFN sa fie inscrise in vreo asociatie de profil. Astfel, beneficiarii PNDR pot colabora cu IFN inclusiv pentru a asigura garantarea avansului necesar pentru demararea proiectelor finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, cu conditia insa ca respectivul IFN sa fie inregistrat in Registrul Special al Bancii Nationale a Romaniei.

Mai multe>>

Crédit Agricole Bank ofera clientilor sai accesul la 500 de noi bancomate in Romania prin intermediul unui parteneriat cu Euronet

Credit Agricole parteneriat Euronet bancomateCrédit Agricole Bank Romania si Euronet Services Romania, proprietar al celei mai mari retele de ATM-uri independente din tara, au semnat un acord prin care detinatorii de carduri Crédit Agricole au posibilitatea de a utiliza cele aproximativ 500 de bancomate Euronet in aceleasi conditii financiare ca la bancomatele proprii Crédit Agricole Bank.

Mai multe>>

Noul PNDR si oportunitatile pentru agricultura biologica dezbatute la conferinta Strategiile pentru dezvoltarea agriculturii in Romania

Conferinta Strategii pentru dezvoltarea agriculturii romanestiIn data de 3 iunie 2015, Camera de Comert Italiana pentru Romania cu sprijinul Ambasadei Italiei la Bucuresti si al Agentiei ICE Bucuresti au organizat conferinta "STRATEGIILE PENTRU DEZVOLTAREA AGRICULTURII IN ROMANIA: Instrumente financiare si oportunitati de piata", in cadrul Hotelului Radisson Blu Bucuresti, Sala Atlas 2.

Mai multe>>

Libra Internet Bank lanseaza creditul pentru legumicultori in prezenta fermierilor de la Agriplanta

Libra Internet Bank creditul pentru legumicultoriLibra Internet Bank participa, in perioada in 4 - 7 iunie 2015, la targul Agriplanta, in Fundulea, judetul Calarasi, unde va lansa cel mai nou produs pentru fermieri - Creditul pentru legumicultori.

Mai multe>>

Romania, cu sprijin de la Banca Mondiala, se pregateste sa-si exploateze potentialul agricol in Europa

sprijin sector agricol romanesc Banca MondialaMADR si Banca Mondiala organizeaza la Bucuresti o conferinta la nivel inalt pentru a prezenta viziunea pe termen mediu si lung in sectorul rural din Romania. Evenimentul are loc la hotelul Radisson Blu, pe 3 iunie 2015. Romania este printre cele mai bine dotate tari europene in ceea ce priveste terenurile, apa si resursa umana. In cadrul conferintei, actorii interesati vor discuta provocarile actuale ale agriculturii si dezvoltarii rurale din Romania, pentru ca potentialul tarii sa poata fi exploatat din plin in contextul tendintelor europene si globale.

Mai multe>>

Q&A Banca Transilvania - Intrebarile fermierilor primesc raspuns de la specialistii in finantari agricole

Banca Trasilvania Agribusiness finantari agricoleDragi fermieri, Banca Transilvania, prin intermediul Departamentului Agribusiness, va prezinta intrebarile primite cel mai des de banca noastra din partea fermierilor.

Mai multe>>

Investitiile in agricultura, fondurile europene si o abordare… bancara

Investitiile agricole fondurile europene si o abordare bancaraRitmul si consistenta abordarii problemei finantarii proiectelor de investitii in agricultura au crescut in ultima perioada, toti actorii implicati in sectorul agricol, industria alimentara, autoritati, fonduri de garantare, asiguratori sau banci comerciale acordand importanta cuvenita unui sector in rapida si substantiala schimbare. Ca in orice dezbatere publica de interes national, plecam de la premisa ca cei implicati dispun de argumentatia necesara sustinerii punctelor lor de vedere, astfel ca, in cele ce urmeaza putem expune, foarte punctual si fara pretentia de a atinge toate fatetele problemei, cateva consideratii asupra abordarii unei banci cu privire la finantarea agriculturii.

Mai multe>>

CEC Bank, noi produse de finantare in parteneriat cu APIA

Finantare CEC Bank APIA Credit agricolContinuand politica de sustinere a sectorului agricol, CEC Bank lanseaza noi produse de finantare, dezvoltate in baza celui de-al XXXV-lea parteneriat cu APIA si destinate beneficiarilor masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine, anul I, sesiunea III si anul III, sesiunea II. Dobanzile practicate sunt cuprinse in prezent intre 5,78% si 6,03%, in functie de situatia economico-financiara a clientului.

Mai multe>>

Dezvoltare rurala: Garantarea investitiilor private in mediul rural

Finantare agricultura rurala BEI CEAccesul agricultorilor romani la finantare va fi imbunatatit printr-un nou instrument de garantare pentru agricultura, prezentat de Comisa Europeana si Banca Europeana de Investitii (BEI).

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte pentru finantarea activitatii beneficiarilor Masurii 215 - Pasari

Adeverinte credite Masura 215-PasariAPIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor - pachet b - pasari, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

Adeverinte pentru beneficiarii platilor de bunastare a porcinelor, care intentioneaza sa acceseze credite

Creditare plati bunastarea porcinelorAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

FNGCIMM continua procesul de semnare a conventiilor tripartite cu APIA si bancile partenere

Credite agricultura bunastarea pasarilorUnicredit Tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank se alatura bancilor care vor acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurii 215 - Plati privind bunastarea pasarilor. De astazi agricultorii vor putea accesa credite cu garantie FNGCIMM, apeland la una din cele sapte banci partenere: CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Transilvania, Exim Bank, Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank, urmand ca alte banci sa se alature in zilele urmatoare.

Mai multe>>

FNGCIMM garanteaza creditele acordate de CEC Bank beneficiarilor masurii 215 - pasari

Credite Masura 215 pasariFNGCIMM a semnat cu CEC Bank si Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor - pasari, aferente sesiunii II - anul I de angajament si sesiunii I - anul III de angajament.

Mai multe>>

Adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – pasari (sesiunea II, anul I de angajament) care intentioneaza sa acceseze credite agricole

Credite fermieri pasari-Masura 215Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand cu 02 februarie 2015 elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari (sesiunea II, anul I de angajament) care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverintele pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea pasarilor

Adeverinte credite Bunastare PasariAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand de astazi, 29 ianuarie 2015, va elibera adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari (sesiunea I, anul III de angajament) care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

BRISE CAPITAL GROUP IFN a acordat primul credit

Credite agricole BRISE CAPITAL GROUP IFNBrise, cel mai mare trader si integrator de agrobusiness cu capital 100% romanesc, a obtinut de la BNR autorizatia de functionare pentru societatea financiara non-bancara BRISE CAPITAL GROUP IFN S.A, adresata sectorului agricol romanesc. Astazi 29 octombrie 2014, compania a semnat primul contract de creditare.

Mai multe>>

Libra Internet Bank ajuta fermierii din Romania sa-si finanteze investitiile in agricultura

Libra Bank investitii in agriculturaLibra Internet Bank ofera solutii rapide de finantare fermierilor din Romania care doresc sa achizitioneze teren agricol, la costuri avantajoase si dobanzi reduse, pe o perioada de maxim 15 ani.

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte crescatorilor de ovine si caprine care intentioneaza sa acceseze credite agricole

APIA adeverinte credite ovine caprineAPIA elibereaza adeverinte pentru accesarea creditelor beneficiarilor ajutoarelor nationale tranzitorii (ANT) la ovine/caprine. Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primelor pe exploatatie si pe cap de animal la care sunt indreptatiti potrivit prevederilor legale.

Mai multe>>

Credite agricole: Se elibereaza adeverintele pentru beneficiarii Masurii 215 - Bunastarea pasarilor

Adeverinte APIA credite agricole pasariAPIA va elibera, de saptamana viitoare, adeverinte pentru fermierii beneficiari ai Masurii 215 – Plati privind bunastarea pasarilor, care intentioneaza sa acceseze credite.

Mai multe>>

De saptamana viitoare APIA va elibera adeverintele pentru crescatorii de porcine

Adeverinte APIA - Credite porcineAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca incepand de saptamana viitoare va elibera adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor - pachet a - porcine, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

APIA elibereaza adeverinte crescatorilor de bovine pentru finantarea activitatilor curente

APIA adeverinte credite crescatori de bovineAPIA informeaza beneficiarii pentru ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, la specia bovine, ca elibereaza adeverinte pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia. Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primelor pe exploatatie si pe cap de animal la care sunt indreptatiti potrivit prevederilor legale.

Mai multe>>

PNDR 2014-2020: Optimizarea legislatiei pentru finantarea fermierilor si fermelor de familie

finantarea fermierilor si fermelor de familieIn perspectiva Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, Guvernul a aprobat astazi o Ordonanta de urgenta prin care se modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor. Noile modificari vizeaza achizitiona terenurilor agricole, schimbarea bazei de calcul a fermei de familie de la UDE la valoarea standard a productiei agricole (SO), precum si acordarea de garantii pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene.

Mai multe>>

Crescatorii de bovine pot lua credite si finantari pe baza adeverintelor eliberate de APIA

Adeverinte APIA pentru credite bovineIn urma demersurilor intreprinse de Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P) in calitate de organizatie reprezentativa pentru crescatorii si exportatorii de bovine si ovine din Romania, ministerul agriculturii a acceptat propunerea privind emiterea de adeverinte pentru crescatorii de bovine care beneficiaza de schema de Ajutor National Tranzitoriu.

Mai multe>>

Fermierii trebuie sa se asocieze in intreprinderi comerciale mai mari pentru a fi profitabile

Asocierea fermierilorFermierii cu exploatatii agricole mici ar trebui sa gaseasca o formula de asociere, de infiintare a unor intreprinderi comerciale care sa fie viabile pe piata, pentru a crea o afacere profitabila si care sa poata atrage finantari bancare, a afirmat Adrian Lisandru, director comercial la BRD, la conferinta Mediafax Talks about Agriculture.

Mai multe>>

Sfaturi de la bancheri pentru fermierii care vor sa-si dezvolte afacerea

Sfaturi de la bancheri pentru fermieriAgricultura a inregistrat o crestere in ultimii 5 ani, atat din punct de vedere al productiei, cat si al suprafetei. Ce potential credeti ca are acest domeniu? Ce solutii de creditare sunt?.

Mai multe>>

Credit Agricole Bank Romania prefinanteaza subventiile APIA

Credit Agricole prefinanteaza subventii APIACredit Agricole Bank Romania a semnat conventiile cu APIA, FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) si FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii) in vederea finantarii fermierilor ce beneficiaza de subventii APIA in cadrul schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) — campania 2014.

Mai multe>>

FNGCIMM demareaza garantarea creditelor accesate de beneficiarii APIA, Campania SAPS 2014

FNGCIMM credite SAPSProducatorii agricoli, beneficiari ai Schemei de Plata Unica pe Suprafata – Campania 2014, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la CEC Bank pot accesa garantia FNGCIMM in vederea facilitarii obtinerii finantarilor destinate acoperirii necesarului de lichiditati.

Mai multe>>

APIA: Adeverinte pentru accesarea creditelor de catre beneficiarii platilor pe suprafata 2014

Credite APIA-plati suprafataAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, incepand cu data de 06.08.2014, va elibera adeverinte pentru beneficiarii Schemei de Plata Unica pe Suprafata – Campania 2014, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Mai multe>>

Noutati

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

10-01-2017 Stiri agricole

INS realizeaza o ancheta privind structura exploatatiilor agricole din Romania

Institutul National de Statistica efectueaza Ancheta Structurala in Agricultura 2016 (ASA 2016), in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1166/2008 al Parlamentului European si al Consiliului, privind structura exploatatiilor agricole. Culegerea datelor in teren se va desfasura in perioada 10 ianuarie - 10 februarie 2017. Mai multe>>

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

06-01-2017 Ajutor de stat

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

MADR propune o Ordonanta pentru instituirea unor scheme de ajutoare de minimis/ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare in domeniul agriculturii si al cresterii animalelor. Incepand cu anul 2017, se stabilesc ca produse deficitare carnea de porc si tomatele. Mai multe>>

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

05-01-2017 Stiri agricole

300 de locuri de munca in Portugalia pentru recoltare de zmeura

Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca - ANOFM anunta ca sunt 300 de locuri de munca in domeniul agricol (recoltare zmeura) in Portugalia prin intermediul Retelei EURES, respectiv 280 de culegatori zmeura si 20 sefi de echipa. Mai multe>>