Idei si oportunitati de afaceri agricole

Sprijin specializat pentru producatorii din Romania

Lidl - Sprijin specializat pentru producatorii din Romania - Cultivat in Romania specific romanesc„Cultivat in Romania, specific romanesc” este platforma lansata special pentru producatorii locali de fructe si legume de catre Lidl Romania, aflat in top 3 retaileri din tara noastra. Dezvoltat inca de la sfarsitul anului 2015 in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB), proiectul este o continuare a dorintei companiei de a incuraja prezenta produsului romanesc la raft si de a le oferi consumatorilor gustul autentic romanesc.

Mai multe>>

Evenimentul "PROMOVAM IMPREUNA Agro-Afaceri cu Gust Romanesc!" la a doua editie

Evenimentul PROMOVAM IMPREUNA Agro-Afaceri cu Gust Romanesc - produse agroalimentare romanestiJoi, 15 decembrie, a avut loc, cea de-a II-a editie a evenimentului cu motto-ul ”PROMOVAM IMPREUNA Agro-Afaceri cu Gust Romanesc!” prin care se promoveaza produse agroalimentare romanesti din oferte locale reprezentative, in cadrul unor echipe harnice si dinamice de studenti, respectand cu atentie un plan de lucru laborios, cu numeroase cerinte de indeplinit (deplasari anevoioase in teren, realizarea de interviuri, studierea pietei, campanii promotionale s.a.).

Mai multe>>

Prima de 1.500 euro/an pentru stimularea cresterii dimensiunii exploatatiilor agricole si a comasarii terenurilor

Prima de 1500 euro pe an pentru fermierii care cedeaza exploatatia agricolaIn perioada 15 decembrie 2016 – 15 mai 2017 va fi deschisa prima sesiune de depunere a proiectelor pentru submasura (sM) 6.5 Schema pentru micii fermieri din PNDR 2020. Beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii care au aplicat cel putin un an Schema simplificata pentru micii fermieri din Pilonul I si care doresc sa cedeze exploatatia agricola prin contract de arenda pe minim 20 de ani sau prin contract de vanzare - cumparare. Acestia sunt eligibili pentru a incasa o prima de pana la 1.500 euro/an, care va fi platita pana in decembrie 2020.

Mai multe>>

Atelier regional Iasi si Craiova - Finantari disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”

Finantari disponibile prin Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti - IasiMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor organizeaza joi, 15 decembrie 2016, la Iasi si la Craiova un atelier regional in cadrul caravanei pentru promovarea finantarilor disponibile prin Proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. Incepand din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investitii, care vizeaza finantari pentru infrastructura de management al gunoiului de grajd, precum si plantari de perdele de protectie vegetala intre terenurile agricole si cursurile de apa.

Mai multe>>

Romania, intre primii 10 producatori mondiali de nuca

Producatorii romani de nuca se afla printre primii 10 producatori mondiali de nuciCel mai mare producator de nuci din lume este China, dar nucul a fost si va ramane multa vreme o specie de referinta pentru pomicultura romaneasca.

Mai multe>>

Calitatea solului si productivitatea agricola

Tehnologii agricole de imbunatatire a calitatatii solului si a productivitatii agricoleZiua Mondiala a Solului este una din zilele anului in care Organizatia Natiunilor Unite face apel la lumea intreaga pentru a constientiza rolul pe care solul il are in viata cotidiana. Fermierii cunosc deja rolul crucial pe care solul il are in dezvoltarea propriei ferme. Un nou proiect, SoilCare, identifica modalitati prin care, calitatea solului poate fi imbunatatita adoptand tehnici si sisteme de cultivare cu beneficii atat profitabilitatii fermei cat si mediului inconjurator.

Mai multe>>

Rezultatele cercetarii agricole romanesti sunt puse la dispozitia fermierilor

Oferta cercetarii stiintifice romanesti este acum la dispozitia fermierilor pentru a fi pusa in practicaVolumul "Oferta cercetarii stiintifice pentru transfer tehnologic in agricultura, industria alimentara si silvicultura" editia 2016, reprezinta o continuare a initiativei din anii precedenti, prin care, intr-o forma condensata, sunt puse la dispozitia unui larg cerc de utilizatori, principalele rezultate cu aplicabilitate practica obtinute in institutele si statiunile de cercetare agricola.

Mai multe>>

Cresterea populatiei in mediul urban determina o crestere a consumului de alimente ambalate

Caserole PET pentru ambalare carne proaspata sau congelata peste branza fructe sau legumeDe aceea, una dintre cele mai mari provocari ale momentului este ambalarea produselor proaspete pentru o perioada indelungata, fara a compromite siguranta, calitatea sau gustul proaspat al produsului ambalat. Fie ca este vorba despre carne proaspata sau congelata, peste sau fructe de mare, branza, fructe, legume, sau mancare gatita, gama de caserole PET denumita LIVING form este perfecta pentru a servi piata produselor alimentare.

Mai multe>>

MADR realizeaza un studiu de piata in sectorul vitivinicol pentru a sprijini producatorii romani

studiu de piata pentru sprijini producatorii romani vitivinicoliPentru a veni in sprijinul producatorilor romani, MADR a decis realizarea unui studiu de piata care sa cuprinda elemente legate de cererea si oferta de struguri si vin din Romania, dar si informatii despre distributie si consum, pe categorii de varsta, despre preturi ori standarde de calitate. Sectorul vitivinicol este unul dintre cele mai dezvoltate sectoare ale agriculturii, cu cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene in proportie de 98% pentru perioada 2007-2014, cu investitii importante in plantatii viticole dar si in tehnologie de ultima ora.

Mai multe>>

Vanzarea directa de produse traditionale si ecologice

Modalitati eficiente de vanzare directa a produselor traditionale si ecologiceProducatorii de produse traditionale si ecologice considera ca vanzarea directa este ceea care se adapteaza cel mai bine la structura lor de productie agricola.

Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina certificarea internationala de calitate si siguranta alimentara - GLOBAL GAP - Good Agricultural PracticesKaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017.

Mai multe>>

Hibrizi de porumb specializati pentru recolte profitabile si sigure

Semintele de porumb Biocrop - Hibrizi de porumb specializati pentru recolte profitabile si sigureCultivat ca planta alimentara, industriala si furajera, porumbul realizeaza cea mai mare productie totala de pe mapamond. Prin usurinta cu care este produs, recoltat si depozitat, a devenit de-a lungul timpului un reper in agricultura mondiala, inclusiv in Romania. Astfel, in 2016 ne-am situat pe locul I in Uniunea Europeana la suprafata cultivata cu porumb si floarea soarelui, cu 25% din total, si ocupam a doua pozitie in topul celor mai mari producatori de porumb recoltat in boabe intre economiile UE, dupa Franta.

Mai multe>>

Cum au reusit stanele romanesti sa intre in secolul 21 cu ajutorul elvetienilor?

Modele agricole sustenabile pentru zona montana a Romaniei - 6 stane romanesti moderneReteaua Nationala pentru Dezvoltare Rurala va prezinta un proiect de succes prin care un consortiu de ONG-uri romano-elvetiene a reusit sa aduca sase stane din zona montana in secolul 21. Proiectul „Modele agricole sustenabile pentru zona montana a Romaniei” a vizat construirea de stane si saivane, asigurarea independentei energetice prin resurse regenerabile, imbunatatirea managementului in ceea ce priveste pasunatul, dar si crearea brand-ului “De la munte”, sub umbrela caruia sa se comercializeze produse lactate de oaie.

Mai multe>>

Reuniunea Consiliului UE Agricultura si Pescuit: carnea de porc si produsele lactate au potentialul cel mai mare la export

Reuniunea Consiliului UE Agricultura si Pescuit  carnea de porc si produsele lactate - potential mare la exportMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat la reuniunea Consiliului Uniunii Europene - Agricultura si Pescuit - desfasurata in 14 si 15 noiembrie 2016 la Bruxelles, Belgia. Principalele teme au vizat Raportul Grupului operativ pentru pietele agricole, o analiza privind impactul concesiilor din acordurile de liber schimb asupra produselor agricole, cum ar fi CETA sau Mercosur si despre cercetarea si inovarea in domeniul agriculturii in Uniunea Europeana.

Mai multe>>

Impactul viitoarelor acorduri comerciale asupra sectorului agricol - Studiu CE

potentialul produselor agricole europene pe piata mondialaUn studiu economic ofera informatii pretioase cu privire la efectele potentiale ale unor acorduri comerciale viitoare si valideaza actuala abordare a UE de protejare sistematica a sectoarelor sensibile. Studiul ilustreaza potentialul produselor agricole europene pe piata mondiala, evidentiind totodata sensibilitatea anumitor sectoare agricole specifice.

Mai multe>>

Ferma Stautenhof din Germania - Un exemplu de ferma ecologica mixta

Ferma Stautenhof din Germania - ferma BIO mixtaIn Germania sunt 23300 ferme ecologice, ceea ce reprezinta 6% din totalul fermelor existente. Christoph si Beate Leiders detin o ferma ecologica, alegand la sfarsitul anilor 1990 sa treaca, prin conversie, de la productia conventionala la cea ecologica.

Mai multe>>

Comisia Europeana mareste bugetul pentru promovarea produselor agricole ale UE

Sprijin UE - Fonduri europene promovare produse agricoleIn 2017, producatorii din UE vor beneficia de un buget majorat in valoare de 133 de milioane EUR pentru a promova produsele agricole ale Uniunii in interiorul si in afara acesteia si pentru a gasi in continuare noi piete. Comisia Europeana a adoptat strategia 2017 de promovare a produselor agricole ale Uniunii, cu un buget total de 133 de milioane EUR, fata de cele 111 milioane EUR disponibile in 2016. Aceasta suma va cofinanta o serie de programe care vor viza, in majoritate lor, regiuni si tari terte, precum China, Orientul Mijlociu, America de Nord, Asia de Sud-Est si Japonia.

Mai multe>>

Inaugurarea instalatiei pilot de producere a biogazului de la Seini, proiect unic in Romania

Instalatie pilot de producere a biogazului de la Seini - Energie verde din gunoi de grajdJoi, 10 noiembrie 2016, la Seini a avut loc inaugurarea instalatiei pilot de produce a biogazului. Proiectul 'Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti' este implementat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Statia transforma gunoiul animalier de la fermele zootehnice din zona orasului Seini in curent electric.

Mai multe>>

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura

Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura - Conferinta 2016Efectele tot mai prezente ale schimbarilor climatice si nevoia de a fi competitivi pe o piata globala, ii determina pe agricultorii romani sa-si schimbe tehnicile de exploatare a solului pentru a face trecerea de la o agricultura extensiva la o agricultura durabila si performanta in acelasi timp. Prin urmare noi investitii au fost facute in tehnici de protejare a solului, de protectie a culturilor si managementul fermelor. CCIFER a organizat vineri, 4 noiembrie 2016, conferinta „Cresterea productivitatii - noi tehnologii in agricultura” in cadrul celei de-a 21a editii a targului Indagra.

Mai multe>>

Cum a ajuns Romania la cea mai mare crestere a productiei de vin din lume. Analiza KeysFin: In vino veritas!

Romania - cea mai mare crestere a productiei de vin din lumeVinul bun are nevoie de timp! Iar industria romaneasca de profil pare ca urmeaza aceeasi traiectorie. Dupa mai bine de 10 ani de convulsii, reorganizari si razboaie cu piata neagra, business-ul din sectorul viticol a ajuns aproape de maturitate, arata o analiza KeysFin. Dupa doi ani de scaderi consecutive, productia de vin a Romaniei a crescut cu 37%, la 4,8 milioane de hectolitri, iar numarul firmelor producatoare a ajuns la 217 companii certificate oficial. Afacerile din sectorul productiei viticole au atins, in 2015, nivelul de 680 de milioane de lei, iar in 2016 ar putea depasi nivelul de 723 de milioane de lei, inregistrat in 2013.

Mai multe>>

Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacere

BVV Trade Fair Brno - Sprijin pentru producatorii si exportatorii romani pentru gasirea de noi piete internationale de desfacereIn calitate de reprezentant oficial pentru Romania al BVV Trade Fair Brno — Republica Ceha, Bursa Romana de Afaceri ofera companiilor romanesti cu activitate in agricultura, industria alimentara, materiale de constructii, inginerie, masini si utilaje, etc., oportunitatea, ca prin participarea la targurile si expozitiile organizate intr-unul din cele mai importante Centre expozitionale internationale din centrul Europei, sa isi gaseasca noi parteneri de afaceri internationali si sa isi exporte produsele si serviciile pe diverse piete externe.

Mai multe>>

Noi oportunitati pentru exportul de carne din UE in Hong Kong

exportul de carne din UE in Hong KongPerspectivele pentru exporturile UE de carne catre Hong Kong au crescut in aceasta saptamana ca urmare a unui acord asupra cerintelor de certificare semnat intre Comisarul UE, Phil Hogan si Secretarul pentru Alimentatie si Sanatate din Hong Kong, Gregory Ko. Ambele parti au ajuns la un consens cu privire la masurile de simplificare a cerintelor de certificare pentru exporturile UE de carne catre Hong Kong.

Mai multe>>

Investitorii arabi, interesati de piata agricola din Romania

Investitorii arabi interesati de piata agricola din RomaniaMai multi oameni de afaceri din Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite vor sa intre pe piata agricola romaneasca. La GITEX 2016, cel mai mare targ din Orient, desfasurat la finele lunii octombrie, reprezentantii acestora s-au aratat interesati de starea terenurilor din Romania.

Mai multe>>

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola, dezbatute cu specialistii si furnizorii americani

Oportunitatile de finantare a proiectelor de dezvoltare rurala si agricola cu sprijinul specialistilor din SUAPeste 150 de participanti au fost prezenti astazi 2 noiembrie, 2016, la Forumul Virtual US-EU Agro-Finance For Southeast Europe - Oportunitati de finantare pentru dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania. Dl. Greg O’Connor, Consilier Comercial & Regional Superior pentru Europa de Sud-Est, (Ambasada SUA din Romania), a deschis dezbaterile subliniind disponibilitatea SUA pentru finantare si transfer de tehnologii si know-how in sprijinul agriculturii, pentru modernizare si dezvoltare rurala in aceasta zona a Europei.

Mai multe>>

Carrefour sprijina producatorii romani la editia din acest an a targului INDAGRA

Carrefour sprijina producatorii romani de fructe-legume la editia 2016 a targului INDAGRACarrefour participa pentru al patrulea an consecutiv la targul INDAGRA, cel mai important targ al industriei alimentare din Romania, lansand un mesaj de sprijinire a producatorilor romani, prin incurajarea parteneriatului dintre lantul de magazine si producatori, ca solutie pentru sustinerea agrobusiness-ului romanesc. In perioada 2-6 noiembrie, Carrefour isi asteapta vizitatorii la standul cu numarul 102, din pavilionul central Romexpo, dedicat produselor traditionale romanesti, care pun accentul pe gustul autentic si pe calitate.

Mai multe>>

Inovagria - solutia de management al fermei care ii ajuta pe agricultori sa-si depuna cererile de plata la APIA

INOVAGRIA - solutie IT de management performant al fermelor si de calculare a subventiilor si platilor APIA in agriculturaDepartamentul eAgriculture din cadrul SIVECO Romania lanseaza INOVAGRIA, cea mai noua solutie IT de management performant al fermelor. Cu ajutorul aplicatiei, fermierii vor putea sa calculeze valoarea estimata a subventiilor si sa depuna corect cererile unice de plata la APIA. Aplicatia permite fermierilor sa gestioneze toate procesele din ferma si sa evalueze performanta lor. De asemenea, SIVECO le pune la dispozitia fermierilor utilizarea gratuita a "Simulatorului de Subventii".

Mai multe>>

Specialistii din Israel evalueaza sistemul de control oficial al carnii romanesti de bovina si ovina

Israelul evalueaza sistemul de control oficial al carnii romanesti de bovina si ovinaCa urmare a demersurilor realizate in ultimii 3 ani de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2016 va avea loc o misiune de audit in Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii carnii de bovina si ovina. Vizita specialistilor israelieni reprezinta etapa finala a includerii tarii noastre pe lista statelor membre ale Uniunii Europene care pot exporta carne de bovina si ovina in Israel.

Mai multe>>

Semnarea acordului comercial CETA stabileste standarde ridicate pentru comertul mondial

Semnarea acordului comercial CETA - oportunitati pentru agricultori si producatorii de alimenteAstazi a fost semnat acordul economic si comercial cuprinzator dintre UE si Canada (CETA). Acordul le va permite exportatorilor europeni de produse industriale si agricole sa economiseasca peste 500 de milioane EUR pe an, creand noi oportunitati pentru agricultori si producatorii de alimente si va proteja pe deplin domeniile sensibile pentru UE.

Mai multe>>

Finantarea unitatilor de compostare in propriile gospodarii - MMAP propune Ghidul Compost

Finantarea statiilor de compostare in propriile gospodarii - MMAP propune Ghidul CompostMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor lanseaza in dezbatere publica Ghidul Compost, prin care cetatenii vor putea beneficia de finantare pentru gestionarea deseurilor biodegradabile in propriile gospodarii. Prin intermediul primariilor, fiecare gospodarile va putea beneficia de o unitate de producere a compostului din deseuri menajere biodegradabile, in functie de nevoi. Unitatile de compost vor fi special concepute pentru descompunerea aeroba a biodeseurilor si conversia in compost, care va putea fi utilizat ca fertilizator organic.

Mai multe>>

Premiul pentru inovatie EuroTier 2016 pentru 25 de produse inovatoare

EuroTier 2016 - utilaje instalatii si echipamente zootehnice inovative premiate la targul international de zootehnie de la HanovraUn comitet independent de experti numit de DLG (Societatea Germana pentru Agricultura) a stabilit castigatorii premiului pentru inovatie EuroTier dintre cele 251 de cereri aprobate pentru inovatii de produs. Premiile au fost atribuite unor produse inovatoare printre care: suplimente alimentare pentru pasari, pistol de curatare de inalta presiune, simplificarea sistemului de identificare a exemplarelor de bovine, module de monitorizare si hranire a viteilor, rularea automata a acoperisului pe silozuri mobile, monitorizarea in timp real a omogenitatii amestecurilor furajere, podele inovative pentru vite, noi sisteme de alimentare a purceilor, software 3D pentru cantarirea porcilor si multe altele.

Mai multe>>

Alocare de 28,6 milioane Euro pentru stagiile de practica in agricultura prin POCU

Finantare europeana pentru stagiile de practica in agricultura prin POCUElevii din liceele cu profil agricol, piscicol, veterinar, silvic si industria alimentara vor putea beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru stagii de invatare la locul de munca. Astfel, 28,6 mil. euro din Programul Operational Capital Uman (POCU) pot fi accesati in parteneriat de catre unitatile de invatamant si fermieri, inclusiv forme asociative din sectorul agro‐alimentar. In total, POCU dispune de o alocare de 47,8 mil. euro.

Mai multe>>

Crescatoria sateasca de 1000 de gaini outoare

Crescatoria la tara de 1000 de gaini outoare - mica ferma de gaini outoareExistenta micilor ferme de gaini outoare pe langa cele mari este posibila si chiar binefacatore in avicultura din tara noastra.

Mai multe>>

CCIA: Misiune economica in Regatul Hasemit al Iordaniei si Israel

Misiune economica pentru export produse agricole si animale in Regatul Hasemit al Iordaniei si IsraelIn perioada 15-18 Noiembrie 2016, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) va organiza o misiune economica in Regatul Hasemit al Iordaniei si Israel. Obiectivul acestei misiuni economice este facilitarea patrunderii pe pietele celor doua state a companiilor romanesti si intensificarea comertului de marfuri si servicii, cum ar fi: grau, conserve, ulei vegetal, produse lactate si animale vii – ovine.

Mai multe>>

Curs acreditat ANC de agricultura ecologica, pe 22-25 octombrie

Cursuri acreditate agricultura ecologicaO noua sesiune a cursului acreditat de agricultura ecologica se va desfasura pe 22-25 octombrie, in Bucuresti. Cursul se adresează atat celor care au experienta in agricultura ecologica, cat si celor care planuiesc deschiderea unei afaceri in domeniu, avand o tematică aplicata si discutii practice despre oportunitatile de dezvoltare ale unei ferme mixte.

Mai multe>>

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast Europe

Forumul Virtual US-EU Agro-Finance for Southeast EuropeAmbasada Statelor Unite in Romania – U.S. Commercial Service Office for Southeast Europe si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, cu sprijinul Centrului Expozitional Romexpo Bucuresti organizeaza Forumul VIRTUAL US-EU AGRO-FINANCE FOR SOUTHEAST EUROPE - Finantarea oportunitatilor de dezvoltare rurala in Bulgaria, Croatia si Romania la Targul INDAGRA, Sala Eminescu, in 2 Noiembrie 2016, orele 14:00 – 18:00.

Mai multe>>

Grupul Patria celebreaza Ziua Microfinantarii alaturi de agricultorii din Vidra, Baleni si Fierbinti

Grupul Patria - Microfinantari agricultoriPatria Bank si Patria Credit sustin microfinantarea, alaturandu-se initiativei europene lansata de European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC), si sarbatoresc in data de 20 octombrie, Ziua Microfinantarii, alaturi de comunitatile de agricultori din Vidra, Baleni si Fierbinti pentru un dialog despre oportunitati de crestere a micilor si marilor afaceri locale. Un moment special il reprezinta oferirea unui training introductiv in social media, pus la dispozitie participantilor la evenimente si tuturor celor interesati, prin transmisiune in direct din Vidra si online streaming pe site-ul Patria Bank.

Mai multe>>

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>