Animale de companie

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companie

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companieFressnapf, liderul pietei europene in comercializarea produselor pentru animale de companie, implineste toamna aceasta un an de la deschiderea primului magazin din Romania. Compania a lansat in ultimele 12 luni 22 de magazine, dintre care sase in Bucuresti si imprejurimi, si a creat, astfel, peste 150 de locuri de munca.

Citeşte mai departe...

Cele mai bune solutii pentru cei mai buni prieteni ai omului

Cele mai bune solutii pentru cei mai buni prieteni ai omuluiIn 2011, Forbes vorbea despre cainii care se rataceau pe strazile tarii noastre, Brigitte Bardot ii apara si in acest sens a trimis chiar o scrisoare presedintelui nostru pentru a-si exprima opozitia fata de masura eutanasierii lor, dar cu toate acestea, finalul a fost cel stiut de toata lumea. In anii care au urmat evenimentului, au aparut multe asociatii care aveau in vedere convingerea oamenilor cu privire la importanta crearii unui mediu sigur pentru aceste animale si a evitarii aceleiasi actiuni nefericite.

Citeşte mai departe...

Reguli privind vaccinarea antirabica a animalelor

Vaccinare antirabica animale de companieReamintim ca, Rabia (turbarea) este o boala produsa de un virus care afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) atat la animale cat si la oameni. Apare foarte rar la animalele domestice vaccinate, dar poate fi contractata foarte usor in cazul in care un animal domestic nevaccinat intra in contact cu un alt animal domestic, sau salbatic bolnav si este muscat de acesta.

Citeşte mai departe...

Alegerea unei nevastuici

Alegerea unei nevastuiciNevastuicile domestice din ziua de azi sunt intalnite intr-o gama variata de culori, de la albul pur la cafeniul ciocolatiu ca al herminei, argintiu si roscat-cenusiu. Unele nevastuici au picioarele albe, altele au corpul alb si capul si picioarele de culoare inchisa si exista si nevastuici siameze care, la fel ca si pisicile siameze, au picioarele si coada de culoare inchisa.

Citeşte mai departe...

Recomandari privind gestionarea cainilor fara stapan

Recomandari privind gestionarea cainilor fara stapanEste regretabil ca subiectul “cainilor fara stapan” este in atentia autoritatiilor cu decizie si a opiniei publice numai dupa evenimente tragice cu exceptia mass-mediei care a abordat destul de des acest subiect. Avand in vedere ca tema in discutie este valabila pentru toate localitatiile si pentru o mai buna informare a populatiei, din care o buna parte isi are partea de vina pentru inmultirea cainilor comunitari, reamintim ca:

Citeşte mai departe...

Displazia de sold – o problema intilnita frecvent la cainii de talie mare

Displazia de sold la cainiDisplazia de sold (care inseamna fie o malformatie fie o degenerare a articulatiei coxo-femurale sau soldului) este o boala genetica ereditara ce afecteaza de obicei rasele mari. Desi exista examene si regulamente in privinta inmultirii cainilor cu displazie, totusi aceasta problema apare la rasele de caini in proportii de 10%-40%. Rasele cele mai predispuse sunt rottweilerii, ciobanestii germani, labradorii si golden retrieverii, dar in general orice rasa mare este expusa.

Citeşte mai departe...

Monumentul ''Compasiune'' pentru cainele vagabond Malchik

10462611 974643932564837 8329857955211225246 nExista multe monumente semnificative in Moscova, dar unul mai special este intitulat "Compasiune", si este instalat in statia de metrou Mendeleevskaya.

Citeşte mai departe...

Caniche-ul un prieten devotat

Caniche-ul - pudelulCaniche-ul (Pudelul), artistul desavarsit, este un excelent caine de agrement fapt demonstrat de caracterul sau sensibil, devotamentul fara de pereche si fidelitatea fata de stapan, dar si inteligenta si receptivitatea la diferite tipuri de probe de dresaj la care este supus.

Citeşte mai departe...

Sfaturi la achizitionarea unui perus

Sfaturi la achizitionarea unui perusInainte de achizitionarea unui perus este bine sa aveti cateva cunostiinte elementare pentru a va asigura ca veti cumpara un exemplar tanar si sanatos. Iata cateva date care va vor orienta si ajuta:

Citeşte mai departe...

Australian Shepherd Dog - Ciobanescul australian modern

Australian Shepherd - Ciobanescul australianAustralian Shepherd Dog este un caine de marime medie, foarte inteligent, cu instincte de paza puternic dezvoltate fiind urmasul ciobanescului Australian timpuriu folosit cu eficienta la munca de ferma. Adora sa ia parte la activitatile zilnice ale familiei si chiar sa se plimbe cu masina alaturi de stapanii sai. Ca si caine ciobanesc, isi indeplineste cu sarguinta responsabilitatile. Nimeni nu stie mai bine decat el sa stranga turma!

Citeşte mai departe...

Reguli privind identificarea si miscarea animalelor de companie

identificarea si miscarea animalelor de companieAnimalele de companie (caini, pisici, dihori) pot circula in spatiul intracomunitar, numai daca indeplinesc cerintele de sanatate stipulate in Regulamentul C.E. 998/2003. In acest context, animalele de companie care parasesc teritoriul Romaniei, trebuie:

Citeşte mai departe...

Gusturi elevate

Pisicile au gusturi elevateSpre deosebire de miros, cu care se pot "lauda", pisicile au simtul gustului mai putin dezvoltat din cauza unui numar redus de receptori gustativi, 470, spre deosebire de caini (1.700) sau om (9.000).

Citeşte mai departe...

Sfaturi despre arici

sfaturi despre ariciChiar daca pare ciudat, si aricii pot fi animale de companie. Aricii apartin familiei Erinaceea, ordinul insectivore, si sunt inruditi cu cartitele. Cea mai distinctiva caracteristica a lor sunt acele. Cand sunt speriati sau cand dorm, aricii isi folosesc muschii abdominali pentru a se ghemui, expunand eventualilor pradatori o "minge" cu tepi.

Citeşte mai departe...

Saurr, cainele rege

DaneCr2O legenda scandinava se refere la regele Eysteinn care avea un caine cu numele Saurr.

Citeşte mai departe...

Atristocraticul ogar rusesc

Atristocraticul ogar rusescRasa veche, selectionata de nobilii rusi care posedau echipaje intregi cu astfel de caini pentru a vana lupi, vulpi si iepuri. Originea lor este foarte veche: peste 4000 de ani inaintea erei noastre.

Citeşte mai departe...

Ingrijirea animalelor de companie pe timpul verii

animal de companieVara reprezinta, pentru animalele de companie dvs. dragi, un moment de trezire in lumea care le inconjoara: aparitia de mirosuri si culori diverse; perioada de calduri si de fatari dar, in acelasi timp, este si un moment plin de pericole si disconforturi la tot pasul. Din acest motiv, cateva sfaturi sunt de ajutor pentru ca animalele dvs sa treaca, cu usurinta si siguranta, peste perioada de vara.

Citeşte mai departe...

Pisica – un vanator remarcabil

pisica-soarece resizePe parcursul vanatorii, pisicile dau dovada de multa rabdare, abilitate si siguranta. De multe ori, stau ore intregi in asteptarea prazii. Mirosul este unul dintre punctele forte ale pisicii, iar mustatile au un rol deosebit in timpul vanatorii. Victima este reperata vizual sau auditiv, insa cel mai adesea olfactiv.

Citeşte mai departe...

Labradorul - regele retrieverilor

Labrador retrieverInainte de a lua decizia de a va lua un caine trebuie sa va ganditi bine la responsabilitatile pe care le implica. Un caine nu este un obiect sau o jucarie, ci o fiinta cu un caracter aparte, care are nevoi speciale, emotii, bucurii sau dureri si a carui incredere in dvs., ca stapan, nu trebuie tradata.

Citeşte mai departe...

Cum asiguram igiena cainilor si pisicilor

catelus resizeUn caine sanatos nu are nevoie de baie, el mentinandu-se curat prin periere si pieptanare, extreme de suficiente pentru a indeparta firele de par moarte si murdaria care se aduna in blana.

Citeşte mai departe...

Ce trebuie sa stim despre VACCINAREA si DEPARAZITAREA cainilor

Clip-catel resizeProgramul de vaccinare si deparazitare este cel mai important lucru in ceea ce priveste profilaxia starilor morbide la animalele de companie.

Citeşte mai departe...

Testoasele de companie. Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi o broasca testoasa

Clip resizeVietati cu o infatisare bizara, broastele testoase sunt indragite de persoanele carora le place sa le creasca in apartamente.

Citeşte mai departe...

Basenji, cainele care nu latra!

BasenjiBasenji este singurul caine care nu latra, asta nu inseamna ca este un caine mut. In functie de starea in care se afla la un anumit moment, el va “miorlai”, tipa sau urla si va scoate un singur “ham” din cand in cand. Cand Basenji este suparat in legatura cu ceva, ca de exemplu ca este inchis, va scoate un sunet asemanator tipatului unei femei sau bebelus sau cantatul unui cocos. In general, atunci cand vrea sa se faca auzit, stie cum sa procedeze.

 

 

Citeşte mai departe...

Trucuri in cresterea animalelor de companie

porcusor-de-guineea-1024x576 resizeSemnale pozitive porcusor de guinea:

Citeşte mai departe...

Campania de vaccinare pentru prevenirea Rabiei - Sibiu, luna octombrie

dogReamintim ca Rabia (Turbarea) este o zoonoza, reprezentand o boala infectioasa comuna tuturor mamiferelor, exprimata clinic prin semne nervoase extrem de grave, urmata in finalul evolutiei bolii, de moarte. Un semn patognomonic al rabiei este dromomania (deplasare continua, fara o tinta precisa)

Citeşte mai departe...

Sfaturi pentru ingrijirea perusilor

ingrijirea perusilorPerusii nu sunt pasari foarte pretentioase, avand o alimentatie aproape exclusiv vegetariana. In libertate, se hranesc cu semintele si lastarii diferitelor plante, dar si cu alimente de origine animala, respectiv, nevertebrate (insecte, melci, etc.). Ca si pasari de companie, de colivie (in captivitate), regimul perusilor trebuie sa se axeze intr-o proportie crescuta tot pe alimentele vegetale.

Citeşte mai departe...

Hrana pentru cainii vegetarieni

Dog-with-carrots-300x225 resizeHrana Vegan este o mancare pentru caini, care nu contine carne sau produse de origine animala.

Citeşte mai departe...

Cainele lui Jean Constantin

jean-1 resizeJean Constantin a murit în anul 2010. Inainte, obisnuia sa se plimbe cu patrupedul sau, un ciobanesc german, prin portul Constanta.

Citeşte mai departe...

Legalizeaza-ti prietenul!

animal-companie n resizePet Hope sustine campania 'Legalizeaza-ti prietenul!' lansata de Asociatia Pieces of Heaven si considera ca aceasta initiativa va contribui la cresterea numarului de sterilizari si implicit, a scaderii numarului de animale abandonate in Timisoara.

Citeşte mai departe...

Catelusul potrivit zodiei tale

catelus resizeAsa cum exista compatibilitate intre oameni, in functie de zodie, de anul nasterii sau de temperament, asa exista si o legatura stransa intre oameni si rasele de caini pe care le aleg.

Citeşte mai departe...

Campionatul European al cainilor de rasa de la Bucuresti

NisjotialCampionatul European al cainilor de rasa are loc la Bucuresti in intervalul 4-7 octombrie 2012, la Romexpo.

Citeşte mai departe...

Fundatia VIER PFOTEN impotriva vanzarii animalelor in spatii publice

animale-shopCu ocazia Targului de animale PET EXPO, care va avea loc in acest week-end, in Capitala, Fundatia VIER PFOTEN recomanda cetatenilor sa aleaga varianta adoptiilor si sa nu cumpere animale expuse in spatii publice, precum targurile sau pet-shop-urile.

Citeşte mai departe...

Dihorul

Dihorul (Mustela putorius) este inrudit si similar in marime cu sobolanul domestic. Are o masca faciala caracteristica, gatul lung, capul mic si picioarele scurte. Este un animal activ in principal noaptea si este foarte galagios, scotand o varietate de suieraturi si zgomote bombanite.

.

Citeşte mai departe...

Noutati

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

15-01-2024 Bovine

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

Ciclul de viață al unei vaci este un proces fascinant și esențial în agricultura modernă. De la naștere până la maturitate și producția de lapte sau carne, fiecare etapă joacă un rol crucial în dezvoltarea și contribuția vacii la industria agricolă. În acest articol, vom explora cele 6 etape ale ciclului de viață al unei vaci, oferind o imagine cuprinzătoare a evoluției acestui animal de fermă. Mai multe>>

Productia de acvacultura din UE bate pasul pe loc, in ciuda unei finantari considerabile

21-11-2023 Pesti

Productia de acvacultura din UE bate pasul pe loc, in ciuda unei finantari considerabile

Desi cadrul UE pentru promovarea dezvoltarii durabile a acvaculturii in statele membre s-a imbunatatit, finantarea mult mai mare pusa la dispozitie nu a adus rezultate concrete, avertizeaza Curtea de Conturi Europeana intr-un raport publicat recent. De fapt, se pare ca productia de acvacultura din UE a ramas pe loc.  Mai multe>>

Crescatorii isi pot sacrifica porcii in propriile gospodarii

12-11-2023 Porcine

Crescatorii isi pot sacrifica porcii in propriile gospodarii

Sustinerea cresterii traditionale a porcului in gopodarii si a proprietarilor de porci din mediul rural este o prioritate a Auroritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Cresterea, sacrificarea porcilor in gospodaria taraneasca si comercializarea acestora nu va fi interzisa. ANSVSA transmite romanilor ca isi vor putea sacrifica fara probleme porcii inainte de Craciun, in propriile gospodarii. Mai multe>>

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companie

12-11-2023 Animale de companie

Fressnapft implineste un an de la intrarea pe piata romaneasca de hrana si accesorii pentru animale de companie

Fressnapf, liderul pietei europene in comercializarea produselor pentru animale de companie, implineste toamna aceasta un an de la deschiderea primului magazin din Romania. Compania a lansat in ultimele 12 luni 22 de magazine, dintre care sase in Bucuresti si imprejurimi, si a creat, astfel, peste 150 de locuri de munca. Mai multe>>

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

01-11-2023 Pasari

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

Cu un numar impresionant de 767 de angajati activi, grupul de firme Familia Safir demonstreaza angajament pentru dezvoltarea comunitatii din judetele din regiunea Moldovei. Aproximativ 80% dintre angajatii grupului de firme sunt din judetul Vaslui si ocupa diferite roluri in cele sapte ferme, trei fabrici (de produse semipreparate si preparate, nutreturi combinate si fainuri proteice), un abator, magazine proprii, o rotiserie, precum si in departamentele suport care deservesc aceste divizii. Mai multe>>

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

28-10-2023 Pasari

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N1 in probele prelevate de la o pasare dintr-o gospodarie cu un efectiv de 120 de pasari (40 curci, 45 de gaste, 10 rate, 25 de gaini) din localitatea Tiganesti, judetul Teleorman. Mai multe>>

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

26-10-2023 Zootehnie

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

Pentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale fermei, gestionează bunăstarea animalelor, supraveghează resursele și implementează protocoale asigurându-se de buna funcționare a fermei. Mai multe>>

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

18-10-2023 Albine

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii, Disciplina de Apicultura si Sericicultura, face parte din consortiul european al Proiectului Better-B, care are drept obiectiv principal restaurarile, armonizarile si echilibrarile fiziologice ale coloniilor de albine. Mai multe>>

”Angus la gratar, tombola cu dar” – campania care te premiaza cu carne de vita Angus locala, pentru un an intreg!

27-07-2023 Bovine

”Angus la gratar, tombola cu dar” – campania care te premiaza cu carne de vita Angus locala, pentru un an intreg!

Peste 90% dintre romani consuma carne cel putin o data pe saptamana, iar in aceasta perioada, cel mai popular mod de a o gati este, bineinteles, la gratar. In acest context, Premium Angus va invita sa va bucurati de experienta unica a gratarului cu carne premium, produsa in tara noastra, intr-un sistem complet integrat, si sa profitati de oportunitatea de a castiga premii inedite. Cu fiecare moment petrecut la gratar, creati amintiri de neuitat si savurati adevaratul gust al carnii de vita. Mai multe>>

Aspectele discutate de reprezentantii sectorului pescaresc cu ministrul agriculturii

13-07-2023 Pescuit

Aspectele discutate de reprezentantii sectorului pescaresc cu ministrul agriculturii

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin-Ionut Barbu, a primit miercuri, 12 iulie 2023, la sediul MADR o delegatie a Asociatiei Nationale a Producatorilor din Pescarie ROMFISH si a Patronatului Pestelui din Romania. Principalele teme ridicate au vizat: finantarile europene in contractele derulate prin POPAM, situatia terenurilor neconcesionate pe care sunt amplasate amenajari piscicole aflate in administrarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, tarifele apei si aut... Mai multe>>

Masurile obligatorii pentru bunastarea animalelor in perioadele caniculare

11-07-2023 Animale

Masurile obligatorii pentru bunastarea animalelor in perioadele caniculare

Avand in vedere conditiile meteo care prevad pentru perioada urmatoare temperaturi foarte ridicate, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor reaminteste proprietarilor si detinatorilor de animale ca au obligatia de a respecta anumite masuri specifice care sa asigure protectia si bunastarea animalelor si sa evite aparitia stresului termic. Mai multe>>