CLAAS prezinta noile generatii de tractoare din gama ARION 500 / 600 si AXION 900

Noile generatii de tractoare CLAAS ARION 500 - 600 si AXION 900Cu modelele gama ARION 500 si 600, CLAAS ofera tractoare polivalente, versatile, cu un nivel ridicat de confort, adecvate atat pentru lucrul in camp si pe pasuni, cat si pentru aplicatii de transport si ca incarcator frontal pentru activitatile din ferme. CLAAS prezinta acum o noua generatie a acestor tractoare cu eficienta dovedita, cu optiuni de echipare imbunatatite, o gama extinsa de motoare si numeroase functii noi. Printre acestea se numara noul sistem CIS+, noul terminal CEBIS, caracteristici imbunatatite ale transmisiilor HEXASHIFT si CMATIC si noua suspensie fata PROACTIV dezvoltata de CLAAS.

 

ARION 500 si 600 - Trei optiuni de echipare disponibile in premiera

Datorita sistemului de baza CIS, noului sistem CIS+ si terminalului CEBIS premium, trei optiuni diferite de echipare sunt acum disponibile in premiera pentru modelele din gama ARION 500 si 600. Toate versiunile sunt disponibile cu o transmisie powershift HEXASHIFT; ca alternativa, versiunile CIS+ si CEBIS pot fi furnizate cu transmisia continuu variabila CMATIC. Versiunea CIS a ramas simpla in mod deliberat, cu supape hidraulice actionate mecanic si ecran CIS, in timp ce versiunea CIS+ este echipata standard cu supape hidraulice cu comanda electronica si ecran color CIS. Ambele versiuni sunt prevazute cu renumita cotiera multifunctionala cu maneta de comanda in patru directii ELECTROPILOT si DRIVESTICK pentru comanda transmisiei. Versiunea CEBIS trece la nivelul superior, fiind echipata cu terminalul CEBIS complet reproiectat cu ecran tactil de 12 inch si functia intuitiva DIRECT ACCESS, precum si cu maneta de comanda multifunctionala CMOTION, actionata cu doar trei degete.

 

Domeniu mai mare de putere

Domeniul de putere al tractoarelor din gama ARION a fost extins semnificativ. De la 125 CP pentru ARION 510 pana la 185 sau 205 CP pentru ARION 660 datorita sistemului CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM). In cazul tractorului ARION 660, CPM asigura o crestere a puterii cu pana la 20 CP pentru transport si operatiunile care necesita utilizarea prizei de putere. Toate modelele ARION 500 sunt dotate cu un motor cu 4 cilindri, in timp ce tractoarele ARION 600 cu un motor cu 6 cilindri. La modelele ARION 600, turatia la ralanti a motorului este redusa automat de la 800 la 650 rpm cand tractorul stationeaza, asigurand o economie suplimentara de carburant. Toate motoarele respecta prevederile standardului de emisii Stage IV (comparabil cu Tier 4) datorita combinatiei dintre EGR (recircularea gazelor de esapament racite), filtrul de particule diesel (DPF) si convertizorul catalitic SCR (reducere catalitica selectiva). In ciuda includerii unui rezervor de AdBlue, capacitatea rezervorului de motorina a fost usor marita.

Noile generatii de tractoare CLAAS ARION 500 si 600

 

Transmisia powershift HEXASHIFT cu tempomat si SMART STOP

Transmisia powershift HEXASHIFT cu eficienta dovedita din dotarea noii game ARION a fost imbunatatita in conditii practice si ofera o gama larga de functii noi. Printre acestea se numara tempomatul, care mentine automat viteza de deplasare selectata de operator la o turatie optima a motorului. Astfel, motorul functioneaza independent de sarcina curenta si este deosebit de eficient din punct de vedere al consumului. Functia integrata SMART STOP asigura o manevrare extrem de confortabila. La apasarea pedalei de frana, transmisia se decupleaza automat, nemaifiind necesara actionarea pedalei de ambreiaj. Astfel, efortul operatorului este redus, in special in timpul operatiunilor care necesita utilizarea intensa a ambreiajului, cum ar fi la folosirea incarcatorului frontal si la formarea balotilor rotunzi.

 

Software nou pentru controlul transmisiei CMATIC 

Transmisia continuu variabila CLAAS CMATIC din dotarea modelelor ARION 600/500 utilizeaza un software de ultima generatie, care raspunde la multe dintre nevoile clientilor identificate in conditii reale de lucru si asigura o coordonare mai buna intre motor si transmisie. De exemplu, tempomatul poate fi dezactivat prin intermediul pedalei de acceleratie, iar transmisia se adapteaza mai rapid la operatiunea desfasurata, deoarece operatorul poate comuta intre doua valori salvate de suprasarcina a motorului prin simpla apasare a unui buton.

 

Noua suspensie pe puntea fata PROACTIV

Toate modelele ARION 500 si 600 noi pot fi echipate cu noua suspensie fata PROACTIV dezvoltata de CLAAS. Greutatea tractorului este sustinuta in mod optim de suspensia fata datorita dispunerii triunghiulare a celor doi cilindri de suspensie inclinati spre exterior. Controlul inteligent al suspensiei fata PROACTIV asigura, de asemenea, stabilizarea activa antiruliu in curbe si reduce miscarile de tangaj in timpul franarii si accelerarii. Acest lucru asigura un confort optim chiar si la rularea cu viteze mari pe sosele, piste sau campuri si sporeste siguranta la deplasarea cu implemente grele atasate, prevenind oscilatiile ansamblului tractor/implement.

 

Noile generatii de tractoare CLAAS ARION 500 - 600

 

Directia pe care o doriti

Noile modele ARION 500 si 600 sunt disponibile, de asemenea, cu sistemul de directie dinamica CLAAS. Prin intermediul acestui sistem, operatorul poate modifica numarul de rotiri ale volanului necesare pentru obtinerea aceluiasi unghi de bracaj si ajusta directia la operatiunea desfasurata prin simpla apasare a unui buton. Ajustarea se realizeaza in doua programe automate diferite, fiecare cu doua niveluri, si un program manual cu patru niveluri de intensitate. Acest lucru asigura o manevrare mai simpla si mai rapida, in special in timpul operatiunilor cu numeroase manevre de virare utilizand incarcatorul frontal sau la capat de rand.

 

Cabina cu 4 sau 5 montanti

Toate modelele sunt disponibile cu o gama actualizata de cabine. Fiecare versiune ofera un spatiu generos, un parbriz continuu si vizibilitate optima, inclusiv asupra implementelor late din spate. De asemenea, clientii pot alege intre cabina familiara cu 5 montanti, un acces larg si o portiera putin proeminenta, si o cabina cu 4 montanti si un camp vizual continuu in partea stanga a operatorului. Cabina cu 4 montanti este deja folosita de modelele AXION 900 si 800 mai mari.

 

Frana de parcare electronica, putere hidraulica mai mare si anvelope mai mari

Noile modele din gama ARION 500 si 600 sunt disponibile in premiera cu frana de parcare electronica Parklock pe maneta REVERSHIFT. In cazul in care operatorul iese din cabina fara a actiona frana Parklock, frana de parcare de pe tractor si eventualele implemente/remorci atasate este activata pentru a preveni deplasarea tractorului si provocarea unui accident. In plus fata de sistemul hidraulic anterior cu senzor pentru incarcatura si un debit de 110 l/min este disponibila si o versiune noua cu un debit de 150 l/min. Pentru modelele ARION 630 si cele din gamele superioare, jante de 42 inch si un diametru maxim al anvelopei de 1,95 m sunt acum disponibile optional, asigurand o forta ridicata de tractiune si protejand in acelasi timp solul. 

Noile tractoare CLAAS ARION 500 si 600 vor fi disponibile incepand cu toamna anului 2017.

 

 

NOUA GENERATIE DE TRACTOARE AXION 900 DIN GAMA DE MARE PUTERE


Gama de tractoare de mare putere CLAAS AXION 900 pentru contractorii din agricultura si fermele de mari dimensiuni a fost lansata in 2011, creandu-si rapid un renume pe piata. Aceasta este apreciata in special pentru forta de tractiune uriasa, interactiunea perfecta dintre motor si transmisie, utilizarea extrem de simpla si consumul redus de carburant. CLAAS lanseaza acum noua generatie AXION 900, care a cunoscut imbunatatiri sistematice si ofera multe functii noi. Printre acestea se numara motoare mai puternice cu un concept de turatii scazute, controlul optimizat al transmisiei CMATIC, noul terminal CEBIS cu ecran tactil si maneta multifunctionala CMOTION, precum si noua optiune CIS+ cu cotiera multifunctionala.

 

Motoare puternice si un nou model de top cu o putere de pana la 445 CP 

Noile modele AXION 900 sunt echipate cu un motor FPT Cursor 9 cu 6 cilindri sofisticat, cu eficienta dovedita si o cilindree de 8,7 litri. Acest motor respecta toate prevederile standardului de emisii Stage IV (Tier 4). In plus, este echipat standard cu un turbocompresor cu geometrie variabila, asigurand o presiune optima a aerului de supraalimentare in functie de sarcina curenta si turatia motorului. Prin urmare, 70% din cuplul maxim este disponibil chiar si la ralanti. Puterea maxima a acestor modele (AXION 920 – 960) a fost marita, ajungand acum intre 325 si 445 CP (conform ECE R 120). Ca si pana acum, noile tractoare AXION 900 transfera intreaga putere a motorului catre roti chiar de la pornire si la toate vitezele de deplasare, fara a avea nevoie de amplificare.

 

Cuplu mai mare la turatii mai mici

Datorita conceptului avansat de turatii reduse, motorul tractorului AXION 900 genereaza un cuplu cu 18% mai mare fata de modelul anterior, la o turatie mai mica (cu pana la 200 rpm). Acest lucru reduce consumul de carburant si asigura performante optime de conducere pentru toate aplicatiile de transport si operatiunile desfasurate pe camp. O reducere suplimentara cu aproximativ 2 litri/ora a consumului de carburant este obtinuta prin scaderea automata a turatiei de ralanti de la 800 la 650 rpm in timpul stationarii. In modul priza de putere ECO, pana la 95% din puterea maxima a motorului este transferata arborelui prizei de putere in ciuda turatiei reduse a motorului, permitand operarea implementelor grele la o turatie mai mica a motorului.

 

Transmisia continuu variabila CMATIC cu hardware si software actualizat

Toate modelele din noua gama AXION 900 sunt echipate standard cu transmisia continuu variabila ZF Terramatic actualizata, care si-a dovedit eficienta pe tractorul AXION 800. Aceasta a fost adaptata la puterea sporita a acestor tractoare si se caracterizeaza printr-o stabilitate remarcabila si prin transmiterea puterii cu o componenta mecanica, asigurand o eficienta maxima in toate gamele de viteza, de la 0,05 la 50 km/h. Sistemul de control al transmisiei continuu variabile CLAAS CMATIC utilizeaza un software de noua generatie, care integreaza multe dintre cerintele clientilor identificate in conditii reale de lucru si imbunatateste interactiunea motor-transmisie. De exemplu, tempomatul poate fi dezactivat prin intermediul pedalei de acceleratie si transmisia se adapteaza mai rapid la operatiunea desfasurata, deoarece operatorul poate comuta intre doua valori memorate de suprasarcina a motorului prin simpla apasare a unui buton.

Noile generatii de tractoare CLAAS AXION 900

 

Noul AXION 900 este acum disponibil in premiera in doua versiuni – CIS+ si CEBIS.

La fel ca CEBIS (sistemul electronic de informare la bord CLAAS), optiunea CIS+ (CLAAS Information System) este extrem de usor de utilizat si, in comparatie cu CEBIS, ofera un nivel ridicat de confort cu un grad mai redus de complexitate. Printre caracteristicile CIS+ se numara ecranul color CIS de 7 inch integrat in montantul A si cotiera multifunctionala cu maneta de comanda cu 4 cai ELECTROPILOT si maneta de comanda DRIVESTICK pentru controlul transmisiei CMATIC.

Optiunea CEBIS este prevazuta cu noul terminal CEBIS cu un ecran tactil de 12 si cotiera ergonomica cu maneta de comanda multifunctionala CMOTION pentru controlul confortabil al tuturor functiilor principale utilizand degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu. Noul CEBIS ofera multe functii noi pentru o operare foarte rapida si directa. Structura sa de operare intuitiva se bazeaza pe generatia obisnuita CEBIS, fiind optimizata pentru utilizarea cu ecran tactil. O caracteristica deosebit de confortabila este ajustarea rapida a functiilor tractorului utilizate frecvent folosind DIRECT ACCESS, atingand pur si simplu silueta utilajului de pe ecranul tactil CEBIS.

Sistemele de ghidare prin GPS precise de la CLAAS sunt disponibile din fabrica pentru optiunile CIS+ si CEBIS in toate nivelurile de configurare. Solutia de telemetrie CLAAS TELEMATICS este inclusa in dotarea standard a tuturor tractoarelor AXION 900.

 

Sistem hidraulic cu confort sporit

Toate tractoarele AXION 900 au un sistem hidraulic cu senzor de incarcatura si un debit de 150 sau 220 l/min si manete de eliberare pentru toate conexiunile hidraulice din partea din spate. Versiunea CIS+ este prevazuta cu pana la sase supape hidraulice, iar CEBIS cu pana la opt supape hidraulice. In ambele versiuni, acestea sunt comandate electronic prin intermediul unor comutatoare basculante de pe cotiera si al manetei de comanda cu 4 cai ELECTROPILOT. In plus, tastele functionale de pe cotiera si maneta de comanda multifunctionala pot fi configurate pentru oricare dintre supapele hidraulice. Acest lucru reduce eforturile operatorului, in special in timpul operatiunilor combinate, deoarece nu mai este necesara schimbarea frecventa a pozitiei mainii.

 

Prioritizarea supapelor hidraulice pentru un volum constant de ulei

In versiunea CEBIS, operatorul poate atribui prioritate oricarei supape hidraulice. Astfel, volumul de ulei presetat pentru supapa hidraulica prioritizata ramane aproape constant chiar si atunci cand sunt utilizate si alte supape hidraulice. Optiunea de prioritizare este utila, de exemplu, pentru echipamentele cu functionare continua precum motoarele hidraulice sau semanatorile de precizie pneumatice, care au nevoie de un debit constant de ulei in timpul functionarii. In noul terminal CEBIS poate fi definita, de asemenea, o rampa de deschidere si inchidere pentru fiecare supapa hidraulica. Prin urmare, operatorul poate stabili la cat timp dupa activare ar trebui o supapa hidraulica sa asigure debitul maxim de ulei presetat. Acest lucru reduce solicitarile si uzura motoarelor hidraulice sau a cilindrilor hidraulici mai mici, de exemplu pentru marcarea pistelor.

 

Dispozitiv de cuplare flexibil pentru o gama larga de implemente

Noile generatii de tractoare CLAAS AXION 900 - detaliu


Noul AXION 900 este prevazut standard cu un dispozitiv de cuplare universal prevazut cu o bara lunga de ajustare si o fanta pentru cuplare in bara de remorcare. Astfel, pot fi utilizate pana la sase dispozitive de tractare diferite. La versiunile cu bara de remorcare, orificiile din fanta permit ajustarea distantei dintre puntea spate si punctul de cuplare, permitand operatorului sa schimbe punctul de cuplare a implementului in functie de sarcina curenta: 

    1. Impins inauntru: confort sporit la rulare, de exemplu in timpul transportului pe sosele cu o sarcina mai mare pe bara de remorcare deoarece aceasta sarcina este distribuita spre puntea spate 
    2. Tras in afara: reduce raza de bracaj a ansamblului tractor/implement, de exemplu in timpul lucrului pe camp, mutand punctul de pivotare inspre partea din spate

Dispozitivul de cuplare al noului AXION 900 respecta standardul ISO 500, permitand utilizarea simpla a unor cuple de la diferiti producatori, compatibile cu standardul amintit. Ca alternativa este disponibil un element de cuplare pentru pick-up.

 

Noul pachet de iluminat si detalii practice utile

Noile tractoare AXION 900 sunt disponibile optional cu diferite pachete de iluminat cu tehnologie LED. Pachetele includ pana la 20 lumini de lucru si lumini de drum cu tehnologie LED, inclusiv lumini diurne. In plus, toate modelele pot fi echipate cu un sertar pentru scule detasabil cu role telescopice, deosebit de apreciat in gama de modele AXION 800. Sertarul este suficient de mare pentru depozitarea unei truse de scule standard, permitand schimbarea setului de scule de la bord in functie de operatiunile desfasurate. Un alt detaliu practic pentru utilizarea zilnica sunt terminalele externe ale bateriei usor accesibile pentru toate modelele. Astfel, fiecare tractor poate fi utilizat foarte simplu ca sursa de energie, de exemplu pentru realimentarea pe camp. In plus, noul AXION 900 este echipat standard cu oglinzi cu unghi larg si doua campuri vizuale ajustabile separat, precum si cu un racord de aer comprimat langa treptele de acces in cabina din partea stanga.

Noile tractoare AXION 900 vor fi disponibile spre vanzare la sfarsitul anului 2017.

CLAAS remorci agricole

 

 
 

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>