Tehnologiile de fertilizare Ecofol – Viitorul in agricultura

Tehnologiile de fertilizare Ecofol - Viitorul agriculturii consta in eficientizare prin fertilizare fara pierderi si ingrasaminte eficienteEcofol este o companie cu traditie pe piata europeana a producatorilor de ingrasaminte. Incepand cu anul 2019, Ecofol propune fermierilor din Romania tehnologii superioare special create pentru protejarea granulelor de fosfor si azot impotriva pierderilor prin blocare, volatilizare si levigare care, in definitiv, vor duce la utilizarea unei cantitati mai mici de ingrasaminte si implicit la mai multi bani in buzunarele fermierilor.

 

Fosforul este elementul cel mai dificil de absorbit de catre plante. Stim ca aciditatea solului afecteaza semnificativ absorbtia fosforului si ca cea mai mare disponibilitate a acestui element se situeaza intr-un segment ingust al valorii ph-ului: intre 6,2 si 7,2. De asemenea, s-a constatat stiintific ca elementele metalice: fier, aluminiu, calciu, mangan si zinc blocheaza fosforul.


Solutia este...

Tehnologiile de fertilizare Ecofol - PhosActiveTehnologia PhosActive® previne blocarea fosforului in compusi care nu sunt accesibili plantelor creand o zona de protectie completa pentru granulele de ingrasamant cu fosfor. PhosActive® reprezinta noua generatie de ingrasaminte pentru o nutritie eficienta, care PROTEJEAZA FOSFORUL IMPOTRIVA BLOCARII.

    • PhosActive® →  asigura imbunatatirea dezvoltarii sistemului radicular.
    • PhosActive® →  garanteaza mai mult fosfor disponibil, asadar o mai buna nutritie a plantei. O nutritie imbunatatita cu fosfor garanteaza productii mai mari!
    • PhosActive® →  sunt produse de tipul NP sau NPK cu compozitie diferita, dar special tratate pentru asigurarea nutritiei maxime cu fosfor.


RECOMANDAREA ECOFOL! Aplicarea de ingrasaminte complexe cu formula speciala care asigura un start bun culturii. Fosforul este protejat impotriva blocarii in sol prin tehnologia PhosActive® care imbunatateste absorbtia fosforului de catre cultura in etapele esentiale de dezvoltare, iar portofoliul Ecofol cuprinde urmatoarele produse: DURASOL NPK 10-20-10 PhosActive® (10-20-10+15SO3+ PhosActive®), DURASOL NPK 14-20-6 PhosActive® (14-20-6+17SO3+PhosActive®), DURASOL NPS 14-25 PhosActive® (14-25-0+29SO3+2MgO+PhosActive®), DURASOL NP 20-20 PhosActive® (20-20-0+32SO3+PhosActive®).

Alte tehnologii menita sa reduca pierderile financiare la nivel de ferma sunt tehnologiile NCode® si ENPro®.

Tehnologiile de fertilizare Ecofol - NcodeUrea NCode® reprezinta noua generatie de uree cu PROTECTIE IMPOTRIVA VOLATILIZARII.

Oamenii de stiinta lucreaza de ani de zile la rezolvarea problemelor survenite in utilizare celui mai intalnit ingrasamant, ureea. Pe de o parte, pierderea azotului prin volatilizare reprezinta o problema pentru fermieri, iar pe de alta parte, eliberarea amoniacului contribuie la poluarea masiva a mediului inconjurator.

 

Solutia a fost identificata!

Rentabila pentru agricultura si prietenoasa cu mediul inconjurator: tratarea granulelor de uree cu inhibitor de ureaza.

    • NCode® →  reduce volatilizarea formei amoniacale, asigurand mai mult azot disponibil pentru plante, conducand la o nutritie mai eficienta si fiind foarte prietenos cu mediul inconjurator.
    • NCode® →  asigura cantitatea necesara de azot folosind doze reduse la hectar, salveaza timpul si munca depuse in timpul fertilizarii.
    • NCode® →  permite extinderea perioadei de aplicare facand posibila fertilizarea la temperaturi mai ridicate si oferind fermierilor flexibilitate in utilizare.


RECOMANDAREA ECOFOL! Tehnologia NCode® din produsul DURASOL UREA NCode® include cel mai eficient inhibitor NBPT, inhibitor imbunatatit, de ultima generatie, care ofera protectie avansata impotriva volatilizarii azotului amoniacal. Aplicarea acestui produs are ca rezultat reducerea pierderii de azot, ceea ce inseamna mai mult azot disponibil pentru cultura.

Tehnologiile de fertilizare Ecofol - ENProENPro® este cea mai noua tehnologie de protectie a azotului FARA PIERDERI PRIN LEVIGARE si FARA EMISII DE GAZE CU EFECT DE SERA.

Azotul reprezinta unul dintre cei mai importanti nutrienti pentru plante. El este considerat motorul dezvoltarii dar s-a dovedit ca, in medie, este absorbit doar jumatate din azotul aplicat plantelor.

 

Exista o solutie pentru a reduce aceasta pierdere semnificativa!

Rentabila pentru agricultura si prietenoasa cu mediul inconjurator: tratarea fertilizantilor pe baza de azot cu inhibitori de nitrificare.

    • ENPro® →  reduce semnificativ pierderile prin levigare ce afecteaza in mod direct rentabilitatea, garantand mai mult azot disponibil pentru plante si productii mai bune din punct de vedere cantitativ si calitativ.
    • ENPro® →  reduce semnificativ pierderile de azot prin denitrificare dar si aparitia gazelor cu efect de sera, unii dintre cei mai nocivi poluanti ai atmosferei.
    • ENPro® →  permite fermierilor sa planifice si sa gestioneze mai eficient calendarul de fertilizare deoarece ofera independenta crescuta fata de conditiile meteorologice.


Tehnologiile de fertilizare Ecofol - Durasol BagsRECOMANDAREA ECOFOL! Produsul DURASOL ASN+Mg ENPro® (24-0-0+25SO3+6MgO+DMPP) este un ingrasamant NS (sulfat de amoniu) foarte eficient, cu protectie pentru magneziu si azot, prin tehnologia ENPro®. Produsul ofera o rata ridicata de absorbtie a azotatului de amoniu si a nitratilor de catre cultura, cu efect de eliberare lentade pana la 90 de zile de la aplicare.

Datorita angajamentului tot mai mare al omenirii fata de problemele de mediu, controlul gazelor eliberate in atmosfera devine din ce in ce mai strict. In multe tari din lume au fost introduse regulamente ce restrictioneaza utilizarea ureei standard. In Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard este interzisa. Ureea poate fi aplicata ca ingrasamant de baza numai daca este tratata cu inhibitor de ureaza (Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). In Franta, incepand din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandari privind utilizarea ingrasamintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Este doar o chestiune de timp pana la interzicerea utilizarii ureei fara inhibitori si in celelalte tari ale Uniunii Europene. Agricultorii vor fi amendati si/sau vor plati impozite mai mari daca emisiile nocive din tara lor nu sunt reduse sub nivelurile impuse.

Viitorul agriculturii consta in eficientizare prin fertilizare fara pierderi. Ecofol lucreaza intens pentru acest viitor! Contactati acum reprezentantii Ecofol pentru mai multe informatii si solutii personalizate.

Ecofol – Time for Succes!

Grow Factor Evolution - ECOFOL 

Echipa Ecofol Romania

 

 
 

Noutati

Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNIC

05-03-2024 Ingrasaminte / fertilizanti

Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNIC

Este cunoscuta presiunea pe care agricultorii o simt in ultima vreme in ceea ce priveste pretul ridicat al azotului si limitarea aplicarii formularilor conventionale pe parcursul perioadei de vegetatie, lucruri care, alaturi de alti factori de mediu, ii impiedica sa obtina rezultate maximizate de productie in culturile lor. Mai multe>>

Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate !

24-01-2024 Ingrasaminte / fertilizanti

Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate !

Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate este o veriga esentiala in tehnologia de cultivare intensiva a plantelor. Erorile de aplicare trebuie evitate intotdeauna pentru a maximiza potentialul de productie si pentru a distribui in mod optim nutrientii. Mai multe>>

Sfaturi despre cum sa depozitati in mod corect ingrasamintele

07-12-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Sfaturi despre cum sa depozitati in mod corect ingrasamintele

Ingrasamintele sunt foarte sensibile la factorii de mediu. Daca respectati cateva reguli de baza, calitatea ingrasamantului nu va fi afectata si depozitarea se va face in conditii de siguranta. Mai multe>>

Utrisha™ N - biostimulatorul de eficienta a azotului a fost lansat de Corteva Agriscience in Romania

30-11-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Utrisha™ N - biostimulatorul de eficienta a azotului a fost lansat de Corteva Agriscience in Romania

Corteva Agriscience a lansat optimizatorul cu rol in eficientizarea nutrientilor Utrisha™ N in Romania, ca parte a portofoliului sau de produse biologice, pentru a satisface cererea tot mai mare de solutii sustenabile in agricultura. Desi produsul si-a facut debutul in Romania la sfarsitul acestui an, a fost prezent cu succes in Republica Moldova in ultimul an, cu planuri de extindere incepand cu anul 2024. Mai multe>>

Minimizarea riscurilor in cazul fluctuatiilor de pret la ingrasaminte - lectia ultimilor ani

12-07-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Minimizarea riscurilor in cazul fluctuatiilor de pret la ingrasaminte - lectia ultimilor ani

In ultimii doi ani ingrasamintele azotoase au inregistrat fluctuatii de pret fara precedent. Principala cauza pentru acesta evolutie a pretului ingrasamintelor este pretul volatil al gazelor naturale care reprezinta cel mai mare factor de cost in productia de ingrasaminte azotoase. Mai multe>>

CICh Navodari va investi intr-o noua instalatie de granulare pentru ingrasaminte organo-minerale

25-04-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

CICh Navodari va investi intr-o noua instalatie de granulare pentru ingrasaminte organo-minerale

Combinatul de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari, singurul producator roman de fertilizanti si biostimulatori profesionali, a inregistrat o cifra de afaceri de 300 de milioane de lei in 2022, in crestere semnificativa fata de anul precedent. Rezultatul s-a datorat cererii in crestere de ingrasaminte, CICh fiind singurul combinat din Romania care si-a mentinut capacitatea integrala de productie in ultimii ani. Mai multe>>

Mihai Anitei preia functia de director general al Combinatului de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari

27-03-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Mihai Anitei preia functia de director general al Combinatului de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari

Combinatul de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari, singurul producator roman de fertilizanti si biostimulatori profesionali, l-a numit in functia de director general pe Mihai Anitei, fost country manager al grupului agricol elvetian Ameropa. Principalul sau obiectiv va fi dezvoltarea productiei de fertilizanti a combinatului din Navodari, pentru a reduce dependenta fermierilor romani de importuri de ingrasaminte. Mai multe>>

Cum alegem un ingrasamant granulat de calitate?

13-03-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Cum alegem un ingrasamant granulat de calitate?

In contextul actual, cand costul ingrasamintelor are o pondere semnificativa in costul total al infiintarii unei culturi, majoritatea fermierilor au tendinta de a pune pe primul loc pretul cat mai mic al produsului comercial ca si criteriu de alegere, de multe ori in detrimentul calitatii. Mai multe>>

Kinsidro Nutri – Un fertilizant foliar unic

11-03-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Kinsidro Nutri – Un fertilizant foliar unic

Anul acesta Corteva Romania a lansat produsul din categoria EC fertilizer - KINSIDRO™ NUTRI. Pe o piata in continua dezvoltare, compania abordeaza aceasta problema intr-un mod diferit. Mai multe>>

Cresterea eficientei fertilizarii prin luarea de decizii corecte!

26-01-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Cresterea eficientei fertilizarii prin luarea de decizii corecte!

Temperaturile neobisnuit de ridicate din aceasta perioada a anului in mai toate regiunile agricole din Romania au favorizat dezvoltarea uneori excesiva a culturilor de toamna. Aceasta stare de vegetatie continua implica si absorbtia mai multor elemente nutritive in aceasta perioada. Mai multe>>

Provocari pentru 2023: Producatorii agricoli trebuie sa isi imbunatateasca eficienta!

11-12-2022 Ingrasaminte / fertilizanti

Provocari pentru 2023: Producatorii agricoli trebuie sa isi imbunatateasca eficienta!

Pentru a face fata provocarilor actuale si din viitor, este necesara cresterea eficientei in agricultura, ceea ce inseamna ca fermierii trebuie sa produca mai mult si de o calitate mai buna pe fiecare metru patrat, subliniaza Csaba Éber, director general al Malagrow Romania, companie care comercializeaza ingrasaminte, biostimulatori si amestecuri de substrat. Este putin probabil ca preturile inputurilor agricole sa scada anul viitor, iar fermierii ar trebui sa tina cont de acest lucru atunci can... Mai multe>>