Grupul Syngenta isi continua evolutia cu o crestere puternica in Trimestrul II 2022

Grupul Syngenta isi continua evolutia cu o crestere puternica in Trimestrul II 2022Grupul Syngenta a comunicat in data de 30 august a.c. rezultate financiare solide pentru al doilea trimestru si pentru prima jumatate a anului 2022. Vanzarile grupului in al doilea trimestru au crescut cu 24%, pana la 9,2 miliarde $, in crestere cu 1,8 miliarde $ fata de anul precedent. In al doilea trimestru al anului 2022, EBITDA a crescut cu 39%, pana la 1,7 miliarde $, pe fondul lansarilor de produse si servicii inovatoare, al cresterii productivitatii si al preturilor care au compensat costurile mai mari.


Vanzarile Grupului pentru prima jumatate a anului 2022 au fost de 18,1 miliarde $, in crestere cu 3,7 miliarde $, 25% de la un an la altul. EBITDA pentru prima jumatate a anului a fost de 3,5 miliarde $, cu 32% mai mare de la un an la altul.

Performanta puternica a grupului Syngenta a continuat si in trimestrul al doilea. Toate unitatile de business au inregistrat o crestere de doua cifre a vanzarilor in trimestrul doi si in prima jumatate a anului 2022, gratie cererii puternice pentru produsele si serviciile Grupului, care ajuta fermierii sa cultive si sa obtina productii cu succes pentru a aborda securitatea alimentara globala, si pentru a atenua efectele schimbarilor climatice, prin furnizarea de alimente sanatoase, nutritive si accesibile.

Grupul Syngenta a continuat sa promoveze tranzitia catre un sistem regenerativ de productie alimentara, asumandu-si rolul prin accelerarea inovatiei pentru a sustine si reface sanatatea solului, biodiversitatea, clima si sistemele de apa, consolidand in acelasi timp productivitatea si economia fermierilor. Mai mult, Grupul Syngenta colaboreaza cu alte companii din lantul valoric alimentar, printre care companii alimentare si comercianti cu amanuntul, pentru a avansa in agricultura regenerativa.

Syngenta Group China a obtinut o crestere puternica, cu vanzari totale de 5,3 miliarde $ in prima jumatate a anului 2022. Vanzarile MAP (Platformei de Agricultura Moderna ) aproape ca s-au dublat, ajungand la 1,8 miliarde de $, depasind vanzarile realizate pentru intregul an 2021. In prima jumatate a anului 2022, Syngenta Group China a deschis 48 de noi centre MAP, extinzand capacitatile Grupului pentru a veni in sprijinul fermierilor. Vanzarile medii per centru pentru cele 540 de centre MAP din China au crescut cu 38% de la an la an, ajutandu-i pe fermieri sa imbunatateasca calitatea si randamentul culturilor lor, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului.

Grupul Syngenta si-a administrat lanturile de aprovizionare in contextul provocarilor tot mai mari in materie de achizitii si logistica si al costurilor mai mari cu energia. Cresterile de vanzari, determinate de noile lansari si de consolidarea pozitiei pe piata in zonele geografice cheie, imbunatatirile aduse productivitatii la nivel de grup si preturile mai mari necesare pentru a compensa costurile mai mari, au condus, in ansamblu, la o imbunatatire a marjei EBITDA cu 1,1 puncte procentuale fata de anul precedent, ajungand la 19,5% in prima jumatate a anului 2022.

Vanzarile determinate de actiuni comune cu economie de mijloace (sinergie) din primele sase luni au fost mai mult decat duble, ajungand la 0,7 miliarde $, cu o contributie la profit care a crescut la 0,3 miliarde $.

Grupul Syngenta - tabel

 

Syngenta Crop Protection

Vanzarile Syngenta Crop Protection au crescut cu 25%, ajungand la 8,6 miliarde $ in prima jumatate a anului 2022.

Vanzarile din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au crescut cu 8%, iar in regiunea Asia-Pacific (exceptand China) cu 7%. Determinate de achizitiile premergatoare sezonului urmator, vanzarile din America Latina au crescut cu 72%, cele din America de Nord au crescut cu 16%, iar cele din China cu 32 %. Au fost implementate cresteri de preturi pentru a compensa costurile mai ridicate.

Syngenta Crop Protection a primit aprobarea autoritatilor de reglementare din Brazilia pentru tehnologia ADEPIDYN®, fungicidul de ultima generatie cu spectru larg de actiune si control de lunga durata, in timp ce primele vanzari au fost inregistrate in Ucraina.

Spiropidion, noua tehnologie de combatere a insectelor, a obtinut aprobarea autoritatilor de reglementare din Brazilia, Pakistan si Coreea de Sud, iar formularile au fost inregistrate in Indonezia si Malaezia.

Oferta de solutii biologice a fost extinsa prin lansarea EXPLOYO® Vit, un feromon pentru viticultorii din Franta.

Fiind prima companie care a primit aprobarea de a pulveriza cu ajutorul dronelor in India, Syngenta Crop Protection a lansat un serviciu de pulverizare cu drona si a pornit intr-un turneu de informare de 10.000 de km, in intreaga tara.

 

ADAMA

Vanzarile ADAMA au crescut cu 24%, pana la 3,6 miliarde dolari in prima jumatate a anului 2022, beneficiind de lansarea de produse noi.

Vanzarile in Europa au crescut cu 7%; in America de Nord cu 26%; in America Latina cu 37%; in India, Orientul Mijlociu si Africa cu 2%; in Asia-Pacific (excepand China) cu 21%; iar in China cu 73%. Preturile mai mari au compensat cresterile costurilor cu materiile prime, logistica si energia.

In Guatemala au fost obtinute primele aprobari pentru Expert Grow®, un biostimulent cu triplu mod de actiune care creste productia pentru o serie de fructe, legume si soia. Expert Grow® se bazeaza pe un proces unic de fermentare care imbunatateste fotosinteza plantei si, prin urmare, reduce stresul abiotic si favorizeaza o mai buna pastrare a fructelor si a pastailor, precum si cresterea si dezvoltarea plantelor.

 

Syngenta Seeds

Vanzarile Syngenta Seeds au crescut cu 17% la 2,3 miliarde$ in prima jumatate a anului 2022.

Vanzarile de seminte culturi de camp in Europa, Africa si Orientul Mijlociu au crescut cu 15%, in America de Nord cu 18%, in Asia-Pacific (exceptand China) cu 25%, iar in China cu 40%. Cererea mai mare de porumb a stimulat vanzarile semintelor pentru culturi de camp in America Latina, cu o crestere de 61%. Vanzarile de seminte de legume au fost cu 3 procente mai mici din cauza efectelor valutare nefavorabile. Preturile mai mari au compensat costurile mai mari.

Serviciul digital Cropwise Seed Selector a sprijinit plantarea in sezonul 2022 a 3,2 milioane de hectare de culturi in 9 tari europene.

Syngenta Seeds a lansat GHX (Golden Harvest® Xperience), un nou model de business dedicat fermierilor din Statele Unite ale Americii, care ofera fermierilor un nou mod de a cumpara seminte, care simplifica experienta, cu un pret fix pe acru pentru a simplifica procesul de cumparare, ajutand la o mai mare accesibilitate pentru fermieri si permitand dezvoltarea.

Syngenta Seeds a lansat brandul Golden Harvest in Brazilia in Trimestrul 2, aducand o inovatie sporita in domeniul semintelor pentru cei peste 5 milioane de fermieri din tara respectiva; linia de produse initiala se va concentra pe soia.

 

Syngenta Group China

Syngenta Group China, care cuprinde business-ul de Seeds, Crop Protection, Crop Nutrition, MAP si activitatile digitale din China ale Grupului, a realizat vanzari de 5,3 miliarde $, in crestere cu 26%, in prima jumatate a anului 2022. Cresterea subiacenta, cu ajustarea pentru Fertex, noul model de distributie a business-ului de azot, a fost de 42%.

Vanzarile Crop Protection din cadrul Syngenta Group China au crescut cu 22%. Vanzarile Seeds in China, inclusiv cele de legume, au crescut cu 40%, sub impulsul lansarii de noi soiuri de orez. Vanzarile Crop Nutrition au fost cu 3 % mai mici, din cauza concentrarii pe produsele diferentiate cu marje mai mari si pe noul model de distributie a azotului; cresterea subiacenta a fost de 26%.

In prima jumatate a anului, vanzarile MAP (Platformei de Agricultura Moderna) au crescut cu 93%, ajungand la 1,8 miliarde $, depasind astfel vanzarile intregului an anterior. Numarul de centre MAP a crescut cu 48, ajungand la un total de 540. Aplicatiile digitale MAP au ajuns la peste 2 milioane de utilizatori inregistrati, acum conectati la platforma agricola care ajuta la modernizarea fermelor de pe intreg teritoriul Chinei.

 

Note finale

Pentru informatii suplimentare, a se vedea raportarea rezultatelor financiare pentru ADAMA Ltd. (SHE: 000553), Sinofert Holdings (SEHK: 0297), Winall Hi-tech Seed (SHE: 300087) si Yangnong Chemical (SHA: 600486).

Cu exceptia cazului in care se mentioneaza contrariul, comparatiile se refera la aceeasi perioada din 2021. Rezultatele prezentate in acest comunicat nu sunt auditate si reprezinta o consolidare a unitatilor comerciale din cadrul Grupului Syngenta, care include Syngenta AG, Syngenta Group China, ADAMA Ltd., Sinofert Holdings, Winall Hi-tech Seed si Yangnong Chemical. Yangnong Chemical a fost achizitionata printr-o asociere comerciala sub control comun in iulie 2021, iar vanzarile respective ale acesteia in S1 2021 au fost anexate la unitatile Crop Protection din cadrul Grupului si, pe plan intern, la Grupul Syngenta China.

EBITDA este o masura non-GAAP si exista posibilitatea ca EBITDA, asa cum este definita de Grupul Syngenta, sa nu fie comparabila cu masuri similare din alte companii. Grupul Syngenta a definit EBITDA ca fiind venitul inainte de dobanzi, impozite, interese minoritare, depreciere, amortizare, restructurare si depreciere. Informatiile privind EBITDA au fost incluse deoarece sunt utilizate de conducere si de investitori ca masura suplimentara de masurare a performantei operationale. Grupul Syngenta exclude restructurarile si deprecierile din EBITDA pentru a se concentra pe rezultate excluzand elementele care afecteaza comparabilitatea de la o perioada la alta.

EBITDA, conform utilizarii in acest comunicat de presa, exclude evenimentele exceptionale; alte documente pot trata acest lucru ca fiind subiacent sau ajustat EBITDA. EBITDA nu include alte elemente exceptionale sau fara numerar/neoperationale care nu au impact asupra performantelor actuale ale activitatii, precum si impactul unui sistem de stimulente de lunga durata pentru conducere, cu limita de timp, lansat la nivel de grup.

Atunci cand este mentionat ca atare, „Grupul” inseamna Grupul Syngenta.

 

Despre Grupul Syngenta

Grupul Syngenta reprezinta una dintre cele mai importante companii inovatoare in domeniul agriculturii din lume, cu o traditie de peste 250 de ani. Cu o prezenta in peste 100 de tari, compania se dedica transformarii agriculturii prin intermediul unor produse si tehnologii revolutionare care joaca un rol fundamental pentru a permite lantului alimentar sa hraneasca lumea in conditii de siguranta, in mod sustenabil si cu respect pentru planeta noastra. Syngenta Group, cu sediul in Shanghai, China si cu sediul administrativ in Elvetia, isi extrage forta din cele patru unitati de business - Syngenta Crop Protection cu sediul in Elvetia, Syngenta Seeds cu sediul in Statele Unite, ADAMA® cu sediul in Israel si Syngenta Group China - care ofera metode de top in industrie pentru a veni in sprijinul clientilor de pretutindeni.

Noutati

ADAMA: 10 ani de existență a brandului la nivel global și unul dintre cele mai diversificate portofolii de substanțe active din lume

26-06-2024 Protectia plantelor

ADAMA: 10 ani de existență a brandului la nivel global și unul dintre cele mai diversificate portofolii de substanțe active din lume

ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de existență a brandului ADAMA pe piață la nivel global. Cu această ocazie, compania își reafirmă angajamentul ferm de a livra inovație și valoare adăugată pentru fermierii din România și din întreaga lume, astfel încât aceștia să dezvolte afaceri mai sustenabile și mai profitabile. Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

19-02-2024 Protectia plantelor

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

19-02-2024 Fungicide

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

05-10-2023 Protectia plantelor

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

15-09-2023 Tratament seminte

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

31-08-2023 Erbicide

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

10-07-2023 Protectia plantelor

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

19-06-2023 Tratament seminte

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

31-05-2023 Erbicide

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

Ieri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor. Mai multe>>

Universal AJAX Live Search needs the GD module enabled in your PHP runtime environment. Please consult with your System Administrator and he will enable it!