Relansarea proiectului canalului Siret - Baragan

Ministrul agriculturii a participat la Conferinta „Irigatul si piata – componente fundamentale ale progresului agriculturii”, organizata in municipiul Braila de catre Asociatia Producatorilor Agricoli (APA) Braila.

 






In cadrul acestui eveniment au fost dezbatute subiecte privind reabilitarea, eficientizarea si rentabilizarea sistemelor de irigatii, implicarea statului roman in sustinerea costurilor de pompare a apei de irigat, atragerea de fonduri europene in acest sector prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).


 

Alte teme aflate pe ordinea de zi au mai fost bursa produselor agricole, grupurile de producatori, crearea de noi locuri de munca in spatiul rural, precum si cresterea capacitatilor si a randamentelor de productie. De asemenea, s-a adus in dezbatere si necesitatea relansarii investitiilor pentru canalul Siret - Baragan.


 

Ministrul agriculturii a precizat ca doreste sa pregateasca un pachet de masuri prin care sa sustina sistemele de irigatii din Romania, fara de care nu se poate realiza o productie agricola stabila. De altfel, in prezent ministerul analizeaza posibilitatea ca irigatiile sa fie sustinute prin compensari acordate Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI), avand in vedere beneficiile aduse de irigatii mediului ambiant.


 

Ministrul Valeriu Tabara a declarat ca relansarea proiectului canalului Siret – Baragan va insemna extrem de mult pentru tot ceea ce reprezinta agricultura Baraganului de est. Prin acest canal se pot iriga circa 500.000 ha, cu un consum redus de energie si cu o rentabilitatea crescuta , avandu-se in vedere ca se asigura apa prin curgere gravitationala".


 

Valeriu Tabara i-a asigurat pe fermierii prezenti ca va face prioritizarea unor obiective de importanta majora pentru modernizarea fermelor care sa fie finantate din fonduri europene.

 


 


 

ARTICOLE SIMILARE:

www.gazetadeagricultura.info/pndr-fonduri-structurale-europene/11171-333-milioane-euro-pentru-proiecte-in-irigatii-si-infrastructura.

www.gazetadeagricultura.info/agrotehnica/11046-sisteme-de-irigatii-naandanjain.

www.gazetadeagricultura.info/agrotehnica/11071-ndj-piata-de-achizitii-pentru-micii-fermieri-este-nefunctionala.


 

Noutati

Error: No articles to display