5 start-up-uri agtech romanesti sprijinite cu cate 10.000 euro de incubatorul de afaceri AgTech TM by Agroland

Agroland sprijina cinci start-up-uri agtech romanesti cu cate 10000 euro - cinci start-up-uri au intrat in finala competitiei de inovatie in agricultura din cadrul incubatorului de afaceri AgTech TM by Agroland dezvoltat impreuna cu X by AscendisCinci startup-uri tech, din Romania, cu aplicatii directe in zona agricola, au fost declarate finaliste in cadrul incubatorului de afaceri AgTech TM, organizat de Agroland in parteneriat cu X by Ascendis. Acestea au primit sau vor primi cate 10.000 euro din partea Grupului Agroland, pentru a-si pune in practica ideile de business cu care au castigat competitia. Pe parcursul a 12 saptamani, cele 26 de echipe inscrise in incubator au beneficiat de traininguri online, precum si de indrumarea a numerosi mentori din companii importante apartinand unor domenii ca: tehnologie, agricultura, marketing, finante etc.


AgTech TM by Agroland este primul program complet de incubare de startup-uri din Romania, care stimuleaza si sustine inovatia in agricultura, la nivel national.

Cei 50.000 euro sunt investiti de Agroland, prin intermediul celor doua companii principale din grup. Agroland Business System (indice bursier AG) ofera finantari a cate 10.000 euro pentru Planty AI, Tailpath si Hardwired, iar Agroland Agribusiness (simbol bursier AAB) sprijina cu aceleasi sume start-up-urile Urban Agriculture Technologies si ADGraft.

Agroland sprijina cinci start-up-uri agtech romanesti - Foto Horia Cardos„Romania este unul dintre cei mai mari 10 exportatori de produse agricole din lume, dar din pacate nu stam deloc bine in ceea ce priveste modernizarea acestui sector, unde avem un potential enorm. Ne dorim ca incubatorul AgTech TM sa devina o traditie, iar prin el sa sprijinim cat mai multe start-up-uri din agribusiness, care sa-si poata transforma ideile in planuri de afaceri. Inovatia si cresterea digitalizarii reprezinta cheia dezvoltarii acestui domeniu. Aplicatiile digitale, fie ca vorbim despre roboti, drone sau sateliti, sunt deja folosite la scara larga in strainatate si vor aduce schimbari masive in modul in care omenirea isi produce hrana. Romania trebuie sa fie parte a acestei revolutii, iar programul nostru isi propune sa contribuie in aceasta directie, sustinand, cat de mult se poate, start-up-urile valoroase din domeniu”, considera Horia Cardos, CEO si fondator al retelei Agroland.

Pana la sfarsitul lui septembrie 2021, echipele castigatoare vor finaliza prima etapa de dezvoltare a produselor. Aceasta consta in realizarea unor produse minim viabile (MVP – Minimum Viable Product), care pot satisface clientii timpurii si prin intermediul carora se obtine feedback pentru dezvoltarea mai profunda. Agroland si Ascendis X vor sprijini cele cinci echipe, pentru a obtine o noua runda de finantare, in vederea continuarii dezvoltarii produselor. De asemenea, companiile care apartin grupului Agroland pot participa la noua runda de finantare.

In prima jumatate a anului 2021, incubatorul de afaceri AgTech TM by Agroland a fost partener cu gigantul tehnologic Microsoft care, in afara de know-how-ul oferit, a colaborat pentru a le oferi antreprenorilor mijloacele prin care sa anticipeze tendintele de evolutie ale domeniului agtech, in urmatorii 10 ani.

 

Despre castigatori

    • Planty AI este o aplicatie mobila care foloseste inteligenta artificiala pentru a-i ajuta pe fitofarmacisti si pe fermieri sa detecteze bolile plantelor si sa ofere clientilor tratamentul potrivit, economisind timp si bani. Algoritmul este antrenat in prima etapa pentru culturile de cereale, rosii, pomi fructiferi si pune la dispozitia fermierului o harta a fitofarmacilor din tara.
    • TailPath rezolva problemele verificarii produselor contrafacute si ale sigurantei alimentare de la producator la consumatorul final, prin implementarea unui sistem de trasabilitate, folosind coduri QR si tehnologie blockchain. Astfel, contribuie la siguranta alimentara, combaterea produselor contrafacute si crearea unei legaturi sigure intre producatori, distribuitori, retaileri si consumatori.
    • Urban Agriculture Technologies (UAT) este solutia care creste plante proaspete pe tot parcursul anului. UAT automatizeaza serele traditionale, folosind un sistem hidroponic si optimizand spatiul de crestere. In acest mod, solutia nutritiva ajunge direct la radacinile plantelor, consumul de apa fiind redus cu 80%, iar prin aducerea productiei la utilizator, timpul de plantare, culegere si intretinere este minimizat. Prin intermediul aplicatiei mobile, fermierul poate planifica si gestiona comenzile, iar sistemul pregateste din timp cantitatile ce trebuie livrate. De asemenea, utilizatorii UAT pot monitoriza si ajusta parametrii din sistem de la distanta.
    • Hardwired dezvolta un sistem complet automatizat de culegere a legumelor, destinat fermelor medii si mari. Primul prototip este specializat pe culegerea tomatelor. Sistemul dezvoltat va fi capabil sa identifice legumele si sa le recolteze cu ajutorul bratului robotic, deplasandu-se pe un traseu predefinit si intr-un mediu controlat.
    • ADGraft este primul robot de altoit fructe si legume din Romania. Startup-ul isi propune sa ajute fermierii si centrele de rasaduri sa isi automatizeze productia, astfel obtinand plante mai rezistente la boli si daunatori, cu un numar minim de angajati. Primul prototip se preteaza pentru altoirea unui numar mare de plante din familia curcubitaceelor si solanaceelor. Robotul functioneaza semi-automat, avand o eficienta de pana la 3 ori mai mare fata de altoirea manuala.

 

AgTech TM este un program Agroland dezvoltat in colaborare cu Ascendis, primul program complet de incubare din Romania, care stimuleaza si sustine inovatia in agricultura. Programul include toate etapele de dezvoltare de la idee la o afacere de succes prin resurse de invatare, mentorat, investitii si acces la cea mai mare baza de clienti din industria agricola.

Agroland este cea mai mare retea de magazine cu produse pentru gardening, pet care si hobby farming din Romania, are capital 100% romanesc si a fost fondata in 1997, la Timisoara, de catre antreprenorul Horia Cardos. In prezent, reteaua Agroland are peste 250 de unitati, localizate in 29 de judete, si peste 2.200.000 de clienti an. Printre produsele comercializate se afla: produse pentru gradinarit - seminte, material saditor, fertilizanti, echipamente, hrana si accesorii pentru animale de companie, precum si pui de o zi, furaje echipamente pentru ferme mici si medii, - si hrana si accesorii pentru animale de companie. Grupul Agroland a inregistrat o cifra de afaceri de 38,4 milioane de euro, la finele lui 2020, si are peste 300 de angajati. Compania a fost listata pe Bursa de Valori Bucuresti, pe 1 martie 2021, cand actiunile au fost admise la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT), Sectorul Titluri de Capital, Categoria Premium, sub indicele bursier AG.

Agroland Agribusiness si-a inceput activitatea in 2016 ca o divizie a companiei mama Agroland Business System, iar din 2017 functioneaza independent juridic si financiar. Compania are doua linii de business: vanzarea de input-uri pentru agricultura conventionala si cea organica si tranzactionarea cu cereale. In 2020, Agroland Agribusiness a inregistrat o cifra de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% fata de anul precedent). Profitul net obtinut a fost de 1,2 milioane lei (+231% fata de anul precedent), cu o marja neta de 6,82%, in crestere fata de marja de 3,86% obtinuta in 2019. Compania a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub indicele AAB, pe 15 iunie 2021.

  

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>