S-a lansat a V-a serie a programului ”Tineri Lideri pentru Agricultura”

S-a lansat a V-a serie a programului Tineri Lideri pentru AgriculturaClubul Fermierilor Romani lanseaza a 5-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Programul si-a castigat recunoasterea in randul fermierilor, fiind primul program major care vine cu o abordare integrata privind Succesiunea – Competitivitatea – Leadership-ul tinerilor in comunitatea rurala. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles.


“Putem, acum, prin acesti tineri, sa gandim in mod concret schimbarile necesare din agricultura romaneasca. Prin ei vom schimba satul romanesc, vom schimba modul in care agricultura este apreciata de cei care o fac si de cei care beneficiaza de rezultatele ei. Programul „Tineri Lideri pentru Agricultura” a devenit, prin lansarea celei de a 5-a serie, un anagajament implinit in Pactul intre generatii pentru viitorul agriculturii. Reinnoirea generationala poate fi o solutie pentru problemele intampinate in momentul de fata de sectorul agricol, printr-un angajament voluntar intre cele doua generatii”, declara Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Romani. „Programul „Tineri Lideri pentru Agricultura”, organizat de Clubul Fermierilor Romani, urmareste 3 obiective: sa asigure succesiunea, sa-i puna pe tinerii absolventi in pozitia de vectori ai transformarii si sa dezvolte o comunitate de afaceri. Am pornit de la ideea de formare ca proces al transformarii, ca ulterior sa punem toata energia noastra in construirea unui vehicul care sa impinga sistemul din Romania la nivelul celor mai performante tari. Agricultura joaca un rol vital in societatea noastra, iar pregatirea noilor lideri este mai importanta ca niciodata.”

S-a lansat a V-a serie a programului Tineri Lideri pentru Agricultura - foto 1

 

„A fost introdus in programa un curs nou, ”Influentare fara autoritate”si un curs de ”Story Telling”,, care ii vor ajuta pe tineri sa-si consolideze relatiile, atat cu membrii familiei, cat si cu partenerii de afaceri. Le vom propune tinerilor din seria a V-a si un nou proiect privind procesul de succesiune in fermele din Romania, care va constitui o buna oportunitate de interactiune si schimb de experiente cu alti fermieri din Romania. Ne dorim ca tinerii sa interactioneze unii cu altii, sa lucreze in echipe si, in acelasi timp, sa aplice cunostintele si abilitatile dezvoltate in timpul cursurilor, atat in proiectele propuse de noi, cat si in fermele lor” declara Violeta Daria, managerul programului.

“Astazi, odata cu lansarea celei de-a cincea serii, suntem mai aproape de realizarea visului nostru: pregatirea a 1000 de tineri fermieri care sa poata prelua leadershipul ecosistemului agricol, asigurand schimbarea generationala in ferma si transformarea agriculturii romanesti sustenabile. Visati cu mine asupra destinului agriculturii romanesti, avand aceasta comunitate puternica de tineri pregatiti sa conduca fermele, afacerile de familie din agricultura. Fiecare absolvent al programului de formare este o promisiune pentru o agricultura mai prospera si mai durabila.”, spune Jabbar Kanani, membru in consiliul director Clubul Femrierilor Romani, initiatorul si fondatorul programului Tineri Lideri pentru Agricultura.

Grupul Agricover se implica in initiativa Clubului Fermierilor Romani inca din prima serie a programului si sustine astfel si anul acesta cheltuielile de scolarizare pentru participantii din seria 2023-2024, in cadrul actiunilor sale de responsabilitate sociala.

“Agricover este dedicat dezvoltarii agriculturii romanesti, iar schimbarea generationala din ferme reprezinta fundamentul acestei evolutii. Suntem convinsi ca investitia in tinerii fermieri este investitia in viitorul nostru si suntem bucurosi sa vedem cum crestem si inflorim impreuna cu fiecare zi ce trece. Acesti 100 de tineri care s-au alaturat astazi programului ne aduce mai aproape de atingerea obiectivului nostru, acela de a pregati profesional 1000 de tineri lideri pentru agricultura de maine.", a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Programul “Tineri Lideri pentru Agricultura” este dezvoltat de Clubul Fermierilor Romani impreuna cu Fundatia Leaders, integrator al programului, si are ca parteneri educationali companii de training renumite si apreciate in Romania, alaturi de specialisti cu experienta in business, afaceri de familie, training si mentoring.

 

Seria a V-a: continuitate si noutati

S-a lansat a V-a serie a programului Tineri Lideri pentru Agricultura - foto 2

 

Datorita succesului seriei anterioare, programul “Tineri Lideri pentru Agricultura” va ramane structurat pe urmatoarele trei module: (1) Leadership si management, (2) Reprezentare si comunitate, (3) Agribusiness prezent si viitor.

Cursurile se incheie pe 15 martie cu un concurs de planuri de business dezvoltate de tineri in program, pentru care au lucrat organizati pe echipe. Va exista un juriu avizat, care va evalua proiectele in baza unor criterii bine definite si va premia cea mai buna idee de business.

Se mentin cele doua directii importante care consolildeaza „structura de rezistenta” a programului: dezvoltarea unui plan individual de cariera si a unui plan de afaceri pentru propria ferma. Cele doua instrumente sunt totodata utile pentru ca tinerii fermieri au oportunitatea de a intelege care este utilitatea si aplicabilitatea fiecarui curs. Totodata, tinerii vor avea un mentor pentru planul individual de dezvoltare si, la solicitarea lor, pot beneficia de experienta unui mentor – fermier experimentat, care ii va sprijini permanent cu feedback si indrumare pentru imbunatatirea activitatilor din ferma lor, in cadrul Programului de mentorat propus de Clubul Fermierilor Romani.

 

Obiectiv Program

Programul pregateste noua generatie de antreprenori in agricultura, cu o viziune integrata de business, pentru a creste competitivitatea in acest domeniu si pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

 

Profil participanti

Tineri cu varsta pana la 35 ani, absolventi de facultate, copii ai fermierilor membri in Clubul Fermierilor Romani sau tineri proveniti din familii de fermieri, dornici sa-si dezvolte competentele in managementul afacerii, sa creasca afacerea familiei si sa se implice in comunitate. In program se pot inscrie tineri indiferent de facultatea absolvita, marimea fermei sau tipul de afacere agricola. Este necesar ca exploatatia agricola sa fie inscrisa la APIA.

 

Curricula Program

Programul cuprinde cursuri de 1-3 zile de pregatire in urmatoarele domenii: Administrarea Afacerii; Business Management; Leadership; Comunicare si vorbire in public; Diplomatie si protocol; Vanzare si tehnici de negociere; Marketing siStory Telling in agribusiness; Resurse umane; Simulare de business; Succesiunea afacerii de familie; Asigurari agricole; Comertul cu cereale; Reforma PAC si Pactul Ecologic European; mManagementul financiar al fermei; Tehnologie si digitalizare.

In functie de interes, participantii la program pot opta pentru stagii de internship la Bruxelles, la Reprezentanta Romaniei la Comisia Europeana, Comisia de Agricultura din Parlamentul European sau asociatii europene ale fermierilor, in Romania la institutiile responsabile din agricultura – MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultura din Parlamentul Romaniei sau la companii private mari de tehnologie si inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se deruleaza pe tot parcursul programului si sunt facilitate de Clubul Fermierilor Romani in cadrul parteneriatului cu aceste institutii.

 

Perioada desfasurare Program

Participantii la program primesc burse din partea Agricover, sustinatorul principal al programului, care acopera costurile aferente cursurilor. Programul “Tineri Lideri pentru Agricultura” se desfasoara pe parcursul a sase luni, in perioada 23 octombrie 2023 – 15 martie 2024. Cursurile se desfasoara in format fizic, in sali de curs, cate o saptamana, in fiecare luna, de luni pana vineri, de la 9.00 la 17.30.

Toate drepturile rezervate. Textele, informatiile, datele, imaginile, graficele, sunetele, animatiile si materialele video, precum si dispunerea lor pe paginile de Internet Asociatia Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta se supun legii protectiei drepturilor de autor si altor legi de protectie. Copierea, reproducerea, distribuirea acestora sau intreprinderea oricarei actiuni similare fara acordul detinatorului Asociatia Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta si fara mentionarea sursei sunt interzise prin lege, orice reproducere integrala sau partiala putand fi realizata doar cu acordul detinatorului.

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>