Flori de poveste in fata Ateneului: Cel mai in voga designer floral din lume vine in Romania

Flori de poveste in fata Ateneului - Cel mai in voga designer floral din lume vine in Romania la Concursul National de Aranjamente FloraleEmotiile calde, din suflet, regasite intr-o armonie de flori, impletite la rang de arta, reprezinta esenta creatiei unui designer floral, iar cel mai in voga dintre ei, Dennis Kneepkens va face in premiera, in Romania, o demonstratie de poveste pe acorduri de vioara.

Celebrul florist olandez va da intalnire joi, 26 aprilie de la ora 10, in fata Ateneului Roman la o Demonstratie de Arta Florala, o ocazie perfecta de a impartasi publicului roman pasiunea sa pentru frumos si maiestria dobandita prin proiecte de rasunet in lume, totul pe un fundal muzical asigurat de violonistul Cristian Balas (membru al orchestrei Operei Nationale, fondator si concert-maestru al orchestrei Camerata Elite).

Profesor de arta florala la singurul hotel de 7 stele din lume si castigator a numeroase competitii din domeniu, Dennis Kneepkens duce de fiecare data arta florala la un alt nivel. Fie ca este vorba despre realizarea unor aranjamente de mari dimensiuni, a decorului pentru lansari de produse sau consilierea in materie de branding a companiilor din domeniul floristic, tanarul designer face fata oricarei provocari. Ca designer al unor manifestari de anvergura precum Festival of Flowers Marea Britanie (2015-2018), Timfloralis Romania (2016-2018) sau al unor colectii private in Japonia, China, Africa de Sud si SUA, Dennis reuseste sa imbine talentul si creativitatea olandeza cu elemente specifice contextelor locale.

Dennis este invitatul special al celei de-a IX-a editii a Concursului National de Aranjamente Florale ce marcheaza, din 2010, sarbatorirea Zilei Nationale a Olandei in Romania. Manifestarea are loc in prezenta Excelentei Sale, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucuresti si se bucura de sprijinul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti si Filarmonicii George Enescu. Aranjamentele pe care le va realiza in cadrul demonstratiei de la Bucuresti vor marca atat ziua nationala a Regelui Olandei, dar si cei 100 de ani de la Marea Unire. 

De la ora 13:00, la Athenee Palace Hilton, peste 50 de concurenti se vor intrece intr-o competitie unica ce marcheaza de noua ani dezvoltarea sectorului floristic din Romania. In tot acest timp, concursul a contribuit la schimbarea unor destine, a incurajat performanta in domeniu, a inspirat noi generatii de floristi si a contribuit la dezvoltarea unor modele de afaceri de succes. Conform traditiei, tema va ramane secreta pana la anuntarea sa din ziua concursului si va propune noi provocari carora participantii trebuie sa le raspunda creativ folosind toti acelasi set de flori si accesorii.

Flori de poveste in fata Ateneului


Membrii juriului sunt: Dana Constantinescu - jurnalist, realizatoarea emisiunii In gradina Danei - TVR 1, Calin Ile - Presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), Conf.dr. Adrian George Peticila - Facultatea de Horticultura din cadrul USAMV Bucuresti, Secretar Stiintific al Sectiei de Stiinte Agricole si Silvice a Academiei Romane, Adela Parvu - designer de interior si blogger, Laurentiu Mata - fondatorul platformei Top Hospitality Romania iar presedintele juriului este designerul floral olandez Dennis Kneepkens.

Marele premiu consta intr-o excursie in Olanda pentru castigator si partenerul sau. De asemenea, concurentii plasati pe primele 10 locuri, alaturi de aranjamentele realizate de acestia, vor participa la receptia oferita cu ocazia Zilei Nationale a Olandei in cursul careia Ambasada Olandei va acorda un premiu de popularitate pe baza votului invitatilor.

Evenimentul se adreseaza designerilor floristi, antreprenorilor in sectorul floristic, organizatorilor de evenimente si publicului iubitor de arta florala.

Un eveniment organizat de Ambasada Olandei in Romania si Business Development Group. Parteneri principali: KLM Romania, MEGA IMAGE – Ahold Delhaize si Aurora Flowers. Parteneri: Arian Glass Deco si Holland Farming Agro.

 

UPDATE: O tanara din Bucuresti, castigatoarea Concursului National de Aranjamente Florale 

Concursul National de Aranjamente Florale 2018

Cea de-a IX-a editie a Concursului National de Aranjamente Florale si-a desemnat castigatorii, dupa o competitie plina de emotii, creativitate si maiestrie. Marele premiu a fost castigat de Madalina Lazar (Madalina Mocanu Design), o tanara antreprenoare, pasionata de domeniu si consacrata ca unul dintre cei mai apreciati designeri florali din Romania. Locurile II si III au fost ocupate de Florinela Solomon (Maison Dadoo) si Cosmina Janina Dumitrache (Flora Studio). Mentiuni: Mihaela Matei (Eltung Impex), Alina Nicolae (Ali Design) si Mirela Nita. Cele 3 castigatoare sunt din Bucuresti si s-au mai remarcat pe parcursul editiilor precedente in care au participat. Astfel, Madalina Lazar este si castigatoarea primei editii, Cosmina Janina Dumitrache a luat mentiune in 2004 iar Florinela Solomon si-a revendicat locul III anul trecut. De asemenea, Premiul de Popularitate ii revine Irinei Soficiuc. 

Fiecare dintre cei 54 de concurenti au avut la dispozitie o ora si acelasi set de flori si accesorii pentru a-si demonstra talentul in elaborarea unui aranjament de masa pentru o petrecere in aer liber. Elementul de noutate al concursului a fost reprezentat de punerea la dispozitie a doua vase pe care concurentii au fost invitati sa le conecteze intr-un mod creativ, sarbatorind, astfel, colaborarea dintre Olanda si Romania. Aceasta competitie unica marcheaza de noua ani dezvoltarea sectorului floristic din Romania iar in tot acest timp a contribuit la schimbarea unor destine, a incurajat performanta in domeniu, a inspirat noi generatii de floristi si a ajutat la dezvoltarea unor modele de afaceri de succes.

Marele premiu consta intr-o excursie in Olanda pentru castigator si partenerul sau si include o vizita la Bursa de Flori. De asemenea, concurentii plasati pe primele 10 locuri, alaturi de aranjamentele realizate de acestia, au participat la receptia oferita cu ocazia Zilei Nationale a Olandei in cursul careia Ambasada Olandei a acordat un premiu de popularitate pe baza votului invitatilor.

 

Demonstratie de Arta Florala la Ateneu

Concursul National de Aranjamente Florale marcheaza din 2010, sarbatorirea Zilei Nationale a Olandei in Romania si se adreseaza atat designerilor floristi, antreprenorilor in sectorul floristic, organizatorilor de evenimente cat si publicului iubitor de arta florala. In acest context, unul dintre cei mai in voga designeri florali din lume de origine olandeza, Dennis Kneepkens, a facut in premiera, in Romania, in fata Ateneului Roman, o demonstratie florala de poveste folosind ,,ingrediente’’ inedite precum crengi de liliac, flori exotice si soiuri noi in structuri si abordari inovatoare. Demonstratia de Arta Florala a fost ocazia perfecta pentru invitatulul special al evenimentului, de a impartasi publicului roman pasiunea sa pentru frumos si maiestria dobandita prin proiecte de rasunet in intreaga lume, totul pe un fundal muzical asigurat de violonistul Cristian Balas (membru al orchestrei Operei Nationale, fondator si concert-maestru al orchestrei Camerata Elite). Dennis a fost incantat de arhitectura Bucurestiului, de interesul romanilor pentru frumos si a apreciat ajutorul venit din partea studentilor de la Facultatea de Horticultura din cadrul USAMV Bucuresti care au lucrat alaturi de el. A mai marturisit ca iubeste romanii, ii place mancarea din Romania si ar reveni cu drag la noi in tara ori de cate ori va avea ocazia, datorita similaritatilor identificate intre cele doua tari. ,,Cred ca ne asemanam foarte tare prin modul in care romanii si olandezii se bucura de viata si de frumusetea naturii’’. 

Profesor de arta florala la singurul hotel de 7 stele din lume si castigator a numeroase competitii din domeniu, Dennis duce de fiecare data arta florala la un alt nivel. Fie ca este vorba despre realizarea unor aranjamente de mari dimensiuni, a decorului pentru lansari de produse sau consilierea in materie de branding a companiilor din domeniul floristic, tanarul designer face fata oricarei provocari. Ca designer al unor manifestari de anvergura precum Festival of Flowers Marea Britanie (2015-2018), Timfloralis Romania (2016-2018) sau al unor colectii private in Japonia, China, Africa de Sud si SUA, Dennis reuseste sa imbine talentul si creativitatea olandeza cu elemente specifice contextelor locale. 

Concursul National de Aranjamente Florale 2018 - Castigatori


Manifestarea a avut loc in prezenta Excelentei Sale, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Primarului General al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea si s-a bucurat de sprijinul Filarmonicii George Enescu. ,,Am stabilit, deja, o traditie, prin a sarbatori cu aranjamente florale Ziua Nationala a Olandei, ziua Regelui nostru. Si motivul pentru care facem acest lucru este, desigur, nu doar pentru faptul ca suntem Tara Lalelelor, ci si pentru ca vrem sa va aratam cum functioneaza afacerea cu flori in Olanda deoarece ne dorim sa profesionalizam acest sector si in Romania. Acest eveniment ne aduce, de asemenea, oportunitatea de a combina 2 aspecte importante si puternice ale celor doua tari: creativitatea romaneasca si simtul olandez pentru structura si coerenta’’, a declarat Excelenta Sa, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucuresti.

Olanda este cel mai mare exportator de flori si plante din lume cu 4,32 miliarde de bulbi de lalele produsi in fiecare an, 80% dintre acestia fiind comercializati la nivel mondial. De asemenea, din 1800 de soiuri de noi plante intrate pe piata Europeana, 65% sunt olandeze.

Noutati

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Producatorii de craciunite din Romania sunt sprijiniti de UE

06-12-2023 Flori

Producatorii de craciunite din Romania sunt sprijiniti de UE

In fiecare an, in Europa sunt produse aproximativ 100 de milioane de craciunite, iar Uniunea Europeana vrea sa ajute fermierii si comerciantii sa isi dezvolte si mai mult afacerile. „Stars for Europe” / „Craciunite pentru Europa” este o campanie de marketing la nivel european care are ca scop sa promoveze craciunitele in randul consumatorilor si sa ofere producatorilor si comerciantilor instrumente de marketing menite sa ajute la cresterea vanzarilor. Mai multe>>

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

21-11-2023 Gradinarit

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

Daca ai un mic spatiu exterior, este pacat sa nu profiti de el. Exista o multime de decoratiuni, accesorii si plante care il pot transforma intr-un colt de relaxare, de care sa te bucuri in fiecare zi. Mai multe>>

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

16-08-2023 Gradinarit

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

Fie ca esti un gradinar pasionat sau pur si simplu un iubitor al oazelor de verdeata, gradina ta poate deborda un suflu nou de la an la an. De la mici sculpturi de gradina amplasate din loc in loc si pana la plante noi de sezon sau aranjamente facute cu mana ta, poti actualiza estetica gradinii fara prea multi bani, dar cu multa imaginatie si pasiune. Mai multe>>

Planificarea buna este totul. Cum se descurca muscatele (aproape) fara grija

25-07-2023 Flori

Planificarea buna este totul. Cum se descurca muscatele (aproape) fara grija

O locatie insorita, apa si multi nutrienti sunt cele mai importante cerinte pentru ca aceste flori populare de vara sa prospere din primavara pana in toamna. Daca indepartezi si frunzele si florile ofilite din cand in cand, muscatele tale vor fi fericite. Pentru cei care considera ca udarea, fertilizarea si igienizarea regulata ocupa prea mult timp, expertii de la Muscate pentru Europa (Pelargonium for Europe – PfE) au trei sfaturi utile. Folosindu-le, te poti asigura ca muscatele tale vor avea ... Mai multe>>

Cum combini florile artificiale cu plantele naturale pentru a crea un decor autentic?

18-07-2023 Flori

Cum combini florile artificiale cu plantele naturale pentru a crea un decor autentic?

Crearea unui aranjament floral frumos nu necesita foarte multe lucruri. Poti realiza o compozitie cu gust combinand flori artificiale si naturale. Astfel de creatii pot fi un decor interior grozav pentru orice eveniment ocazional. Dar florile si plantele artificiale pot fi incluse in decorul casei sau biroului tau, pentru a le oferi acea nota proaspata atat de populara in aceste vremuri. Mai multe>>

Producatorii de muscate si craciunite din Romania sunt sprijiniti de UE

26-06-2023 Flori

Producatorii de muscate si craciunite din Romania sunt sprijiniti de UE

In premiera in Romania, producatorii de muscate si craciunite sunt sprijiniti de UE prin doua campanii de marketing, Muscate pentru Europa (Pelargonium for Europe) si Craciunite pentru Europa (Stars for Europe). Mai multe>>

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

13-06-2023 Gradinarit

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

Meseria de gradinar pare meseria ideala pentru pasionatii de flori si legume, pentru cei care iubesc natura, spatiile verzi si peisagistica urbana. Poate fi o meserie banoasa, daca esti un gradinar dedicat si creativ, dar si o meserie care aduce mereu ceva nou in viata ta. Mai multe>>

”Parfum de Cluj” – vizitati colectia de peste 300 soiuri de trandafiri a USAMV Cluj-Napoca

08-06-2023 Flori

”Parfum de Cluj” – vizitati colectia de peste 300 soiuri de trandafiri a USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca si Asociatia ”Amicii Rozelor” din Romania lanseaza invitatia la ”Parfum de Cluj”, eveniment dedicat iubitorilor de trandafiri, care va avea loc sambata, 10 iunie 2023, la Statiunea de Cercetare Horticola (SCH) din cartierul Gheorgheni. Statiunea gazduieste de zeci de ani o colectie impresionanta de peste 300 de soiuri de trandafiri, inclusiv 48 de soiuri create de-a lungul timpului de catre specialistii USAMV Cluj-... Mai multe>>

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

06-04-2023 Gradinarit

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

Cu totii stim ca intre visul de a avea o gradina inforitoare si momentul in care te poti bucura pe deplin de ea se afla multa munca, determinare si deschiderea de a cumpara utilajele corecte. Ne-am propus sa va prezentam care sunt utilajele agricole care reprezinta cea mai inspirata si eficienta alocare a bugetului familiei dumneavoastra. Mai multe>>

Sesiuni de instruire pentru arboricultura urbana desfasurate la Resita si la Constanta

03-11-2022 Arbori si arbusti ornamentali

Sesiuni de instruire pentru arboricultura urbana desfasurate la Resita si la Constanta

Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP, in parteneriat cu companiile Enel si E-Distributie, continua si anul acesta colaborarea in cadrul campaniei pentru cresterea calitatii spatiilor verzi din interiorul localitatilor, prin protejarea arborilor de agrement. Demersul are ca scop imbunatatirea zonelor verzi din interiorul localitatilor prin protejarea arborilor si inglobeaza o gama variata de evenimente desfasurate in mai multe zone ale tarii, precum Banat, Muntenia si Dobrogea. Mai multe>>