CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

Noul tractor NEXOS de la CLAAS adaptat pentru culturi de vita-de-vie si livezi de pomi fructiferiPentru recoltele precum cele de vita de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, usor de manevrat, cu motoare puternice si care ofera operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul intregii zile de lucru. Noua generatie de tractoare CLAAS NEXOS cu latime ingusta indeplineste perfect toate aceste cerinte.


Pe langa motoarele puternice, dimensiunile mici si usurinta la manevrare, noile modele sunt prevazute cu numeroase solutii practice pentru implementele ce se monteaza in fata si in spatele tractorului, o noua transmisie si asigura un confort sporit pentru operator in cabina. CLAAS va prezenta noul NEXOS in premiera la targul EIMA 2016, care va avea loc in perioada 9 - 13 noiembrie in Bologna, Italia.

 

Motoare puternice 

Noua generatie de tractoare NEXOS include 14 tractoare cu diverse puteri si dimensiuni. Toate modelele noi sunt echipate cu un motor FPT cu 4 cilindri, care se caracterizeaza printr-un cuplu ridicat si vibratii extrem de reduse. Gama de putere variaza intre 75 CP si 112 CP, sau pana la 103 CP pentru NEXOS VE conceput pentru utilizarea in randurile de vie deosebit de inguste. In cazul celor mai puternice modele 250 VL si 250 F echipate cu CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM), motorul de 103 CP poate furniza o putere suplimentara de 9 CP in timpul utilizarii prizei de putere si al transportului si genereaza un cuplu maxim de 440 Nm. Astfel, noua gama NEXOS este cu aproximativ 10% mai puternica decat seria anterioara.

 

Reglarea turatiei motorului prin simpla apasare a unui buton

Datorita sistemului de injectie electronica de tip common rail, tractorul NEXOS are acum o functie standard de memorare a turatiei motorului, o a doua functie de memorare fiind disponibila optional. Turatia motorului poate fi reglata precis prin simpla apasare a unui buton. Pentru lucrul cu implemente actionate de priza de putere, aceasta functie garanteaza viteza optima si un nivel ridicat de eficienta in orice moment. Si intervalul de service al noilor motoare a fost marit de la 500 la 600 de ore.

tractor NEXOS - motorul FPT cu 4 cilindri

 

Date despre motoarele tractorului NEXOS

Model

Putere maxima* (kW/CP)

Cuplu maxim* (Nm)

NEXOS 250
(doar F si VL)

82/112 (inclusiv o crestere cu 9 CP cu CPM**)

440

NEXOS 240

76/103

406

NEXOS 230

68/92

366

NEXOS 220

62/85

334

NEXOS 210

55/75

309

*conform ECE R 120
**CPM (CLAAS POWER MANAGEMENT): un plus de putere pentru tractoarele CLAAS, disponibila doar in anumite situatii de functionare.

 

Tehnologie de control optim al emisiilor in ciuda dimensiunilor compacte

Dimensiunile versiunilor NEXOS pornesc de la o latime exterioara de 1,00 m pentru modelul VE conceput pentru randuri inguste, 1,26 m pentru modelul VL creat pentru randuri de vie mai late si 1,45 m pentru modelul F destinat lucrului in livezi. In ciuda dimensiunilor compacte, toate modele sunt dotate cu motoare prevazute cu tehnologie de control al emisiilor de ultima generatie, adica filtru de particule diesel (DPF), convertor catalitic de oxidare diesel (DOC) si sistem de recirculare a gazelor de esapament (EGR), respectand totodata cerintele standardului european de emisii Stage IIIB (comparabil cu Tier 4i).

 

Parte mediana ingusta pentru o manevrare mai usoara

Toate modelele noi au o adancitura caracteristica in fata si in spatele puntii fata – forma ingusta deja consacrata in randul tractoarelor mari CLAAS. Aceasta asigura un unghi mai mare de bracare, rezultand astfel o raza mult mai mica de intoarcere. Consola fata a fost redusa cu 88 mm, iar ampatamentul marit cu 50 mm pentru a spori manevrabilitatea tractoarelor si a asigura o stabilitate directionala maxima. Un sistem automat de tractiune integrala, disponibil optional, cu senzor pentru unghiul de bracaj, care dezactiveaza automat modul de tractiune integrala incepand cu un anumit unghi de bracaj, de exemplu la capat de teren, contribuie la manevrarea extrem de facila a noilor tractoare NEXOS.

 

Mai mult confort pentru operator

Tunelul transmisiei mult mai coborat, dispunerea ergonomica a comenzilor si afisajul color de pe panoul de instrumente asigura mai mult spatiu si un confort sporit pentru operator. Pe langa mansonul pentru cablu din partea din spate, noul NEXOS este acum echipat standard si cu un manson pentru cablu in partea din fata astfel incat implementele frontale cu sisteme proprii de comanda pot fi actionate fara a mai deschide geamul cabinei. NEXOS F este disponibil si in versiunea platforma.

tractor NEXOS - interior cabina

 

Transmisie noua 

Tractorul este echipat, de asemenea, cu o noua transmisie, in care un splitter mecanic cu 24 de trepte pentru mers inainte si mers inapoi este combinat cu inversorul fara ambreiaj REVERSHIFT. Aceasta este actionata de un ambreiaj multidisc controlat electronic, cu uzura extrem de redusa. Printre cele cinci transmisii diferite disponibile pentru tractorul NEXOS se numara transmisia cu 24 trepte pentru mers inainte (F) / 12 trepte pentru mers inapoi (R) cu REVERSHIFT si TWINSHIFT (doua trepte powershift) pentru modelul varf de gama.

 

Transmisiile tractorului NEXOS

Numar trepte de viteza

Viteze

Game

Inversor

Splitter

24 F/ 12 R

4

3

REVERSHIFT

TWINSHIFT

NOU:
24 F/ 24 R (doar pentru variantele F si VL)

4

3

REVERSHIFT

mecanic, dublu

24 F/ 24 R

4

3

mecanic

TWINSHIFT

24 F/ 24 R

4

3

mecanic

mecanic, dublu

12 F/ 12 R

4

3

mecanic

-

 

Noi solutii pentru montarea implementelor frontale

Noua optiune de montare in fata a implementelor ofera numeroase solutii pentru mai multa flexibilitate. Toate modelele sunt echipate optional cu racorduri hidraulice suplimentare pentru o valva hidraulica si un retur cu debit liber direct pe tirantii fata. Ca alternativa la priza de putere conventionala cu o turatie de 1000 rpm, noile tractoare NEXOS sunt prevazute si cu o priza de putere economica cu 540 ECO rpm pentru implementele montate in fata.

tractor NEXOS - Noi solutii pentru montarea implementelor frontale

 

Debit hidraulic pentru orice situatie

Noul NEXOS este disponibil cu doua valori diferite de debit hidraulic. Avand un debit de 60 l/min, pompa hidraulica alimenteaza in mod eficient toti consumatorii hidraulici. Pentru sistemele de actionare hidraulica cu putere ridicata si aplicatii combinate, tractorul poate fi dotat cu o pompa cu debit de 60 l/min pentru valvele hidraulice si una cu debit de 27 l/min pentru tirantii spate. Sunt disponibile pana la patru valve hidraulice mecanice. Pe langa acestea pot fi montate alte patru valve hidraulice cu comanda electronica. Acestea sunt actionate prin intermediul a doua comutatoare basculante electronice si al manetei de comanda in patru directii ELECTROPILOT. Toate valvele cu comanda electronica sunt prevazute cu functie de reglare a debitului, iar comutatoarele basculante pot controla setarile de timp.

 

Masa limitata la 3,5 t

Masa totala admisa a tractorului NEXOS poate fi limitata la 3,5 t, astfel incat in unele tari sa poata fi condus cu un permis de conducere pentru autoturisme. Acest aspect este deosebit de important pentru serviciile municipale.

Noile tractoare CLAAS NEXOS vor iesi de pe linia de asamblare incepand din primavara anului 2017.

Compania CLAAS este prezenta la targul EIMA 2016 in hala 19, standul A12.

tractor NEXOS - forma ingusta  raza de bracaj mult mai mica

CLAAS remorci agricole

 

  

Noutati

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

14-01-2017 Tractoare

Case IH Magnum Autonome - Noul tractor autonom, fara cabina

In momentele cheie ale anului, in lucrarile de pregatire si plantat, constrangerile de forta de munca sunt de asa natura incat e nevoie de capacitati suplimentare pentru a face fata acestor lucrari de varf de sezon. Mai multe>>

Calitatea solului si productivitatea agricola

05-12-2016 Agrotehnica

Calitatea solului si productivitatea agricola

Ziua Mondiala a Solului este una din zilele anului in care Organizatia Natiunilor Unite face apel la lumea intreaga pentru a constientiza rolul pe care solul il are in viata cotidiana. Fermierii cunosc deja rolul crucial pe care solul il are in dezvoltarea propriei ferme. Un nou proiect, SoilCare, identifica modalitati prin care, calitatea solului poate fi imbunatatita adoptand tehnici si sisteme de cultivare cu beneficii atat profitabilitatii fermei cat si mediului inconjurator. Mai multe>>

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

12-11-2016 Masini si utilaje agricole

Normele UE referitoare la drone: Cum sa asigure securitatea si viata privata

Micile aeronave fara pilot, cunoscute sub numele de drone, pot fi folosite pentru o multime de lucruri, de la filmare sau fotografiere, pana la inspectarea conductelor de gaz sau a irigarii culturilor. Dar ele pot reprezenta, totodata, si un risc pentru avioane, precum si pentru viata privata a oamenilor. Joi, membrii comisiei pentru transport au aprobat modificarile normelor UE pentru siguranta aviatiei, care se refera si la drone. Aflati mai multe despre drone in infograficul nostru. Mai multe>>

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

09-11-2016 Tractoare

CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

Pentru recoltele precum cele de vita de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, usor de manevrat, cu motoare puternice si care ofera operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul intregii zile de lucru. Noua generatie de tractoare CLAAS NEXOS cu latime ingusta indeplineste perfect toate aceste cerinte. Mai multe>>

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

09-11-2016 Agrotehnica

Descopera agricultura durabila cu Soufflet Agro Romania

Programul international SoilTEQ combina practicile agricole moderne cu cele traditionale, in vederea exploatarii sustenabile si durabile a solurilor din tara noastra. Recent, in judetul Ialomita, s-a organizat cea de a doua intalnire din cadrul programului Soilteq. Intr-un cerc restrans s-au reunit fermieri din toata tara, agricultori ce intampina probleme in exploatarea normala a solului si cauta solutii viabile si durabile pentru imbunatatirea insusirilor solului in vederea unei mai bune „func... Mai multe>>

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

08-11-2016 Agrotehnica

5000 € pentru fermierii care implementeaza metode inovatoare de utilizare a terenurilor si a solului

Organizatia Europeana a Proprietariilor de Terenuri (ELO) a lansat Premiul de Management al Terenurilor si al Solului pentru 2016/2017 si face apel la toti fermierii, proprietari de terenuri sau grupurile de fermieri care doresc sa trimita pana la 31 decembrie un formular de participare. ELO premiaza practicile si tehnologiile de utilizare a terenurilor si a solului care combat amenintarile solului cum ar fi degradarea, eroziunea, reducerea continutului de materie organica, contaminarea difuza s... Mai multe>>

Combinele de recoltat tomate din California

25-10-2016 Combine agricole

Combinele de recoltat tomate din California

In anul 1950 la Universitatea din California, Davis si Gordie C. Hanna, au dezvoltat un dispozitiv de recoltare care a revolutionat industria de producere a tomatelor destinate industrializarii. Combinele recolteaza esalonat dupa un program bine stabilit, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, pe timpul unui sezon de recoltare de 12 pana la 14 saptamani. Mai multe>>

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

15-10-2016 Combine agricole

Noi solutii CLAAS pentru recoltarea si transportul furajelor

Noile modele de combine pentru recoltarea furajelor JAGUAR 900 si noile variante „Confort” din gama CLAAS de remorci pentru transport furaje CARGOS 700 sunt solutiile oferite de CLAAS, unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole, pentru campania agricola 2017. Mai multe>>

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

28-09-2016 Combine agricole

Taiere perfecta cu o latime de lucru mare - Hederele CLAAS VARIO 1230 si 1080 cu caracteristici imbunatatite

CLAAS a revizuit complet hederele sale VARIO 1230 si 1080 cu latime mare de lucru si ofera acum ambele modele cu caracteristici noi. Noile hedere VARIO sunt proiectate, in principal, pentru recoltarea cerealelor si a rapitei si sunt caracterizate printr-un nivel inalt de eficienta operationala si un ritm de lucru pentru diferite niveluri de productivitate. Obiectivele principale urmarite in timpul dezvoltarii produselor au fost sporirea randamentului, un grad mai mare de flexibilitate si mai mul... Mai multe>>

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

06-09-2016 Agrotehnica

SoilTEQ – Explora agricultura sustenabila cu Soufflet Agro Romania

Proiectul SoilTEQ, a fost creat pentru o agricultura sustenabila si durabila. Grupul Soufflet, a creat acest proiect ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a solurilor din tara noastra, Franta, Cehia, Rusia, Polonia si Ucraina. Irigarea excesiva, monocultura, fertilizarile excesive, aplicarea unor agrotehnici incorecte, au dus la obosirea si degradarea solurilor. Mai multe>>

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

27-08-2016 Combine agricole

Combinele cu senile - excelente pentru recoltatul porumbului

Combinele Case IH sunt cunoscute pe plan international ca fiind extrem de performante in recoltatul porumbul boabe. Modelul 9240 este o combina pe senile ce are hederul cel mai mare pentru porumb, respectiv pe 16 randuri (12,5 m latime), iar motorul de 15.900 cmc, dezvolta 634 CP, ce propulseaza combina cu o viteza ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o. Mai multe>>