CLAAS prezinta noua generatie de tractoare NEXOS

Noul tractor NEXOS de la CLAAS adaptat pentru culturi de vita-de-vie si livezi de pomi fructiferiPentru recoltele precum cele de vita de vie, livezi sau pentru serviciile municipale sunt necesare tractoare mici, usor de manevrat, cu motoare puternice si care ofera operatorului un nivel ridicat de confort de-a lungul intregii zile de lucru. Noua generatie de tractoare CLAAS NEXOS cu latime ingusta indeplineste perfect toate aceste cerinte.


Pe langa motoarele puternice, dimensiunile mici si usurinta la manevrare, noile modele sunt prevazute cu numeroase solutii practice pentru implementele ce se monteaza in fata si in spatele tractorului, o noua transmisie si asigura un confort sporit pentru operator in cabina. CLAAS va prezenta noul NEXOS in premiera la targul EIMA 2016, care va avea loc in perioada 9 - 13 noiembrie in Bologna, Italia.

 

Motoare puternice 

Noua generatie de tractoare NEXOS include 14 tractoare cu diverse puteri si dimensiuni. Toate modelele noi sunt echipate cu un motor FPT cu 4 cilindri, care se caracterizeaza printr-un cuplu ridicat si vibratii extrem de reduse. Gama de putere variaza intre 75 CP si 112 CP, sau pana la 103 CP pentru NEXOS VE conceput pentru utilizarea in randurile de vie deosebit de inguste. In cazul celor mai puternice modele 250 VL si 250 F echipate cu CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM), motorul de 103 CP poate furniza o putere suplimentara de 9 CP in timpul utilizarii prizei de putere si al transportului si genereaza un cuplu maxim de 440 Nm. Astfel, noua gama NEXOS este cu aproximativ 10% mai puternica decat seria anterioara.

 

Reglarea turatiei motorului prin simpla apasare a unui buton

Datorita sistemului de injectie electronica de tip common rail, tractorul NEXOS are acum o functie standard de memorare a turatiei motorului, o a doua functie de memorare fiind disponibila optional. Turatia motorului poate fi reglata precis prin simpla apasare a unui buton. Pentru lucrul cu implemente actionate de priza de putere, aceasta functie garanteaza viteza optima si un nivel ridicat de eficienta in orice moment. Si intervalul de service al noilor motoare a fost marit de la 500 la 600 de ore.

tractor NEXOS - motorul FPT cu 4 cilindri

 

Date despre motoarele tractorului NEXOS

Model

Putere maxima* (kW/CP)

Cuplu maxim* (Nm)

NEXOS 250
(doar F si VL)

82/112 (inclusiv o crestere cu 9 CP cu CPM**)

440

NEXOS 240

76/103

406

NEXOS 230

68/92

366

NEXOS 220

62/85

334

NEXOS 210

55/75

309

*conform ECE R 120
**CPM (CLAAS POWER MANAGEMENT): un plus de putere pentru tractoarele CLAAS, disponibila doar in anumite situatii de functionare.

 

Tehnologie de control optim al emisiilor in ciuda dimensiunilor compacte

Dimensiunile versiunilor NEXOS pornesc de la o latime exterioara de 1,00 m pentru modelul VE conceput pentru randuri inguste, 1,26 m pentru modelul VL creat pentru randuri de vie mai late si 1,45 m pentru modelul F destinat lucrului in livezi. In ciuda dimensiunilor compacte, toate modele sunt dotate cu motoare prevazute cu tehnologie de control al emisiilor de ultima generatie, adica filtru de particule diesel (DPF), convertor catalitic de oxidare diesel (DOC) si sistem de recirculare a gazelor de esapament (EGR), respectand totodata cerintele standardului european de emisii Stage IIIB (comparabil cu Tier 4i).

 

Parte mediana ingusta pentru o manevrare mai usoara

Toate modelele noi au o adancitura caracteristica in fata si in spatele puntii fata – forma ingusta deja consacrata in randul tractoarelor mari CLAAS. Aceasta asigura un unghi mai mare de bracare, rezultand astfel o raza mult mai mica de intoarcere. Consola fata a fost redusa cu 88 mm, iar ampatamentul marit cu 50 mm pentru a spori manevrabilitatea tractoarelor si a asigura o stabilitate directionala maxima. Un sistem automat de tractiune integrala, disponibil optional, cu senzor pentru unghiul de bracaj, care dezactiveaza automat modul de tractiune integrala incepand cu un anumit unghi de bracaj, de exemplu la capat de teren, contribuie la manevrarea extrem de facila a noilor tractoare NEXOS.

 

Mai mult confort pentru operator

Tunelul transmisiei mult mai coborat, dispunerea ergonomica a comenzilor si afisajul color de pe panoul de instrumente asigura mai mult spatiu si un confort sporit pentru operator. Pe langa mansonul pentru cablu din partea din spate, noul NEXOS este acum echipat standard si cu un manson pentru cablu in partea din fata astfel incat implementele frontale cu sisteme proprii de comanda pot fi actionate fara a mai deschide geamul cabinei. NEXOS F este disponibil si in versiunea platforma.

tractor NEXOS - interior cabina

 

Transmisie noua 

Tractorul este echipat, de asemenea, cu o noua transmisie, in care un splitter mecanic cu 24 de trepte pentru mers inainte si mers inapoi este combinat cu inversorul fara ambreiaj REVERSHIFT. Aceasta este actionata de un ambreiaj multidisc controlat electronic, cu uzura extrem de redusa. Printre cele cinci transmisii diferite disponibile pentru tractorul NEXOS se numara transmisia cu 24 trepte pentru mers inainte (F) / 12 trepte pentru mers inapoi (R) cu REVERSHIFT si TWINSHIFT (doua trepte powershift) pentru modelul varf de gama.

 

Transmisiile tractorului NEXOS

Numar trepte de viteza

Viteze

Game

Inversor

Splitter

24 F/ 12 R

4

3

REVERSHIFT

TWINSHIFT

NOU:
24 F/ 24 R (doar pentru variantele F si VL)

4

3

REVERSHIFT

mecanic, dublu

24 F/ 24 R

4

3

mecanic

TWINSHIFT

24 F/ 24 R

4

3

mecanic

mecanic, dublu

12 F/ 12 R

4

3

mecanic

-

 

Noi solutii pentru montarea implementelor frontale

Noua optiune de montare in fata a implementelor ofera numeroase solutii pentru mai multa flexibilitate. Toate modelele sunt echipate optional cu racorduri hidraulice suplimentare pentru o valva hidraulica si un retur cu debit liber direct pe tirantii fata. Ca alternativa la priza de putere conventionala cu o turatie de 1000 rpm, noile tractoare NEXOS sunt prevazute si cu o priza de putere economica cu 540 ECO rpm pentru implementele montate in fata.

tractor NEXOS - Noi solutii pentru montarea implementelor frontale

 

Debit hidraulic pentru orice situatie

Noul NEXOS este disponibil cu doua valori diferite de debit hidraulic. Avand un debit de 60 l/min, pompa hidraulica alimenteaza in mod eficient toti consumatorii hidraulici. Pentru sistemele de actionare hidraulica cu putere ridicata si aplicatii combinate, tractorul poate fi dotat cu o pompa cu debit de 60 l/min pentru valvele hidraulice si una cu debit de 27 l/min pentru tirantii spate. Sunt disponibile pana la patru valve hidraulice mecanice. Pe langa acestea pot fi montate alte patru valve hidraulice cu comanda electronica. Acestea sunt actionate prin intermediul a doua comutatoare basculante electronice si al manetei de comanda in patru directii ELECTROPILOT. Toate valvele cu comanda electronica sunt prevazute cu functie de reglare a debitului, iar comutatoarele basculante pot controla setarile de timp.

 

Masa limitata la 3,5 t

Masa totala admisa a tractorului NEXOS poate fi limitata la 3,5 t, astfel incat in unele tari sa poata fi condus cu un permis de conducere pentru autoturisme. Acest aspect este deosebit de important pentru serviciile municipale.

Noile tractoare CLAAS NEXOS vor iesi de pe linia de asamblare incepand din primavara anului 2017.

Compania CLAAS este prezenta la targul EIMA 2016 in hala 19, standul A12.

tractor NEXOS - forma ingusta  raza de bracaj mult mai mica

CLAAS remorci agricole

 

  

Noutati

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

01-02-2024 Agrotehnica

Planificati fertilizarea - rapid si precis!

Daca nu aveti un plan de fertilizare creat, luna Ianuarie este momentul potrivit pentru a planifica aceasta lucrare. Scopul planificarii este acela de a folosi ingrasamantul intr-un mod cat mai eficient posibil. Doza trebuie calculata in asa fel incat sa obtinem cel mai bun randament din punct de vedere economic. Mai multe>>

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

23-01-2024 Tractoare

Tr1 - Noua categorie de permis de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere

Recent, a fost adoptata Ordonanta de Urgenta nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, care vine sa aduca imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste conducerea tractoarelor agricole si forestiere. Mai multe>>

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

09-01-2024 Utilaje agricole

Mai multa precizie in protejarea recoltelor cu One Smart Spray de la BASF si Bosch

Buruienile de pe terenurile agricole pot duce la pierderi de recolte de 30% sau chiar mai mult. Fermierii controleaza, de obicei, buruienile prin pulverizarea intregului camp cu erbicide la o doza standard. Pentru a permite un control mai precis si mai durabil al buruienilor, BASF si Bosch au dezvoltat ONE SMART SPRAY in cadrul unui joint venture. Mai multe>>

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

08-01-2024 Masini si utilaje agricole

Sigma CVM Romania anunta parteneriatul cu Amazone: Pionieri in Inovatia Agricola

Sigma CVM Romania, filiala a Grupului de Companii Saracakis si un jucator de frunte in sectorul utilajelor agricole, anunta cu mandrie parteneriatul cu Amazone, o companie de familie cu o existenta de 140 de ani si o traditie de excelenta in producerea de echipamente agricole. Aceasta colaborare reprezinta un nou prag pentru ambele companii. Mai multe>>

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

02-08-2023 Masini si utilaje agricole

Operator CNC - Ce inseamna si ce implica aceasta meserie cautata si bine platita

Industria agriculturii moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie si inovatie pentru a obtine randamente superioare si a eficientiza procesele de productie. In acest context, meseria de Operator CNC devine din ce in ce mai relevanta si cautata in domeniul agricol. Mai multe>>

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

19-07-2023 Tractoare

Yokohama Off-Highway Tires lanseaza cea mai mare anvelopa de tractoare de pana acum

Marca emblematica a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT), Alliance, a lansat recent noi dimensiuni ale anvelopei radiale Agriflex+ 372 pentru tractoare si masini de recoltat - inclusiv o dimensiune care o face cea mai mare anvelopa produsa vreodata de Alliance. Dimensiunea VF750/75R46 este destinata celor mai mari tractoare si utilaje si reprezinta o provocare pentru concurentii cu anvelope competitive din punct de vedere economic si calitativ. Mai multe>>

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

19-07-2023 Agrotehnica

APIA: Obligatia GAEC 3 - este interzisa incendierea miristilor, vegetatiei uscate si a resturile vegetale pe terenurile arabile

APIA informeaza fermierii ca incepand cu anul de cerere 2023 se pun in aplicare normele privind conditionalitatea in cadrul interventiilor sub forma de plati directe si a unor interventii si masuri pentru dezvoltare rurala. Fermierii si alti beneficiari care primesc sprijin prin interventiile din Planul Strategic 2023-2027 trebuie sa respecte normele privind conditionalitatea pe intreaga exploatatie agricola si pe tot parcursul anului de cerere. Mai multe>>

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

13-07-2023 Utilaje agricole

5 criterii dupa care sa alegi anvelopele pentru utilaje agricole

Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand vrei sa cumperi anvelope pentru utilajele agricole, mai ales daca esti fermier. In acest articol, evidentiem cele mai importante criterii si modul in care acestea ar putea influenta decizia ta de cumparare: Mai multe>>

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

07-07-2023 Service masini si utilaje agricole

Montaj si punere in functiune gratuite pentru motoutilajele Ruris destinate ingrijirii curtii si gradinii

Incepand din luna iulie, unul dintre cele mai mari branduri de motoutilaje si produse destinate ingrijirii curtii si gradinii ofera gratuit serviciul de montaj si punere in functiune, la orice utilaj achizitionat. Astfel, clientii care achizitioneaza produsele Ruris vor avea posibilitatea sa beneficieze de servicii de montaj si punere in functiune prin intermediul celor peste 300 de magazine fizice si puncte de service partenere, inrolate in programul „Ruris Premium All in One”. Mai multe>>

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

08-06-2023 Masini, utilaje, instalatii

Gama de anvelope solide pentru stivuitoare Galaxy MFS 101 SDS a fost extinsa

Cu Galaxy MFS 101 SDS, Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) a introdus recent o noua generatie de anvelope solide, de inalta rezistenta, pentru stivuitoarele care sunt utilizate in cele mai solicitante conditii industriale si de depozitare. Pentru a face ca avantajele acestei game inovatoare de anvelope sa fie disponibile pentru si mai multe tipuri si dimensiuni de stivuitoare, YOHT a extins in continuare oferta acestei game de anvelope la un total de 58 de SKU-uri. Mai multe>>

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

19-04-2023 Utilaje agricole

Utilaje agricole noi vs second hand: Avantaje si dezavantaje

Agricultura este o industrie care depinde foarte mult de echipamente si utilaje eficiente si fiabile pentru a se asigura ca productia agricola este maximizata. O intrebare frecventa pe care o intalnesc fermierii si proprietarii de terenuri agricole este daca ar trebui sa cumpere utilaje agricole noi sau second hand. Mai multe>>