Cele mai importante evenimente agribusiness din Moldova incep astazi la Iasi

Agralim-851In 2013 cele mai importante evenimente din agricultura in Regiunea de Nord-Est se desfasoara la Iasi, in perioada 26-29 septembrie, la Centrul Expozitional Providenta. Este vorba de cel mai mare targ agricol din zona Moldovei, Targul pentru Fermieri AGRALIM, Forumul Agricol si Gala Premiilor de Excelenta 2013 in Agricultura pentru Regiunea de Nord-Est.

 

 

Cel mai mare targ agricol din zona Moldovei

Targul AGRALIM ofera o reprezentare echilibrata a domeniilor de interes pentru fermieri si faciliteaza totodata intalnirea acestora cu specialisti din domeniu, ingineri agronomi, oameni de afaceri, directori si specialisti ai Directiilor pentru Agricultura, ai altor directii descentralizate, reprezentanti ai autoritatilor de la nivel central, local si judetean, cadre universitare si reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ai mass-media. Editia din 2013 a Targului pentru Fermieri AGRALIM va avea doua zone de interes: AGROFARMA (Targ pentru agricultura, masini si utilaje agricole) si AGROZOO (Targ pentru zootehnie). Partener al evenimentului este Banca Comerciala Carpatica.

Companiile de profil prezinta branduri de tractoare si utilaje agricole la Targul AGRALIM

Tractoare si utilaje din gamele New Holland, Kuhn, Claas, Manitou, Kubota, Valtra, MaschioGaspardo, Laverda, Kverneland, Belarus, Foton, Vogel&Noot, Tehnofavorit, Fendt, Horsch, Merlo, Lemken, John Deere, Strom – Bednar vor fi expuse pe platforma exterioara a Centrului Expozitional Providenta de marile companii din domeniul agricol. Printre firmele care vor fi prezente in perioada 26-29 septembrie la Iasi, se numara: IPSO Agricultura, Agricola Moldova Tiganasi 96, NHR Agropartners, AGRI-ALIANTA, Green Expert, Agritehnica Bacau, General Leasing, MasterLux, S.C. TEHNOFAVORIT S. A. Bontida, MUNAX, MAP – Masini agricole performante, Agrowest, Dinamic 92.

Companii producatoare si distribuitoare de inputuri pentru agricultura vin la AGRALIM

Producatori de inputuri pentru agricultura isi dau intalnire la Targul pentru fermieri AGRALIM. Procera Genetics – Partener Oficial al Forumului Agricol, Azomures, Volanpack, Ecoplant si Tipak International vor prezenta ultimele noutati din domeniu: sisteme de productie pentru porumb, ingrasaminte chimice azotoase, ingrasaminte complexe NPK, melamina; solutii complexe pentru agricultura BIO; seminte profesionale de legume si pentru cultura mare, fertilizanti, biostimulatori, pesticide, produse de uz fitosanitar, instalatii irigare prin picurare s.a..

De asemnea, la AGROFARMA vor fi prezentate tehnologii pentru depozitare, solutii pentru cultivarea ciupercilor, brichete de foc din biomasa, tehnici cerealiere moderne, utilaje si instalatii pentru vehiculat apa si solarii de catre companii precum: RIELA Romania, Novus, Agrar Clima, ATES AgroTechnic ElectronicSystems, Enache Morarit, Haygrove si Schmelzer.

Mari companii din industria zootehnica din Danemarca, Bulgaria si Romania expun la Iasi

Nume cunoscute din industria zootehnica atat din Romania cat si din strainatate vor fi prezente la Agralim 2013: SustainAgri, Alke Total Confort, Biotrend Plus, APF Trade, Agrom Com, GEA Farm Technologies, Romvac, AHIS CONSULTING, Ecotec, Agroland.

Solutii de finantari avantajoase la Evenimentele AGRALIM 2013

Banca Comerciala Carpatica, Bancpost, Intesa SanPaolo Bank, Creditul Fermierului IFN si ProCredit Bank sunt alaturi de fermieri. Banca Comerciala Carpatica, in calitate de partener, va avea o oferta speciala pentru participantii la AGRALIM 2013: reducerea comisionului de analiza a cererii de credit de la 500 lei +TVA la 0 lei, pe tot parcursul lunii octombrie a anului curent. Pentru a beneficia de aceasta oferta generoasa, solicitantul trebuie sa fie expozant in cadrul Targului AGRALIM sau participant la cel putin un eveniment (conform declaratiei pe propria raspundere). Una dintre cele mai importante banci romanesti, Bancpost (Partener Principal al Forumului Agricol) va prezenta AGRICREDIT, o facilitate de pre-finantare a subventiilor APIA, dedicata companiilor mici si persoanelor fizice autorizate care activeaza in sectorul agricol.

Participanti de anvergura nationala si internationala la Forumul Agricol de la Iasi

Agralim-311Cel mai important eveniment interactiv dedicat fermierilor, antreprenorilor si specialistilor in agricultura in regiunea de Nord-Est se va derula la Iasi, in perioada 26 – 27 septembrie 2013, la Centrul de Conferinte Providenta. Forumul Agricol 2013 are ca tematica generala “Exemple de succes si modele europene de activitati in agricultura”. Peste 400 de fermieri, antreprenori si specialisti din domeniul agricol vor lua parte la conferintele de specialitate organizate in acest an la Centrul de Conferinte Providenta.

Forumul Agricol Iasi 2013 continua traditia invitatilor de marca din tara si strainatate, care vor impartasi participantilor, in cadrul conferintelor de specialitate, exemple si solutii de buna practica. Printre acestia se numara: Miroslav Vräblik, Presedinte al Czech Beef Cattle Association, care va prezenta „Modelul ceh – Solutii de rentabilizare a activitatii de crestere a productiei in fermele de vaci”; Martin Andersson, Head of Department, Danish Pig Research Centre, care va vorbi despre „Productia de porci din Danemarca – cum sa produci 35 de purcei de scroafa per an” (Martin Andersson va raspunde la intrebarea cum reusesc producatorii danezi de porci sa produca carne de porc la cel mai mic cost din Europa); Richard Price, Farm Manager Lowther Park Farms – ferma mixta recunoscuta din Anglia, care va impartasi fermierilor romani din experienta sa in “Managementul in ferma unei familii cu o traditie de 800 de ani in agricultura”; Dr. Medgyessy Istvan, din Debrecen, Ungaria, specialist in agricultura bio, pe care o utilizeaza in ferma proprie de 300 de hectare si care exporta produse in Elvetia, Norvegia, Austria, Franta, Olanda, Germania, a studiat in SUA si Europa de Vest; Tascu Caraman, fermier din judetul Tulcea cu peste 3.500 de hectare, unul dintre cei mai renumiti crescatori de berbecuti din tara, aflat pe locul 35 in “Top 50 fermieri din Romania”; Iulian Mihai Traciuc, singurul cultivator de arbori de Paulownia din Regiunea de Nord-Est, plantatie situata in Comuna Movileni, Judetul Iasi; Bogdan Chirvasuta, manager de ferma in judetul Dolj, a trecut cu brio de perioada de conversie spre cultura certificata ecologic (aplica in ferma sa experienta castigata intr-o ferma organica din Virginia); Alexandru Vulpe, fermier din localitatea Frumuseni, judetul Arad, cercetator roman care a ajuns dupa aproape 35 de ani de munca in pomicultura, cel mai mare producator de catina din tara

Lista completa a prezentarilor si a speakerilor Forumului Agricol Iasi 2013 poate fi vizualizata pe site-ul www.forumulagricol.ro. Partener oficial al evenimentului este Procera Genetics, Partener principal: Bancpost. Parteneri: Banca Comerciala Carpatica si Intesa SanPaolo Bank.

Gala Premiilor de Excelenta 2013 in Agricultura pentru Regiunea de Nord-Est

Agralim-galaDupa evenimentul de lansare a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est care a avut loc la Ruginoasa, pe 6 iunie a.c. si care a reunit peste 250 de mari fermieri, un moment deosebit dedicat membrilor clubului este SEARA DE EXCELENTA IN AGRICULTURA, cand va avea loc si prima gala de premiere a excelentei in agricultura din Regiunea de Nord-Est.

Premiile de excelenta AGRALIM 2013 vor fi acordate fermierilor, antreprenorilor si specialistilor in sectorul agricol din judetele Iasi, Vaslui, Botosani, Bacau, Suceava, Neamt, acestea fiind stabilite in baza nominalizarilor facute pentru 13 categorii: Premiul „Fermierul anului 2013 in Regiunea de Nord-Est”; Premiul de excelenta in Agricultura in Regiunea de Nord-Est; Premiul „Tanar fermier de succes”; Premiul „Managerul anului in ferma ecologica”; Premiul „Fermierul anului 2013 in judetul Iasi”; Premiul „Fermierul anului 2013 in judetul Botosani”; Premiul „Fermierul anului 2013 in judetul Neamt”; Premiul „Fermierul anului 2013 in judetul Bacau”; Premiul „Fermierul anului 2013 in judetul Vaslui”; Premiul „Fermierul anului 2013 in judetul Suceava”; Premiul pentru inovatii in agricultura in Regiunea de Nord-Est; Premiul „Culturi noi pe pamant romanesc”; Premiul de excelenta pentru jurnalism agricol in Regiunea de Nord-Est.

Lista nominalizatilor in cadrul Galei Premiilor de Excelenta 2013 in Agricultura pentru Regiunea de Nord-Est poate fi consultata pe site-ul www.expoagralim.ro. Castigatorii celor 13 premii vor fi anuntati in cadrul unei receptii oficiale ce va avea loc in cadrul Serii de Excelenta in Agricultura, pe 28 septembrie, la Centrul Providenta Iasi. La eveniment sunt asteptati peste 300 de fermieri si specialisti in domeniul agricol. Parteneri ai evenimentului: Banca Comerciala Carpatica, MAP – Masini Agricole Performante; Sponsor premii: Procera Genetics; Sponsor: Limagrain Romania.

Evenimentele AGRALIM sunt realizate de compania ABplus Events, sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Parteneri institutionali: APIA, APDRP, Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala din Romania, Directia pentru Agricultura a Judetului Iasi; Directia pentru Agricultura a Judetului Vaslui; Directia pentru Agricultura a Judetului Bacau; Directia pentru Agricultura a Judetului Botosani; Directia pentru Agricultura a Judetului Neamt; Directia pentru Agricultura a Judetului Suceava; Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi. Co-organizator: Consiliul Judetean Iasi.


www.expoagralim.ro

 

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>