Tendintele in brutarie si patiserie, explicate la unicul targ comercial dedicat sectorului in 2014

EuropainTendintele inspira si se schimba constant in acelasi ritm cu asteptarile clientilor. In cursul pregatirii pentru urmatoarea expozitie, Europain & Intersuc a analizat provocarile majore cu care se confrunta sectorul si a produs prognoze specifice pentru prezent si viitor.

 

Aceste tendinte reflecta ingrijorarile jucatorilor din lumea brutariei si a patiseriei si, in acelasi timp furnizeaza raspunsuri pragmatice la intrebari cum ar fi: „Cum poate fi pastrata afacerea profitabila?” si „Cum se poate adapta la noile cerinte ale clientilor?”.

Impreuna cu jucatorii din intregul sector, vor fi expuse sapte tendinte pe culoarele si in standurile Europain & Intersuc, singurul targ comercial dedicat sectorului in 2014, care va avea loc din 8 pana in 12 martie la Paris-Nord Villepinte.

• Provocari : Este numai o iluzie optimista a spera sa mentii sau sa cresti cifra de afaceri intr-un context economic dificil, foarte competitiv?

Mai mult decat oricand inainte, producatorii de echipamente tin cont de dorinta brutarilor si a patiserilor de a economisi timp, energie si bani si de a garanta, in acelasi timp, calitatea produselor lor finite. Multe dintre cele 770 de societati comerciale frantuzesti si straine care iau parte la expozitie ofera in mod special solutii care simplifica activitatea de zi cu zi considerabil si ajuta la eficientizarea productiei si - mai mult decat orice - la cresterea profitului.


Tendinta Europain - Mai rapid, mai practic si fara a face rabat de la calitate

Produsele care sunt mai usor de taiat, cu care se lucreaza mai usor si care sunt mai usor de folosit ca decoratie ofera mai multa flexibilitate si eficienta. Echipamentul inovator - care este uneori multifunctional - transforma munca brutarilor si a patiserilor.

Ce castiguri specifice pot ei spera sa realizeze multumita expozantilor de la Europain?

    • Optimizarea productiei prin alegerea unui echipament de taiere si de modelare a formelor cu scopuri multiple, modular, bine adaptat, pentru a satisface asteptarile clientilor si a amortiza rapid investitiile.
    • Reducerea timpului de coacere si de curatare cu noua generatie de cuptoare care ofera functii automate in plus fata de avantajele cuptoarelor traditionale, rotitoare si ale altor cuptoare cu mai multe sisteme.
    • Limitarea risipei de energie cu echipamente bine proiectate, cu un consum foarte mic, programabile, compacte, care simplifica manipularea produsului.


• Provocari : Satisfacerea clientilor fara a eroda marjele de profit este un obiectiv de neatins?

Europain 2Atragerea de clienti noi, mai diversificati si pastrarea acestora inseamna intelegerea asteptarilor lor. Pentru a satisface cerintele lor de servicii rapide, calitate a produselor si preturi mici, Europain & Intersuc a atras expozanti profresionisti care inteleg importanta sanatatii si bunastarii pentru brutari si pentru alti producatori ale caror game de produse ii ajuta sa se adapteze la noile modele de consum.


Tendintele Europain - Pot cumpara lucruri care sunt bune pentru mine la brutarie

Sanatatea si bunastarea merg mana in mana cu produsele proaspete si de buna calitate. Consumatorii de astazi considera acest lucru a fi crucial pentru alegerile lor. Le pasa de sanatatea lor si de unde vin alimentele lor si vor ca acestea sa fie proaspete, bogate in nutrienti, sigure si simple.

Mai multe game de produse raspund preocuparilor lor

    • Produse: ultra-proaspete, organice, din surse locale, fara alergeni, conservanti, OMG, coloranti sau arome artificiale, grasimi hidrogenate, condimente sau sosuri. Drojdie cu continut mai mic de sare si materii prime certificate.
    • Echipamente concepute ecologic. Echipamente si solutii pentru imbunatatirea sanatatii. Cutii de ambalare si iluminat care fac produsele sa arate atractiv, pastrandu-le, in acelasi timp, mai proaspete.
    • Ambalaje, mese, accesorii si mobila realizate din materiale naturale, reciclabile.


Europain 3Produse de brutarie pentru consumul de toata ziua

Consumatorii doresc sa manance rapid, fie pe loc, fie in mers, in orice moment al zilei. Diferenta dintre brutarii, patiserii si fast-food-uri a disparut. Consumatorilor le plac locurile unde pot cumpara si consuma cum vor, in orice moment al zilei, la pretul corect.

Multumita expozantilor de la Europain, brutariile si patiseriile pot satisface aceasta cerinta prin adaptarea gamelor lor de produse.

    • Produse: noi produse dulci si gustoase care sunt usor de transportat, in portii mai mici, cu ingrediente care se prepara rapid si usor sau care sunt deja pregatite.
    • Echipamente: echipamente cu roluri multiple, cu consum mic, de stocare, de refrigerare si de reincalzire ultrarapida, echipamente de bucatarie. Echipamente adaptabile la utilizarea in timpul zilei si in timpul serii cu volume si capacitati variabile.
    • Structura magazinului: expune mobilier care combina caracterul compact, comercializarea abila si performantele tehnice. Mese si scaune potrivite pentru magazinele cu autoservire.
    • Ambalaje pentru alimente la pachet care pot fi stocate si potrivite intre ele, pentru consumatorii urbani, aflati in deplasare.
    • Servicii: insemne flexibile, noi tehnologii de personalizare a relatiilor cu clientii (comenzi memorate, facute de la distanta etc).


Europain & Intersuc: cifre-cheie

Zona expozitiei: 68.000 m2
770 de expozanti, inclusiv 33% din 24 de tari din afara Frantei, in 2012
82.690 de vizitatori profesionisti din 143 de tari in 2012

 

Europain 2014
Europain & intErsuc 2014

8-12 martie
Paris-Nord Villepinte - Franta
www.europain.com

 

 

 

 

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>