Targul AGRARIA 2014 — lider incontestabil al evenimentelor cu profil agricol din Transilvania

Agraria Cluj 201425.236 de vizitatori — fermieri, profesionisti din sectorul agribusiness si public larg, 270 expozanti din 10 tari europene, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin a vizitat expozitia in 25 aprilie 2014.


Cea de a 20-a editie a Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie, AGRARIA, organizata de DLG InterMarketing la Cluj-Napoca, intre 24 si 27 aprilie, s-a incheiat cu succes, inregistrand in acest an un record in ceea ce priveste numarul de vizitatori — 25.236.

270 de expozanti din 10 tari europene au prezentat o gama diversificata de input-uri pentru agricultura si zootehnie, pe o suprafata bruta de expunere de 20.000 mp.

Masini si utilaje agricole, produse pentru protectia plantelor, soiuri si hibrizi de seminte, furaje si nutreturi combinate, tehnologii si echipamente pentru zootehnie si gospodaria taraneasca, animale de rasa, echipamente pentru industria alimentara, plante si unelte pentru gradinarit, servicii de finantare, consultanta si asigurari, oferte academice, institutii de profil, presa de specialitate s-au reunit la AGRARIA 2014 unde s-au prezentat ultimele noutati din domeniu.

'Datoram aceasta editie a AGRARIA in primul rand expozantilor, dar si vizitatorilor. In urma cu doi ani, AGRARIA si-a incheiat 'copilaria', intrucat a implinit varsta de 18 ani. Acum, doi ani mai tarziu, in anul cu numarul 20, AGRARIA a ajuns cu adevarat la maturitate.' a spus Dl. Bernd Koch, Managing Director al DLG International GmbH (Frankfurt am Main, Germania), in deschiderea expozitiei.

Ministrul agriculturii, Dl. Daniel Constantin, s-a aratat incantat de prezenta ridicata de la Targul International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie — AGRARIA.

Acesta a apreciat ca participantii sunt din ce in ce mai buni din punct de vedere al calitatii. 'Semnificatia este extrem de importanta pentru ca AGRARIA este al doilea targ agricol ca marime din Romania, dupa Indagra, de la Bucuresti. Faptul ca vedem din ce in ce mai multi expozanti, tehnologie din ce in ce mai noua si vin din ce in ce mai multi participanti, fermieri, arata in ce stadiu este agricultura si daca se dezvolta sau nu. Participarea masiva ne arata ca agricultura se afla pe drumul cel bun', a declarat ministrul vineri, 25 aprilie, potrivit Agerpres.

Ministrul Daniel Constantin a vizitat standurile mai multor expozanti, de la cei care isi prezinta utilajele agricole, la expozitia de animale de rasa (bovine, ovine, caprine, bubaline, cai, s.a.), standul colectiv al Danemarcei, standul AgroTransilvania Cluster, prezent pentru prima data la AGRARIA, si a discutat cu membri ai Asociatiei Produs de Cluj.

La standul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, ministrul a gustat din vinul produs de studenti, denumit 'Star wine', si le-a acordat premii.

'AGRARIA este un targ al intregii Transilvanii si, de ce nu, al intregii Romanii, de aceea o sa indemn colegii din Camera Deputatilor sa organizeze poate la editia urmatoare o sedinta a Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, la care pot, intr-o zi sau doua, sa invete foarte multe din dialogul cu fermierii si din cei implicati in partea de echipamente agricole', a declarat Dl. Valeriu Steriu, deputat, membru al Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor.

Deschiderea oficiala a celei de-a 20-a editii a Targului AGRARIA a avut loc in prezenta a numeroase oficialitati, atat din tara, cat si din strainatate, printre care amintim: E.S. Michael Sternberg — Ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, Dl. Reinder Schaap — Atasatul pe probleme de agricultura al Ambasadei Olandei in Romania, Dl. Rudolf Lukavsky Atasatul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Dl. Janos Magdo — Consul General, Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca, Dna. Aurelia Cristea — Ministru pentru Dialog Social, Dl. Valeriu Steriu — Deputat, membru al Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, Dl. Prof. Dr. Ing. Gheorghe Ioan Vuscan — Prefect al Judetului Cluj, Dl. Horea Uioreanu — Presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Dl. Ioan Oleleu — Presedinte al AgroTransilvaniaCluster si Vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Dl. Prof. Univ. Dr. Liviu Marghitas — Presedinte Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Dl. Calin Fargaciu — Membru fondator Cooperativa Somes-Aries.

Prezent la deschiderea editiei de anul aceasta a Targului AGRARIA, Ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, E.S. Michael Sternberg a vorbit despre relatiile stranse dintre Romania si Danemarca in ceea ce priveste sectorul agricol, marturisind ca se afla in orasul sau preferat din Romania, Cluj-Napoca. In discursul sau, aceasta a facut referire la Danemarca, o tara cu agricultura puternica, care exporta in intreaga lume: 'Produsele daneze sunt recunoscute si vandute pentru calitatea lor. Ceea ce n-am stiut cand am venit in Romania, acum trei ani, a fost ca fermierii danezi sunt prezenti aici intr-un numar atat de mare. Am fost uimit sa aflu ca peste 150.000 de hectare de teren agricol din Romania sunt detinute de fermieri danezi', a declarat Excelenta Sa, subliniind potentialul terenurilor din Romania. Totodata, ambasadorul Danemarcei a anuntat proiecte importante romano-daneze, in curs de dezvoltare, in sectorul horticulturii.

Reprezentantii companiilor daneze prezente la AGRARIA au avut ocazia sa se intalneasca cu membri ai AgroTransilvaniaCluster. DLG InterMarketing este unul dintre membri fondatori ai AgroTransilvaniaCluster.

Pe durata celor patru zile ale Targului AGRARIA, companiile, fermierii, specialistii, studentii, jurnalistii si autoritatile din sfera agriculturii au avut prilejul sa se informeze despre noutatile tehnologice din domeniu, sa incheie contracte sau parteneriate si sa dezbata subiecte de actualitate in cadrul unui amplu program de manifestari conexe.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate la AGRARIA 2014 a fost 'Ziua Fermierului', eveniment organizat in data de 26 aprilie de catre DLG InterMarketing, in parteneriat cu AgroTransilvania Cluster. Cei mai buni fermieri, reprezentand 5 asociatii de crescatori de animale din judetul Cluj — Asociatia Crescatorilor de Bivoli din Transilvania,

Asociatia Fermierilor Crescatori de Bovine Cluj, Asociatia Crescatorilor de Ovine Cluj, Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine IJARUL si Asociatia Crescatorilor de Pasari de Curte Cluj — au fost premiati.

Evenimentul a fost primul de acest tip organizat de DLG InterMarketing, deschizand calea pentru organizarea unui eveniment de sine statator care va premia excelenta in agricultura.

Fata de anii trecuti, la aceasta editie s-au adunat, intr-un spatiu special amenajat, peste 700 de fermieri care au avut ocazia sa discute, sa faca schimb de experienta, sa deguste din bucatele traditionale romanesti pregatite special pentru acest eveniment de catre fiecare dintre asociatiile prezente, sa urmareasca un spectacol de muzica populara si sa participe la evenimentul principal, premierea celor mai buni fermieri. Fiecare asociatie de profil a acordat cate 4 premii, pe categorii: cel mai tanar fermier, fermierul cu cea mai frumoasa ascensiune in 2013, fermierul senior si PREMIUL DE EXCELENTA.

Invitat sa ia cuvantul in deschiderea Targului AGRARIA, Dl. Calin Fargaciu, presedintele Asociatiei Fermierilor Crescatori de Bovine din Cluj (AFCBC) si reprezentant al Cooperativei Agricole Somes-Aries Cluj, a vorbit despre conditia fermierului roman.

'AGRARIA a crescut, au crescut si fermierii intre timp. Am plecat de la fermieri independenti participanti la AGRARIA, apoi am fost Asociatia alaturi de un targ mai mare, iar acum suntem Asociatia si Cooperativa alaturi de ceea ce reprezinta astazi acest targ. Aceste maini, azi dimineata au tinut furca pentru a-si hrani animalele. Ca aceste maini, mai sunt in Romania multe sute. Dar, in Romania, sunt si maini mai putine, care scriu legi. Ceea ce acele maini scriu se rasfrange asupra vietii noastre. Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic. Aceste maini nu sunt maini intinse, sunt maini care spun o poveste: povestea fermierului roman. Imi doresc din tot sufletul ca la aniversarea a 40 de ani de AGRARIA, copilul meu sa ridice mainile si sa spuna: ŤAceste maini au tinut furca pentru a hrani animalele, sunt mainile unui fermier roman', a spus Calin Fargaciu.

Sectorul zootehnic a fost si in acest an unul semnificativ reprezentat. Au fost expuse peste 200 de animale de rasa — ovine, caprine, bovine, bubaline, pasari, cai, porcine, unele dintre cele mai frumoase exemplare fiind prezentate si in ring. Vizitatorilor le-a fost dedicat un perimetru interactiv de demonstratii, Zona 'Tractor si Tractorist'. Aici, fermieri novici sau mai experimentati si-au testat abilitatile in manevrarea tractoarelor moderne, conducandu-le printre jaloane sau mentinandu-le in balans pe rampe special amenajate.

"Am incheiat cu succes a 20-a editie a Targului AGRARIA si suntem onorati de interesul real manifestat pentru acest eveniment. Acum ne concentram pe urmatorul nostru eveniment, expozitia in camp AgriPlanta-RomAgroTec 2014, care va avea loc in perioada 5-8 Iunie, la Fundulea (jud. Calarasi), langa Bucuresti'', a conchis Corina Mares — Managing Partner DLG InterMarketing. Structurata pe zone de demonstratii cu masini agricole, loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole si spatii de expunere in aer liber, expozitia se bucura deja de renumele unui eveniment mult-asteptat, atat in randul expozantilor, dar si al vizitatorilor din Romania.

In plus, in toamna acestui an va asteptam cu acest concept si in zona de vest, langa Timisoara, intre 4-7 septembrie.


ZIUA FERMIERULUI 26 aprilie 2014

Premiile acordate pe sectiuni si Premiile de Excelenta


1. Sectiunea BUBALINE

CEL MAI TANAR FERMIER
Sectiunea Bubaline
Se acorda Dlui ALEX CUIBUS

CEA MAI FRUMOASA ASCENSIUNE IN 2013
Sectiunea Bubaline
Se acorda Dlui GHEORGHE GIURGIU

SENIORUL CRESCATORILOR DE BUBALINE
Sectiunea Bubaline
Se acorda Dlui STEFAN BOGA

DIPLOMA DE EXCELENTA
Sectiunea Bubaline
Se acorda Dlui Andrei - Calin ZANC


2. Sectiunea BOVINE

CEL MAI TANAR FERMIER
Sectiunea Bovine
Se acorda Dlui TOTH BALAZS

CEL MAI TANAR FERMIER
Sectiunea Bovine
Se acorda Dlui TOTH ATTILA

CEA MAI FRUMOASA ASCENSIUNE
Sectiunea Bovine
Se acorda S.C. FZF IMPEX S.R.L.

SENIORUL CRESCATORILOR DE BOVINE
Sectiunea Bovine
Se acorda Dlui Dr. DUMITRU BABAIOANA

DIPLOMA DE EXCELENTA
Sectiunea Bovine
Se acorda COOPERATIVEI AGRICOLE SOMES-ARIES


3. Sectiunea OVINE SI CAPRINE

CEL MAI TANAR FERMIER
Sectiunea Ovine si Caprine
Se acorda Dlui MIRCEA BERCEA

CEA MAI FRUMOASA ASCENSIUNE
Sectiunea Ovine si Caprine
Se acorda Dlui COSMIN HADAREAN

SENIORUL CRESCATORILOR DE OVINE
Sectiunea Ovine si Caprine
Se acorda Dlui ALEXANDRU BOJAN

DIPLOMA DE EXCELENTA
Sectiunea Ovine si Caprine
Se acorda Dlui Dr. TOMA MUGEA


4. Sectiunea PASARI

CEL MAI TANAR FERMIER
Sectiunea Pasari
Se acorda Drei ALINA NICOLETA COBARZAN

CEA MAI FRUMOASA ASCENSIUNE
Sectiunea Pasari
Se acorda S.C. PUIUL REGAL S.R.L. Reprezentata de Dna CAMELIA BALAS

SENIORUL CRESCATORILOR DE PASARI
Sectiunea Pasari
Se acorda S.C. SIAMON S.R.L.
Reprezentata de Dl. IOAN ZAHARIA SECHEL

DIPLOMA DE EXCELENTA
Sectiunea Pasari
Se acorda Dlui VASILE ONACA


www.agraria.info.ro

AG 2014

 

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>