Cele mai noi tendinte in tehnologia agricola au fost prezente la AgriPlanta-RomAgroTec 2018

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - Cele mai noi tendinte in tehnologia agricolaIn perioada 17-20 mai 2018, la Fundulea, judetul Calarasi, fermierii au putut descoperi cele mai noi tendinte in tehnologia agricola si demonstratii cu masini agricole in conditii reale, de camp. Reunind companiile reprezentative din agricultura romaneasca, AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cea mai dinamica expozitie agricola in camp din Romania a dovedit si in acest an ca reprezinta o importanta platforma de comunicare intre fermieri, specialisti, mediul academic si furnizorii de input-uri pentru agricultura.


Peste 200 de firme expozantedin 16 tari (Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, India, Italia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Franta)s-au reunit anul acesta pe o suprafata de 36 ha, cei 14.700 de vizitatori avand ocazia sa se informeze asupra noilor tendinte privind tehnica agricola, dar si sa achizitioneze. Companiile au expus in camp un numar impresionant de masini si utilaje agricole din portofoliu si au lansat pentru perioada expozitiei oferte de finantare avantajoase pentru vizitatori.

Zilnic, in perioada 17-20 mai 2018, fermierii au avut posibilitatea sa participe la cele 4 tipuri de demonstratii cu masini agricole, desfasurate in 3 zone distincte, DLG InterMarketing alocand o suprafata generoasa pentru demonstratiile practice cu tehnica agricola de ultima ora, unde fermierii interesati, s-au convins de performantele in lucru ale masinilor si utilajelor agricole inscrise in program: ▪ ”DLG Special” ▪ ”Masini de Erbicidat in Actiune” ▪ ”Tractoare Inteligente – Smart Farming” ▪ ”Lucrarile Solului si Semanat”.

Demonstratiile cu masini agricole in camp reprezinta elementul care a diferentiat AgriPlanta-RomAgroTec inca de la inceput, de aceea si in acest an am alocat o suprafata generoasa pentru a arata performantele masinilor in miscare, exact in mediul pentru care au fost ele proiectate.” a precizat Raluca Mares, Director Departament Expozitii, DLG InterMarketing.

 

ZONA 1: Tehnici Moderne pentru Protectia Plantelor

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 2

MASINI DE ERBICIDAT IN ACTIUNE

In Zona ”Tehnici moderne pentru protectia plantelor” au fost prezentate 7 masini puse la dispozitie de catre companiile: IPSO Agricultura, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, AGRIFAC MACHINERY, NIK Ltd., LEMKEN ROMANIA, TEHNOFAVORIT.


TRACTOARE INTELIGENTE

S-au prezentat 3 tractoare echipate cu sisteme de conducere prin satelit. ”Echipamentele de conducere prin satelit sunt deosebit de utile pentru lucrari de tratamente fitosanitare, fertlizat si intretinerea culturilor. Un alt beneficiu il reprezinta faptul ca prin aceste sisteme se poate monitoriza si corela foarte bine managementul datelor.” - Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferentiar USAMV Cluj-Napoca.

Cele trei tractoare inteligente prezente in demonstratii au fost: Deutz-Fahr 7250 TTV prin NHR Agropartners, Case Puma 220 prin TITAN MACHINERY si John Deere 6175R prin IPSO Agricultura.

 

ZONA 2: DLG Special

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 1

Fermierii au avut posibilitatea sa se informeze si sa testeze urmatoarele utilaje: escavatorul Case prin TITAN MACHINERY, incarcatorul frontal SCHAEFFER prin FARM TECH, tractorul 3036 si profile pentru zootehnie, tractorul 5095GV si masina de carnit pentru viticultura, prin IPSO Agricultura.

 

ZONA 3: Lucrarile Solului si Semanat

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 5

Au fost prezentate 11 masini care prelucreaza patul germinativ fara rasturnarea brazdei, cu organe de lucru de tip dalta sau gheara, facilitand astfel conservarea apei in sol si reducerea compactarii. De asemenea, au fost prezentate masini care la o singura trecere pregatesc patul germinativ si executa si semanatul, reducand foarte mult traficul pe sol si compactarea acestuia, cantitatea de energie necesara pentru prelucrare si pretul de cost.

Firmele care au intrat cu echipamente in demonstratii au fost: TITAN MACHINERY, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, MASCHIO GASPARDO ROMANIA, LEMKEN ROMANIA, IPSO Agricultura si GENERAL LEASING.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, impreuna cu organizatorul, DLG InterMarketing, au oferit informatii noi privind tehnologiile de conservare a solului: cauze, consecinte si metode de reducere a compactarii solului, demonstratii cu reglarea presiunii aerului din anvelope, efecte asupra reducerii consumului de combustibil.

De asemenea, la standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii interesati au putut afla de la specialisti cum trebuie aplicate substantele de protectie a plantelor, in cadrul sectiunii “Tehnici Moderne pentru Protectia plantelor. Testarea masinilor. TOPPS”. „In cadrul programului TOPPS au fost prezentate tehnici de alimentare, distributie, reglare si exploatare a masinilor fitosanitare. De asemenea, abordarea corecta a sigurantei utilizatorului si a consumatorului, prin prisma spalarii interioare si exterioare a masinilor si a reducerii contaminarii prin fenomene de deriva” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferentiar USAMV Cluj-Napoca.

 

Loturi demonstrative

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 4

In cadrul AgriPlanta – RomAgroTec 2018 au fost organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, rapita, grau, porumb si floarea soarelui, diseminandu-se astfel la nivelul fermierilor, informatii privind aceste culturi. Incepand cu 2019, organizatorii isi propun sa intre pe piata cu un nou concept, care sa arate in primul rand importanta geneticii plantelor in ceea ce priveste calitatea produselor obtinute si cat de important este rolul comuniunii plante - masini.

 

Premiera: Conceptul Zootehnica Show

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 7

In parteneriat cu Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, conceptul Zootehnica Show a fost prezentat in premiera vizitatorilor AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cu sprijinul asociatiilor crescatorilor de animale: Asociatia Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescatorilor de Vaci „Holsteinro”, Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine 2003 Calarasi, Asociatia Crescatorilor de Ovine Calarasi, ANCC Caprirom. Alaturi de asociatiile prezente in expozitie cu animale, au mai participat in acest ancrescatori de caprine: Grupul Scolar Agricol Nucet, Dna Constantin Elena, Preotescu – Crescator de Capre Alpina Franceza, Contesti Agricultura Industrie Cometr si crescatorii de ovine: Stafie Ciprian, Radut Niculina, Artimon Valentin, Dobre Florentin, Sera Mircea, Olteanu George, Pavel Gheorghe. Fermierii interesati au putut participa Vineri si Sambata la prezentarile in ring de bovine, ovine si caprine, iar pe toata perioada desfasurarii expozitiei au putut vizita expozitia de animale de rasa si au putut achizitiona exemplarele expuse.

Zootehnica Show este primul eveniment de marca din domeniu, care isi propune sa devina un reper de top privind informarea si diseminarea celor mai importante noutati in zootehnie. Desfasurat in cadrul celor mai importante expozitii agricole nationale, AGRARIA si AgriPlanta – RomAgroTec, Zootehnica Show a reunit si promovat la editiile din acest an o serie de jucatori importanti in domeniu si s-a bucurat de un real succes in randul publicului larg, de la persoane mature si pana la tineri si copii. Organizatorii Zootehnica Show doresc sa faca din acest eveniment un etalon a ceea ce inseamna informatie de calitate, atat de necesara tuturor investitorilor din domeniul zootehnic, dar mai ales a tinerilor fermieri aflati la inceput de drum. Dupa sectorul vegetal, zootehnica reprezinta domeniul cu un serios reviriment in agricultura romaneasca si merita o abordare profesionista si realista, incepand chiar cu modul de informare” – Dr. Radu Antohe, Expert in politici agricole si dezvoltare rurala.

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegatia oficiala participand Joi, 17 mai, la deschiderea oficiala a expozitiei, la evenimentele din program, precum si la vizita oficiala a standurilor firmelor expozante.

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 6

Organizata cu sprijnul APIMAR, LAPAR si PROAGRO, in colaborare cu Consiliul Judetean Calarasi, Prefectura Calarasi si Primaria Fundulea, AgriPlanta-RomAgroTec 2018 a beneficiat si in acest an de parteneriatele traditionale: Partener Oficial - BOREALIS LAT, Partener - IKB Leasing, Parteneri Tehnici - Asociatia Producatorilor de Pormb din Romania- APPRS, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Directia pentru Agricultura Judeteana Calarasi, Güttler, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”.

Informatii suplimentare despre AgriPlanta-RomAgroTec (17-20 mai 2018) sunt disponibile online: www.agriplanta.ro, pe pagina de Facebook/ Agriplanta-Romagrotec sau pe canalul de YouTube al DLG InterMarketing.

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 3

 

Noutati

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Românii NU vor pesticide

27-04-2025 Pesticide

Românii NU vor pesticide

În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

25-04-2025 Erbicide

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica MoldovaCu o populație globală estimată să ajungă la aproximativ 10,3 miliarde până în anii 2080¹, agricultura are oportunitatea nu doar de a hrăni o populație în creștere, ci și de a juca un rol vital în promovarea unui viitor mai rezilient. Prin adoptarea unor metode sustenabile și orientate spre viitor, fermierii au puterea de a produce alimente sănătoase și hrănitoare, contribuind în același timp la cultivarea unei planete prospere p... Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>