Pe 20 septembrie dam startul AGRALIM! Peste 200 de companii si mii de fermieri si-au anuntat prezenta.

Dam startul AGRALIM 2018A X-a editie a Targului pentru Fermieri AGRALIM isi deschide portile pe 20 septembrie. Peste 200 de companii si mii de fermieri si-au anuntat prezenta la editia aniversara din acest an. Targul pentru fermieri AGRALIM - cel mai important eveniment agricol din Regiunea de Nord – Est se va desfasura in perioada 20 – 23 septembrie la Centrul Expozitional Transagropolis, Letcani, Iasi (DE 583).


In fiecare an venim cu solutii noi pentru agricultura, solutii pentru fermieri. Practic, la Iasi, spatiul Transagropolis va fi ca o arena, ca un spectacol de utilaje agrare unde sunt invitati specialisti, reprezentanti ai autoritatilor locale si nationale. Putem spune ca este o reprezentatie pentru agricultura. In toate editiile am obisnuit fermierii cu un program de patru zile in care avem atat parte de expozitii, de demonstratii, expunere si parade de animale cat si parte de conferinte foarte interesante. Practic, este un mix inchegat care atrage foarte multa lume. Avem foarte multi fermieri, mari si mici, care sunt implicati direct in Targ si lucram cu specialisti din toate sectoarele din agricultura.” Declara Florin Mindirigiu, director general Abplus events si director al evenimentului AGRALIM.

 

Peste 200 de companii si-au anuntat prezenta la AGRALIM

De 10 ani, Targul AGRALIM este locul este locul de intalnire a companiilor din sectorul agricol. An de an, la sfarsitul lui septembrie, pe o platforma expozitionala de peste 10 ha, furnizori de tehnica si echipamente agrare, inputuri, silozuri, echipamente pentru ferme vegetale si zootehnice, solutii de finantare si creditare isi prezinta oferta fermierilor si specialistilor din sectorul agrar din Regiunea de Nord – Est.

In acest an, peste 200 companii din tara si din strainatate si-au anuntat prezenta la eveniment.

10.000 de euro este valoarea premiilor oferite vizitatorilor AGRALIM din acest an, de catre IPSO Agricultura in calitate de sustinator principal si CRONOS CONSULTING, ALLIANZ TIRIAC, NEXXON, BIO ATLANTIS, GROUPAMA si LUMIRI AGRO in calitate de sustinatori. Premiile vor fi oferite zilnic.

 

Evenimentele de deschidere ale Targului AGRALIM vor incepe joi, 20 septembrie de la ora 12.00

Targul AGRALIM se va deschide joi, 20 septembrie, de la ora 12.00, momentul fiind marcat de un spectacol memorabil de muzica populara si traditii sustinut de Orchestra Populara “Rapsozii Botosanilor sub bagheta maestrului dirijor violonist Ciprian Potoroaca.

Deschiderea Oficiala va avea loc la ora 13.30 si va fi urmata de lucrarile Forumului Agricol pe tema Rolul regiunii Nord Est in dinamica agricola a Romaniei”. Printre marii fermieri invitati care si-au anuntat deja prezenta la eveniment mentionam: Ing. Laurentiu Baciu, Presedinte LAPAR; Dr. Ing. Dimitrie Musca, Director General Combinatul Agroindustrial Curtici – Arad; Ing. Vasile Lungu, Director General Domeniile Lungu, Iasi; Emil Dumitru, Presedinte Federatia PROAGRO; Ing. Gheorghe Albu, Director General SC Nostalgic SRL, Constanta; Dr. Ing. Nicu Zaharia, Administrator Grup Serban SA, Bacau; Ing. Iulian Iancu, Presedinte CA S.A. Libertatea, comuna Fulga, Prahova; Ing. Viorel Stan, Director General Prest Serv Sculeni, Iasi; Ing. Vasile Balcan, Director General Marsat SA, Neamt.

In cadrul Forumului Agricol vor fi abordate toate sectoarele de interes: cultura mare, horticultura si zootehnie. Vor raspunde intrebarilor reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, APIA si AFIR.

Dam startul AGRALIM 2018 - banner 1

 

Vineri este Ziua Fermelor Zootehnice la AGRALIM

Ziua de vineri la AGRALIM este dedicata fermelor zootehnice si specialistilor din sectorul zootehnic din regiune. Incepand cu ora 12.00, acestia vor putea discuta in cadrul Intalnirii anuale a Fermierilor din Regiunea de Nord - Est, despre factorii de succes din zootehnie si despre dificultatile in cresterea animalelor de rasa. Vor veni cu solutii si raspunsuri oficialitati din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ANARZ, APIA si AFIR precum si mari fermieri, specialisti si reprezentanti ai asociatiilor de profil din sectorul zootehnic. Intalnirea este moderata de Cosmin Andrei, TVR Viata Satului si Vlad Macovei, Agrointeligenta.

Tot vineri, 21 septembrie, organizatorii AGRALIM au pregatit un studiu de caz aplicat „Complex Domeniile Lungu – model de succes in agricultura integrata si industria vinului.

Incepand cu ora 14.30, dupa finalizarea Intalnirii crescatorilor de animale de rasa din regiunea de Nord-Est, partenerii, expozantii si vizitatorii sunt invitati la Domeniile Lungu, pentru a vedea „live” un model de succes in agricultura integrata din Romania.

Timp de 4 ore, in intervalul orar 15.00 -19.00, publicul va fi face turul ghidat al Domeniilor, avandu-l ca si ghid pe domnul inginer Vasile Lungu, fondatorul grupului, unul dintre cei mai importanti fermieri din regiune dar si din tara. Vor fi vizitate: Crama Hermeziu si plantatiile de vie, cultura de camp, ferma de animale si silozurile de depozitare. Evenimentul se va incheia cu o cina traditionala organizata La Domenii.

Fermierii si specialistii in domeniu se pot inscrie pentru participarea la Studiu de Caz folosind linkul: https://goo.gl/forms/lFOLrUgDAYYH7GpV2 

 

Sambata si duminica sarbatorim micii producatori la AGRALIM

Targul AGRALIM sarbatoreste in weekend micii producatori. Special pentru ei si pentru publicul larg, vor fi organizate sambata si duminica mai multe evenimente speciale:

Sambata, 21 septembrie, intre orele 12,00 – 14,00 vor fi organizate 3 conferinte pe teme de interes pentru producatorii locali: “Accesul fermierilor si procesatorilor agricoli la piata”, “Marketingul produselor agricole” si “Fonduri europene in agricultura”. Cele 3 evenimente vor fi moderate de jurnalist Raluca Daria Diaconiuc.

Printre invitatii care si-au anuntat deja prezenta la eveniment mentionam pe Ciprian Vulcanescu, Director Iasi Furs SRL, cea mai mare ferma de chinchile din Romania; Ionel Pasarica, Director Capra Noastra; Paul Gabriel Ioan, Director Fabrica de Fum; Radu Plavanescu, Director Prisca Barnovei; Gica Neamtu, Director Pofta Focului. Cu ei se va vorbi despre povestile lor de success dar si despre dificultatile intampinate in activitatea lor. Vor veni cu solutii de finantare si informatii despre proiectele pe fonduri europene finantatori, asiguratori si firme de consultanta in domeniu.

Simultan cu Targul AGRALIM va fi organizat sambata si duminica Festivalul Micilor Producatori, care va reuni producatori locali din toata regiunea de Nord - Est.

Festivalul Micilor Producatori contribuie activ la dezvoltarea micilor producatori si procesatori agricoli, promovand produsele si valorile romanesti. In cadrul evenimentului, peste 20 de producatori agricoli si-au anuntat deja prezenta si vor promova si vinde produse traditionale si bio: legume, fructe, preparate din carne si lactate, miere de albine, dulcetiuri si bunatati de casa precum si produse hand made port popular, ceramica si impletituri. Totodata, zilnic vor fi realizate spectacole de muzica populara si traditii.

Tot sambata, proiectul ‘’Produse locale pentru localnici’’, realizat de Viva FM, ajunge la cel mai mare targ agricol din regiunea Moldovei.

In intervalul orar 12:00-16:00, VIVA FM transmite Live pe toate frecventele, de la Festivalul Micilor Producatori si AGRALIM. In cadrul transmisiei live vor fi organizate interviuri cu producatorii locali si cu publicul larg pe diverse teme de sustinere a activitatii lor, tombole si concursuri cu premii. In cadrul evenimentului, VIVA FM va oferi un premiu de 1000 euro in servicii de promovare producatorilor locali prezenti la Festival.

Programul de vizitare a Targului AGRALIM este: joi, 20 septembrie, 12,00 – 18,00, vineri 21 septembrie – sambata, 22 septembrie, 9,00 – 18,00 si duminica 23 septembrie, 9,00 – 18,00.

Accesul la Targul AGRALIM se realizeaza prin completarea invitatiei de vizitare online la linkul http://eepurl.com/dEU8H1, valabil pana duminica, 16 august. Dupa aceasta data, accesul se realizeaza pe baza biletului de vizitare achizitionat de la casa de bilete, in valoare de 8 lei / persoana sau 15 lei / family (2 adulti si minim un copil) sau a invitatiei de vizitare primite de la parteneri sau organizator.

Informatii suplimentare despre evenimentele AGRALIM 2018 se pot obtine la telefon 0755 227 587 sau pe email agri.events@abplus.ro

Targul pentru Fermieri AGRALIM este organizat de Abplus events in colaborare cu Clusterul AGROFERMA. Ferme partenere: Domeniile Lungu, Grup Serban, TCE 3Brazi, Sponsor: IPSO Agricultura, Partener in consultanta: Cronos Consulting, Furnizorul Oficial de Logistica: InsideOutside.ro, Parteneri si sustinatori media: Agrointeligenta, TVR1, Viata Satului, Lumea Satului, Profitul Agricol, Radio Romania Iasi, VIVA FM, Ziarul de Iasi, Agribusinessjob.ro, Agricultura Romaneasca, AgroImpact, Gazeta Agricultura, StiriAgricole.ro, AgroBiznes.md, Revista Fermierului.

Dam startul AGRALIM 2018 - banner 2

 

 

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>