Agricover „De 15 ani, sprijinim dezvoltarea fermierilor performanti”

Agricover aniverseaza 15 ani de activitateAgricover, platforma de solutii integrate pentru agricultura si una dintre cele mai importante companii cu capital romanesc din domeniu, aniverseaza 15 ani de activitate. Incepand cu anul 2000, compania a dezvoltat un model de business performant, care acopera intregul lant valoric de la insamantare, la recoltare si valorificare, pana la procesare. Inceputul a fost facut in segmentul productiei vegetale si, ulterior, in cel zootehnic.


Agricover este una dintre primele companii din domeniul agricol cu o strategie de dezvoltare centrata pe deservirea partenerilor fermieri si orientata catre agricultura inalt performanta. In aceasta perioada, Agricover a finantat investitiile pentru dezvoltarea fermelor si derularea lucrarilor agricole ale fermierilor cu peste 1 miliard de Euro, atat prin plasamentele directe de agri-finance, cat si prin creditele comerciale oferite de divizia agri-business.

„Daca ar fi sa facem un bilant al celor 15 ani de Agricover, ar trebui sa vorbim, in primul rand, despre cei peste 6.700 de fermieri (aproximativ 50% din numarul total al fermierilor care lucreaza peste 100 de hectare) care, in prezent, folosesc in mod constant solutiile noastre pentru a dezvolta afaceri moderne in agricultura. Ar trebui, de asemenea, sa vorbim despre echipa noastra de peste 850 de specialisti care ofera zilnic fermierilor solutii inovatoare, operative si eficiente”, a declarat Stefan Bucataru, Director General Agri-business, Agricover.

Agribusiness-ul romanesc a fost caracterizat de schimbari accelerate in ultimii ani, pe masura ce fermierii romani se aliniaza la standardele europene si adopta principiile unei agriculturi moderne. Cresterea productivitatii, prin utilizarea tehnologiilor moderne, a reprezentat un obiectiv important al fermierilor din Romania. Conform datelor USDA, daca in anul 2000, randamentul la cereale si oleaginoase era de 1,80 tone/hectar, in 2014, acesta a crescut la 3,61 tone/hectar. De asemenea, conform datelor Eurostat, in timp ce suprafata agricola utilizata in Romania a scazut cu aproape 1 milion hectare in ultimii 10 ani iar numarul fermierilor a scazut cu aproximativ 20%, numarul fermelor cu suprafata de peste 100 ha a crescut cu 27% , in acelasi interval.


Reperele Agricover la 15 ani de activitate

Agri-business si Agri-finance - doua divizii care deservesc operativ nevoile fermierilor

In cei 15 ani de activitate, Agricover s-a dezvoltat si a evoluat continuu pentru a raspunde mai eficient nevoilor fermierilor. In prezent, compania opereaza prin doua divizii: Agri-business si Agri-finance.

Divizia Agri-business reuneste toate activitatile operationale ce tin de distributia de inputuri agricole pentru fermele vegetale si zootehnice si valorificarea productiei acestora – cereale, lapte, porci, legume si fructe. La sfarsitul anului 2014, Agricover a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 miliarde lei (285 milioane de Euro), in crestere cu 18% fata de anul anterior.

Cele mai importante linii de business ale acestei divizii sunt urmatoarele:

    • Valorificare de cereale si oleaginoase – Agricover a achizitionat si valorificat, doar in 2014, peste 900.000 de tone de cereale si oleaginoase, confirmand pozitia de cel mai important partener in valorificarea productiei agricole a fermierilor.
    • Distributie de inputuri – Este linia de business care ofera fermierilor accesul la o gama completa de tehnologii (seminte certificate, pesticide, ingrasaminte si motorina) in conditii accesibile, adaptate nevoilor fermierilor.
    • Linia de business livestock – A fost lansata in 2010. Prin aceasta linie de business a fost valorificata productia a peste 50% din fermele de porci profesionale din Romania, comercializand, pana in prezent, peste 1.000.000 de capete de porcine. In plus, programul a inclus si achizitia de lapte si valorificarea acestuia catre procesatori din tara si din sud estul Europei, cumuland un volum de peste 80 milioane de litri in perioada 2012-2014. Agricover a achizitionat, in anul 2015, o unitate de procesare a porcului cu o capacitate de 500.000 capete pe an.
    • Platforma „Dor de Gust” – a fost lansata in anul 2014 si pune la dispozitia fermierilor din sectorul horticol solutii de comercializare a productiei de legume si fructe, valorificand in circa un an de activitate peste 11 milioane de kilograme de produse proaspete.


Divizia Agri-finance sprijina dezvoltarea fermierilor si, implicit, a unei agriculturi moderne in Romania oferind solutii de finantare inovatoare, adaptate cerintelor fermierilor, operativitate si accesibilitate. Agricover Credit, finanteaza, in prezent, peste 1.700 de fermieri, la nivel national, totalizand plasamente de peste 190 milioane Euro.

“Dezoltarea unei agriculturi moderne si sustenabile in Romania necesita finantare iar Agricover Credit raspunde acestei nevoi facand-o accesibila si adaptata asteptarilor fermierilor. Avem un model de business solid care raspunde nevoilor de finantare din piata. Flexibilitatea, abordarea nebirocratica si operativitatea, dublate de solutii bazate pe inovatie si apetit pentru risc, sunt parte a strategiei abordate de Agricover Credit cu rezultate concrete in randul fermierilor”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agri-finance, Agricover.

Astazi, cei peste 850 de angajati Agricover deservesc operativ si adaptat nevoile clientilor. Echipa este organizata in structuri zonale pentru a acoperi eficient intreg teritoriul Romaniei. Cu un portofoliu de peste 6.700 de clienti in intreaga tara, in crestere de la an la an, compania anunta, la sfarsitul anului 2014, o crestere de 22% a portofoliului sau de clienti si o diversificare a categoriilor de fermieri deserviti catre fermierii de culturi speciale si de zootehnie.


Planuri de viitor

Stefan Bucataru, Director General Agri-business, Agricover conchide: ”Agricultura poate parea un domeniu mai putin supus schimbarii dar obtinerea eficientei este o activitate permanenta, pe intreaga durata a ciclului de productie. Vom continua sa inovam in agribusiness. Vom promova noi tehnologii, pentru cresterea productivitatii pe hectar dar vom include si mecanisme sofisticate de management al riscului de pret si de valorificare a productiei agricole, aliniate tendintelor globale de eficientizare si optimizare. Ne vom apropia si mai mult de fermieri si ii vom sprijini sa introduca toate aceste solutii moderne pentru a tine pasul cu evolutia pietelor globale si pentru a fi competitivi la nivel international. Vorbim aici de produse noi, de noi metode de lucru, de sustinere financiara pentru dezvoltare si de folosirea inteleapta a instrumentelor si oportunitatilor de valorificare a productiei obtinute.”

 

Infografic Eurostat - Fermieri Romania

 

Despre Agricover
Agricover este platforma de solutii integrate pentru agricultura ce sustine eficienta intregului lant valoric, oferind o gama completa de servicii si solutii tehnologice, create pentru a raspunde nevoilor reale ale clientilor sai si pentru a creste performanta acestora. Solutiile integrate oferite fermierilor includ seminte, ingrasaminte, motorina, produse fitosanitare, consultanta tehnica de specialitate, solutii de finantare, asigurarea recoltei, servicii logistice si de siloz, precum si sprijin pentru valorificarea productiei. Echipa Agricover, cu peste 850 de angajati, este mereu aproape pentru a raspunde rapid si a gasi solutii adaptate. Obiectivul strategic al Agricover este asigurarea unei infrastructuri financiare, tehnologice, comerciale si operationale care sa asigure fermierilor romani alternative de dezvoltare eficienta, competitiva si durabila.

In acest an, Agricover implineste 15 ani in agribusines, de evolutie continua si sustinere a unei agriculturi moderne si performante prin solutiile inovatoare dezvoltate.

 

Agricover 15 ani de activitate

 

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>