Grain Bags si-a dublat cifra de afaceri in 2021 si pregateste o solutie financiara completa pentru fermieri

Grain Bags si-a dublat cifra de afaceri in 2021 si pregateste o solutie financiara completa pentru fermieriGrain Bags Romania, furnizor de solutii pentru depozitarea in silobag-uri, a generat anul trecut, o cifra de afaceri de 2,2 milioane de euro, dublu fata de 2020, cand cifra de afaceri trecuse putin peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizeaza pe o crestere de 77%, in 2022.


In conditiile in care productia de cereale din Romania se afla in crestere, fiind estimata la 34,16 milioane de tone in anul agricol 2021, de patru ori mai mare decat in anul agricol 2007 (Sursa: Clubul Fermierilor Romani), spatiile de depozitare deja existente devin tot mai insuficiente. Chiar daca, Romania are o capacitate de depozitare in silozuri si baze, notata in hartii, de peste 26 milioane de tone, in realitate o parte nu functioneaza la capacitate maxima.

Mai mult, estimarile arata ca tara noastra se apropie de o productie de 40-45 de milioane de tone de cereale, in jurul anului 2030. In conditiile date, Grain Bags Romania trage un semnal de alarma, in ideea ca Romania are nevoie de o extindere a spatiilor de depozitare, propunand o solutie eficienta in acest sens - sistemul silobag.

 

Peste 2.000 de saci uriasi, vanduti in 2021

Bilantul din 2021 arata ca vanzarile Grain Bags Romania au fost pe un trend ascendent, pe toate segmentele. Astfel ca, s-au vandut cu 99% mai multe silobag-urile in 2021, comparativ cu 2020, si cu 48% mai multe, fata de anul 2019. Ca si cifra, peste 2.000 de saci uriasi au ajuns, anul trecut in fermele de la noi, dar si peste hotare.

De asemenea, utilajele vandute au fost cu 84% mai multe, comparativ cu 2020, si cu 120% mai multe, fata de 2019. Cea mai mare crestere se poate observa pe partea de inchirieri de utilaje, unde procentul a trecut de 100%, atingand o crestere de 180% in 2021, comparativ cu 2020, si de 46% fata de 2019.

„Dupa cum spunea odata Lucian Buzdugan, Senior Advisor la Al Dahra Agriculture: «silobag-ul a devenit o tehnologie permanenta folosita in Insula Mare a Brailei, nu este o optiune». Pe acelasi principiu merg si ceilalti clienti ai nostri, care dupa ce au observat utilitatea sistemului, nu mai inchiriaza utilajele, ci prefera sa le achizitioneze de la noi. Astfel, se explica aceasta crestere mare pe partea de inchiriere in 2021, dar mult mai mica fata de 2019”, a mentionat Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags Romania, in cadrul evenimentului „Cum arata depozitarea de cereale in Romania”, organizat de companie, pe 14 ianuarie 2022, la Restaurantul Ferma Baciu, din Bucuresti.

La eveniment au participat jurnalistii din presa agricola, dar si cei din zona business. De asemenea, au dat curs invitatiei reprezentantii din asociatiile agricole, precum si fermieri: Nicu Vasile, presedinte Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Alina Cretu - director executiv Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), Costin Telehuz - presedinte Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice Ialomita (ACCPT Ialomita), Florentin Bercu - director executiv Uniunea de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), Ionel Arion - presedinte Federatia Nationala Pro Agro, Alexandru Haita – fermier din Teleorman, lucreaza 1.100 ha, Gheorghe Nitu – fermier care lucreaza 4.000 ha in Giurgiu, Alexandru Baciu – crescator de vaci, peste 1.000 de capete, lucreaza peste 2.000 ha teren si proprietar Restaurant Ferma Baciu.

 

Grain Bags Romania - Eveniment 14 ianuarie 2022 - foto1

Grain Bags Romania - Eveniment 14 ianuarie 2022 - foto2

Grain Bags Romania - Eveniment 14 ianuarie 2022 - foto3

 

2.500 tone de grau – record de depozitare in silobag pentru o zi

Sistemul silobag se adreseaza atat fermelor de mici dimensiuni, cat si mari, drept dovada clientii Grain Bags Romania sunt fermieri care lucreaza terenuri de la 100 de ha, la peste 10.000 de ha. De asemenea, multi crescatori de vaci, porci sau pui folosesc deja silobag-urile pentru depozitarea de furaje, dar si multi procesatori din zona de uleiuri sau morarit si panificatie.

Astfel ca, cele mai depozitate materii in sacii uriasi au fost, anul trecut: grau, porumb si floarea-soarelui, pe partea de cereale si crimping, siloz porumb si siloz lucerna, pe partea de furaje. Iar, recordul de incarcare in silobag pentru o singura zi, a fost de 2.500 de tone de grau, realizat in judetul Constanta, la un trader de cereale.

In ceea ce priveste obiectivele pentru anul acesta, reprezentantii companiei si-au propus sa dezvolte o solutie financiara completa in avantajul fermierilor, sa extinda echipa Grain Bags Romania, sa intre si pe alte piete din Europa si sa creasca cifra de afaceri cu 77%.

„Am observat ca exista fermieri care nu isi permit sa stocheze cerealele. Asta pentru ca, au anumite scadente, trebuie sa plateasca rate la o combina, un tractor sau chiar inputuri. Asa ca, ne-am gandit sa oferim o solutie completa in parteneriat cu o banca romaneasca, care va suporta de fapt, finantarea pentru depozitarea de cereale. Astfel fermierul, isi va putea vinde recolta la momentul potrivit, fie la o luna sau mai multe dupa depozitare”, a adaugat Narcis Ranghiuc.


Grain-Bags-Romania-logoDespre Grain Bags Romania

Este o companie 100% romaneasca, infiintata in anul 2015 si care furnizeaza solutia de depozitare in silobag (sac industrial, fabricat din polietilen elastic, care asigura conservarea in conditii optime a recoltei). De asemenea, este singura din tara care are specialisti in acest sistem, care stiu sa ofere consultanta fermierilor. Grain Bags Romania comercializeaza atat silobag-uri, cat utilaje de incarcare/descarcare in/din silobag, dar presteaza si servicii cu personal calificat.

Silobag-urile marca Grain Bags Romania sunt importate din Germania si reprezinta cea mai profitabila metoda de depozitare a cerealelor si furajelor de pe piata din Romania, oferind o alternativa pentru o mai buna valorificare a productiei.

Cere oferta la: 0743.495.355 sau info@grainbags.ro 

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>