Corteva Agriscience a acordat 15.000$ pentru dezvoltarea afacerii femeilor fermiere in cadrul programului TalentA 2022

Corteva Agriscience a acordat 15000 dolari pentru dezvoltarea afacerii femeilor fermiere in cadrul programului TalentA 2022Compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola, Corteva Agriscience, a anuntat castigatorii concursului de proiecte de agricultura pentru femei din cadrul programului de granturi educationale TalentA-2022. Corteva a oferit trei granturi in valoare totala de 15 000$ pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor fermelor administrate de romance. Aflat la cea de-a treia editie in Romania, TalenA este un program gratuit de dezvoltare a competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.


Programul este coordonat de Corteva Agriscience in sapte tari si a oferit, de-a lungul timpului, mentorat pentru aproape 800 de participante.

Pentru editia din 2022, 40 de doamne s-au inscris in program pentru a construi proiecte si a putea concura pentru granturi. Expertii Corteva Agriscience si compania partenera Starperforming au ales proiectele castigatoare, proiecte ce se raporteaza la beneficiile aduse intregii comunitati si sunt in concordanta cu obiectivele de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

 

Locul I – 6.000 $

Doamna Diana Georgescu din Bratesti, comuna Albestii de Arges, Jud. Arges, a depus proiectul Livada de poveste. Impreuna cu familia, aceasta detine o livada de pomi pe o suprafata de 8 hectare, unde produce anual peste 200 tone de fructe, prune, pere, mere, gutui, cirese, visine si zmeura. Aceasta isi doreste sa transforme ferma intr-o ferma integrata prin infiintarea unei linii de productie pentru suc pasteurizat, fresh-uri si smoothie-uri din fructe in diverse combinatii. De asemenea, pe langa dezvoltarea fermei, Diana Gerogescu doreste si autorizarea unui punct gastronomic local pentru a produce fructe uscate si chipsuri din fructe, dar si gemuri, dulceturi si compoturi.

“Programul TalentA m-a invatat sa vad lucrurile putin altfel, pentru ca daca tehnologia este aleasa si implementata in mod corect reduce efectele negative pe care procesele tehnologice din agricultura le pot avea asupra mediului. Deci si agricultura poate fi sustenabila, profitabila, dar si benefica pentru comunitate”, a declarat ocupanta locului I.

Programul TalentA 2022 - Locul 1

 

 

Locul II– 5.000 $

Doamna Corina Hodorogea prin proiectul Parteneriat Strategic intre fermierii din Baleni, Dambovita - crearea unui lant scurt de aprovizionare isi doreste imbunatatirea competitivitatii producatorilor din satul Baleni, Judetul Dambovita si buna integrarea in lantul agroalimentar prin intermediul cresterii calitatii produselor, prin cresterea valorii adaugate produselor si prin buna promovare a produselor in piata locala in cadrul lanturilor scurte de aprovizionare. Aceasta cultiva deja, pe o suprafata de trei hectare, o varietate de legume si incearca sa limiteze pierderile prin procesarea proprie a legumelor, dar obiectivul principal al proiectului depus este acela de a ajuta si alti produatori din zona sa limiteze pierderile.

“In ceea ce priveste programul TalentA pot spune ca m-au ajutat foarte mult cursurile de agricultura, pentru ca eu la baza sunt economist si aveam nevoie de informatii in acest sector. Insa si partea de business m-a ajutat foarte mult si mi-a validat cumva proiectul si misiunea pe care o am in implementarea lui. A fost foarte folositor tot programul si il recomand cat mai multor persoane”, a precizat Corina Hodorogea.

Programul TalentA 2022 - Locul 2

 

Locul III– 4.000 $

Doamna Elena Larisa Naie-Stoicescu din comuna Buzoesti, judetul Arges a depus proiectul Sunshine Berries prin care doreste sa valorifice spatiul de care dispune si sa isi dezvolte afacerea prin construirea unui nou solar. Aceasta detine o mica plantatie de capsuni si livreaza fructe proaspete chiar si in luna octombrie deoarece foloseste un soi remontant. Doamna Elena Larisa a ales special capsunile deoarece aceste fructe sunt tot mai cautate si reprezinta un mare interes economic si alimentar, mai ales datorita potentialului de productie si calitatii fructelor, fiind printre singurele plante care ajung la maturitate in timpul anului si care produc fructe inca din primul an.

“Vrem sa ne dezvoltam afacerea cu fructe proaspete si livrarea acestora direct catre consumatorul final prin livrarea la domiciliul clientului sau in puncte fixe stabilite de comun acord cu acesta. De asemenea, ne dorim sa avem o mai mare continuitate in livrarea fructelor inca de primavara devreme, pana toamna tarziu. TalentA a fost ceva ce nu ai ocazia mereu sa intalnesti si pot spune ca toate cursurile au fost semnificative si de real ajutor”, a punctat castigatoarea locului III.

Programul TalentA 2022 - Locul 3

 

Ca in fiecare an, Starperfomining, colaboratorul Corteva Agriscience in cadrul proiectului TalentA, a oferit premiul special. In acest an, 1.500$ au fost alocati proiectului Roadele Culturii, depus de doamna Loveva Blidariu din jud. Arges. Scopul principal al acestui proiect are o directie sociala, prin care se doreste asigurarea persoanelor varstnice si a copiilor din locuinte protejate cu fructe din livada pe care participanta o detine la poalele muntilor Fagaras.“Cursurile din cadrul programului TalentA au fost esentiale. Mai exact niciunul dintre cei implicati in proiectul meu nu are notiuni in agricultura. Am ascultat cu atentie fiecare curs si am invatat multe, iar cursul de pomicultura m-a ajutat sa conturez ideea si sa stabilesc ca in final vom cultiva o livada de piersici. In paralel, pe langa notiunile de agricultura, am invatat si cum sa negociez si cum sa imi organizez timpul, iar financiar, cum trebuie sa gandesc lucrurile, cursurile de management financiar fiind foarte extinse. Pot spune ca am invatat in cadrul curusurilor TalentA mai mult decat am invatat in toata scoala la matematica.”, a afirmat doamna Loveva Blidariu.

Programul TalentA 2022 - Premiul Special


“A treia editie TalentA a fost una de succes si ne-a impresionat determinarea doamnelor participante. Pentru Corteva este confirmarea faptului ca acest proiect aduce beneficii semnificative in randul comunitatilor din care provin participantele, iar proiectele pe care le depun sunt de interes si merita sustinute. Ne-a fost greu sa departajam proiectele castigatoare si vrem sa le felicitam toate participantele pentru implicare, pentru modul in care au realizat proiectele si speram ca acestea sa fie puse in aplicare cat mai curand. Ne bucura sa vedem si reusitele participantelor din anii trecuti, lucru ce ne motiveaza si mai mult in sustinerea femeilor din zona rurala, despre a carei importanta suntem tot mai constienti”, a declarat Maria Cirja, Marketing Manager Corteva Agriscience Romania & Moldova.

Programul TalentA 2022 - Tot Grupul

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agricience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata la bursa, ce combina inovatia de varf din industrie, implicarea clientilor si executia operationala pentru a oferi solutii la cele mai mari provocari agricole din lume. Corteva genereaza optiuni avantajoase pe piata prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul sau echilibrat si divers de seminte, produse de protectia a plantelor si servicii digitale la nivel mondial. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, ce pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Mai multe informatii sunt disponibile pewww.corteva.ro 

 

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>