Apel de selectie Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri pentru Microregiunea Dambovita Sud-Vest

Masura 112 Dambovita Sud-VestAsociatia G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest anunta lansarea, in perioada 27 Octombrie - 6 Noiembrie 2014, a celei de-a patra sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 411.112 "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul Planului de Dezvoltare Locala.

 

 

 

 

1. Data lansarii apelului de selectie: 27 Octombrie 2014, ora 08.30

2. Data limita de depunere a proiectelor: 6 Noiembrie 2014, ora 16.30

3. Locul si intervalul orar in care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Asociatiei G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, strada Vladimir Streinu nr.88, Gaesti, judetul Dambovita, CP 135200, in intervalul orar 08.30-16.30

4. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect: 24.000 euro

5. Fondurile disponibile alocate acestei sesiuni: 26.000 euro

6. Valoarea totala a unui proiect este de maximum: 24.000 euro

7. Intensitatea ajutorului public: 100%

 

8. Solicitantul finantarii nerambursabile este obligat sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care se angajeaza sa raporteze catre GAL toate platile aferente proiectului selectat ce vor fi efectuate de catre APDRP catre beneficiar. Modelul de declaratie este disponibil pe site-ul www.galdbsv.ro, sectiunea "Apeluri de selectie".

 

9. Documentele justificative pe care trebuie sa le depuna solicitantul odata cu depunerea proiectului sunt precizate in Ghidul solicitantului aferent Masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" disponibil in format electronic pe site-ul www.apdrp.ro si valabil la data depunerii cererii de finantare.

 

10. Solicitantul finantarii nerambursabile trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si de eligibilitate stabilite prin Ghidul solicitantului aferent Masurii 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" disponibil in format electronic pe site-ul www.apdrp.ro, in vigoare la momentul lansarii apelului de selectie. Facem precizarea ca pentru selectia proiectelor se vor utiliza criteriile evidentiate prin prezentul apel. Pentru detalii accesati sectiunea "Apeluri de selectie" disponibila pe site-ul www.galdbsv.ro


11. Modalitatea de anuntare a rezultatului procesului de selectie este prevazuta in Procedura de evaluare si selectie a proiectelor din cadrul G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, disponibila pe site-ul www.galdbsv.ro, sectiunea ”Proceduri”.

12. Componenta Comitetului de Selectie a proiectelor: selectia proiectelor este asigurata de un numar de 10 membri ( un presedinte, un secretar, opt membri) – reprezentanti ai partenerilor din GAL (3 persoane din sectorul public, 4 persoane din sectorul privat, 3 persoane din sectorul civil). Componenta nominala a membrilor Comitetului de selectie este disponibila pe site-ul www.galdbsv.ro la sectiunea ”Planul de Dezvoltare Locala”, in cuprinsul acestuia.

 

Procedura de selectie aplicata de Comitetul de Selectie a GAL (descrierea criteriilor de selectie si punctajul acordat pentru fiecare criteriu):

Nr. crt.

Criterii de selectie

Punctaj

Criterii de selectie generale

40

1.

Solicitantul detine o ferma de semi-subzistenta

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul completeaza sectiunea specifica "Stabilirea dimensiunii economice a fermei" a Cererii de finantare, din care va trebui sa rezulte ca exploatatia agricola detinuta are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 8 UDE.

5

2.

Solicitantul detine o exploatatie agricola (cu profil vegetal/animal) intr-o zona defavorizata

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, se verifica daca intreaga exploatatie agricola este situata in:- zona montana cu handicap natural conform Listei Unitatilor Administrativ Teritoriale din zona montana defavorizata prezentata in anexa la Ghidul Solicitantului;- alte zone cu handicap natural decat zona montana conform Listei Unitatlor Administrativ Teritoriale din Romania incluse in Zonele Semnificativ Defavorizate/Listei localitatilor din Zonele Defavorizate de Conditii Naturale Specifice prezentate in anexa la Ghidul Solicitantului.

5

3.

Solicitantul are in proprietate exploatatia agricola

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca detine in proprietate intreaga exploatatie:

- documente care atesta dreptul de proprietate asupra terenului agricol autentificate de notar, conform legislatiei in vigoare;

- documente care atesta dreptul real principal de proprietate al cladirilor din exploatatie;

- extras din Registrul Exploatatiei emis de ANSVSA/DSVSA din care sa rezulte: efectivul de animale detinut, al pasarilor si al familiilor de albine si data primei inscrieri a solicitantului in Registrul Exploatatiei, insotit de formular de miscare ANSVSA/DSVSA (Anexa 4 din Normele sanitare veterinare ale Ordinului ANSVSA nr. 40/2010).

20

4.

Solicitantul face parte dintr-o forma asociativa, recunoscuta conform legislatiei in vigoare*)

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca acesta este membru al uneia din urmatoarele forme asociative, cu conditia ca solicitantul sa faca parte dintr-o asociatie in domeniul proiectului:

- grupuri de producatori recunoscute in conformitate Ordonanta Guvernului nr. 37/2005 privind recunoasterea si functionarea grupurilor de producatori, pentru comercializarea produselor agricole si silvice, cu modificarile si completarile ulterioare;

- grupuri si organizatii de producatori in sectorul fructe si legume recunoscute conform Hotararii Guvernului nr. 1078/2008 privind acordarea de sprijin financiar grupurilor de producatori recunoscute preliminar si organizatiilor de producatori in sectorul fructe si legume;

- societate cooperativa agricola constituita conform Legiinr. 1/2005;

- cooperative agricole constituite conform Legii nr. 566/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;

- organizatii de imbunatatiri funciare constituite conform Legii nr.138/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;

- membrii ai unei asociatii care este membra in Organizatii Interprofesionale pentru Produsele Agroalimentare -OIPA.

Formele asociative pot fi constituite si recunoscute la nivel local, judetean si national.

*Se va acorda punctaj numai daca sunt atasate documentele descrise in Cap.4.1. Documente necesare intocmirii Cererii de finantare, punctul 12.1.

5

5.

Solicitantul acceseaza masura de agro-mediu

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca acesta a accesat Masura 214 „Plati de Agro-mediu" din cadrul PNDR, prin care solicitantul si-a asumat, in mod voluntar, angajamente de agro-mediu pentru o perioada de cinci ani de la data semnarii angajamentului.

Solicitantul poate accesa urmatoarele pachete de agro-mediu:

1. Pajisti cu inalta valoare naturala

2. Practici agricole traditionale

3. Pajisti importante pentru pasari-pachet pilot

4. Culturi verzi

5. Agricultura ecologica

6. Pajisti importante pentru fluturi (Maculinea sp.)

7. Terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu (Branta ruficolis).

5

Criterii de selectie locala

60

6.

Proiecte ce presupun actiuni inovative.

Se va acorda punctaj la acest criteriu de selectie daca introducerea metodelor inovative rezulta din Planul de afaceri.

Inovatia se poate referi la introducerea unui produs nou, a unui proces nou, a unei organizatii sau a unei noi piete. Inovatia poate implica transferul si adaptarea de tehnologii, tehnici, metode produse etc. Dezvoltate in alta parte, modernizarea cunostintelor traditionale si gasirea unor solutii noi la problemele rurale preexistente, pe care interventiile altor metode nu le-au putut rezolva intr-un mod satisfacator si durabil.

20

7.

Proiecte realizate cu surse de finantare din contributie privata mai mare de 50% din sumele solicitate.

Se va acorda punctaj pentru solicitantul care demonstreaza in Planul de afaceri contributie privata, astfel:

a) intre 51% si 75% din totalul sprijinului financiar primit

b) peste 75% din totalul sprijinului financiar primit

Max. 6

 

 


3

6

8.

Proiecte care presupun realizarea de investitii din surse proprii.

Punctajul la acest criteriu se va acorda proportional cu valoarea procentuala a investitiilor descrise in Planul de afaceri, astfel:

- investitii intre 1% - 5%

- investitii intre 5% - 10%

- investitii peste 10%

Max. 14

 

 


4

8

14

9.

Proiecte ce presupun exploatatii vegetale si de crestere a animalelor in sistem ecologic.

Pentru a se acorda punctaj la acest criteriu de selectie, solicitantul ataseaza la Cererea de Finantare documente prin care sa demonstreze ca este certificat in domeniul productiei de produse ecologice

5

10.

Proiecte ce promoveaza actiuni de mediu, cu investirea a minim 5% din sprijinul primit in activitati de mediu.

15

TOTAL

100

Pentru aceasta masura, conform PNDR, nu exista punctaj minim.

 

IMPORTANT!

Facem precizarea ca pentru selectia proiectelor se vor avea in vedere cerintele de conformitate si eligibilitate, documentele justificative stabilite in Ghidul Solicitantului din PNDR si precizarile din Planul de Dezvoltare Locala, cu respectarea criteriilor de selectie si a documentelor conexe stabilite de GAL, publicate pe site-ul propriu.

 

IMPORTANT!

Toate activitatile pe care solicitantul se angajeaza sa le efectueze in cadrul Planului de afaceri si pentru care a primit punctaj la selectie, devin conditii obligatorii pentru obtinerea sprijinului si pe toata perioada contractului de finantare.

 

13. Data si modul de anuntare a rezultatelor. Rezultatele procesului de selectie vor fi anuntate dupa aprobarea Raportului de selectie si vor fi publicate pe site-ul GAL www.galdbsv.ro, la sectiunea "Rapoarte de selectie". Se va transmite in aceeasi data notificare scrisa cu confirmare de primire, prin posta sau in format electronic dar cu semnatura si stampila (in format pdf), tuturor solicitantilor privind rezultatul evaluarii cererilor de finantare.

 

14. Contestatiile privind Decizia de Finantare a proiectelor se depun, in termen de 5 zile lucratoare de la primirea notificarii, la registratura GAL sau in maxim 10 zile lucratoare de la data publicarii Raportului de Selectie Intermediar pe pagina de web a Asociatiei G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, la sectiunea "Rapoarte de selectie". Anuntarea rezultatelor finale precum si notificarea in scris a castigatorilor, se va face imediat dupa solutionarea contestatiilor, dar nu mai tarziu de 10 zile calendaristice de la incheierea termenului de depunere a contestatiilor.

 

15. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul Asociatiei G.A.L. Microregiunea Dambovita Sud-Vest, strada Vladimir Streinu nr.88, Gaesti, judetul Dambovita, CP 135200, telefon/fax: 0245710326, e-mail: galmicroregdbsv@gmail.com

 

Primariile care fac parte din GAL isi asuma responsabilitatea mentinerii apelurilor pe toata durata sesiunii de depunere.

 

Asociatia G.A.L.
Microregiunea Dambovita Sud-Vest



 

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>